PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=647050}
7,5 911  ocen
7,5 10 1 911
Nieposkromiona miłość
powrót do forum serialu Nieposkromiona miłość

Mam nadzieję, że TV4 skusi się na tą telenowele. Np po emisji La que no podía amar.

jagodajulia

To już wiem skąd ja ja kojarzę właśnie z Kobiety ze stali.
Wprawdzie nie oglądałem jej ale widziałem parę scen bodajże na Zone romantica.Z tego co zauważyłem co 2 aktorka Latino jest piosenkarka ;)Na tej zasadzie w sumie dobry to jest sposób ja tak robiłem z Angielskim.

Serial naprawdę mnie wciągnął pomimo tego ze oglądałem tylko 5 odcinków i wszystkie na youtubie w nieciekawej jakości.Wiem że kolejny odcinek jest już tłumaczony przez MissDulce aczkolwiek będzie gotowy dopiero gdzieś w październiku i w słabej jakości na youtub.Pytałem się kilku osób które na forach się zarzekały ze maja perfekcyjnie opanowany język hiszpański ale zazwyczaj odpowiadały ze im się po prostu nie chce.Sam tłumaczyłem niejednokrotnie seriale czy tez filmy i wiem ze jest to czasochłonne ale nikt nie mówi ze to ma być w jeden dzień zrobione albo chociażby w ciągu tygodnia.Dlatego Sadze ze z tym perfekcyjnie opanowanym językiem zwyczajnie ściemniały .Jakbyś mogła się popytać to byłbym wdzięczny ;)
A ty oglądałaś MA?

ShaneWalkingDead

Ja STD oglądałam po polsku, bo znalazłam w necie ;) Tak, ale na ZR leciała. Teraz to już telki na pewno na ZR nie będą lecieć...
Tak, akurat u nich wiele aktorów śpiewa i gra.
Ja angielski też chcę opanować, ale jakoś nie mogę się nauczyć tego języka.

Ja nie oglądam Kobiet morderczyń :D Nie mój klimat totalnie, ja lubię kryminalne, ale angielskie ;)
Ja hiszpańskiego nawet dobrze nie umiem, ale chciałabym się nauczyć go bardzo dobrze ;)
Pytałam się i na razie żadna nie zamierza tłumaczyć MA...

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Gdzie znalazłaś STD? Czy były wszystkie odcinki? Sama chętnie obejrzałabym tę telkę, głównie ze względu na obsadę.

petit_fleur

hahaha nie chce mi wysłać.. Jest napisane: Wprowadzona przez Ciebie treść jest niezgodna z Regulaminem Serwisu...ale to napiszę Ci prywatną wiadomość.

jagodajulia

Dlaczego nie będą leciały?W sumie ja i tak tam nie oglądałem bo kanał ten włączali mi tylko na święta :P

Hmm z jednej strony to trochę dziwne ze nie oglądasz ponieważ lubisz oglądać telki a MA skład się właśnie z telenowelowych aktorów wiec sadze ze to sama ciekawość tego jak graja ciągnie do tego serialu ;)Krew mnie zalewa skoro nie miały tłumaczyć reszty odcinków to po co zaczynały ;/Dzieki.

ShaneWalkingDead

Nie będą leciały telki na ZR, bo już nie będzie ZR,będzie jakiś inny kanał i trudno powiedzieć, czy znajdzie się miejsce dla telek.... Ja tego kanał nie mam.

Ja lubię oglądać telki, ale od niedawna i przeważnie klasyczne (telka rosa), żadne egzotyczne, kryminalne, czy nawet komediowe.
Właśnie, nie, jakoś mnie nie ciekawi jak grają. Czasem mnie trudno zrozumieć :)
Czyli nie będą tłumaczyć całego MA ??
I znalazłam ten odcinek z Maite z MA, (nie patrzyłam wnikliwie ale chyba tam też był przetłumaczony z Dulce , Anahi, Jacky i chyba Boyer) http://www.youtube.com/watch?v=HVY-04lN_HU. Jakoś nie taka dobra.

jagodajulia

Wątpię żeby tłumaczyli inaczej już dawno by były przetłumaczone jedynie na youtubie missDulce ma tłumaczyć ale niewiadomo czy wszystkie.A nawet jeśli to jeden odcinek ma tłumaczyć kilka miesięcy przez to że chyba tłumaczy telenowele czy coś.Te przetłumaczone wszystkie oglądałem właśnie z Dulce Maite i Jacky

ShaneWalkingDead

Z Boyer też ogólnie chyba z 5 odcinków widziałem.Tak jakośc jest okropna aczkolwiek lepsze to niż nic.Właśnie widzę że ciężko za Tobą nadążyć.Nie chciałaś chociaż jednego obejrzeć?

