Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97061
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Oglądam Supernaturala już naprawdę chwilę. Bywały dobre odcinki i bywały gorsze. Zawsze wiedziałem jednak o czym jest serial. O dwóch braciach którzy walczą z złem. Czasem ta walka wymaga poświęceń, ale działają w słusznej sprawie.

Po ostatnim odcinku nie wiem jednak co myśleć. Po prostu dotarło do mnie że główni bohaterowie nie są dobrzy. Oni już dawno tacy przestali być. I teraz było to dobrze widać. Zachowanie Deana niczym się nie różniło od zachowań tego z czym całe życie walczą. Cytat: "Jeżeli patrzysz w otchłań, ona również patrzy w ciebie" idealnie tutaj pasuje.

I jeszcze ten mały chłopak. Deana nie obchodziło czy to dzieciak czy nie. Tylko czy kogoś zabił. Mam nadzieje że ten chłopak dotrzyma słowa. I że scenarzyści o nim nie zapomną. Że gdzie tam kiedy nastąpi ostatni odcinek, on się pojawi i zamiesza. Osobiście marzy mi się zakończenie jak w "Layer Cake" (warto zobaczyć choćby dla samego zakończenia właśnie).

A jakie wy macie zdanie o końcówce? Mnie osobiście dawno nic tak nie zaskoczyło.

ocenił(a) serial na 8
Matalasz

Hmm, rzeczywiście, dałeś mi do myślenia :) Co do samego odcinka to również i mnie bardzo zaskoczył, nie spodziewałem się tego po Deanie, a jednak. W ogóle to sezon zapowiada się być udany i mam nadzieję ,że tak się stanie, zresztą każdy był, więc można im zaufać. Poza tym doszedłem do wniosku, że warto było oglądać poprzednie sezony.... Teraz tylko pozostaje mi zagłębiać się w dalsze losy Winchesterów ; ) Jestem ciekaw co z tego wszystkiego wyjdzie, bo twórcy właśnie otwierają sobie furtki na kolejne odcinki, może nawet sezony.

ocenił(a) serial na 10
reaperrr

akurat imo Dean powinien albo nie zabijac nikogo albo zabic obu , zostawienie dzieciaka to ogromny blad ( on potrzebuje do przetrwania przysadki z mozgu , ktorej nie kupi w spozywczym) , wczesniej matka karmila go trupami a teraz?

tak czy siak , ciekawe zakonczenie , do tej pory nie zabili chyba nikogo "dobrego" bo o ile pamietam matka zabila przestepcow a wiekszosc czasu to jedli trupy, ale ciezko tutaj ocenic Deana ,w koncu matka zabila i mogla zabic znowu

iDean niestety nie mial tutaj wielkiego wyboru , nie mogl przeciez jak cywilizowany czlowiek zglosic tego na policje , mogl zostawic ja i liczyc ze nikogo nie zabije ( a gdyby jednak zabila obwiniac sie) albo wlasnie ja zabic , wybral mniejsze zlo , dla niego to jednak potwor a od malego uczony byl aby je zabijac

ocenił(a) serial na 10
Matalasz

Być może Dean stanie się czarnym charakterem (przynajmniej taką mam nadzieje).