Czy mi się tylko wydaje czy to jest pierwszy film z Obcym gdzie w końcu widać jaką ten stworek może zrobić krwawą łazie?
W sumie to tak, pokazali to w końcu w pełnej okazałości. Najbliżej tego do tej pory była scena z obcego 3 w tunelu z więźniami. A tam przy tym co się pojawiło w serialu było to dosyć skromne
Tam to chlapnęła jedynie jucha, albo pokazali jak to stworzenie poniewierało zwłoki. Tutaj flaki latają jak w The Boys ;)
Nie zrozumiałem...przecież jest w stadium dorosłym, pełnoprawną maszynka do mielenia.
Xenomorfy dzielą się na różne kasty, takie sieczki to byłaby raczej domena królowej, a nie jakiegoś pojedynczego chłystka w całym roju. W innym wypadku w drugiej części to by nawet nie przekroczyli progu kolonii xd
Hmmm…może z uwagi, że jest sam, to broni zawzięcie jaj?
Ogólnie podoba mi się, że pokazali Obcego jako maszynkę do zabijania co w każdym filmie podkreślali.
Ewentualnie czegoś jeszcze nie wiemy, ale zobaczymy jak się to dalej rozwinie. Nie chwalę dnia przed zachodem słońca.
Głupoty trochę piszesz. "Kasty" to już wymysł Camerona a sam serial nawet z tytułu nawiązuje do "Alien" (Scotta). Nie było tam żadnych kast a milusiński roz...ł w 24 godziny całą załogę Nostromo i tylko lata produkcji nie pozwoliły pokazać tego efektowniej. Podobnie u Finchera do którego ten z serialu jest najbardziej podobny (bo lata na 4 łapach;) W serialu raczej na pewno nie będzie roju obcych, królowej i całej tej mrówczej kolonii Camerona a jeden osobnik robiący rzeź i te inne stworki towarzyszące (ten 5-y niepokazany może nawet gorszy niż dotychczasowe).