Dobry ale jest naprawdę trochę absurdów. Jak np. wizyta Blachy na grobie Skalpela i utrzymywanie kontaktu np. z Cygą, albo z Laurą. Przecież przez nich dawni kumple mogli go spokojnie namierzyć i odstrzelić ,,kapusia"
Kowal kilka kilo mniej ale sk.....syn taki jak w pierwszym sezonie.
Więckiewicz, Żmijewski trzymają formę z pierwszego sezonu.
A ja myślę teraz że ten facet o arabskich rysach może wrabiać ,,Mnicha" może z zemsty? Kto wie? Zastanawia mnie kto próbował rozwalić Blachę i Kasie?
Zamach na Blachę zlecił Mnich pech chciał że Kasia była z nim ale przeżyją uratuje ich Skucha . Chyba kolega nie na bieżąco ? Zajrzyj na VideoPennye pl. tam już 6 odcinków jest .
Ten odcinek już oglądałem. Co raz więcej wątpliwości jest rozwijanych. Co do śmierci Cygi i Kowala zastanawia mnie czy ,,Mnich" maczał w tym swe łapska? Czy ten koleś o arabskich rysach działał na własną rękę czy jest w tym jakieś drugie dno?
Uważam że temu Libanczykowi zlecił to ten dziadek ze spotkań Sikory co syna szuka . Mnich nie odpowiada za śmierć Kowala i Cygi .
Mnie się wydaje, że tego co strzela z procy nagrał dziadek co chodzi na terapie z Sikorą, a dlaczego? ano dlatego, że sam mówił ze jego syna ktoś zamordował, pewnie kręcił się w tamtym czasie przy Pruszkowie i go odstrzelili,a teraz szuka zemsty. A Cyga Panowie raczej żywy, tylko ciekawe jak to racjonalnie wytłumaczą. Dawać kolejne odcinki ! :D
Właśnie obejrzałem drugi raz te scenę i na 100% dziadek z terapii za tym wszystkim stoi. Idzie poznać go po głosie posłuchajcie sobie gdy wita się z tym swoim "cyglem"
Cygara żywy? To jeśli dobrze ciebie zrozumiałem jak wytłumaczysz jego ciało w prosektorium?
Napisałem to z przekąsem, ale i w pewnym sensie nadzieją, choć wyjaśnienie tego zakrawałoby o modę na sukces :/ jeszcze odnośnie Cygi frapuje mnie ta fota na insta gdzie celuje z broni
Może zrobią że odnajdzie się brat bliźniak Cygi i będzie mścił się na wrogach ;-)
Po pierwsze trudno byłoby twórcom wyjaśnić jego powrót, a po drugie jeszcze trudniejsze byłoby sensowne wytłumaczenie skąd wiedział, że ktoś na niego dybie, a musiałby to wiedzieć podstawiając ewentualnego sobowtóra.
Ta fotka z bronią mówi nam o dwóch rzeczach. Wróci albo po prostu będzie pokazana jakaś scena czy sceny w retrospekcjach, które wytłumaczą to dlaczego został zlikwidowany, a wyciągnięcie Laury z wanny i widok Cygi był tylko jej majakiem.
Spoiler odc. 7
Laure uratował Daniel z Kasią nie Cyga . Już po młodych został tylko jeden pozostali ubici . A za zabójstwami Cygi i Mnicha stoi ten dziadek od Sikory .Szkoda tylko tego partnera Sikorówny co go Palestyńczyk zabił i trochę Daniela . Trzeba przyznać że w 8 odcinku będzie się działo po wstępie 7 .
Laty trochę szkoda, bo mimo tego, że w pierwszych dwóch odcinkach wypadał drętwo to potem się rozkręcał i dawał radę. To kto stoi za tą całą maskaradą było wiadomo po 6 epizodzie, bo szło to odczytać z rozmowy, gdy z lokalu wychodzi brodacz i zaczepia go starszy człowiek. VII tylko upewnia w tym fakcie. Mnie ten odcinek rozczarował, bo myślałem, że twórcy jednak podkręcą tempo, ale postanowili na szybko zamknąć jak najwięcej wątków, co powoduje uczucie niedosytu. Za dużo przypadków tak jak sposób w jaki Lato wpada na Brodacza. Masakra. Całkowity zbieg okoliczności. No i oczywiście jak najwięcej trupów, by szybko i bez zbędnego rozciągania domknąć resztę wątków.
