Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97069
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Tak z czystej ciekawości :). Od kiedy zaczęłam oglądać SPN, a zaczęłam stosunkowo niedawno, bo w połowie sierpnia, bardzo wkręciłam się w ten serial, mówiąc szczerze, a do tej pory wkręciłam się z równą mocą tylko w jeden inny serial, a są to "Pamiętniki Wampirów". I tak się zastanawiam... Którzy bracia górą? Damon i Stefan Salvatore, przystojni krwiopijcy z dość pokaźnym dorobkiem, jeśli chodzi o łamanie karków, wysysanie do ostatniej kropli krwi i dźganie kołkiem, zakochani w jednej dziewczynie? Czy Sam i Dean Winchesterowie, łowcy duchów, albo i nie tylko, bo w zasadzie wszystkiego, co jest nie z tego świata, gotowi poświęcić się za siebie nawzajem i podróżujący po kraju, ach... Chevroletem Impalą '67?
Jeśli chodzi o mnie, to mimo mojej wielkiej sympatii do Damona, z czystym sumieniem przyznaję się, że wolę braci Winchesterów. Tak... pewnie też za tą Impalę ^^.

A jakie jest Wasze zdanie? Oczywiście pytanie skierowane do osób, które oglądają oba seriale, albo przynajmniej są dobrze zorientowane w temacie :).

ocenił(a) serial na 10
Strzygaa

raczej że Winchesterowie ;D Dean wymiata, Sam zresztą też dodatkowo od czwartego sezonu Castiel doszedł, który utrzymuje poziom :)

gala1010

Winchesterowie!!!Bez zastanowienia...Podpinam się pod wypowiedź gali-Dean wymiata hehe.Jak dla mnie nie ma drugich takich ''braci'':)

ocenił(a) serial na 10
Strzygaa

Winczesterowie oczywiście. Są przystojniejsi, zabawniejsi i ogólnie bardziej zajebiści, nie nienawidzą się jak dwa poj*eby a aktorzy lepiej grają i oddają charakter postaci .... no i przynajmniej są żywi.

Strzygaa

Zadaj to samo pytanie na forum Pamiętników, a zobaczysz, że 95% będzie za braćmi Salvatore :D

No ale ja osobiście również podpisuję się pod Deanem i Samem :)

ocenił(a) serial na 9
Strzygaa

Dean i Damon oraz Sam i Stefan to w gruncie rzeczy bardzo podobne do siebie postaci. Ci pierwsi to bardziej źli starsi bracia z rozbrajającym poczuciem humoru a drudzy miłe (do czasu) chłopaki, ale Winchesterowie mają coś, czego nie mają bracia Salvatore- Impalę ;)

ocenił(a) serial na 10
Strzygaa

Winchesterowie. Sam w porównaniu do Stefana to Terminator :),podobnie teksty Deana są bardziej chwytliwe od paplaniny Damona.

ocenił(a) serial na 10
Strzygaa

uwielbiam obie pary braci, jednak w teamie Salvator słabym punktem jest Stefan (taki Edward ze zmierzchu), no i tutaj nie ma żadnej dziewczyny pomiędzy nimi (u Winchesterów) więc jeśli chodzi o braci to Dean i Sam.

ocenił(a) serial na 10
Strzygaa

Daleko braciom Salvatore do Winchesterow :) ( znacznie ujmuje im płaczący Stefan HAHAHAHA :))

michal2788

Tak, dokładnie tak samo myślę. Bo Damonowi przecież nie można nic zarzucić ;).

PS. Zadałam to samo pytanie na forum 'Pamiętników...', ale szybko spadło w dół bez żadnej odezwy, na rzecz tematów z kilkuset wypowiedziami, aktualizowanymi co kilka, kilkanaście minut. Nie miałam szans przebicia :).

Strzygaa

Winchester bez dwóch zdań.. Zawsze jak to z siostrą oglądam, to jej powtarzam, że chciałabym mieć brata takiego jak Sam, który z kolei miałby często odwiedzającego go kumpla takiego jak Dean.. Jeżdżącego oczywiście takim samochodem ;P

ocenił(a) serial na 10
LadyAnna6

Porównywać jakiś Salvatore do Winchesterów - śmieszne wg. mnie. Pamiętniki wampirów to serial dla nastolatków - tak samo jak Supernatural. Ale ten pierwszy powstał tylko ze względu na fenomen "Zmierzchu" i Pattisona. A właśnie w którym odcinku superantural Dean parodiuję Pattisonna????

