PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659116}

Orphan Black

2013 - 2017
7,9 29 tys. ocen
7,9 10 1 29013
7,3 7 krytyków
Orphan Black
powrót do forum serialu Orphan Black

Ja uwielbiam Allison, i te jej najpierw rób potem myśl :)

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

Też Alisson i to najlepiej w duecie z Felixem ;-) Na drugim miejscu Sarah a następnie Helena.

ocenił(a) serial na 9
kKahlan

Ciężko mi wybrać jednego, ale chyba najbardziej lubię Cosime za ten jej pociąg do wiedzy i wiecznie pozytywne nastawienie ;) Za Alison jakoś nie przepadałam ale scena z gwizdkiem i gazem mnie powaliła i trochę do niej przekonała:)

kKahlan

Alison.

kKahlan

Na pierwszym miejscu Alison, jest nie do przebicia.
Na drugim Cosima .

ocenił(a) serial na 9
kKahlan

Po tej scenie "Excuse me, my seestra shot me" ... zdecydowanie Helena :D

ocenił(a) serial na 9
howironic6

Dokładnie, po tej scene Helena u mnie wygrywa. ;) później Alison, Sarah i Cosima.

ocenił(a) serial na 9
PaulaPaulinaPaulinka

w którym to odcinku było ;p?

ocenił(a) serial na 9
kKahlan

Alison, mistrzyni :) a za nią jednak Sarah

ocenił(a) serial na 9
kKahlan

Alison ma tupet, jest na moim pierwszym miejscu.

ocenił(a) serial na 9
Anzelma112

Od początku Helena.Zawsze uwielbiam te złe postacie. :P

ocenił(a) serial na 9
kKahlan

Podobnie jak większość z Was najbardziej lubię Helenę, ale ostatnio spodobała mi się Rachel Duncan a jej opanowanie trochę przypomina mi Tracza z serialu "Plebania". Jednak najbardziej na Jennifer Fitzsimmons czyli nowego klona z USA.

ocenił(a) serial na 8
Wiencor

Alison i Felix są mistrzowscy. Uwielbiam ich, są niesamowicie zabawni. Helena też jest genialna, chociaż nie wiem czy mi się już trochę nie przejadła. Zobaczymy jaki pomysł mają na nią w drugim sezonie :D.
A tak przy okazji to nie ma chyba postaci, której bym nie lubił w tym serialu...

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

Alison :-D

użytkownik usunięty
kKahlan

Alison - od pierwszego sezonu trzyma poziom.

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

trudno wybrać między Alison, Heleną i Cosimą, ale chyba wybieram naukowca :)

kKahlan

Na początku nie miałam ulubionego, później na pierwsze miejsce wysunęła się Alison, a od początku nowego sezonu na drugie wskoczyła Helena, czego kompletnie się nie spodziewałam, bo przez pierwszy sezon w ogóle jej nie lubiłam.

ocenił(a) serial na 9
joasiarybelska

tak coś myślę że będę miała tak samo, jestem właśnie po pierwszym sezonie i wow, brak słów, ale najgorsze jest to że na 3 sezon trzeba czekać do następnego roku :((

cebulowa

To już tylko 6 miesięcy, da się przeżyć ;-)

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

Od początku uwielbaim Cosimę i odnajduję w tej postaci dużo z siebie, więc gdybym miała wybierać, to chyba ona. Ale Alison też uwielbiam, Sarah tez jest super, a ostatnio bardzo polubiłam Helenę, Rachel i... Beth :D Każda z nich jest inna i każda świetna.

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

To ja oryginalnie - chyba jednak Sarah :)
I Cosima w scenach bez Delphine, która mnie irytuje jakoś.

ocenił(a) serial na 10
Slutty_Pumpkin

dokładnie, ja tylko czekam kiedy znów Delphine wykiwa Cosimę :)

ocenił(a) serial na 8
kKahlan

Sarah na równi z Allison, nie umiem wybrać jednej :D

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

Pani Tatiana Maślanka kazda postac zagrala swietnie. Naprawde jestem pod wrazeniem. Oczywiscie Alison jest bardzo charakterystyczna, manieryczna, ale mimo wszystko przekonujaca.

ocenił(a) serial na 8
kKahlan

Zdecydowanie Helena. <3 Uwielbiam ją od początku. Jest tajemnicza, nieprzewidywalna, nie wiadomo co nagle wymyśli. No i to jak odcięła ogon Oliviera - mistrzostwo!

yolo17

Postać fajnie napisana ale obrzydzają mnie jej odrosty :(

ocenił(a) serial na 8
kKahlan

Helena jest taką uroczą psychopatką z hmm poprawnym systemem wartości moralnych biorąc pod uwagę to jak została wychowana oczywiście.

