Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97097
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

S08E02 Wasze opinie

ocenił(a) serial na 10

Jak dla mnie przyjemny odcinek, przypomniał mi się odcinek z zebrania bogów z 5 sezonu.
Matka Kevina fajnie zagięła gościa w antykwariacie :D jednak mimo przyjemności oglądania
widać brak pomysłów na nowe odcinki, nie mówię, że jest źle ale tak trochę naciągane
niektóre rzeczy są. Crowley mogący korzystać ze swoich mocy przestraszył się Deana z
nożykiem i odpuścił Kevina? Słabe. Ucieczka Kevina? Też takie naciąganie pewnie na
kolejny odcinek/odcinki, bo niby co? bez jakichś super zdolności uciekł sobie przez ściany?
btw śmieszny meat suit sobie wybrał Alfie :D i na koniec od siebie dodam tylko, że urywki z
czyśćca jakieś takie słabe :(

ocenił(a) serial na 8
conti01

Też o tym pomyślałam, mam nadzieje że Castiel jakoś znów przeżyje, objawi się czy coś. No bo jak to tak bez niego D:

ocenił(a) serial na 10
bugajek4

Odcinek nie podobał mi się, niektóre fragmenty przewijałam. Chciałabym żeby Kevin zniknął na dobre. Ta postać mocno mnie irytuje. Niby wyrobił się przez rok, ale płakał jak dziecko podczas robienia tatuażu. Mam nadzieję że będzie więcej Cassa i aniołów. Alfi jakoś mało przekonywujący, chociaż wdzianko miał fajne.

ocenił(a) serial na 9
zooshe

Samandriel to według mnie największy plus tego odcinka a tak poza tm oceniłbym na 7+ bo jakoś pod koniec fabuła się posypała natomiast cała reszta była dobra.

ocenił(a) serial na 9
bugajek4

Dla mnie przyjemny odcinek. Było trochę akcji. No i ostatnia scena. Co się stało z Castielem? :)

bugajek4

Pojawili się greccy bogowie, pojawił się Thor to może nawiążą nieco bardziej do mitologi nordyckiej czy greckiej itp. Wszystkie sezony nakręcane są w Ameryce. Szkoda, że nie przeniosą nieco akcji do Europy (bo koszta byłyby wielkie), dałoby to nieco możliwości. Jednak mogliby chociaż bardziej nawiązać do legend z Europy. Swoją drogą czy Lewiatany pojawiają się w legendach/ mitologii ??

heresy1992

Lewiatan to wg apokalipsy biblijnej olbrzymi potwór morski, który jest jednym ze znaków pojawienia się Lucyfera i samego końca świata. Razem z Lewiatanami pojawiają się Behemoty.

I w 5 sezonie scenarzyści wybili wszystkich najbardziej znanych bogów, takich jak np Odyn XD Ale owszem, byłoby super, gdyby w 8 sezonie pojawiło się jeszcze więcej bogów :)