PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=561203}

Nowa

2010
6,4 3,8 tys. ocen
6,4 10 1 3827
Nowa
powrót do forum serialu Nowa

Właśnie obejrzałam ostatni odcinek pierwszego sezonu i muszę przyznać, że jeśli TO miał
być ZUPEŁNY koniec tego serialu, to mało powiedziane, że czuję lekki niedosyt. Liczyłam na
jakiś wybuch skrywanej namiętności między Adą i Wolskim, a oni tylko przez minutę
siedzieli na podłodze, gapiąc się na siebie, po czym rzucili się sobie melodramatycznie w
ramiona. Jasne, scena wzruszająca i w ogóle - wiecie, wspaniały Wolski ratuje sytuację i
tak dalej - ale wydaje mi się, że mogło być tego więcej. Chyba, że zrobią następny sezon.
Oby tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) A wy co myślicie o ostatnim odcinku???

ocenił(a) serial na 10
bones1995

Moim zdaniem nie był to najlepszy z odcinków Nowej. Sama sprawa niezbyt ciekawa. A jeżleli chodzi o Ade i Wolskiego to czuje mały niedosyt. Tylko dwie sceny razem ?! Raczej zdawałam sobie sprawę że nie dojdzie do "wybuchu skrywanej namiętności" ;) ale na końcu brakowało mi choćby jakiejś rozmowy.
Miałam też wrażenie że ten odcinek był jakiś taki...krótszy ;) Choć wiem że to nie prawda ;)
A jeżeli chodzi o następny sezon, to z tego co słyszałam to ma być. Na szczęście ;D

ocenił(a) serial na 5
WannaFly

Ja mam mieszane uczucia po ostatnim odcinku wymienię w skrócie co się nie podobało i nie podobało:

Nie podobało mi się:
-Wolski niczym rambo ratujący Adę w pojedynkę, no niby mógł się bać że jakby wpadł z całą brygadą to facet mógł by ją zabić ale....
-Wolski zgrywający twardziela:scena jak wkłada temu studentowi gnata do ust idiotyczna(okej było coś podobnego w moim ulubionym serialu ale...).
-Ada i jej idiotyczny pomysł by jej koleżanka wyskoczyła z jadącego samochodu idiotyczne zachowanie jak na policjanta(nawet młodego, choć nigdy nie wymagałem od tego serialu przesadnego realizmu).
-Takie sobie zakończenie choć w świetle ewentualnej drugiej serii jest dość ciekawe rozwiązanie(jak tak sobie myślę że ten bandzior mógł coś więcej Adzie zrobić po tym jak ją uderzył w tym lesie i reperkusje tego wydarzenia mogły by ciekawie wpłynąć na następną serię, no dobra jakaś rozmowa pomiędzy nimi by nie zaszkodziła, a jeszcze lepiej scena rozdania świadectw).

Podobało mi się:
-Teksty Wolskiego(do tego studenta i Ady)
-Postać którą grał Malajkat(ten jego króliczek:D)
-Ukazanie ''żywotu'' studenta:D.

Ogólnie okej za ten odcinek dałbym 7/10.
Niemniej kiedyś było dużo głupich odcinków więc zostanę przy ocenie 5/10.
Druga seria?-czemu nie!(brak takich produkcji.

WOLVERINE55

mi za to bardzo się podobał ostatni odcinek,fakt te ostatnie sceny mogłyby być ciekawsze ale jakoś za bardzo mi to nie przeszkadza....mam nadzieje że będzie drugi sezon :D

ocenił(a) serial na 10
farway

Odcinek REWELACJA . Lepszego nie oglądałam , brakowało krutkiej rozmowy tylko a tak to spoko ja oceniam 9.5/10

aniaczek_10

wnioskuje tylko jedno: Musi być kolejny sezon!!!!!!!!!!!!!!!!!