ShaneWalkingDead

Tak, lepsze to niż nic.
Za mną często nie można na dążyć.
Kiedyś myślałam, że może ten odcinek z Willem zobaczę, ale później zrezygnowałam. Ja bardziej preferuję detektywistyczne, kryminalne, a wg mnie MA to nie to, czego szukam.

jagodajulia

Tego odcinka nie widziałem ponieważ nie jest z napisami.Zdziwiło mnie to że nie jest przetłumaczony myślałem ze Will jest uwielbiany przez laski dlatego nie będzie z tym odcinkiem problemu.No cóż myliłem się.Najlepsze jest to ze ponoć maja jednak zrobić 4 serie i założę się ze w niej tez przetłumaczą z 2 odcinki i na tym koniec.Mam nadzieje że w 4 serii Silvia Navarro i Anahi wystąpią chociaż wiem że wystąpienie tej 2 jest mało prawdopodobne.

monia81

Po LQNPA, będzie URPEA z Soto i Zurią. To potwierdzone info.

jagodajulia

Zuria i Soto totalne drewno aktorskie.

ocenił(a) serial na 9
ShaneWalkingDead

Ha ha ha, aż się uśmiałam:) fajne określenie, ale akurat do nich nie pasuje. Może nie są aktorami na miarę Hollywood, no ale też nie drewno!!

petit_fleur

Widziałem ich możliwości są strasznie sztuczni zero naturalnosci.Jest wiele gwiazd latino które grają przyzwoicie jednakże ich nie można do nich zaliczyć.

ShaneWalkingDead

Wg mnie Zuria jeszcze nie gra tak najgorzej...Widziałam kilka jej scenek w MDA i tam bardzo ładnie wyglądała i miała ładne włosy. Do niedawna myślałam, że to jej własne, ale teraz wiem, że każda aktorka ma doczepiane... Soto widziałam tylko w jednym filmie, więc trudno mi się wypowiadać, bo nie zrobił na mnie większego wrażenia...
Telka w Mexico odniosła wielki sukces.

A i u nas w Polsce tytuł URPEA będzie raczej brzmiał: Schronienie dla miłości.

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

W Polsce telka będzie miała tytuł Ukryta miłość:) i na pewno będzie wielkim hitem.

petit_fleur

Tak, Ukryta miłość. Tytuł bardzo dziwny, dla mnie to i tak URPEA zostanie :D

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Przeczytaj sobie, jaką odpowiedź dała Czwórka jednej z osób komentujących wymyślony przez ową stację polski tytuł. Ja miałam niezły ubaw;)

petit_fleur

Ja nie mam fb..;/ Weszłam na fb mojego brata, to już ktoś zaczął do niego pisać, więc się wyłączyłam... i nie przeczytałam..

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Ale żeby to przeczytać,nie musisz mieć fb. Kliknij tylko w link:)

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Na fb oczywiście:) http://www.facebook.com/tv4.czworka

jagodajulia

Na jeden może bym ja nie ocenił ale nie zmienia to faktu iż mnie do siebie nie przekonuje.
A to że URPEA odniosła wielki sukces w Meksyku nie oznacza ze jest dobra ;)

ocenił(a) serial na 9
ShaneWalkingDead

Dokładnie to samo można powiedzieć o każdym innym serialu typu Dr House, Kości, Wzór, CSI itp. To, że gdzieś tam odniosły sukces nie oznacza, iż są dobre.

petit_fleur

Wybacz ale seriale tego typu a telenowele to jednak inna liga i trzeba mieć tego świadomość.
W Meksyku duży sukces odniosła telenowela Nie igraj z aniołem a dla mnie ta telenowela to porażka dlatego nie mam zamiaru sugerować się oglądalnością.

