Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97042
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

przepraszam, że poruszam ten temat ale od jakiegoś czasu próbuję sobie wyobrazić co będzie jak skończą kręcić "Supernaturals", co ja wtedy zrobię? Wiem ze to zakrawa na fanatyzm, ale pewnie mnie rozumiecie, częśc pewnie czuje to co ja. Tu nie chodzi o to, że ja nic tylko w kółko oglądam ten serial ale odkąd go oglądam to stało się to moim cotygodniowym, prywatnym rytuałem. Przygody Sama i Deana wciągnęły mnie bardziej niż jakikolwiek inny serial czy film i nie wyobrażam sobie ...życia bez nich (o matko, czy ja to rzeczywiście napisałam?)
Jeżeli ktoś ma takie same odczucia to niech napisze, może nie będę sie czuła jak świr...

ola_gonzales

ja tak mam, nie chcę żeby ten serial się kończył ;p a zwłaszcza żeby już nie widywać Deana i nie słyszeć jego żartów ;p

ocenił(a) serial na 10
ola_gonzales

znajdź sobie faceta może co xP??

ocenił(a) serial na 10
Szajba

szajba-ale mi dowaliłeś, nie wiem czy się po tym pozbieram

ocenił(a) serial na 10
ola_gonzales

Przecież to był żarto no :) Nie bierz trochę więcej rzeczy na dystans ^^

ola_gonzales

Szajba, do kogo to było?

elenkaa

prawde powiedziawszy jakos mi przechodzi to szalenstwo..odcinki jakie sa takie sa no i tak jakos przez monotonnie odcinkow powoli sie godze z koncem-i koncem czyli apokalipsa x] i koncem serialu.Mysle ze ładnie nas potraktuja jako fanów i serial zakończy sie z klasą.Może doczeka się kinowej wersji ;D oczywiscie jezeli ktos napisze genialny scenario inaczej ni dy rydy ;p

ocenił(a) serial na 10
ola_gonzales

ten film jest super fantastyczny!! xd Czy może ktoś wie gdzie można zobaczyć ten film chodzi mi o jakiś kanał telewizyjny =) widziałam go ale nie wszystko :/ Będę bardzo wdzięczna :)

ocenił(a) serial na 10
x_cat_x

W Stanach wyświetla go stacja CW Source, a w Polsce jak leci to na TVN 7 i TVN ( w chwili obecnej żadna stacja go nie wyświetla)

ocenił(a) serial na 10
Karola

dziękuje xDD
ten film jest exxxtraaa xDD

ola_gonzales

Ale ten serial jest infantylną podróbą X-files... nie rozumiem czym tu się podniecać, zwłaszcza że obaj gł. bohaterowie to drewno.. zero gry aktorskiej, takie amerykańskie Mroczki. Było parę ciekawych odcinków, ale większość to dno ..

ola_gonzales

Drewno... No proszę cię, moim zdaniem grają świetnie, potrafią odegrać dobrze każdą rolę, KAŻDĄ.

ocenił(a) serial na 10
elenkaa

Podobno ma być jeszcze 6 seria ,ale ma być ona odcięta od tych wszystkich spraw związanych z apokalipsą i wogóle ;)

elenkaa

Dowody ? :P Obaj zagrali w garstce niewyróżniających się filmów i w tym durnowatym serialu :P , gdzie te przykłady że, "mogą zagrać każdą rolę!" ...

ocenił(a) serial na 9
Lokstar47

Lokstar47 --> jeśli Ci się nie podoba, to po prostu go nie oglądaj i nas nie denerwuj, wypisując na wątku wychwalającym serial krytycznych uwag.

catherinemusic

Wątek wychwalający ... :| wyrażam swoją opinię i nie masz prawa mi jej zabronić. Równie dobrze ja mógłbym powiedzieć, że Twoje "wychwalanie" jest gwałtem na dobrym smaku i skoro Ci się tak ten serial podoba to zatrzymaj to dla siebie. I będę pisał to co mi się podoba :] tak długo jak nie łamię zasad netykiety.

ola_gonzales

Każdą rolę, jeśli chodzi o serial. Np. Dean zazwyczaj jest śmieszny, robi głupkowate miny, ale jak się zdenerwuje to jest całkiem inny i widać, że dobrze to zagrał. Albo jak płakał. Każdy ma swoje zdanie, ale jak ty uważasz, że ten serial jest głupkowaty, to się nie dziwię, że ci się nie podoba jak grają, bo tak zazwyczaj jest, jak się czegoś nie lubi.

elenkaa

To nie jest kwestia "nielubienia". Mogę nie lubić aktora , czy serialu, czy filmu, ale jeżeli wiem, że jego gra aktorska jest dobra to to przyznam. Tutaj widzę drewno.. ten facet gra jedną miną przez prawie cały serial. I naprawdę uważam, że gdyby podrasowano scenariusz i wymieniono obsadę, to mógłby być naprawdę niezły serial.

