12 i wyżej :) Nie jest aż tak straszny czasami mogą być masakryczne sceny czyli np. krew rozpryśnięta na szybie.
Ja bym powiedziała 13 i w górę.. @martaengelhardt -musiałaś to przypominać? ;P Wyrywanie paznokci O.O
12 - 13 w góre, mam 31 w dowodzie a duchem mam jakies 25 - 26 wiec pewnie jestem za stary i tak. mam racje?
Zgadza się :-) Ale ze względu na niektóre sceny małe dzieci nie powinny tego oglądać :)
A co wiek ma do rzeczy? Jest kilka scen makabrycznych, ale ogólnie serial może oglądać każdy. Dreszczyk jest, horror czasami również, a jak lubisz paranormal, historyjki o duchach i demonach, to się nie oderwiesz. Dużo się można nauczyć, ja np. nie wiedziałam, że na duchy działa czyste żelazo ooo :)
Nie wiem. Ale o soli słyszałam, srebrnych kilach na wilkołaka również, spalaniu kości itp. więc raczej by sobie tego nie wymyślili, nie?
Nie oglądam zbyt wiele horrorów.. A i tak, teraz trochę bardziej interesują mnie tematy nadprzyrodzone. Cóż Supernatural daje do myślenia.
Możliwe.. Po prostu to nie mój gatunek filmowy. Nie powiedziałam jednak, że nigdy horrorów nie oglądałam. ;) Od czasu do czasu jak pojawi sie fajna historia to oglądam.
Ale fajne jest to, że Supernatural opiera się na legendach, podaniach i mitach...Już wcześniej interesowałam się zjawiskami nadprzyrodzonymi, ale ten serial w umiejętny sposób je pokazuje :-)
Mnie niesamowicie jara wszystko co nadprzyrodzone, mam tak od dziecka :) To że istnieje taki serial jest dla mnie cudem i oby ten cud trwał jak najdłużej. Wcześniej trzeba było przeszukiwać internet a i tak dużo się nie wiedziało. Teraz jest Supernatural i mnóstwo stworków o których nigdy się nie słyszało. Mam nadzieję, że twórcy czerpią inspirację z jakichś wiarygodnych (czytaj: prawdziwych) źródeł, bo nie chciałabym, żeby sobie wymyślali te wszystkie rzeczy, jak np: czyste żelazo itd.
Jeśli interesują Cię nadprzyrodzone rzeczy możesz poczytać o nich na stronie supernatural.com.pl... Można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy.
duzo anegdotek i przesmiewania rzeczywistosci (nawiazania do roznych sitcomow, restauracji, ogolem do wielu aspektow kultury zachodniej), ciekawe motywy, dobry scenariusz, przekonujaca gra aktorska oraz sporo humoru, od tego malo skomplikowanego po ciete riposty, przez typowe meskie zarty rodem z szatni na wf i czarny humor :) z kazdym sezonem akcja nabiera tempa i moim zdaniem najwyzszy punkt osiaga w sezonie 5 i 6(4 odcinek 6 sezonu jak dla mnie jest najlepszym posrod wszystkich, pomimo tego ze glowna role w tym odcinku odegrali bohaterowie drugoplanowi) , 7 mnie nie przekonal (moze nie jako sezon, tylko sam motyw 'nowego' przeciwnika) za to 8 zapowiada sie niezle, nie moge sie doczekac az sie pojawia pierwsze odcinki