Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97077
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Schematyczny?

użytkownik usunięty

Jestem dopiero przy 3 odcinku, ale serial już wydaje mi się strasznie schematyczny. Czy
dalej jest tak samo?
Serial wciągnął mnie już od pierwszego odcinka, ma w sobie "to coś", ale jeśli każdy
odcinek polega na tym samym schemacie to chyba sobie podziękuje.

Z góry dziękuje za opinie :)

Nie każdy odcinek polega na tym samym schemacie, ten zam schemat w większości jest w pierwszej serii. W sezonie drugim jest go trochę tak z 40% a potem jest już tylko od czasu do czasu.

użytkownik usunięty

W pierwszym i drugim sezonie praktycznie cały czas mamy do czynienia z tym schematem. Później robi się coraz ciekawiej i schemat praktycznie zanika. Nie zrażaj się od razu, oglądaj! Warto, uwierz mi. Jeśli tematyka serialu ci odpowiada to kolejne sezony na pewno będą ci odpowiadały i wciągną cie do granic możliwości ;)

Własnie obejrzałam 1x14 i też widzę ten schemat. Czasem nawet mam ochotę dać sobie spokój z tym serialem, ale większość osób mówi, że im dalej tym lepiej.
A poza tym... Dean ;D

yvonneD

Oglądaj dalej. Pierwsze 2 sezony właśnie takie są. Jednak od 3 sezonu serial zaczyna się zmieniać, a 4 to już kompletna zmiana. Poza tym dochodzi wtedy jedna bardzo ważna postać i warto choćby tylko dla niej, przebrnąć przez te odcinki. ;)

conti01

Mam nadzieję, że warto będzie przez to przebrnąć :P

ocenił(a) serial na 10

szczerze powiem że czasami nawet tęsknię za tym schematem w porównaniu z tym co się dzieje dalej :)

ocenił(a) serial na 10

Jest schemat ale tak w połowie sezonu wchodzi fabuła która do 3/4 przeplata się ze schematem a potem jest już całkowicie fabularne :)

ocenił(a) serial na 7
kilek1

Jak dla mnie to te "schematyczne" odcinki mimo wszystko były najlepsze, czasem tęsknię, zwłaszcza w ostatnim sezonie. Serial zmienia się totalnie, ale według mnie wcale nie na korzyść. Niemniej jednak planuję oglądać nowe odcinki:)

ocenił(a) serial na 8
alavelka

Też tak mam, brakuje mi tych prostych odcinków z polowaniami.
Co do schematu, to rzeczywiście, zwłaszcza w pierwszych odcinkach rzuca się w oczy, ale jednak jest też 'historia w tle', która z kolejnymi sezonami zaczyna odgrywać coraz większą rolę. Zresztą bez takiej 'historii w tle' chyba żaden serial nie miałby racji bytu ;)

Też na początku miałam takie wrażenie, ale później już tak nie jest. W ogóle od trzeciego sezonu zaczyna się już w miarę ciągła akcja, a nie podział, tak, że fabuła zamyka się w jednym odcinku.
Nie odpuszczaj sobie po pierwszym sezonie, zdecydowanie najlepsze momenty jeszcze przed Tobą! ;)