PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40074}

Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51381
7,3 9 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

Wasza...

ocenił(a) serial na 9

Jaka jest wasz ulubiona postać z ER ?? :)

ocenił(a) serial na 9
Olaa

Absolutnie i bez dwóch zdań Kerry Weaver. (I tym ściągnąłem na siebie gromy.) Na drugim, bliskim, miejscu - Jeanie Boulet.

Machinatorculus

U mnie odwrotnie - Jeanie Boulet zawsze na pierwszym miejscu :), Kerry na drugim za całokształt. Corday za słodki angielski akcent na trzecim :)

użytkownik usunięty
Koziol

Na pierwszym miejscu Elizabeth Corday, na drugim Kerry Weaver

użytkownik usunięty

Najbardziej lubie Elizabeth Corday , a zaraz potem Kerry Weaver . Obie są super. Fajna jest jeszcze pielegniarka Carol Hathaway.

ocenił(a) serial na 10

ULUBIENI:
1. dr John Truman Carter III
2. Lucy Knight
3. dr Elizabeth Corday ( faktycznie ma rewelacyjny akcent)
4. dr Mark Greene
5. dr Abigail 'Abby' Lockhart- Wyczeński
6. dr. Anna Del Amico

ZNIENAWIDZENI:
1. Paul Sobricki (za zabicie Lucy)
2. dr Dale Edson

pozdrawiam fanów;)

ocenił(a) serial na 9
pani_racja

U mnie do 4 miejsca tak samo :) Następnie Neela Rasgotra Anna Del Amico oraz Susan Lewis :) Natomiast jeśli chodzi o znienawidzenie to chyba Romano, strasznie mnie wkurza.. PZDR :) :*

ocenił(a) serial na 9
Olaa

Olu, mogę spytać, skąd się zdobywa nieemitowane w Polsce odcinki, (które chyba widziałaś, jak mniemam,) albo czy chciałabyś się nimi jakoś podzielić? Proszę ładnie i pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 9
Machinatorculus

Ja ściągam z netu :) Wysłać bym Ci mogła ale nie weim za bardzo jak bo mają po 200, 300 i 400 MB.. Jak byś chciał/a to mam tez fragmenty odcinków gdyby Cie to interesował :) Daj znać :) Merry X-mas 4all :) :*

ocenił(a) serial na 10
Olaa

A macie czołówki tego serialu ale najnwszych seriii,czyli chyba 10 i 11?
Ja lubie Susan Lewis i Lucy Knight:) pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
chojrak

mam z 10 :) z 11 powinnam nieługo mieć :) jak chcesz to pisz na alexandraa@interia.pl :) PZDR :*

ocenił(a) serial na 9
Olaa

Oh. To chyba faktycznie prędzej doszłyby Pocztą Polską naokoło przez Dubaj, niż by się moim łączkiem ściągnęły. Wycofuję prośbę i pozdrawiam. Wesołych swiąt i sylwestra, którego nie będziesz pamiętać!

ocenił(a) serial na 10
Machinatorculus

Ja najbardziej lubie Cartera :) Potem Carol, Lucy, Lizzie , Anna Del Amico.

ocenił(a) serial na 10
Aleksja

Moja ulubiona postać to dr Elizabeth Corday

użytkownik usunięty
Machinatorculus

jak to ? Nikt nie lubi Petera Bentona ? Moje ulubione postaci to Carter i Jeannie Boulet.

użytkownik usunięty
Machinatorculus

ja kocham Cartera. on jest poprostu wspaniały: mądry, inteligentny, przystojny jak nikt inny na świecie. Jest chodzącym ideałem.

ocenił(a) serial na 10
Machinatorculus

Ja najbardziej lubię Abby Lockhart :D:D:D

ocenił(a) serial na 10
Olaa

no więc w takiej kolejności: dr Greene, Carter, Corday, Carol Hataway(dobrze napisałam?), Ross, Weaver ........ i oczywiście Romano! (dobra, żartowałam)

użytkownik usunięty
Olaa

hm...ja to uwielbiam davida malluciego;))) jest słodki i oczywiscie carol ross green lizy (ten akcent!!) carter;) i ta pielegniarka co spika po hiszpansku zreszta oni sa wszyscy super
ps. a ile kosztuje jedna seria na dvd??
karolina

ocenił(a) serial na 9

Doktor Dave faktycznie był słodki; ale tylko w szóstym sezonie. Potem robił się coraz bardziej irytujący, a w ósmym sezonie nie miał praktycznie żadnej roli w serialu, więc w końcu Erik Palladino zdecydował się opuścić show.
A hiszpańskojęzyczna pielęgniarka to Chuny, która ma niezwykłą moc irytowania mnie czasami samą swoją obecnością. Siostra Conni rządzi! ;P

użytkownik usunięty
Machinatorculus

Carter, Carter, Carter !!!!!!!!!!!!!!! :*:*:* CArter RULEZ!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Olaa

mam pytanie: kiedy green odejdzie?? bo jak pamietam to jeszcze sie hajtnie z corday;) i beda mieli dzidziusia i chyba to dziecko trafi do szpitala i chyba na tym polsat zakonczył emisje...nie myle sie???

