PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720696}
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18108
O mnie się nie martw
powrót do forum serialu O mnie się nie martw

opis odcinka 2 : Monika poznaje Pawła, który po wyjściu ze szpitala zmienił całe swoje życie i ostentacyjnie celebruje swój nowy wizerunek. Sylwia przygląda się temu z dystansu. Zaprzyjaźniona z Kubą, aktualnie nie zamierza wchodzić w żadne nowe relacje damsko - męskie, ale niezbyt starannie ukrywa swoje rozczarowanie zachowaniem Pawła. Marek dochodzi do siebie po nieoczekiwanym i - jak się zdaje - definitywnym rozstaniu z Renatą. Ku niezadowoleniu Marcina, Iga proponuje teściowi, żeby tymczasowo zamieszkał na Żelaznej. Iga jest przekonana, że nawet nie zauważą jego obecności w domu, ale już pierwszego dnia jego pobytu sytuacja się komplikuje, choć nie z winy Marka. To Krzysiek pomylił się, dając ogłoszenie, i Marek musi zmierzyć się z klientami nowej firmy Małeckiego. Niespodziewane spotkanie przy tej okazji powoduje, że Monika, zaproszona przez Igę i Marcina na kolację, poznaje rodzinę Kaszubów z zaskakującej strony. Krzysiek stara się sprostać konsekwencjom swojej pomyłki, a Andreas Wagner jeszcze raz podejmuje próbę konfrontacji, tym razem w obecności Grażyny i Irenki, które odważnie stają po stronie Krzyśka i jego moralnego prawa do spadku.

Cobros

"Mam nadzieję że jasno się wyraziłem i zamyka to temat ?”
Tak.

„Dość przypomnieć że chyba w drugim czy trzecim sezonie podejrzewała własną przyjaciółkę najlepszą o romans z Marcinem”
Nie zaprzeczę. 3 sezon – początki Igi i Marcina. Tuż po kłótni o pewne przemilczenie, pochopna ocena sytuacji. No cóż, nie popisała się.

„To teraz sobie pomyśl co by mogła zrobić Sylwii która to ewidentnie głupotę zrobiła ? A przynajmniej co by mógł pomyśleć sobie Marcin będąc świadkiem jej wyskoków ?”
Jakich wyskoków? Pod samochód jej raczej nie wepchnie ani nie wydrapie oczu ;) Wygląda na to, że po prostu powie jej parę zdań do słuchu. Sylwia akurat zasłużyła. A Marcin to niech sobie przypomni swoje groźby, które wystosował swego czasu do Kuby.

Co do studentek, to nie będę się wypowiadać zanim nie obejrzę odcinka.

Cobros

Też tak sądzę, Kuba ma na oku Sylwię i żadna przyjaźń z nią go nie interesuje tylko coś więcej, jak ona powiedziała, że dobrze jest jak jest, to doktorek szczęśliwy nie był, raczej liczy że los sprawi, że Sylwia zostanie jego żoną.

ocenił(a) serial na 8
misiaczek_23

Na co on liczy a co będzie to dwie różne sprawy, jednak lobby S&P dosyć silne jest . Mnie to w sumie średnio interesuje z kim ta Sylwunia w końcu wyląduje .

ocenił(a) serial na 8
emka98

Wcale nie od czapy:) Taka myśl przeszła mi przez głowę. Jesliby, co nie daj......Iga, czyli JK miałaby zniknąć z serialu to wszystko jest możliwe.

zdybelkrystyna

Lepsze to niż jej uśmiercenie.

zdybelkrystyna

To prawda, bardzo udany odcinek :) Ja się, szczerze mówiąc, zupełnie tego nie spodziewałam po pierwszym. Tym milej się na to wszystko patrzyło :)
Co do słów Kuby - tak, takie niby to niewinne stwierdzenia zawsze sprawiały, że często zapalała się lampka co do wątku Igi i Marcina jako głównej pary. Ale teraz to w sumie nie wiadomo, czy można to tak brać do siebie, bo od jakiegoś czasu mamy 2 Małeckie. I ten drugi wątek wiadomo jaką już rolę odgrywa, więc sprawa jak najbardziej może faktycznie dotyczyć tej drugiej. Sylwia wydaje się oczywista, ale nie wiem czy o oczywistości scenarzystkom chodzi. W każdym razie, niewykluczone, że nasze myśli jednak w dobrą stronę poszły. Trzeba obserwować. Myślę, że jakieś odpowiedzi znajdziemy przede wszystkim w 4 odc., kiedy to Kuba, Paweł i Marcin wyskoczą na piwo. Chyba nieprzypadkowo tam będzie akurat taki skład i to też może utrudniać "analizę".

in_tro

A analizy to nasza specjalność, nawet jak cała para ostatecznie idzie w gwizdek;-)

emka98

O tak, tyle się tego przewinęło przez to forum ;)

moniczka_237

Czy jest gdzieś w sieci dostępny drugi odcinek 9 sezonu ?

ocenił(a) serial na 8
ewczixo

Alltube