Mnie osobiście irytuje fakt, że scenarzyści z Cygi zrobili takiego fajtłapę, że dał z siebie zrobić słupa. Przecież to woła o pomstę do nieba, zwłaszcza w konfrontacji z tym jak ta postać się rozwijała i zakończyła pierwszy sezon.
Po mojemu w VIII nic się nie będzie działo. Sikora połączy kropki i wpadnie na rozwiązanie zagadki, ale dla widza nie będzie to w żaden sposób angażujące, bo wszystkie karty już rozdane.
Laura niby powiedziała do Cygi przed śmiercią "Uważaj na siebie". Może to mieć jakiś związek, ale wtedy Laura by nic o tym nie wiedziała. Inaczej nie dałaby dupy Danielowi.
A może na byłych gangsterach mści się ten Starszy Pan co chodzi z Sikora na terapię po stracie dziecka? Początkowo chciał wrobic w śmierć Kowala Blachę, ale ten ma żelazne alibi. Więc potem postanawia wszystkich byłych gangsterów odpalić? A może Ci gowniarze dla niego robią? Cholera wie. XD
A mam pytanie, czy Cyga celowal do kogoś z broni w tym sezonie? Bo nie przypominam sobie, a na insta Pana Cygi takie zdjęcie bylo
Nie celował. A to zdjęcie wygląda jak wyjęte z jakiejś sceny, a nie z sesji na planie, więc chyba będzie strzelane :) Oby tych lalusiów porozwalał :)
Przecież Cyga nie żyje, to jak mógłby tych lalusiów rozstrzelać ;) Pewnie będą flashbacki z czasów minionych, tak jak w ostatnim odcinku znowu pokazali Kowala w jednej scenie kiedy wprowadzali tego mordercę z Palestyny, czy skąd on tam jest.
No cóż. Finał zgodny z przewidywaniami, jedyne co zaskoczyło to czyim ojcem był Mucha. Przy rozważaniach kompletnie pominąłem pierwszy odcinek Odwróconych, gdzie starzy zabili Łysego. Reszta zgodnie z domysłami. Aczkolwiek czuje ogromny niedosyt... No i możemy się spodziewać kolejnego sezonu.
Dobrze, że nie zdecydowali się na odstrzelenie Mnicha. Mimo wszystko ostatni odcinek rozczarowujący. Tyle się bujali z tymi małolatami żeby ostatniego udupić poprzez pokazanie, że go aresztowali na zdjęciu z czeskiej gazety. Palestyńczyk wynajęty przez Muchę to zwykły gość, ale posługuje się wszelkiego rodzaju bronią jakby był z S.A.S. Pełno dziur fabularnych i rozwiązań tak naciąganych, że głowa puchnie(po co młoda bandyterka zamontowała córce Blachy nadajnik? Czemu to właściwie miało służyć skoro nie mieli z Blachą żadnego konfliktu?). Zaskoczyli mnie tylko jednym. Tym, że Mucha nie przyłapał Sikory na myszkowaniu u siebie w domu bo takiej sztampy i kliszy się spodziewałem. Ogólnie jednak zdołali zatrzeć dobre wrażenie z poprzednich odcinków bo finał był mocno bezpłciowy, a zagrożenie znikome.
Bo "Masa" wcale nie utrzymuje kontaktów z dawnymi kumplami z "Pruszkowa" ( o czym niejednokrotnie wspomina w książkach), oraz nie został celebrytą. Zmiana wygląda to hollywoodzka fikcja, a "w dziurze" świadek trzymany jest tylko na czas procesu, ponad to, "ciągnie wilka do lasu" i świadkowie często wracają do dawnego życia. Taki Sammy Gravano, który zeznaniami pogrążył Johna Gotti po latach handlował narkotykami. Zresztą, kto miałby cel w likwidacji takiego świadka? Polska to nie Włochy czy Meksyk, gdzie zmowa milczenia wiąże się z więzami krwi i quasireligijnością gangsterów. W Polsce "mafiosów" łączyły tylko pieniądze.
W 7 odcinku scenarzyści całkiem odlecieli. Policjantka ciumkająca nad Danielem (chłop wytłukł gang dilerów, miał słupa na interesy, prawie zamordował Laurę ale może namówiłabyś Danielka na zeznania - jak już to na wyjaśnienia a nie na zeznania), Lato przypadkowo trafiający na ściganego zabójcę, córka Blachy która nagle z bronią ucieka z tymczasowego aresztu po cholerę (ciekawe jak się z tego wytłumaczy), Blacha tylko lata i ma do wszystkich pretensje (a to do Skuchy, a to do prokuratora)... naciągane to wszystko jak guma od majtek.