ocenił(a) serial na 10
heam

najbardziej lubię Helenę i muzykę w filmie towarzyszącą scenom z nią - dźwięki jak piłą po papierze ściernym ;)

ocenił(a) serial na 8
kKahlan

Na początku największą sympatią darzyłam Sarę. Zresztą ona i Rachel mają według mnie najlepszy styl, image.
Ale z każdym kolejnym odcinkiem moje serce skradała coraz bardziej Alison. Jest jakby żywcem wyjęta z Gotowych na wszystko, jednego z moich najulubieńszych seriali ever, więc to było nieuniknione ; ) Moją ulubioną postacią z serialu w ogóle jest Felix. Uwielbiam ich wspólne sceny, dobrze że się zaprzyjaźnili.
Nie przepadałam za Cosimą, ale powoli się do niej przekonuję. Pewnej dozy sympatii nie potrafię odmówić też Helenie, a nawet Rachel.
Uwielbiam akcenty Tatiany gdy wciela się w Sarę i Helenę. Przez pierwszy sezon nie doceniałam jej aktorstwa, skupiając się raczej na wizualnej sferze każdej postaci (klona), ale w drugim mnie to uderzyło. Akcenty, sposób chodzenia, itp. Wow. Jestem pod ogromnym wrażeniem tej różnorodności.

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

Alison mnie coraz bardziej przekonuje do siebie. Kocham też Cosimę.

kKahlan

Helena najlepsza ;) lubię też Cosimę, a najmniej chyba Sarah.

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

Kurczę, naprawdę trudno wybrać. Uwielbiam Rachel Duncan, uwielbiam Alison, Helena i Cosima też mają swoje momenty. Tylko Sara jakaś taka sztywna, bez wyrazu - ta laska, co ją gra, jest po prostu beznadziejną aktorką!!!1!!!! (joke taki ;P)

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

Jak dla mnie zawsze wygrywa Cosima! Potem jest Helena, Alison, Sarah i na samym, samym końcu Rachel :D

ocenił(a) serial na 10
phoebe241995

Zdecydowanie najlepsza jest Helena i Alison.

Ariel2400

A ja wlasnie nie lubie Alison. Ona zawsze dramatyzuje, a ma poukladane w miare spokojne życie. Sarah biega z pistoletem, próbuje ratować swoje zycie podczas gdy Alison dzwoni, że ma przedstawienie i jest załamana. Irytuje mnie ta postac. Inne mają powazne, prawdziwe problemy, a tylko ona wiecznie dramatyzuje.

ocenił(a) serial na 8
kKahlan

zdecydowanie Helena

ocenił(a) serial na 8
kKahlan

Chrum chrum...<3 :)

ocenił(a) serial na 10
Deathbringer3_0

Osobiście nie przepadam za Alison, strasznie mnie ta postać irytuje. Cosima, Helena, Sarah.

ocenił(a) serial na 8
alanholiczka

???...Ale Chrum chrum robi Helena O.o...???

ocenił(a) serial na 10
Deathbringer3_0

Odpowiadałam do wątku, wybacz :p

kKahlan

jestem na 6 odcinku 1 sezonu i jak dotąd Alison jest świetna. Trochę przypomina mi bohaterki z Wisteria Lane, czyli z "Gotowych na wszystko" ;)

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

Cosima! ♥ potem Alison :D

cophine

Cosima jest chyba jedyna przyzwoitą, uczciwą postacią w tym całym cyrku potem chyba Felix, choć ma nieco dziwne upodobania... reszta szkoda gadać. Choć szczerze mówiąc Helena mi przypadła do gustu po tym jak chciała zastrzelić Rachel "poker face" i Paula schwarzenegger...

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

Sarah, na drugim miejscu Cosima :)

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

Ja uwielbiam Alisan, potem Sarah i Cosima. ♥

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

Uwielbiam je wszystkie bo każda jest inna i każda mogłaby stworzyć osobny serial z innego gatunku.. Mamy dokument, horror, film akcji, komedię , a nawet dramat! Aczkolwiek chyba wybrałbym najbardziej skrajne postaci czyli Helena i Alison.. Obydwie uwielbiam od pierwszego sezonu.. Wydaje mi się, że są najlepiej stworzone przez Tatianę :)

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

Ja uwielbiam Cosimę. W pewnych momentach lubię Helenę, ale po odcinku, który ostatnio skończyłam (s02e04) jakoś nie pałam do niej szczególną sympatią. Alison jest bardzo zabawną postacią, przepadam za nią.

kKahlan

Zdecydowanie Cosimę. Ale uwielbiam także Helenę za jej... dzikość i nieogarnięcie.

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

Chyba Cosimę i Sarah :)

ocenił(a) serial na 9
kKahlan

Alison, jest prześmieszna :D

kKahlan

1. Sarah.
2. Cosima i Alison.
3. Helena.