Karolina_24

Parodiuje go w odcinku "Live free or twihard" 6x05, nawet zabawny odcinek :)

ocenił(a) serial na 8
Strzygaa

Winchesterowie no przecież;P od pierwszego odcinku od razu mi się spodobali a szczególnie Sam
(Deana TEŻ LUBIE jego teksty nie wiem czy się śmiać czy płakać he).Tak z nudów trafiłam na ten serial ale gdy zobaczyłam jakie ich relacje łącza braterskie nie ma takich drugich braci ani serialu i na pewno nie będzie ;)

ocenił(a) serial na 10
Strzygaa

Winchesterowie.
Dean najlepszy ;)

ocenił(a) serial na 9
Strzygaa

Mimo, że uwielbiałam Damona, to jednak Dean go przebił (w trakcie wakacji obejrzałam wszystkie sezony Supernatural) ;) Relacja między braćmi Winchester jest dużo ciekawsza i bardziej zawiła, więc stawiam na nich. Poza tym - wolę oglądać braci wzajemnie walczących np. o duszę czy życie brata, niż wiecznie o tę samą dziewczynę ;P

@LadyAnna6 - dokładnie xD

ocenił(a) serial na 10
Strzygaa

Winchesterowie;)

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

Ja też wolę Winchesterów, ponieważ postacie braci są bardziej złożone niż w Pamiętnikach, przez te wszystkie sezony mogliśmy śledzić jak się zmieniały, rozwijały , oprócz tego wieź łącząca Sama i Deana jest wiarygodna, aktorzy doskonale ukazali jak zachowuje się prawdziwe rodzeństwo (często się kłóci, ale zrobi dla siebie wszystko), poza tym, myślę, iż Winchesterowie nigdy nie rywalizowali by o jedną dziewczynę, są na to zbyt dojrzali i zajęci ważniejszymi sprawami :). Ponadto moim zdaniem Sam i Dean są bardziej męscy niż bracia Salvatore, mimo niepowodzeń biorą się szybko w garść, a nie biadolą przez kilka odcinków.

ocenił(a) serial na 10
Strzygaa

Chociaż z równie wielką namiętnością oglądam Pamiętniki wampirów, to jednak bardziej przepadam za Dean'em i Sam'em. Najbardziej preferuję filmy, seriale z motywem braterskiej miłości, a Supernatural doskonale ukazuje, jak wielką, nieskończoną miłością darzą się bracia. PO prostu to jest niesamowite... Tyle razy ryczałam oglądając ten serial, natomiast patrząc na PW, nie wyrażam tak głębokiego smutku, współczucia i żalu jak do Supernatural. S jest opowieścią dla wrażliwych ludzi, a PW jest bardziej serialem o idealnych bohaterach dla nieidealnych nastolatek, marzących by wyglądać tak jak Elena i mieć przy sobie wampirów - macho starających się o jej względy. Tak więc mój wybór jest w pełni uzasadniony nie tylko tym, że po prostu bardziej lubię ten serial ;).

ocenił(a) serial na 10
Strzygaa

Pamiętniki wampirów lubię, ale Damon (Ian) mi już zbrzydł..
Moja siostra ma na jego punkcie obsesję, obwiesiła mi cały pokój..
Gdziekolwiek nie spojrzę: Somerhalder.
Więc jestem za Deanem i Samem, szczególnie że Ackles był moim ulubionym aktorem przed tym, jak supernatural w ogóle się pokazało. ;D

Strzygaa

Uch. Jeśli chodzi o braciiii jako braciii? ;))
Kurczę, cięzko.
Dean był moją miłością przez wieleeee dni. Damon tak samo. Ale generalnie wolałam Sama (cute:*) od Stefana. Teraz Stefan to już wymiata, ale hm. Hej, sama nie wiem, serio xd
Uwielbiam obydwie parki, ale mimo wszystko mam słabość do tych, eee, rozrabiaków. Przebijają nawet krew (!!!), którą gwarantują mi wampiry.
Winchesterowie :DD Chociaż kocham Damona. Ale to Dean w 4se wrzeszczy jak baba^^

perpedes

Winchester brothers :D oczywiście!
Salvatorowie to są po prostu ciency przy nich ;p
chociaż lubię Damona i Stefana to jednak Winchesterów znam i kocham
już pare ładnych lat! :)

ocenił(a) serial na 10
Strzygaa

Zdecydowanie Winchesterowie. Łączy ich silniejsza więź niż Salvatorów. ;)

ocenił(a) serial na 10
Strzygaa

Hmm... uwielbiam Iana, jednak bracia Winchester są lepsi ;).

Strzygaa

Zauważ coś ciekawego Sam - Stefan. Dean - Damon. :D:D:D Ci przystojniejsi na D xD
Ogólnie ja uwielbiam i Deana i Deamona, wiec się nie wypowiadam. Gdyby jednak kazali mi zrezygnować z jednego z tych seriali - z ciężkim sercem - wolałabym oddać Supernatural - czemu? W końcu mieli już sześć sezonów;)

Strzygaa

Winchesterowie bez zastanowienia!!! Oprócz wielokrotnie tu wspominanej Impali^^ i stosunków braterskich, Dean i Sam na co dzień zajmują się polowaniem na "stwory" takie jak bracia Salvatore. Wampiry nie mają szans i to czyni Sama i Deana badass!... Choć nie powiem, mam słabość do Damona, zwłaszcza w skórzanych spodniach i ze złowieszczym uśmiechem na twarzy=)

piorun_007

Impala mmmm