Obcy: Ziemia: Sezon 1 Obcy: Ziemia sezon 1, odcinek 2
odcinek Obcy: Ziemia (2025)

Obcy: Ziemia | Pan Październik

Mr. October 55m
6,6 1,7 tys. ocen
6,6 10 1 1714
Obcy: Ziemia
powrót do forum s1e2

Krwawa łaźnia

ocenił(a) serial na 3

Czy mi się tylko wydaje czy to jest pierwszy film z Obcym gdzie w końcu widać jaką ten stworek może zrobić krwawą łazie?

ocenił(a) serial na 6
kamilm81

W sumie to tak, pokazali to w końcu w pełnej okazałości. Najbliżej tego do tej pory była scena z obcego 3 w tunelu z więźniami. A tam przy tym co się pojawiło w serialu było to dosyć skromne

ocenił(a) serial na 3
Rukio

Tam to chlapnęła jedynie jucha, albo pokazali jak to stworzenie poniewierało zwłoki. Tutaj flaki latają jak w The Boys ;)

kamilm81

Według mnie to trochę za bardzo jak na to, w jakim stadium tego xenomorfa widać.

ocenił(a) serial na 3
Virsitaris

Nie zrozumiałem...przecież jest w stadium dorosłym, pełnoprawną maszynka do mielenia.

kamilm81

Xenomorfy dzielą się na różne kasty, takie sieczki to byłaby raczej domena królowej, a nie jakiegoś pojedynczego chłystka w całym roju. W innym wypadku w drugiej części to by nawet nie przekroczyli progu kolonii xd

ocenił(a) serial na 3
Virsitaris

Hmmm…może z uwagi, że jest sam, to broni zawzięcie jaj? 
Ogólnie podoba mi się, że pokazali Obcego jako maszynkę do zabijania co w każdym filmie podkreślali.

kamilm81

Ewentualnie czegoś jeszcze nie wiemy, ale zobaczymy jak się to dalej rozwinie. Nie chwalę dnia przed zachodem słońca.

Virsitaris

Głupoty trochę piszesz. "Kasty" to już wymysł Camerona a sam serial nawet z tytułu nawiązuje do "Alien" (Scotta). Nie było tam żadnych kast a milusiński roz...ł w 24 godziny całą załogę Nostromo i tylko lata produkcji nie pozwoliły pokazać tego efektowniej. Podobnie u Finchera do którego ten z serialu jest najbardziej podobny (bo lata na 4 łapach;) W serialu raczej na pewno nie będzie roju obcych, królowej i całej tej mrówczej kolonii Camerona a jeden osobnik robiący rzeź i te inne stworki towarzyszące (ten 5-y niepokazany może nawet gorszy niż dotychczasowe).

piotr_cracow_2

??? Przecież kasty i hivemind to kanon i w praktyce pojawia się to więcej razy niż pojedynczy xenomorph xD Już nawet sama obecność i liczba jaj na to wskazuje, co z resztą najpewniej również będzie mieć miejsce w serialu - xenomorfy to wykładniczo rosnące zagrożenie wraz z rozrostem roju.