Gdyby nie całe mnóstwo rażących błędów merytorycznych, No i tej odtwórczyni głównej roli, masakra! Za to reszta obsady super!
Jakie błędy merytoryczne znalazłeś? Mi żadne rażące aż tak, żeby zepsuć mi serial nie rzuciły się w oczy. Główna bohaterka jest charakterystyczna, ale ja lubię charakterystycznych aktorów :)
Najpierw do komendy policji w tej małej miejscowości przyjeżdża z Warszawy Andrzej Głowacki i przejmuje kierownictwo całek komendy, Komendantka nie ma nic do powiedzenia i mało co nie płacze, Stenka jest ciotka glowackiego i przełożoną i ciagle mu siedzi na karku, a przecież ta miejscowość musi być gdzieś blisko gór, skoro Kuna ze Stryjem mieli w wigilie skoczyć na narty i wrócić ,a w sądzie to już czysta masakra: stryj jest oskarżonym i jest to oczywiście sprawa karna ale strony odczytywane są jako powódka i pozwany, No litości, jedt tego więcej ale czy warto pisać? Niektórzy forumowicze wymienili małe co nieco
A bo to tylko w filmach jest nepotyzm i dziwne relacje w takich instytucjach jak Policja? :) To takie drobiazgi, które w ogóle nie przeszkadzają w oglądaniu :)