Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97077
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

serial jest kierowany do odbiorcow w jakim przedziale wiekowym ?

ocenił(a) serial na 10
Grisza30

12 i wyżej :) Nie jest aż tak straszny czasami mogą być masakryczne sceny czyli np. krew rozpryśnięta na szybie.

użytkownik usunięty
Grisza30

i wyrywanie paznokci, ale tak raczej lajtowo ;)

Grisza30

Ja bym powiedziała 13 i w górę.. @martaengelhardt -musiałaś to przypominać? ;P Wyrywanie paznokci O.O

użytkownik usunięty
agulka55

to było super! :P

agulka55

12 - 13 w góre, mam 31 w dowodzie a duchem mam jakies 25 - 26 wiec pewnie jestem za stary i tak. mam racje?

Grisza30

Oj tak na prawdę kto chce to może oglądać. ;P

ocenił(a) serial na 10
agulka55

Zgadza się :-) Ale ze względu na niektóre sceny małe dzieci nie powinny tego oglądać :)

jo_95

Dzieci w tych czasach oglądają gorsze rzeczy.. Nawet by ich to nie ruszyło.

ocenił(a) serial na 10
agulka55

ale lepiej dmuchać na zimne :-)

Grisza30

Mój brat ma ponad 30, a lubi to oglądać :)

Grisza30

A co wiek ma do rzeczy? Jest kilka scen makabrycznych, ale ogólnie serial może oglądać każdy. Dreszczyk jest, horror czasami również, a jak lubisz paranormal, historyjki o duchach i demonach, to się nie oderwiesz. Dużo się można nauczyć, ja np. nie wiedziałam, że na duchy działa czyste żelazo ooo :)

DagnaMara

Czyste żelazo działa na duchy... a to nie jest wymysł autorów? ;p

agulka55

Nie wiem. Ale o soli słyszałam, srebrnych kilach na wilkołaka również, spalaniu kości itp. więc raczej by sobie tego nie wymyślili, nie?

DagnaMara

Nie wiem.. przed oglądaniem Supernatural nie interesowały mnie nadprzyrodzone rzeczy.. :)

agulka55

A mnie tak, zresztą te motywy powtarzają się w wielu horrorach. Teraz interesują? :)

DagnaMara

Nie oglądam zbyt wiele horrorów.. A i tak, teraz trochę bardziej interesują mnie tematy nadprzyrodzone. Cóż Supernatural daje do myślenia.

agulka55

Nie oglądasz zbyt wielu horrorów? Jak to możliwe? Horrory uwielbiają wszyscy...

DagnaMara

Możliwe.. Po prostu to nie mój gatunek filmowy. Nie powiedziałam jednak, że nigdy horrorów nie oglądałam. ;) Od czasu do czasu jak pojawi sie fajna historia to oglądam.

agulka55

Ok, w moim przypadku horrory oglądam często :)

DagnaMara

Czyste żelazo na wszystko podziała wystarczy walnąć w łeb i z głowy :)

han522

Nie powiem, twórcze :)

ocenił(a) serial na 10
DagnaMara

Ale fajne jest to, że Supernatural opiera się na legendach, podaniach i mitach...Już wcześniej interesowałam się zjawiskami nadprzyrodzonymi, ale ten serial w umiejętny sposób je pokazuje :-)

jo_95

Mnie niesamowicie jara wszystko co nadprzyrodzone, mam tak od dziecka :) To że istnieje taki serial jest dla mnie cudem i oby ten cud trwał jak najdłużej. Wcześniej trzeba było przeszukiwać internet a i tak dużo się nie wiedziało. Teraz jest Supernatural i mnóstwo stworków o których nigdy się nie słyszało. Mam nadzieję, że twórcy czerpią inspirację z jakichś wiarygodnych (czytaj: prawdziwych) źródeł, bo nie chciałabym, żeby sobie wymyślali te wszystkie rzeczy, jak np: czyste żelazo itd.

ocenił(a) serial na 10
DagnaMara

Jeśli interesują Cię nadprzyrodzone rzeczy możesz poczytać o nich na stronie supernatural.com.pl... Można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy.

jo_95

Tak, znam tą stronę, czasami wchodzę. Osobiście polecam jeszcze http://www.npn.org.pl/.

ocenił(a) serial na 9
Grisza30

duzo anegdotek i przesmiewania rzeczywistosci (nawiazania do roznych sitcomow, restauracji, ogolem do wielu aspektow kultury zachodniej), ciekawe motywy, dobry scenariusz, przekonujaca gra aktorska oraz sporo humoru, od tego malo skomplikowanego po ciete riposty, przez typowe meskie zarty rodem z szatni na wf i czarny humor :) z kazdym sezonem akcja nabiera tempa i moim zdaniem najwyzszy punkt osiaga w sezonie 5 i 6(4 odcinek 6 sezonu jak dla mnie jest najlepszym posrod wszystkich, pomimo tego ze glowna role w tym odcinku odegrali bohaterowie drugoplanowi) , 7 mnie nie przekonal (moze nie jako sezon, tylko sam motyw 'nowego' przeciwnika) za to 8 zapowiada sie niezle, nie moge sie doczekac az sie pojawia pierwsze odcinki