PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699317}

Noragami

2014 - 2015
7,9 6,4 tys. ocen
7,9 10 1 6381
Noragami
powrót do forum serialu Noragami

Ktoś ogląda? Osobiście wkręciłam się tak samo, jak w sezonie pierwszym ;). I wygląda na to, że autorzy zamkną usta wszystkim, którzy narzekali na słabe rozwinięcie postaci. Już mamy wyjaśniony wątek Bishamon i Kazumy, a zapowiada się jeszcze Yato i Nora :D.

ocenił(a) serial na 8
Lucznik00

W sumie wątek Yato i Nory zamkną już bóg nauki (nie pamiętam jak go wołali). Sam powiedział że Nor używają bogowie pokroju Yato oraz, że są używane do najplugawszych zadań.

ocenił(a) serial na 9
filmaniak_bulwa

Gdyby tak na to spojrzeć, byłaby to racja. Miałam jednak na myśli coś innego, bardziej Norę jako osobę - i jej związek z Yato :D. W końcu anime cały czas sugeruje, że byli dość blisko związani. Podejrzewam, że będzie to dość znaczące. W każdym razie mnie ciekawi :3.

ocenił(a) serial na 8
Lucznik00

Być może Nora byłą pierwszą świętą bronią Yato lecz w wyniku jakichś machlojek ona od niego odeszła lub sam Yato ją wygnał, ale nie zdjął z niej imienia i tym sposobem stała się Norą. Ale patrząc na to jak nora w sumie Nora przeszkadza Yato to wydaje mi się, iż ona chce się na nim zemścić i sprowadzić z powrotem na złą drogę. Są jednak tylko moje gdybania :P

ocenił(a) serial na 9
filmaniak_bulwa

(Szukając odpowiedzi na własne gdybania, zerknęłam do mangi. Wszystkie przypuszczenia rozwiążą się w ciągu paru najbliższych odcinków. Będzie naprawdę ciekawie ^^)

ocenił(a) serial na 6
Lucznik00

O wiele lepiej niż seria 1, która mnie nie porwała w żaden sposób. Tutaj jest naprawdę dobrze, pierwsze 6 odcinków 2 serii jest rewelacyjne, zobaczymy co będzie dalej.

ocenił(a) serial na 9
rascal0pl

Mówiąc szczerze boję się, że właśnie druga połowa anime spadnie z poziomem. Jak na razie wszystko łącznie z nieco cięższym klimatem jest na plus, teraz jednak autorzy wchodzą na grząski grunt... Chciałabym, żeby temat, który się szykuje, wyszedł im równie dobrze. No cóż, pożyjemy, zobaczymy.