Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86308
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

^^.

ocenił(a) serial na 10

To najlepsze anime jakie oglądałam.
I nadal nie wiem kogo wolę L czy Lighta.
Tak wiec zdecydowałam się ze moją ulubioną postacią jest Matt on jest taaki słodki (szkoda że było go tak mało już nawet nie wspominając że ledwie się pojawił a już nie żył). No i Ryuuk to moja druga ulubiona postać ;).
Tylko jedna rzecz mnie dziwi co to robi w top serialach (44 miejsce)?
I w ogóle kto spolszczył tytuł?
Dwóch rzeczy nienawidzę spolszczania tytułów anime i dubbingu w anime. I nawet nie żałuje ze nie obejrzałam DN w telewizji to byłby horror ^^.

użytkownik usunięty
Safana

Ja na początku bardziej wolałam Lihta ale bardziej mi było smutno jak umarł L i chyba po jakimś czasie to go bardziej lubiłam ;) Ale Ryuk i tak był najlepszy i go nikt nie pobije ;P

Safana

mnie od początku najbardziej podobał się L, inteligentny, pewny siebie, inny! szkoda, że umarł, mógł jeszcze trochę namieszać. :D

ocenił(a) serial na 10
Safana

Ja najbardziej lubię właśnie L'a.
Tylko strasznie zawiodłam się na twórcach DN. Taki przecież L inteligentny, pewny swojego zdania. I tak głupio zginął. Tak długo, właściwie od samego początku podejrzewał Lighta, był niemal pewny tego, że jest Kirą, a tu tak dał się mu... za przeproszeniem... wych*jać. No bo to przez Lighta wszystko xD
Heh.
Co do oglądania anime w telewizji... Ja oglądam anime z lektorem. Znaczy... oglądałam z napisami polskimi, ale albo się nie zgadzały z dźwiękiem i z obrazem, albo w ogóle odcinki nie działały. Z lektorem jest całkiem wygodnie. Można skupić się na obrazie.
Ale zgadzam się, że nie ma nic gorszego jak dubbing w anime.
W oryginalnej, japońskiej wersji L ma taki świetny głos :))