ocenił(a) serial na 9
ShaneWalkingDead

Dla mnie to taka sama mamałyga jak telenowele. Jeden jest wzorowany na drugim i tak w koło.Mamy XXI wiek i chyba nikt nie jest w stanie wymyślić czegokolwiek nowego, nawet w dziedzinie seriali.
Co do dzielenia seriali made in USA i produkcji latino na jakiekolwiek ligi, to nie może być o tym mowy. Mnie podobają się telenowele, Tobie seriale sensacyjne czy kryminalne, komuś innemu dokumentalne. A to jest równoznaczne z faktem, że Ci oglądający produkcje z pierwszej ligi (amerykańskie kryminało-sensacje) są lepsi od fanów telenowel? Na pewno nie.
CCEA rzeczywiście nie powalało na kolana, ale to z pewnością zasługa protagonistów.

petit_fleur

Nie sadze żeby to była ich wina nie grali wprawdzie jakoś idealnie ale nie byli najgorsi.Lubie telenowele ale nie zmienia to faktu ze są przesłodzone i mało realne.Przykłady?W Dr House jeżeli dziecko urodziło się wcześniakiem jest podłączone do aparatury a przynajmniej tak to wygląda w zakazanym uczuciu dziecko które jest niby ciężko chore leży sobie spokojnie w inkubatorze bez żadnych "kabelków"Nie wspominając już o tym iż jest to wielkie dziecko.W niektórych telenowelach absurd goni absurd i taka jest prawda.

ocenił(a) serial na 9
ShaneWalkingDead

Dr House to serial typowo medyczny i trudno aby tam skupiano się na czymś innym jak na pokazywaniu sposobów ratowania ludzkiego życia. Telenowele są słodkie i czasem mało realne, bo takie jest ich założenie.
Absurdy znajdą się wszędzie, może nawet częściej w telach niż w innych tasiemcach. A Dr House nie oglądam, wolę absurdalne LQNPA czy EL:)

petit_fleur

Przyznaje to był nie trafiony przykład aczkolwiek w innych serialach przywiązuje się wagę do takich "szczegółów". Dobrze ze się rozumiemy ;)

petit_fleur

Ja akurat oglądałam prawie wszystkie z wymienionych przez Ciebie seriali i ubolewam bardzo, że moje kochane CSI:Miami już nie będzie miało kolejnego sezonu:( House'a też koniec, ale na to byłam przygotowana... Do Bones jakoś nie mogę się przekonać. I też lubię NCIS i Monka ;)
Ja uwielbiam te seriale, oglądam ich już kilka ładnych parę lat, a telki oglądam od jakichś dwóch lat, bo tak to wcale na nie nie patrzyłam.

Ja CCEA uwielbiam :) Chociaż absurdów tam było dużo, ale jakoś tak bardzo mnie nie raziły ( ten plaster przyklejony do włosów Marichuy, przecież w powinni jej ogolić głowę, albo przynajmniej część włosów...), ale poród AJ to było przegięcie scenarzystów. I mi Maite i Will w CCEA bardzo się podobali, nie znalazłam tego w TDA.
Jednak w TDA były też megaśne absurdy, tam naprawdę absurd gonił absurd...

Wg mnie w telkach mogą być jakieś niedociągnięcia, ale nie rażące po oczach absurdy. Ludzie nie są głupcami, głupota scenarzystów razi, dlatego niektórych telek nie da się oglądać. W serialach amerykańskich też czasem zdarzają się błędy ( w House'ie (nie wiem, czy to dobrze odmieniałam) czasem były zdjęcia nie tej części ciała, albo były niewyraźne, w CSI:Miami powiększali zdjęcie i wciąż było wyraźne, a to raczej niemożliwe), ale nie są one tak rażące jak w telkach. Poza tym seriale tego typu w jakiś sposób czegoś tam uczą :) Wykorzystanie ciekłego azotu w kuchni:) Istnienie takiego owocu, który oszukuje kubki smakowe i to, co jest kwaśne staje się słodkie i odwrotnie :) Istnienie broni za pomocą, której można strzelać zza rogu.. Itd.
Poza tym powyższe seriale amerykańskie i telki przeważnie maja inny wątek główny. To, co w telce jest głównym wątkiem w tych serialach jest pobocznym, albo wcale go nie ma, a to, co w serialach jest głównym wątkiem w telce jest poboczny.

Wg mnie telenowele nie powinny być mało realne, bo ciężko wtedy uwierzyć w historię, którą przedstawiają. A wg mnie EL nie jest absurdalne ;)
Pamiętam jak TDA oglądałam i tam były takie absurdy, że jak później oglądnęłam Pasion, nie mogłam uwierzyć, że telka jest logiczna :)