Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86302
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Ten N to jakiś dzieciak który cudownie się domyśla i zgaduje wszystko w dziesiątkę bez żadnych wskazówek ,to jest totalnie bez sensu a ostatni odcinek i to jak się zakończył to grzech i ludzie odpowiedzialni za to powinni zakończyć karierę. To jak zniszczono ten serial to dramat

ocenił(a) serial na 8
stasiuyx

Generalnie mnie anime wciągnęło niesamowicie, natomiast niesamowicie irytowało mnie wręcz Boskie zdolności odgadywania co jest prawdą i kto zrobi jaki następny ruch zarówno L, N jak i Light praktycznie jakby czytali sobie w myslach, rozumiem że można być inteligentnym i mieć niesamowity zmysł logicznego myślenia i łączenia faktów ale w pewnym momencie to zrobiło się irytujące, na każdy ruch jednego, następny już miał odpowiedź. Od razu kojarzy mi się to z postacią profesora z Domu z papieru, ten sam motyw, coś się psuje i nagle profesor ma kilkanaście rozwiązań niczym magik z rękawa. Co do Lighta cieszyłem się bo już mnie też sama jego postać denerwowała, czuć było że został wciągnięty w notatnik i wyłamał się z początkowych działań, będąc w stanie zabijać każdego kto staje mu na drodze, szczerze to życzyłem mu smierci