Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97057
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Naprawdę kocham ten serial. Jest jednym z lepszych (zaraz obok LOST). Imo ostatnie odcinki są coraz słabsze. Ogólnie 6 sezon wg mnie jest kiepski (jedynie kilka odcinków było naprawdę godnych uwagi). A już planują kolejny sezon...

Ta cała sprawa z "matką wszystkiego" mnie w ogóle nie przekonuje. Mogli wymyślić coś lepszego jeśli koniecznie chcieli mieć coś groźniejszego od samego Lucyfera, co dla mnie jest śmieszne. Co wy sądzicie? Bo jak dla mnie serial staje się coraz gorszy i mogli go zakończyć na sezonie 5.

ocenił(a) serial na 10
lostek815

Ja też mam trochę takie odczucie. Nie które odcinki były wręcz okropne np. ten o tych wróżkach. Dla mnie najlepsze wątki były te z niebem i piekłem. Bym wolała aby akcja bardziej jeszcze się toczyła przy wątku tego buntu aniołów. I w ogóle za mało mi Casa. Mam nadzieje, że jeszcze ten sezon się rozkręci;)

ocenił(a) serial na 10
nestaaa007

Też uważam, że 6 sezon jest gorszy jednak tak uwielbiam "Supernatural", że nie mogę sobie wyobrazić, że więcej odcinków może nie być. Chociaż gdyby zakończyli na 5 sezonie mieliby dobre zakończenie - Sam uwięziony w klatce w Lucyferem i Michałem a Dean zaczyna normalne życie. 6 sezon jest już trochę naciągany, ale jak to się mówi "Czasami warto zrobić jeden krok w tył, by potem zrobić dwa do przodu" ;D. Tylko brakuje mi Castiela ;/.

ocenił(a) serial na 9
lostek815

A ja uważam że nie jest źle. Prawda 6 sezon jest trochę gorszy niż 5 ale ogólnie to trzyma w miarę równy wysoki poziom, dobrze rozwinęli wątki z 5 sezonu ( wojna domowa w niebie oraz zamiana władzy w piekle) oraz dodali dobry nowy wątek w postaci matki ( a przynajmniej dobrze się zapowiada).

lostek815

Wybacz ale po piątym sezonie to wszystko wydaje się gorsze nawet jeżeli faktycznie wcale tak nie jest,a co do dalszych pomysłów jest jeszcze tyle mitologi i innych postaci co można braciom na głowę dać że materiału starczy na długo ale wszystko zależy od scenarzystów producentów aktorów i samej stacji CW na i nas fanów.

ocenił(a) serial na 10
lostek815

Troszeczke mam podobne odczucia ale odcinek 16 dał niezłego kopa;) moze sie rozkreci!

lostek815

Strach się bać, jeśli kolejne odcinki jak piszesz są coraz gorsze, dla mnie po połowie 1 sezonu było ciężko znieść następne odcinki i porzuciłem oglądanie... Kto wie może słusznie ;)

ocenił(a) serial na 10
karol_azazel

Niesłusznie :P do 5 sezonu jest spoko. 6 jak kto woli. Dla mnie nie ma tragedii.

lostek815

Jestem podobnego zdania i chyba nie przetrwam do końca sezonu. Z odcinka na odcinek zastanawiam się dlaczego jeszcze to oglądam, chyba z rozpędu.

ocenił(a) serial na 8
lostek815

Ja pokochałam ten serial nie za sprawy anielsko-diabelskie tylko za te wszystkie monstra. Dla mnie sezon 5 był najgorszy bo bardzo monotematyczny. 6 sezon jest powrotem do korzeni z czego bardzo się cieszę.

ocenił(a) serial na 10
LaraNotsil

Ja rowniez uwazam ze 6 sezon ma swoje momenty i ze zdecydowanie powinny powstac kolejne sezony.... Nie wiem skad sie bierze w ludziach tyle krytyki...

ocenił(a) serial na 10
sisi421

ja osobiście nie mam nic co do 6 sezonu

ocenił(a) serial na 10
sisi421

sisi dlatego, że wg wielu ludzi 5 sezon był rewelacyjny i teraz po całej apokalipsie wiele ludzi jest rozczarowanych faktem, że powróciły potwory i coś na wzór pierwszosezonowego klimatu.
Jak dla mnie 6 sezon jest dobry.
Swoją drogą śmieszy mnie trochę fakt, że tak wiele osób wypowiadało się kiedyś, że tęskni za klimatem z pierwszego sezonu a teraz gdy ten klimat po części wrócił pojawiają się zastrzeżenia, że to takie słabe i w ogóle, a przecież wcale słabe nie jest.

ocenił(a) serial na 9
LaraNotsil

6 sezon powrotem do korzeni? Nie wydaje mi się. W ogóle daremne w tym serialu jest to, że w zasadzie każdy "potwór" ma na co dzień ludzki wygląd. Jedynie Wendigo z 1 sezonu było wyjątkiem, a tak to co? Nawet smoki jak się okazało wyglądają jak ludzie... Twórcy mogliby mieć trochę większą wyobraźnię i włożyć trochę kasy w efekty specjalne.

ocenił(a) serial na 10
lostek815

A lepsze byłyby jakieś sztuczne komputerowo robione dziwadła? Mnie się np. podobaja takie potwory, i te smoki również. Jakoś ciężko byłoby mi w tym serialu wyobraźić sobie takiego smoka jak smok wawelski :o

ocenił(a) serial na 9
vv888

Bez przesady, że smok wawelski... i nie chodzi mi o jakieś sztuczne dziwadła. Czy jak większość tych stworów ma jakieś okropne odbicie w lustrach albo widać na kamerze to jest to sztuczne? Nie. Ale mogłyby wyglądać tak ogólnie.

lostek815

W dzieciństwie chyba za mało baśni się czytało,wiedział byś że smoki są zmiennokształtne.

ocenił(a) serial na 10
lostek815

Wg mnie najlepszymi sezonami są: 4 i 5 :) bywały też w nich odcinki rewelacyjne jak i te , które mnie rozczarowały..
Sezon 6 się dopiero rozkręca "(...) apokalipsa się skończyła ale wy nic o tym nie wiecie".
Daję temu serialowi szansę mając nadzieję, że Cas się jeszcze pojawi:)

ocenił(a) serial na 9
poker77

Sezon 6 dopiero się rozkręca? To już 16 odcinek był, więc trochę kiepsko im te rozkręcanie idzie. Wiadomo, że pewnie finał powali na kolana, ale cały sezon powinien trzymać poziom ;)