Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97077
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

O podobnej tj. anioły i demony w czasach obecnych. Prowadzę kampanię RPG o dokładnie
takich motywach i przypadkiem natrafiając na SN znalazłem kopalnię wiedzy. Są inne takie
seriale?

ocenił(a) serial na 10

Dokładnie takich seriali to nie znam.
Mogę jednak polecić 2 serial które mogą ci się spodobać.
Pierwszy to serial "czarodziejki" tutaj też toczy się walka z demonami i są aniołowie (tylko ci z nieba to nie bardzo walczą zostawiają to tytułowym czarodziejkom).
Drugi to "Lost Girl" co prawda nie ma tam mowy o niebie czy piekle jednak są istoty z różnych mitów i legend które są podzielone na jasną i ciemną stronę (można ich porównać do aniołów i demonów) a główna bohaterka jest Sukubem (według mitów to kobieta demon).

ocenił(a) serial na 9

W serialu "the secret circle" czarownice walczą z demonami, ale widziałam tylko kilka odcinków więc nie wiem dokładnie jak to wygląda.
Chyba nie ma drugiego takiego serialu jak "supernatural" dlatego, że większość w tym serialu dzieje się na podstawie biblii, mitów i innych znanych nam opowieści...
Łatwiej byłoby wymienić filmy o podobnej tematyce niż seriale
Ranking serialowych horrorów mówi sam za siebie ;) http://www.filmweb.pl/rankings/serial/world?country=53&genre=12&year=-1