Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97037
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Chciałabym zobaczyć ten serial, ale rzezc w tym, że nie lubie horrorów czy filmów o duchach, tajemniczych i przerażajacych. Po prostu wszyscy w domu śpią na pierwszym piętrze, ja na parterze i po prostu potem robi się nieswoj. A więc... Czy wiele jest wątkó o duchach, itd. czy raczej serial głównie skupia się na wątkach kryminalnych. Poczytałabym opis, ale nie hccę z góry dowiadywać się co będize w kolejnych odcinkach...

ocenił(a) serial na 10
aka13

no cóż,to chyba jednak nie jest serial dla Ciebie...W kazdym odcinku albo demon,albo duch,ewentualnie wampiry i wszelakiej maści złe stwory:)

ocenił(a) serial na 10
inka83

dokładnie
jak sam tytuł wskazuje bracia spotykają się z niecodziennymi stworami, ale żeby się bać..... sama nie wiem..... jakoś nie kojarzę odcinka na którym, albo po którym, bym się bała. Dużo zależny od tego czy wierzysz w takie rzeczy, ale dodam, że jeśli się wciągniesz to nic cię nie powstrzyma przed dalszym oglądaniem :D

ocenił(a) serial na 10
Karola

Karola, Ty kłamczucho, a Bloody Mary, to co? ;D

ocenił(a) serial na 10
aka13

skoro nie lubisz, to dlaczego byś chciała? ;>
hm, na początku może Ci się to wydawać prerażąjące. ja po obejrzeniu pierwszych odcinków, miałam wrażenie, że ktoś zaraz zawiśnie na moim suficie, albo, że ktoś siedzi w szafie i takie tam. a wątków o nadprzyrodzonych zjawiskach i stworach, jest dużo. bo praktycznie o to chodzi w tym serialu.
więc ja Ci radzę tak: pooglądaj pierwsze odcinki. jak Cię wciągnie, to się przyzwyczaisz do tego specyficznego klimatu SPN, jak nie, to poszukaj inneo serialu :) aczkolwiek SPN bardzo warto oglądać.

ocenił(a) serial na 10
Goha24

O racja Goha zapomniałam o Mary :D cóż mały schiz związany z tym odcinkiem polega na tym, ze nigdy nie powiem w łazience "Bloody Mary" trzy razy przed lustrem :D tak na wszelki wypadek :D:D:D:D
tak jak już wspomniano trzeba się przyzwyczaić do specyficznego klimatu panującego w tym serialu :D duchy, zjawy, demony itp a nawet Lucek :D:D:D:D:D
btw po odcinku 1x09 Home bardzo ciężko będzie Ci przestać oglądać, a po odcinku 1x21 nie ma już na to szans :D
osobiście bardzo polecam serial :D jak dla mnie jest genialny i warto się nawet chwilami czuć nieswojo podczas oglądania :D ja po raz trzeci oglądam go od początku, więc to chyba o czymś świadczy :D

Karola

Spróbuje zobaczyć pierwsze pare odcinków jutro, jezeli dzisiaj w nocy nie bedę lunatykowała (chciałam przenieś ciężkie, kręcne krzesło do góry i przynieś inne, bo wydawało mi się, że przed tem je pozamieniałam). Nie mam pojęcia, z czego się to bierze...
W lażdym razie odcinka Bloody Mary nei zobaczę... To właśnie z powodu tego odcinka, w własciwie nazwy, założyłam ten wątek. No cóż, pożyjemy, zobaczymy...

ocenił(a) serial na 10
aka13

Jak się wciągniesz w klimat serialu, to wcześniej czy później i "Bloody Mary" obejrzysz :D

ocenił(a) serial na 9
aka13

Naprawdę warto to obejrzeć. (Ale jeśli się boisz to jedna wskazówka: nie oglądaj odcinka "Asylum" w ciemności.)

Serial jest genialnie zrobiony i co najważniejsze "pożera" widza na 45 minut. Ja polecam.

