Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97061
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Po tym jak obejrzałem Breaking Bad i Dextera szukam kolejnego dobrego serialu. Jaki serial polecacie Supernatural czy Misfits?

Wiem, że zadając pytanie na forum serialu Supernatural raczej nie uzyskam obiektywnej odpowiedzi, ale może akurat ktoś pooglądał te 2 seriale i oceni.

a może macie też jakieś inne propozycje ? Czekam na odp ;)
Pozdrawiam :D

ocenił(a) serial na 7
VeloX_1

Jeśli miałbym do wyboru SPN i Misfits to wybrałbym..... Z archiwum X, bo to zdecydowanie najlepszy serial Sci-Fi jaki istnieje. No chyba, że już widziałeś, to wtedy mimo wszystko stawiam na Supernatural, a dokładniej na pierwsze 5 sezonów SPN, 6 i 7 można sobie spokojnie odpuścić.

A jeśli łykasz też jakiś inny rodzaj seriali, to lista jest długa.
- Rodzina Soprano,
- Zakazane Imperium,
- Sons of Anarchy,
- True Blood,
- The Walking Dead

W takiej dokładnie kolejności.

ocenił(a) serial na 9
Mr_Grieves

Moim zdaniem najlepsze sezony SPN zaczynaja sie od 4. Pierwsze 3 podobaly mi sie znacznie mniej.

Poza tym, zgadzam sie z reszta wypowiedzi.

ocenił(a) serial na 7
Mr_Grieves

Dzięki Mr_Grieves za ciekawą listę :D na pewno się przyda w przyszłości

użytkownik usunięty
VeloX_1

Ja oglądam zarówno Misfits jak i Supernatural i jeżeli masz czas, to polecam oba! O ile Misfits to super komedyjka na rozluźnienie, o tyle SN ma swój niezapomniany, mistyczny klimat który wprost kocham. No, i jaram się Destielem.

ocenił(a) serial na 10
VeloX_1

powiem tak, jestem fanem supernatural, a misfits mnie wku%wiało, nie wiem czemu. Zupełnie nie mogłem tego strawić.

ocenił(a) serial na 9
VeloX_1

Polecam także Heroes. Bardzo dobry serial.

ocenił(a) serial na 8
kuros_k

a cóż to za dylemat skoro Misfits ma tylko 13 odcinków ?
Ja bym się najpierw wzięła za niego bo z SN czeka cię długa droga :D Aczkolwiek Misfits wg mnie słaby, jedynie jeden bohater utrzymuje poziom całego serialu.
Za to Supernatural ... ! Świetny serial, mój ulubiony, a oglądam ich całkiem sporo :D Żaden nie pokazuje tak wielkiej braterskiej miłości i poświęcenia. Cudowni bohaterowie, emocjonująca akcja, można śmiać się, płakać i w ogóle dostać rozstrojenia emocjonalnego :P

ocenił(a) serial na 7
Eyslin

no ten post już całkiem mnie przekonał do Supernatural ;)

Dzięki wszystkim za odp :D

Ciekawi mnie jeszcze jeden serial - Suits , jest dosyć wysoko w rankingu, ale i tak od jutra zaczynam seans z Supernatural ;]

ocenił(a) serial na 10
VeloX_1

Oglądałam Misfits, cały pierwszy sezon i powiem tak (nie obrażając nikogo): serial jest dla mało inteligentnych ludzi o sprośnym, ,,brzydkim" humorze. Jeśli podobał Ci się film typu: ,,American Pie" to Misfits jest dla Ciebie:).
Zdecydowanie polecam Supernatural. Sądząc po twojej kinotece bardziej polubisz Supernatural. Ciekawa fabuła, humor dla każdego, odrobina dreszczyku i trochę emocji. :)
Zaliczyłam również wyżej wymieniony serial ,,Suits". :) Owszem, jest wysoko w rankingu, jednak sądzę, że ocena jest sporo zawyżona. Ciekawi główni bohaterowie, jednak mało akcji, schematem serialu są w każdym odcinku inne sprawy (niezbyt ciekawe, chyba że intersujesz się prawem i ekonomią. )
Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 6
kalambury1008

gardze takimi amerykanskimi, kretynskimi filmami jak american pie a misfits uwielbiam. dobry scenariusz, ciekawe postacie i aktorstwo i idealny wulgarny humor(nie bawia mnie jakies psedusmieszne komedie dla plebsu jak kac vegas a ostatni raz jak przy misfits to smialem sie na poczatkowych sezonach south park)
,,serial jest dla mało inteligentnych,,
aha

dla autora polecam takie seriale jak
Sopranos
Six Feet under
The Wire
Breaking Bad
Oz
Mad Men
Boardwalk empire
Deadwood
Twin peaks

ocenił(a) serial na 10
danteusz

Nie chciałam obrazić Twojego gustu filmowego. Ja akurat nie przepadam za wulgarnym humorem i wulgarnymi scenami.

