Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86304
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Otóż znalazłem pewien szkopuł jeśli chodzi o logiczność - W jednym z odcinków Mikami posiada fałszywy notes i wydaje przez komurkę leżącą obok notesu wyrok na faceta w pociągu. Wiadomo, że wykonywała wyrok prezenterka, mikami mając oczy shinigami mógł zapisać imię ofiary ale trzeba było widzieć twarz. Prezenterka zatem nie mogła zabić faceta z pociągu...

Aenama

jak dla mnie, to robi zdjęcie <---- "za krótki" nikt mi jeszcze tak.....co to ma być? MASZYNA MI UBLIŻYŁA hyh? powinienem się czuć zawstydzony ;( 3:37am

Aenama

jak dla mnie, to robi zdjęcie <---- "za krótki" nikt mi jeszcze tak.....co to ma być? MASZYNA MI UBLIŻYŁA hyh? powinienem się czuć zawstydzony ;( 3:37am

ocenił(a) serial na 9
Aenama

Też się nad tym zastanawiałem?W jaki sposób zabił go fałszywym notesem. Chyba, że było to zaplanowane wcześniej. Tak jak śmierć kolesia w autobusie w jednym z pierwszych odcinków, a celem tego było utwierdzenie L że Mikami posiada prawdziwy notes.Innego rozwiązania nie widze?

ocenił(a) serial na 9
Aenama

Mnie zainteresowała inna rzecz. Mianowicie, jedna z zasad używania Death Note miała zawierać informację, że gdy 4 razy pomyli się w pisowni imienia ofiary, to zostaje ona uwolniona od śmierci zadanej w ten sposób (zasada ta pojawiła się w końcowym odcinku DN, nie pamiętam w którym). Light natomiast napisał imię potencjalnego gwałciciela (1 czy 2 odcinek) 7 razy, a tamten i tak zginął.

ocenił(a) serial na 10
tygrys_zielona

No niestety trochę logika kuleje ale cóż brawo za spostrzegawczość L da wam truskawkę xD

ocenił(a) serial na 10
Lap

Koleś z pociągu pewnie był odstawiony. Zapłacono mu żeby napastowała tą dziewczynę. A w tym momencie Takada go zlikwidowała :)

moniaL

A nie wysłał jej po prostu MMS'a z imieniem i nazwiskiem. Jak wszyscy wiemy wystarczy znać twarz ofiary i jej nazwisko by zabić. Oglądałem to już tyle razy, że właśnie tak to odbieram. Co prawda długo tego telefonu nie trzymał ale tak sobie to wytłumaczyłem. W przed ostatnim odcinku jest retrospekcja do tej sceny i widzimy leżący na stole telefon obok notatnika i takady, gdy Light o tym opowiada w myślach. Mikami puścił Takadzie MMS'ka ,a ona gościa wykończyła przez co cała sytuacja wyglądała tak jakby to Teru miał prawdziwy notatnik. I o to właśnie Kirze chodziło.

ocenił(a) serial na 10
tygrys_zielona

tygrys zielona ---> a to nie mogło być czasem tak, że chociaż Light napisał 7 wersji nazwiska, bo nie wiedział jakimi znakami to zapisać, to którąś z tych pierwszych czterech wersji przypadkiem trafił i ona zadziałała? ;)

ocenił(a) serial na 9
Aenama

Mikami robi zdjecie komorka. jest to pokazane i nawet slychac dzwiek robionego zdjecia, dalej mozna sie tylko domyslec, ze przeslal zdjecie prezenterce.

ocenił(a) serial na 10
szimek

Słuchać a dokładnie w której skudzie :> .........