Ale nie jest ...:|

ocenił(a) serial na 9
ola_gonzales

Też myślałam, że nie przeżyję bez tego serialu i zwyczajnie się do tego
przyznaję. Zwłaszcza do piątego sezonu serial ciągle mnie zaskakiwał i
zwalał z nóg.
A teraz serial jest trochę na etapie: wszystko już było. Jakoś ostatnie
odcinki mi nie podeszły, nie są ani tak śmieszne jak dawniej ani tak
wciągające, że nie mogę się odkleić od ekranu kompa ;)
I tak jak ktoś napisał wyżej powoli godzę się z jego końcem. Wolę, żeby
skończył się na piątej, góra szóstej serii z godnością, niż przeciągał się
tak jak Smallville ( mój facet to ogląda, więc ja tez muszę :)

sweet_blood

Jak sie " taki shit jak "Insecticidal" ocenia na 10/10 to jak sie mozna wypowiadać o dobrym serialu z dobra obsada??
Czego sie spodziewac po tak zagubionym czlowieku z niskim,a raczej nijakim obeznaniu w branży grozy/fantast.Połączmy sie raczej z nim w cierpieniu a nie dołujmy...

ocenił(a) serial na 10
Jane_Mary20

ja też sobie nie potrafiłam wyobrazić, co będzie, jak już SPN nie będzie. ale myślę, że już się z tym pogodziłam. nie można ciągnać tego w nieskończoność, bo wszystko zepsują.
co do aktorstwa... ja uważam, że Jensen jest rewelacyjny w roli Deana. i koniec kropka.

ocenił(a) serial na 9
Goha24

Co będzie?

Polecam forum RPG o tematyce serialu:

http://supernaturalpbf.mojeforum.net/

Jane_Mary20

A) Co do Insecticidal :] była kiedyś taka akcja aby wynieść ten film to top 100 i pokazać błędy systemu głosów.

B) Na jakiej podstawie stosujesz wobec mnie takie stwierdzenia. Równie dobrze mogę stwierdzić że jesteś pustą i przeromantyzowaną małolatą która daje Vanilla Sky 7 a Nothing Hill 10. Ale wiesz :] obowiązuje coś takiego jak kultura wypowiedzi, ale co taka rozchichotana fanka jak Ty może o tym wiedzieć.

C) Przeglądając ocenione przez Ciebie filmy , mniemam że to Ty masz nijakie obeznanie w kategorii ( nie nie branży :]) filmów grozy bądź fantastycznych. Więc proszę obejrzyj najpierw coś z klasyki obu tych gatunków nim zaczniesz oceniać znajomość innych :].

D) Dobra obsada ? Jedynym aktorem którego widziałem w dobrych rolach z tej ekipy był Jeffrey Dean Morgan. Serial jest kiepski pod względem aktorskim i moim zdaniem nie umywa się do X-files. I wyznania fanki -maniaczki, która notabene próbuje mnie (lol) obrazić, tego zdania nie zmienią.

I żeby była jasność. Lejdis nie jest arcydziełem :]

Lokstar47

buhahaha!!! XD
no rozryzłeś mnie jak nic. jestem tylko pusta małolata
mam tylko 13 lat i kocham lejdis. ;DDDDDD

A teraz na poważnie.Nie uwazam zebym odniosla sie do Ciebie w ktoryms momencie niekulturalnie.Osobiscie bardzo cenie aktorstwo Hugh Granta i Julii Roberts. Jkabys NIE zauważył nie jest mi tez obce kino -Pedra Almadovara,Juliusza Machulskiego,A.Wajdy,Coppoli,Tima Burtona i wielu innych reż. kina AMBITNIEJSZEGO (czasem bardziej czasem mniej)niż "Insecticidal".Bo to było marne i nie bylo tam aktorstwa.Osobiscie uwazam ze w SN J.Ackles sobie radzi Dean Morgan jest najlepszy z nich wszysytkich ale ma goscio doswiadczenie z dobrymi reż to sie i uczy od nich i od innych dobrych aktorów ktorzy mu w filmie partneruja.Obiecuje byc juz kulturalna.Zobaczymy jak wyjdzie to,ale nie lubie kiedy ktos kto nie ma pojecia o danym serialu sie wypowiada,bo zeby oceniac ich gre aktorska trzeba obejrzec przynajmniej po 15 odc z kazdej serii i sobie ich porownac.Jak grali w 1 serii a jak w 4 i jak teraz.Zeby tak dyskutowac trzeba sie przygotowac z danego tematu Robaczku miły. Pozdrawiam fanow SN.
Amen i tyle.

Jane_Mary20

I dla jasności- nei jestem fanka-maniaczka.
Jezeli chodzi o obeznanei w filmach fantasy/grozy to przywołam Tima Burtona bo jest wg. u mnie niekwestionowanym władcą ciemnej strony ludzkiej natury.Innych nei znam i nie chce poznać.

