Czy bracia spotkają czubakabre? Na stronie serialu w bestariuszu nie wymieniono tego potwora a moim zdaniem jest to dość ciekawe monstrum.
A niby jak mieliby to przedstawić? Na końcu wyszłoby, że jest to piesek obcych? Czupakabra to wysysacz kóz, zaginięcia ludzi nie są w tym przypadku udokumentowane, a przynajmniej ja nic o tym nie wiem.
Dokładnie. To samo bym napisała. Czupakabra nie zagraża ludziom, no chyba że (teoretycznie oczywiście) jakiś zagroziłby jej, to w obronie mogłaby zabić... Do SPN ten potwór się nie nadaje. ;)
Czupakabra jest interesująca, jeśli jesteś krową czy innym zwierzęciem domowym to masz prawo nawet się jej bać, ale w Supernatural nie miałaby co robić :) Zresztą ona jest głównie widziana w Meksyku i w stanach graniczących z Meksykiem. Widzą ją z resztą tylko pasterze i rolnicy, a jej istnienie nie jest potwierdzone. Podejrzewam, że taką krowę czy kozę może zabić dowolne zwierzę mieszkające w buszu, bo właśnie regiony Meksyku kojarzą mi się z takim buszem (bez obrazy) ale więcej tam drzew niż zabudowań czy jakiejkolwiek (wykluczając największe miasta) cywilizacji. Jeszcze te zabobony, walki kurczaków, przesadna religijność itd, itp. Mimo iż widok Deana popijającego tequilę z sombrero na głowie jest kuszący, raczej nie ma prawa bytu :)