Ostatnio zacząłem oglądać ten serial (obejrzałem zaledwie 6 odc.) ale w każdym jest praktycznie to samo - znajdują "potwora" zabijają go i jadą dalej... i tu jest moje pytanie czy w następnych odc to się zmieni ? Czy dalej będą co odc na co innego polować ?
Tak, zmieni się to w następnych odcinkach. Supernatural to chyba jedyny serial, który z każdym kolejnym sezonem jest coraz lepszy.
Sezon pierwszy mniej więcej od połowy zaczyna się rozkręcać. Wątek z Żółtookim Demonem jest jedną z najlepszych fabuł, jakie widziałem w serialach (trwa przez sezony pierwszy, drugi oraz jest też w czwartym i piątym).
A teraz będą solidne spojlery, które potwierdzają moje słowa i streszczają wszystkie sezony do tej pory.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Supernatural dzieli się na dwie części: Monster of the Week, czyli odcinki w którym bracia znajdują potwora i z nim walczą (niektóre potwory, jak wampiry, zmiennokształtni czy duchy mogą się przewijać przez kilka odcinków) oraz fabułą główną, czyli kolejna - zemsta na Żółtookim, otwarcie Bram Piekieł, wyścig z demonicą, uwolnienie kogoś i w rezultacie koniec świata.
Nie łatwiej było przejrzeć wcześniejsze tematy? Bo takich pytań jak to było co najmniej kilkanaście.
Poza tym, zacytuje moje ulubione powiedzenie - oglądaj to będziesz wiedzieć. Po co sobie spojlerować?
Może na początku te uganianie się za potworami wydaje sie trochę nudne, ale w późniejszych sezonach będzie tego coraz mniej, a bohaterowie zaczną bardziej zajmować się swoimi sprawami (jak otwarcie piekieł, czy uwolnienie Lucyfera)i w pewnym momencie można zatęsknić za potworami :)Sorka za spoilery :D