Nie wiem co jest takiego specjalnego w tym serialu. Porównał bym go do gniotów typu Anioł Ciemności czy Buffy postrach wampirów gdzie mamy na sile robione jakieś historie z piekła rodem kiepskie sceny walk efekty specjalne oj długo by wymieniać przyznam ze obie produkcje lubiłem oglądać ale gdy miałem 12 13 lat dojrzały widz powinien chcieć czegoś więcej nawet od serialu
No i jeszcze jedno (albo kilka) - proponowałabym żebyś najpierw to dokładnie obejrzał (i w całości) a dopiero potem się wypowiadał. Tematyka może i podobna do Buffy czy Angela ale Supernatural jest o klasę wyżej (i to dużo wyżej). Nie przeczę że ma wady ale zalet jest znacznie więcej. No a co do kiepskich efektów to niestety to wina budżetu który był bardzo, ale to bardzo okrojony. Scenarzyści i tak robią co mogą z tym co mają.
Co do samego serialu natomiast to ja go po prostu uwielbiam. Pierwszy sezon trochę słabszy (chociaż z drugiej strony też bardziej beztroski w porównaniu do ogólnie ciężkiego i mrocznego klimatu dalszych serii) ale nie znaczy to że kiepski. Cała zakręcona historia braci jest według mnie kapitalna i się doskonale składa w całość (jak puzzle). Poza tym świetnie są przedstawione ich relacje - więź miedzy nimi staje się z odcinka na odcinek mocniejsza, żeby potem zostać wystawioną na ogromną próbę. Do tego dochodzi specyficzny klimat i genialne wstawki humorystyczne. Mocne teksty (szczególnie w wykonaniu Deana) nie raz mnie praktycznie zrzuciły z krzesła. Uwielbiam też to jak scenarzyści puszczają oko do widza nawiązując do prawdziwego życia (np. kiedy Dean mówi że Katie Holmes została porwana przez sektę LOL). No ale gusta są różne, jak nie potrafisz docenić tego serialu to twoja strata. Ja tam nikogo przekonywać nie będę. Zamierzam natomiast świetnie się bawić oglądając to dalej. :)
Jak mnie takie zapytania już męczą. Czy twórcy ich nie widzą, że już kilka innych osób wcześniej założyło podobne wątki i zasadniczo zadają te samo pytanie, tylko inaczej sformułowane. Nie rozumiem także, czemu ludzie krytykują serial, jeśli im się nie spodoba jeden lub dwa odcinki to niech skończą oglądać. A nie robią inaczej. Wchodzą tu na forum, wyrażają swoją opinię, obrażając nas fanów serialu, że my go oglądamy, że mamy jakiś dziwny gust, że lubimy aktorów, że podoba nam się fabuła itd. Co ja oglądałam kilka odcinków Hausa i Dextera seriale mi sie nie spodobały, ale nie weszłam na forum i nie skrtykowałam serialu. Po prostu nie oglądam ich i już mam problem z głowy. Prawda też jest taka gdybyśmy opisali wszystko to co nam się podoba w tym serialu to i tak nasza praca była by bezowocna, bo "antyfana" serialu raczej by go do niego nie przekonał. A kiedyś te forum było takie kulturalne. To były piękne czasy.
Po błędzie w tytule Twojego tematu aż nie mam ochoty odpowiadać na Twoje pytanie. To raz. A dwa. Popieram Karolinę. Nie dubluj tematów! Czytaj regulamin, bo dostaniesz w końcu bana. Jeżeli "nieogarniasz" , to chyba nie liczysz na to, że ktoś zrobi to za Ciebie.
dokładnie, zgadzam się z przedmówcami. Jeśli komuś nie podoba się serial to niech nie ogląda, po co sobie zaprzątać głowę czymś co nie sprawia komuś przyjemności, tylko celowo się krytykuje (bo jak to inaczej nazwać) fanów tego serialu. Bo jeśli jeszcze tego nie wiesz to O GUSTACH SIĘ NIE DYSKUTUJE
Anika nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałaś. A może to ja źle zrozumiałam Twoją wypowiedź. :) O tych argumentach które maja przekonać ludzi do polubienia serialu, nie pisałam odnośnie Twojej wypowiedzi. :)