Jane_Mary20

"Innych nei znam i nie chce poznać."

To plus Twoja pisownia :] sprawiają, że nie sądzę, aby rozmowa z Tobą na jakiejkolwiek płaszczyźnie była wartościowa, ani pod względem poznawczym, ani kulturalnym, ani nawet językowym. Twoje wypowiedzi nie mają sensu. Wyrzucasz mi, że nie mam obeznania w "branży" grozy/fantastki, a sama przyznajesz, że z twórców horrorów znasz tylko Burtona.
Burton jest mistrzem w groteskowym i hiperbolicznym przedstawieniu grozy, gdyż większość jego filmów nie jest tak naprawdę straszna, no i przede wszystkim nie są one typowymi horrorami.(Których zresztą Burton, jeżeli chodzi o filmy stricte o tematyce horrorystycznej, miał może 3..)

Jeżeli chodzi o Hugh Granta, to ten pan w każdym filmie gra tą samą osobę. Każda jego rola jest taka sama. Dlatego m.in. nie dałbym temu filmowi 10, bo on nie jest arcydziełem.

Tak więc to ja życzę Ci pomyślności w Twoim dalszym bytowaniu, co obawiam się może być trudne, gdyż przynajmniej w kwestii filmów, jak i kwestii językowej Twoich wypowiedzi, jesteś bardzo ograniczona.

Finito.

Lokstar47

Bravo,bravo! juz dawno nie dostałam tak ciętej riposty byłą jak brzytwa. Tylko dlaczego tak długo musiałam czekać?? Nieładnie tyle trzymać w niepewności.
Do rzeczy. Mówiąc że nie masz obeznania w branży fant/groza nie przyznałam sama że je posiadam.Nie uważam że to co pisze jest bez sensu i nie postrzegam siebie jako osoby bezwartościowej. Ponadto ja Tobie drogi robaczku nie ubliżyłam w żadnej sekundzie więc jeżeli chodzi o kulturę to u Ciebie raczej "nie sądzę aby rozmowa (...)miała na jakiejkolwiek płaszczyźnie (...) pod wzgl.kulturalnym sens."
Tim Burton nie jest typowym twórcą horrorów.Ja przedstawiam go jako-niekwestionowanego władcę ciemnej strony ludzkiej natury.
To wiedzą wszyscy więc Ameryki raczej nie odkryłeś.
Czy Hugh Grant jest aktorem jednej roli?? Napewno nie.Świadczą o tym kreacje które stwarza na ekranie i nagrody jakie zdobywa.Porównam choćby 2 role z filmów "Notting hill" oraz "Cztery wesela i pogrzeb" za które notabene został nominowany do złotego globu,a za drugą rolę go zdobył.
Dlaczego więc dałam 10. Mam osobne kryteria oceniające każdy film i serial w związku z czym każda produkcja jest oceniana wg. mojego rozeznania. Czyli "Notting hill" oceniałam na tle kom.rom.,które bardzo rzadko są udane.
Dziękuję za życzenia Tobie również życzę pomyślności w Twoim dalszym bytowaniu, co obawiam się może być trudne, gdyż przynajmniej w kwestii filmów, jak i kwestii językowej Twoich wypowiedzi, to Ty jesteś bardzo ograniczony. Na koniec zadam pytanie na które zapewne nie otrzymam odpowiedzi- na jakiej podstawie oceniałeś "Supernatural" jako infantylną podróbę X-files? Może oświeć mnie i innych jakie motywy,odcinki zostały powielone w "Supernatural"?

ocenił(a) serial na 9
Lokstar47

Lokstar47, to ja mam takie pytanie skoro nie Jared i Jensen, to kto, Twoim zdaniem byłby lepszy?
I powiem szczerze, może i X-Files było dobrym serialem, ale tylko do czasu, bo potem to był tylko śmiech na sali. Supernatural jest z resztą mało podobny do X-Files, bo i inna tematyka, i inne postaci, jedynie kilku twórców się powtarza, podejrzewam więc, że praktycznie nie oglądałeś Supernatural, a tylko sobie gdzieś tam coś poczytałeś i powtarzasz jak papuga. Osobiście polecam Strefę Mroku, dużo inteligentniejsze od X-Files i znakomity klimat.

ola_gonzales

Ja Cię rozumiem całkowicie!
Co prawda, 'Nie z tego świata' dopiero zaczynam oglądac, ale chodzi mi o same odczucia: jak się z czymś zżyję, to tak 'wchodzę' w ten świat, że podejrzewam u siebie problemy z psychiką. Zaczęło się od Harry'ego Pottera. Moja propozycja: jeszcze przed zakończeniem, zwróc uwagę na serial/książkę/film etc. o albo podobnej, lub też zupełnie innej, również interesującej się tematyce. Trzymam kciuki! :)