Próbuję jakoś zinterpretować ten serial i mam problem.
1 odcinek - śmierć męża i bicie
2 odcinek - wylupienie oka
3 odcinek - gwalt
4 odcinek - damskie obrzezanie
... a potem już tylko lepiej
bez budowania nastroju i emocji, bez polotu
zwyczajnie co 10 minut obuchem w łeb.
Oglądając czułem się ogłuszony, przepuszczony przez maglownicę.
... i jeszcze ta Moss i jej proces przeobrażenia w dumną liderkę opozycji...
Jedyne co we mnie zostało to pytanie do reżysera o jego umysł socjopaty.
ps
Ma ktoś może pumeks?
nie?
Po tym serialu mam nieodpartą ochotę umyć się pumeksem.
... zdrapać to wszystko jakoś ...
Okropne, lewackie kino
Nie jestem osobą, która popiera obrażanie i wyśmiewanie się z innych - tego też nie robię w swoich wypowiedziach. Jednak trudno porównywać złośliwe przytyki do konkretnych działań, które niszczą kraj - chociażby pokazywanie społeczeństwu, że za nic ma się przestrzeganie zapisów Konstytucji lub ostatnie wypowiedzi osób z kręgu "jedynej słusznej linii partii" pośrednio dające rodzicom przyzwolenie na bicie dzieci - dawanie klapsów.
Z twojego postu o sobie przeczytałam, że:
- nie rozumiem, do czego służy internet
- moje poglądy są błędne i szkodliwe dla społeczeństwa i przyszłych pokoleń - ciekawe w jakim zakresie
- do czegoś nie dorosłam
Każde z tych sformułowań jest oceniające i jest generalizacją, czyli nie zawiera konkretów
Dyskusja nie polega na przypinaniu komuś "łatek", tylko na przedstawianiu argumentów i przykładów
Zobacz sobie jak obecnie twój Tusk i PO niszczą kraj. Jak wprowadzają lewacką dyktaturę. Ale tobie to pasuje, bo to "twoja" dyktatura. Dyktatura, która zamordowała 9-miesięcznie dziecko w Oleśnicy ty gnoju lewacki.
Nie... Są produkcje bez tego choćby "Gra o tron", czy "Czarnobyl". :P
Zresztą, czy to źle? Mogą sobie widzieć co chcę. :) I nie każdy film SJW oceniam źle, niektóre produkcje są wręcz świetne... Ale nie będę udawać, że jak widzę lewicową agitkę, to że ona nie istnieje. I nie zawsze jest ona zła. Mówię co myślę. A warto wiedzieć, co się ogląda również z perspektywy takiego "prawaka" jak ja. :P
Mnie po prostu bawi, że... Przeciwnicy aborcji dla lewicowych fanek tego serialu są właśnie takimi ludźmi, jak owe czarne charaktery z serialu. Bezduszni i okrutni, bo nie pozwalają kobiecie decydować o sobie. :P To same lewicowe kobiety upatrują w tym serialu dzieło lewicowe, czyli SJW... To jakim cudem ja mam na niego tak nie spoglądać? To nie ja to wymyśliłam bez urazy. :P Już nie wspominając o autorce książki, która przecież jest feministką. Ja tylko stwierdziłam fakt. Nie popadam w psychozę, jak uważasz... To po prostu jest, a ja to wynajduję.
powiem szczerze że oglądając pierwszy sezon ucieszyła mnie postać tej kobiety kapo,
bo do drugiego odcinka byłem poprostu pewien że w tym serialu tylko mężczyźni będą wykorzystywać i tłamśić kobiety ...
Zapomniałem o tym a wtedy mnie to strasznie ubawiło.
Naprawde czułem ulgę że kobieta też może krzywdzić xD
To był chyba najpozytywniejszy akcent tego serialu :)
Ten serial to jedna wielka propaganda, choć nie zgodzę się, że jest bez klimatu i polotu. Myślę, że wręcz przeciwnie. Do tego autor serialu jest chyba geniuszem socjotechniki. Oczywiście wykorzystanie cytatów ze Starego Testamentu czyni ten serial również antysemickim i antyjudeistycznym, a te słowa mogą bardziej zaszkodzić producentom niż zarzut o christianofobię.
Przykre, że zwykły serial potrafi Cię tak podjudzić, ale widocznie przebywanie na wykopie zryło Ci trochę beret, kiedyś miałem podobny problem z własnym zdaniem, odciąłem się od frustratów i przestałem się nakręcać na takie tematy, różnica w sumie taka, że nawet wtedy miałem więcej rozumu w dupie niż Ty w głowie, ale nie bierz tego do siebie.
Zapewne odpowiadanie mi przyniesie Ci chwilową ekstazę. Tylko nie zapomnij dodać wielokropków filozoficznych jak w pierwszym poście.
Myślę że masz więcej problemów niż tylko ten z własnym zdaniem jeśli czyjaś opinia na temat serialu jest dla ciebie takim ciosem, ze tylko atakami ad personam mozesz wrócić do równowagi
...
Ale
-prawdopodobnie 30 lat i dalej mieszkasz z mamą.
-farbujesz wlosy na filetowo w beznadziejnej potrzebie podkreslenia jakiegoś stylu
... bo nie masz wlasnego.
-i nawet dla swoich koleguf jesteś zerem, hipokrytą i obiektem żartów.
Miłej reszty twojego konformistycznego, nijakiego życia
Lmao, jeszcze dopisz, że mam małego. Na pewno osoby trzecie docenią kunszt twojej dedukcji rodem z instytutu z dupy. Pozdro