Jestem bardzo zawiedziony tym serialem. Na filmwebie mozna zobaczyc grupe fanboy'ów którzy go wychwalają pod niebiosa ale z tego co ja doświadczylem oglądając pierwszy sezon to dla mnie jest poniżej oczekiwań.
Wzielem sie za niego poniewaz chcialem wypelnic czas pomiedzy nowymi sezonami Dextera, Breaking Bad, myślałem że bedzie coś naprawde wgniatające w fotel a tu taki zonk i odcinki na siłe oglądałem bo 'może się rozkręci' , a tu lipa. Serial wygląda jak jakiś niskobudżetowy film małej stacji ze schematycznie robionymi odcinkami. Porównując do w/w seriali przezemnie to Supernatural wypada gorzej jak blado. Nie polecam tego serialu nikomu kto szukaja emocji takich jakie mógł doświadczyć w chociażby Dexie lub BB. Szału nie ma. Powiedzcie mi wielcy fani co was w tym tak ciekawi? Co tu takiego fajnego żeby ściskało zwieracze? Bo jak dlamnie serial bez polotu i żałuje godzin jakie nad nim spędziłem
Nie oglądałam BB,ale ten serial na pewno nie jest w stylu Dextera. Uwielbiam wszelkie mitologie i "fantastyczne stworzenia",stąd moja fascynacja serialem. Uważam,że jest świetny-niecukierkowy,z pomysłem i bardzo wciągający.Nie chcesz, to nie oglądaj,widocznie nie jest w Twoim typie.Dla mnie jest w nim wszystko,czego szukam w rozrywce.
Nie musisz od razu pisać jaki to serial jest kiepski i tylko pochłania czas, Dexter i BB to seriale raczej kryminalne, a tu jest coś dla ludzi którzy lubią fantastykę, więc moim zdaniem nie ma sensu porównywać dwóch różnych gatunków filmowych, więc po prostu serial nie jest dla ciebie.
To, że inni lubią czekoladę z chili i wychwalają jej smak pod niebiosa nie znaczy wcale, że Tobie również będzie ona smakować ;)
Faktycznie, pierwsze odcinki tego serialu są dość schematyczne, zresztą zupełnie jak w House'ie - na początku żygałam House'm teraz nie moge bez niego żyć, nie mówiąc już o Samie i Deanie, żeby odkryć urok Supernatural, trzeba przeżyć z nimi troche więcej niż jeden sezon, a napewno kilka paktów i spotkań "pierwszego stopnie"
<3 uwielbiam i pozdrawiam wszystkich fanów ! - czekamy na 6 sezon !
Ja na początku supernatural jak widziałem w TV to zaraz przełączałem ;P ale pewnego razu zaciekawiło mnie pare odcinków jak oglądałem fragmenty i o dziwo nie wiem kiedy i obejrzałem wszytskie odcinki ;) ale przez tą przerwę ... bo nie lubie czekać zaczałem oglądać Dextera (obok supernatural mój drugi ulubiony serial), X files , Bez skazy ( polecam jeśli ktoś nie ogladał) no i tez ostatnio mnie zaciekawił Dr. House za beczelne hasła ;P i niebawem zacznę oglądać californiacation. Czasami serial jest lepszy do filmu
A ja nie lubię Dextera, dla mnie ten serial to kicz. No i nie zapomnę o Housie.
każdy lubi co innego, to chyba oczywiste, ja kocham Supernatural, a jeśli idzie o BB to ledwo przebrnęłam pierwszy sezon :/ zdecydowanie nie moje klimaty :/
zgadzam się z summer_20 "żeby odkryć urok Supernatural, trzeba przeżyć z nimi trochę więcej niż jeden sezon"
w serialu genialne są żarty scenarzystów, ciekawie wykreowany świat oraz rewelacyjna ścieżka dźwiękowa