Opowieść podręcznej

The Handmaid's Tale
2017 - 2025
7,9 82 tys. ocen
7,9 10 1 82127
7,6 24 krytyków
Opowieść podręcznej
powrót do forum serialu Opowieść podręcznej

Próbuję jakoś zinterpretować ten serial i mam problem.

1 odcinek - śmierć męża i bicie
2 odcinek - wylupienie oka
3 odcinek - gwalt
4 odcinek - damskie obrzezanie
... a potem już tylko lepiej

bez budowania nastroju i emocji, bez polotu
zwyczajnie co 10 minut obuchem w łeb.
Oglądając czułem się ogłuszony, przepuszczony przez maglownicę.
... i jeszcze ta Moss i jej proces przeobrażenia w dumną liderkę opozycji...

Jedyne co we mnie zostało to pytanie do reżysera o jego umysł socjopaty.

ps
Ma ktoś może pumeks?
nie?
Po tym serialu mam nieodpartą ochotę umyć się pumeksem.
... zdrapać to wszystko jakoś ...
Okropne, lewackie kino

ocenił(a) serial na 9
4bs0rb3nt

Nie jestem osobą, która popiera obrażanie i wyśmiewanie się z innych - tego też nie robię w swoich wypowiedziach. Jednak trudno porównywać złośliwe przytyki do konkretnych działań, które niszczą kraj - chociażby pokazywanie społeczeństwu, że za nic ma się przestrzeganie zapisów Konstytucji lub ostatnie wypowiedzi osób z kręgu "jedynej słusznej linii partii" pośrednio dające rodzicom przyzwolenie na bicie dzieci - dawanie klapsów.
Z twojego postu o sobie przeczytałam, że:
- nie rozumiem, do czego służy internet
- moje poglądy są błędne i szkodliwe dla społeczeństwa i przyszłych pokoleń - ciekawe w jakim zakresie
- do czegoś nie dorosłam
Każde z tych sformułowań jest oceniające i jest generalizacją, czyli nie zawiera konkretów
Dyskusja nie polega na przypinaniu komuś "łatek", tylko na przedstawianiu argumentów i przykładów

Agatonik

Zobacz sobie jak obecnie twój Tusk i PO niszczą kraj. Jak wprowadzają lewacką dyktaturę. Ale tobie to pasuje, bo to "twoja" dyktatura. Dyktatura, która zamordowała 9-miesięcznie dziecko w Oleśnicy ty gnoju lewacki.

ocenił(a) serial na 9
divx_avi

Przestań bełkotać

Agatonik

Najwięcej to ty bełkoczesz lewaczko. Macie lewackie kreatury krew na rękach 9-miesięcznego Felka.

cloe4

Widzenie wszędzie SJW to chyba jakaś Twoja obsesja...

olka0207

Nie... Są produkcje bez tego choćby "Gra o tron", czy "Czarnobyl". :P

Zresztą, czy to źle? Mogą sobie widzieć co chcę. :) I nie każdy film SJW oceniam źle, niektóre produkcje są wręcz świetne... Ale nie będę udawać, że jak widzę lewicową agitkę, to że ona nie istnieje. I nie zawsze jest ona zła. Mówię co myślę. A warto wiedzieć, co się ogląda również z perspektywy takiego "prawaka" jak ja. :P

olka0207

Mnie po prostu bawi, że... Przeciwnicy aborcji dla lewicowych fanek tego serialu są właśnie takimi ludźmi, jak owe czarne charaktery z serialu. Bezduszni i okrutni, bo nie pozwalają kobiecie decydować o sobie. :P To same lewicowe kobiety upatrują w tym serialu dzieło lewicowe, czyli SJW... To jakim cudem ja mam na niego tak nie spoglądać? To nie ja to wymyśliłam bez urazy. :P Już nie wspominając o autorce książki, która przecież jest feministką. Ja tylko stwierdziłam fakt. Nie popadam w psychozę, jak uważasz... To po prostu jest, a ja to wynajduję.

ocenił(a) serial na 6
cloe4

powiem szczerze że oglądając pierwszy sezon ucieszyła mnie postać tej kobiety kapo,
bo do drugiego odcinka byłem poprostu pewien że w tym serialu tylko mężczyźni będą wykorzystywać i tłamśić kobiety ...

Zapomniałem o tym a wtedy mnie to strasznie ubawiło.
Naprawde czułem ulgę że kobieta też może krzywdzić xD
To był chyba najpozytywniejszy akcent tego serialu :)

4bs0rb3nt

Drugi sezon nie jest już na podstawie książki o ile wiem.

4bs0rb3nt

Ten serial to jedna wielka propaganda, choć nie zgodzę się, że jest bez klimatu i polotu. Myślę, że wręcz przeciwnie. Do tego autor serialu jest chyba geniuszem socjotechniki. Oczywiście wykorzystanie cytatów ze Starego Testamentu czyni ten serial również antysemickim i antyjudeistycznym, a te słowa mogą bardziej zaszkodzić producentom niż zarzut o christianofobię.

ocenił(a) serial na 7
4bs0rb3nt

Przykre, że zwykły serial potrafi Cię tak podjudzić, ale widocznie przebywanie na wykopie zryło Ci trochę beret, kiedyś miałem podobny problem z własnym zdaniem, odciąłem się od frustratów i przestałem się nakręcać na takie tematy, różnica w sumie taka, że nawet wtedy miałem więcej rozumu w dupie niż Ty w głowie, ale nie bierz tego do siebie.

Zapewne odpowiadanie mi przyniesie Ci chwilową ekstazę. Tylko nie zapomnij dodać wielokropków filozoficznych jak w pierwszym poście.

ocenił(a) serial na 6
Virsitaris

Myślę że masz więcej problemów niż tylko ten z własnym zdaniem jeśli czyjaś opinia na temat serialu jest dla ciebie takim ciosem, ze tylko atakami ad personam mozesz wrócić do równowagi
...
Ale
-prawdopodobnie 30 lat i dalej mieszkasz z mamą.
-farbujesz wlosy na filetowo w beznadziejnej potrzebie podkreslenia jakiegoś stylu
... bo nie masz wlasnego.
-i nawet dla swoich koleguf jesteś zerem, hipokrytą i obiektem żartów.

Miłej reszty twojego konformistycznego, nijakiego życia

ocenił(a) serial na 7
4bs0rb3nt

Lmao, jeszcze dopisz, że mam małego. Na pewno osoby trzecie docenią kunszt twojej dedukcji rodem z instytutu z dupy. Pozdro

ocenił(a) serial na 6
Virsitaris

masz małego

ocenił(a) serial na 7
4bs0rb3nt

Ostatniej nocy nie byłeś taki wybredny. Elo