PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 96505
6,7 11 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Obejrzałem trzy albo cztery odcinki pierwszego sezonu i serial nie spodobał mi się. Infantylność, bohaterowie jak z seriali Disneya dla dzieci oraz takie przedstawienie demonów i Piekła, że powstał klimat jak z gazetek bravo czy popcorn. Jednakże zabrałem się za ten serial, żeby przekonać się jak twórcy przedstawili postać Wielkiej Bestii - Aleistera Crowley'a, więc proszę o informację kiedy w serialu pojawia się po raz pierwszy Jego postać lub w jakich odcinkach można go zobaczyć ?

ocenił(a) serial na 8
mateusztsr

Jeśli dobrze pamiętam to Crowley pojawia się w 5 sezonie. Pierwszy sezon jest raczej średni w porównaniu do następnych, od 3 zaczyna się robić lepiej.

mostua

Dopiero w 5 sezonie? W takim razie dobrze, że zapytałem ;). Dziękuję za odpowiedź.

ocenił(a) serial na 8
mateusztsr

Dokładnie w 5x10.

ocenił(a) serial na 10
kamil665544

5x9 :D

ocenił(a) serial na 9
mateusztsr

Na Twoim miejscu nie liczyłabym, że zobaczysz Aleistera Crowleya. Twórcy zrobili z niego dwa demony Jeden ma na imię Aleister i jest odpowiedzialny za torturowanie dusz w piekle, a drugi to Król Piekła czyli Crowley. Chociaż ten drugi ma więcej cech Aleistera Crowleya - inteligencja, duża wiedza na różne zagadnienia i chyba podobne poglądy. Jeśli jednak czekasz na Wielką Bestie, jak go nazwałeś, to się nie doczekasz...