Póki co średnio, właściwie nawet gorzej niż średnio. Klimatu brak, zachowania bohaterów idiotyczne, cały wątek z wysłaniem tych dzieci androidów na miejsce wypadku jest wprost irracjonalny.
A co w tym irracjonalnego, skoro chcieli pozyskiwać dane w terenie z ich zachowań i działań? Nawet zakładając, że skończy się to tragedią to przypominam tylko, że Polacy wysłali dzieci na czołgi i karabiny podczas powstania, więc czynnik głupoty i fanaberii jest wpisany w kod genetyczny człowieka.
Ty tak na poważnie? Wysłał dzieci przeniesione do ciała androidów(co jest nielegalne w świecie filmu) do wypadku statku kosmicznego, gdzie trupów co nie miara i ów nielegalny proceder może wyjść na jaw. Następna kwestia to sceny z ów dziećmi rodem z teletubisiów. Zwyczajnie ciężko się to ogląda, to powinno być poważne, mroczne, gęste sf. Zamiast tego mamy jakieś gówno dla typowej masy.
Ludzie świadomie wysyłali dzieci do pracy w kopalniach, a ciebie dziwi fanaberia odklejonego "geniusza" xD
Przecież to "jego" teren, miasto i blok. W serialu nie ma już państw (albo nie mają znaczenia). Szef korpo sobie wysyła na akcję ratunkową swoją Policję czy tam prywatną armię oraz w ramach poligonu stworzone hybrydy. Co w tym niby nielagalnego i komu się mieli niby poskarżyć?
Sami wspomnieli w serialu że jest to nielegalne, nie wiem co za to grozi i mam to gdzieś. Najistotniejszy jest fakt że sam ten pomysł jest tak głupi że aż niemożliwy. Mogę tu przytaczać wiele argumentów dlaczego tak jest ale zwyczajnie mi się nie chce strzępić ryja. Z resztą w serialu jest masa głupot które powodują zwyczajne zażenowanie.
właśnie przez komentarze takich zawodników jak ty nie można tu normalnie porozmawiać, każdy absurd usprawiedliwisz, bo tak i już
No, wygląda to trochę tak jakby bardzo chcieli zrobić serial o Obcym, ale za ch..j nie mogli napisać ciekawej fabuły, i po wielu nieudanych próbach ktoś w końcu przeczytał w miarę znośny scenariusz i powiedział "dobra, zostawcie to już tak jak jest, robimy ten serial". Jako wielki fan Ksenomorfa i kina klasycznego nie jestem zachwycony. Fabuła jakoś nie wciąga, jaszczur za dużo i za szybko morduje, jakby na siłę chcieli pokazać jaka to z niego straszna maszyna do zabijania i wyszło trochę kino klasy B. Bohaterzy też jacyś tacy byle jacy. Ogólnie narazie, jak to mówią, dupy nie urwał. Ale nie ma co oceniać całego serialu, to dopiero pierwsze 2 odcinki. Może się rozkula...
Zgadzam się z Kazidim. Brak logicznego działania aż kłuje w oczy, fabuła się ciągnie jak glut i dzieci "superbohaterzy" z super silà. Nie skreślam jeszcze ale już słabo to wygląda.