ocenił(a) serial na 10
VeloX_1

I polecam jeszcze ,,The secret Circle" (sekretny krąg), tematyka horror - fantasty jak Supernatural, nie wiem ile masz lat, ale jeśli poniżej 25, to ten serial mógłby Ci się spodobać. :)
No i jeszcze oczywiście ,,Fringe", który podpada pod tematykę x-files :). Bardzo wciąga niezależnie od wieku. ;)

ocenił(a) serial na 8
VeloX_1

Cieszę się, że mogłam pomóc :D
Ja ze swojej strony polecam nowy serial Revenge, którym jestem zachwycona.
A od Sekretnego Kręgu dużo bardziej polecam Pamiętniki Wampirów, chociaż to już zależy od osobnika XDD faceci najczęściej wyśmiewają ten serial, aczkolwiek mój kolega ogląda na bieżąco, więc można ? można ;)
Ale myślę, że póki co i tak masz już zajęty czas- jak SN wciągnie, to trudno się oderwać, nie mówiąc już o przerwaniu oglądania na rzecz innego serialu ; o

ocenił(a) serial na 10
Eyslin

Koleżanka mogłaby napisać o czym jest seraial ,,Revenge"?
POzdrawiam :)

ocenił(a) serial na 8
kalambury1008

Serial przedstawia losy Emily Thorne, tajemniczej młodej kobiety, która przyjeżdża do Hamptons, żeby zemścić się na ludziach odpowiedzialnych za zniszczenie jej rodziny. Główna bohaterka obwinia Victorię i Conrada Graysonów za śmierć ojca.
Bardzo wciągająca akcje, niezłe intrygi, fajni bohaterowie- czego chcieć więcej :D Nie sądziłam, że aż tak się w niego wciągnę, a tu proszę- nie mogę sie doczekać kolejnego odcinka :D

ocenił(a) serial na 7
VeloX_1

kalambury1008: Czyli Misfits odpada ;) ("brzydki humor " - hehe fajnie ujęte ;] ) Jeśli chodzi o wiek to studencki - poniżej 25 lat ;p

Teraz mam listę seriali na przynajmniej pół roku :D
Do Pamiętnika Wampirów to się raczej nie przekonam ;p

Na razie pooglądałem 3 odcinki SN i powiem że pierwsze 2 w miarę dobre tak na 7/10 ale 3 już bardziej mi się podobał. Myślę że z biegiem czasu coraz bardziej będzie mnie wciągał, bo lubię takie mroczne klimaty ;)

ocenił(a) serial na 8
VeloX_1

Myślę, że im dalej tym lepiej :D Pierwszy sezon, chociaż najstraszniejszy, to nie jest moim ulubionym. Jakoś najrzadziej do niego wracam...
A już zdecydowanie nigdy więcej nie wrócę do Bloody Mary ( odc 5 ) ; ooo

użytkownik usunięty
VeloX_1

Zapewniam, że jeżeli spodobały Ci się początkowe odcinki SN, dalej będzie tylko lepiej. No, może poza odcinkiem 8 pierwszego sezonu, tj. "Bugs", wyjątkowo słaby :b

VeloX_1

Moim zdaniem powinieneś obejrzeć:
-Supernatural od 1-5 spokojnie któryś sezon będzie Twoim ulubionym,
- Misfits na bank :D,
- Shameless ja bym dodała od siebie gdyż jest warty uwagi ;) choćby na nieprzewidywalny scenariusz,
No i oczywiście- Sons of anarchy- jeśli spodoba Ci się styl supernatural- styl Deana i muzyka, to musisz zobaczyć Sons of anarchy.!!
No po prostu musisz ;)))

Jane_Mary20

Co do poglądu że Misfits jest dla mało inteligentnych to uważam że dowcip mimo tego że jest chamski i wulgarny to jest również błyskotliwy podobnie jak riposty . jeśli ogląda go tępak to nie zrozumie. Dlatego też uważam że seriale brytyjskie są kierowane zgoła do osób raczej rozumiejących brytyjski specyficzny dowcip który mimo że został ukazany tutaj wulgarnie i czasami prostacko to i jednak na koniec błyskotliwie. ;)

Jane_Mary20

Supernatural! Misfits mi się nie podoba.

ocenił(a) serial na 10
Jane_Mary20

Akurat tak się składa, że angielski humor jest moim ulubionym. :) Ale wulgarne i chamskie odzywki nie toleruje nigdzie, nieważne czy to humor angielski, polski czy amerykański.
Pozdrawiam.

kalambury1008

Co kto lubi :) Mi się podobało chociaż momentami było zbyt prymitywnie :]