Karlshamn

Oglądaj!!! To nie jest taki horror, że się siedzi skulonym i obgryza paznokcie ze strachu :) Nie ma się czego bać. Jest trochę strasznych rzeczy ale i też dużo humoru :)

ocenił(a) serial na 8
Ruda2211

ja osobiscie też nie przepadam za horrorami, ale ten serial tak mnie wciągnął, bo jest genialnie zrobiony! dialogi, wszystko wszystko!

ocenił(a) serial na 9
aka13

śmiało możesz oglądać. Jest zabawny, świetnie zrobiony. Wątki o duchach są, ale nie są przedstawione strasznie jak w horrorze. Polecam :)

ocenił(a) serial na 9
aka13

No właśnie, ten serial nie jest do bania się. Zwłaszcza, że główni bohaterowie w końcu przeżywają xD
Bloody Mary też nie ma się co bać. Wystarczy, że nie powiesz przed lustrem 3 razy bloody mary i będzie cacy xD
A tak w ogóle, to właśnie dzięki temu serialowi przestałem wierzyć w duchy xD
W końcu wszystkie te stwory tam przedstawione są stworami z wierzeń pogan i średniowiecznych chrześcijan.

czlowiekfrank

Dla mnie serial jest czystą rozrywką:>
Nawet jeśli coś nas momentalnie przestraszy, to po chwili o tym nie pamiętamy, bo Sam lub Dean (głównie Dean :D) wyskakuje z jakąś zabawną dygresją albo miną:) Myślę, że na odbiór serialu duży wpływa ma to, że główni bohaterowie niczego się nie boją i w związku z tym widz również ogląda stwory i demony z pozycji nieustraszonego :)

ocenił(a) serial na 9
flightless

zgadzam się w stu procentach. Dziewczyny bądzmy szczere, przeciez oglądamy ten serial ze względu na Deana i Sama =) xD
Naprawdę to co wyprawia Dean, te jego miny i teksty, są czasem rozbrajające. Podoba mi się też, że twórcy, zaskakują widzów i często pojawiają się odcinki różne od innych, np czarno-białe ;)
Uwielbiam ten serial

ocenił(a) serial na 9
ladyinblack4

ladyinblack4, ja dziewczyną nie jestem, to Ci nie przytakuję, haha xD

ocenił(a) serial na 9
czlowiekfrank

Faceci zapewne oglądają z innych powodów :P moim kolegom Ruby się podoba :D

ladyinblack4

Ja oglądam ze względu na to że lubie horrory a to jest jak dla mnie dopełnienie :)

aka13

Oglądaj, ja myślę, że nawet przestaniesz się bać duchów. Dowiesz się jak z
nimi walczyć.

ocenił(a) serial na 10
aka13

E tam, SPN nie jest wcale tak straszne jak wszyscy mówią. Mi też wbili do głowy, że to horror o duchach i innych stworach, przez co pierwszy pilotażowy odcinek oglądałam 3 dni (bo z przerwami), bo tak się bałam, że zaraz coś strasznego tam się wydarzy^^ A niczego takiego tam nie było!;D Ze wszystkich pięciu sezonów ja się tylko Bloody Mary bałam, a jestem strachliwa jak cholera;p poza tym, jak się patrzy na Deana i słucha jego boskich komentarzy, to zapomina się o wszystkich demonach itd^^

ocenił(a) serial na 4
aka13

powiem ci tak zaczalem dzisiaj ogladac i powiem że oglądnąłem 5 pierwszych odcinków i powiem że są słaaaaaaabe może to z początku tylko, bede oglądać całą noc może mi przejdą ciarki nie wiem, choć na razie przestraszyła mnie tylko ręka która wyszła z grobu ...

użytkownik usunięty
mathew6

Im dalej tym lepiej ;) Jest mroczniej i krwawiej :D Od razu powiem,że nie są to sceny rodem z "Piły" i jest ich niewiele,ale twórcy z czasem pozwalają sobie na więcej :P Po prostu w 1 serii nie bardzo wiedzieli jak daleko mogą się posunąć.Niektóre odcinki mogą przestraszyć,ale głównie wyjątkowych antyfanów takich klimatów.Moim zdaniem warto spróbować ;) Nie spodoba się to zrezygnujesz,ale osobiście w to wątpie,bo Supernatural naprawdę wciąga ;)