PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40074}

Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51449
7,3 9 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

W dzisiejszym odcinku pokazywano ostatnie dni z życia Marka. Naprawdę w niektórych momentach aż mi się płakać chciało, szcególnie na końcu.
Z każdym dniem było z nim coraz gorzej...
nie mógł zacisnąc dłoni swojej żony, aż w końcu miał trdności z mówieniem =(
i jego sen związany z Izbą przyjęć...
umarł szczęśliwy...

ocenił(a) serial na 10
_Agnieszka_

o tak...to chyba najsmutniejszy odcinek...uswiadomilam sobie, ze kiedys przyjdzie taka chwila, w ktorej na nic nie bedzie czasu, nic sie juz nie zmieni...wtedy cale zycie przelatuje w pamieci...juz nic nie da sie zrobic!!bezsilnosc - najgorsze uczucie!!!
ale mark cierpial strasznie...
heh;(;(;(;( oczywiscie sie tez poryczalam...
a czemu nie bylo douga i carol na pogrzebie ??moze ktos wie...??

"tych, co odeszli, nikt nie zastapi..."

pozdro ale z wielkim bolem na sercu;(;(;(;( buuuuuuu.......

ocenił(a) serial na 10
malgonia

własnie!! tez sie zastanawiałam czemu ich nie było!!! przeciez swego czasu doug był najlepszy przyjacielem marka...
"niedoceniani odchodza najszybciej..."
"superman to przy nim dzieciak..";((((

użytkownik usunięty
Wilma_2

Może dlatego, że to tylko film i gwiazdor George Clooney miał za duże wymagania co do gaży... A tak na marginesie to ja również jestem fanem ER, ale obraz ostatniego odcinka troche wyblaka ze względu na brak postaci Doug'a i Carol na pogrzebie. Scenarzyści i producenci nie postarali się. Przecież przez to serial ten trochę traci na autentyczności. No bo jak to możliwe w prawdziwym życiu, żeby facet nie przyjechał na porzeb najlepszego kumpla?

ocenił(a) serial na 10

ale clooney przeciez gdy konczył swoja umowe z ER to podpisał cos takiego ze bedzie pojawiał sie w epizodach a pogrzeb marka był epizodem!!!

użytkownik usunięty
Wilma_2

No, to czemu go nie było? Dziwne. Producenci się nie postarali, żeby ściągnąć Clooneya chociaż dla sceny pogrzebu. A szkoda...

użytkownik usunięty
Miho

hmm a green nie ma specjalizacji z ginekologi\?

użytkownik usunięty
Miho

Jezu jak ja ryczałam!!!!
naprawde rzadko mi sie to zdarza ale jak zobaczyłam całą ekipe ostrego dyżuru nad trumną. Coś wemnie pękło!!!!!!

użytkownik usunięty
Miho

Nie wiem czy zauważyliście ale w odcinku Lockdown była jedna scena (jak Carter oglądał chore dzieci) w której widać było że list Marka dalej wisi na tablicy ogłoszeń. Tyle tylko że wcześniej, w tym odcinku listu nie było widać, później zresztą też nie. Takie małe niedopatrzenie ze strony twórców ER.

użytkownik usunięty

może ktoś przypiął kartki ponownie? z resztą nie wiem, nie zwróciłam na to uwagi...a pomyłki cóż zdarzają się, na tak dużym planie zdjęciowym...

użytkownik usunięty
Miho

bylo bardzo fajno jak umieral .mozna bylo sie przynajmniej posmiac

ocenił(a) serial na 10

ja nie pamietam zeby było tam cos smiesznego...nie wiem moze ogladalismy inna wersje...heh..

ocenił(a) serial na 10
Wilma_2

ja też nie widziałam tam nic smiesznego... wręcz przeciwnie...
hmm, Wilma, może my jakies inne jesteśmy, co? :P

a tak na serio.. to ja czasami naprawde nie potrafię zrozumieć interpretacji różnych sytuacji przez niektórych ludzi..

ocenił(a) serial na 10
_Agnieszka_

heheh;)))
a moze to facet jakis napisał, przeciez nie od dzisiaj wiadomo ze oni maja inaczej mozg skonstruowany;DDD
...

ocenił(a) serial na 10
Miho

hmmm to ja się dołączam do tych "innych" bo również nie wiem co tam mogło być śmiesznego. Owszem uśmiechałam się na tym odcinku, ale przez łzy...a to co innego. Różni ludzie, różne punkty widzenia, aczkolwiek nie zawsze słuszne ;-)
całuski

ocenił(a) serial na 10
Cyrylia

i ponoc jeszcze ten mózg mają nieco opóźniony... ah, niedorostki emocjonalne :P
Nie no, koniec z naszą 'innością' :D my jestesmy całkowicie normalnie ;) wrażliwe, uczuciowe.... oooo! :D
I powiem jeszcze na koniec, że ten odcinek był cudowny...

buziaczki :*

ocenił(a) serial na 10
_Agnieszka_

TAK JEST!!!
zdecydowanie cudowny;));DD
;*