hej, mam takie pytanie, ponieważ [UWAGA SPOILERY]
w 5 sezonie, bracie muszą w jakiś sposób zabić Lucyfera i dochodzą do wniosku że zabiją
go Coltem, jednak im się nie udaję, po czym Sam daję pomysł przejęcia ciała, a dlaczego
nie próbują zabić go nożem na anioły? Przecież Lucek to Anioł, jest jakaś sensowna
odpowiedź?
Lucyfer jest aniołem, ale upadłym i dlatego nie można już zabić go nożem, który zabija anioły. Teraz Lucyfer jest królem piekła.
Królem Piekła jest teraz Crowley ;P No ale tak w ramach spoilerów ;)
Cóż, Lu jest dość sprytnym upadłym aniołkiem, w dodatku byłym archaniołem wiec myślę, że porywanie się na niego z mieczykiem aniołów to jak porywanie się z motyką na słońce - zanim ty się zbliżysz do niego by wykonać ostateczny cios, on z przyjemnością złamie Ci kark pstryknięciem palców. Po za tym Garbyś próbował to zrobić i raczej mu to na dobre nie wyszło ;x
Myślę, że to chyba najbardziej rozsądna odpowiedź, na moje pytanie ;) Nie zgadzam się z patrycja1560, ponieważ upadły anioł to również Castiel, a jego na pewno można zabić nożem, bo już kilka razy próbowano.
Taa ,może by spróbowali, ale anielskiego noża nie mają. Wszystkie noże przejmowali Gabryś, Rafałek i inni z góry :D