Squid Game
powrót do forum 1 sezonu

Jedna rzecz mi chyba umknęła lub nie zauważyłem w fabule, a mianowicie: po przeciąganiu liny zostaje 40 zawodników, doktor odpada, czyli jest nieparzyście 39, do gry w kulki przechodzi 19 par i 1 osoba zostaje. Po grze w kulki zostaje 17 osób, czyli 16 które wróciły z kulek i 1 która była bez pary, a z kulek powinno wrócić 19 osób plus jedna ktora została. Brakuje 3 osób i nie jest wyjaśnione co z nimi. Rozumiem że 3 pary mogły nie wyłonić zwycięzcy w kulkach i odpadli oboje z pary ale brakuje mi tego w fabule, chyba że coś przegapiłem.

Szymon_Walczak_2

Było tak jak napisałeś. W niektórych przypadkach odpadły obie osoby

Polindak

jest to pokazane w serialu? rowniez nie zwróciłem uwagi i trochę zdenerwowała niespójność

No właśnie chyba tego nie ma pokazanego, chyba że coś przegapiłem. Nie chcialo mi się oglądać drugi raz tego odcinka ale chyba bede musial, żeby się dowiedziec

wydaje mi się, że w pewnym momencie, gdy wniesione już są te "trumny" to do jednej wkładana (bądź włożona, zamykana już) jest osoba, a obok na ziemi leży inna postać martwa już!

Szymon_Walczak_2

Dokładnie. W odcinku kolejnym mamy chyba 2-3 pary trupów, które leżą obok siebie