ocenił(a) serial na 9

W siódmym sezonie, w odcinku April Showers, Greene i Corday wezmą ślub. Niedługo potem urodzi się Ella, która na początku ósmego sezonu, w wyniku wyjątkowo nadobreinazłej storyline trafi do szpiatala, bo jakże tu mozna napisać rolę noworodka bez zagrażania mu przedwczesną śmiercią, pewnie to jakaś zasada, jak ta strzelba Czechowa; anyway, potem Ella wyzdrowieje, potem zacznie się druga połowa ósmego sezonu, której już Polsat nie raczył nam puścić, a potem, na sam koniec ósmego sezonu, Greene wreszcie odejdzie, i będą to bardzo wzruszające odcinki. Te odcinki to głównie Orio in the Sky, The Letter i On the Beach. Wszyscy gorąco je polecają.

ocenił(a) serial na 10
Olaa

Najbardziej lubię Elizabeth i Carol. Kerry też jest fajna. No i Clooney.

użytkownik usunięty
Olaa

UWAGA !!!!!!
CZY KTOŚ WIE MOŻE SKĄD MOŻNA ŚCIĄGNĄĆ PIOSENKĘ "SOMEWHERE OVER THE RAINBOW", KTÓRĄ MOŻNA USŁYSZEĆ W TRAKCIE SNU/ŚMIERCI MARKA GREENA???
BŁAGAM POWIEDZCIE MI !!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
Olaa

Lubie wszytskich, ale najlepszy jest Carter :)))

ocenił(a) serial na 10
Olaa

Lubie wszytskich, ale najlepszy jest Carter :)))

zbuntowana6

Karter czy Carter jeden kit,on jest najfajniejszy..i jeszcze ten chorwart...nie wiem jak mu na imie;P

użytkownik usunięty
Olaa

jaki sen Greena?

dr Carter jest świetny, dr Corday - za akcent ;), dr Kovac...
a Romano ma fajnego psa. i takie czepliwe i złośliwe poczucie humoru ;)

użytkownik usunięty
Olaa

o rany.... uwielbiam ten serial ale jest czasami dla mnie zbyt wzruszajacy :D jak dzis ogladałam odcinek gdy zadźgali lucy a potem cartera to ich twarze...takie smutne... straszne :)
dave m. naprawde jest słodki :) muaa... :D
a green? jak odejdzie? umrze? jak ? dlaczego? moze glebsze wyjaśnienie dla nie posiadajacych wiadomosci o innnych seriach niz 6 :P
a mozna gdzie streszczenia serii od 6 wzwyz po polsku znaleexc? :P

ocenił(a) serial na 9

http://www.seriale.vis.pl/news/opisy/ostry.htm [www.seriale.vis.pl/news ...] --- to jest adres stronki, na której możesz znależć opisy odcinków z szóstego do osmego sezonu (łącznie z odcinkiem A River in Egypt, który nie jest ostatnim odcinkiem 8 serii ale w Polsca niestety nim był ostatnim :(

Olaa

Zawsze najlepszym bedzie Doug Ross nie zaleznie czy juest, go nie ma. Potem jest John Carter ale bez bródki :P, Peter Benton no i Mark Green :))

ocenił(a) serial na 10
Martus007

Tak dziś był BE STILL MY HEART ( popłakałam się jak głupia)
Jutro znowu potężna dawka emocji ALL IN THE FAMILY
Acha, tvn puści wszystkie odcinki do końca 8 serii więc ludziki nie pytajcie o Marka tylko czekajcie... Ja już widziałam na necie i było ciężko...

Nie lubie Carol, bo jest okropnie zarozumiała i to często!

ocenił(a) serial na 8
Olaa

Zdecydowanie Kerry Weaver i Elizabeth Corday :)

A ja może zaprosze na Forum ER: http://forum.ostrydyzur.prv.pl Dopiero raczkuje, ale z czasem urosniemy :)

użytkownik usunięty
Olaa

lucy
ona jest najlepsza
nie mogę się pogodzic z tym ze ją uśmiercą
będzie mi jej brakowało
dobrze że chociaż Carter zostaje
lucy była najlepsza

ocenił(a) serial na 10

time of death 2:56
to właśnie dziś ;(

użytkownik usunięty
Olaa

oczywiście najwspanialsza BYŁA Lucy Knight...:( Potem Corday za rewelacyjny akcent. Wszyscy tam mówią okropnym, suchym amerykańskim, a ona dodaje temu wszystkiemu brytyjskości :) Mrał. No i Luka Kovac :) Bardzo przystojny. Greene też lubię, a Cartera coraz mniej. Kobieciarz.

użytkownik usunięty
Olaa

1. Dave Malucci
2. John Carter
3. Elizabeth Corday
4. Carol Hathaway
5. Romano (choć chwilami mam ochotę rzucić czyms w ekran jak go widzę. Ale dziś, jak zobaczyłam jak ratuje Lucy...)

Czy musieli ją usmiercac?? Chce mi się wyyyyyc! Nie mogli jej po prostu dać odejsc?????

ocenił(a) serial na 10
Koziol

Hm... Najwyraźniej musieli ją uśmiercić... Ja też ryczałam jak nigdy! Nie chcę więcej oglądać tego odcinka, bo aż łzy stają w oczach...
A moja ulubiona postać to zdecydowanie Romano. Ma w sobie coś takiego, takiego... Czego, np. nie ma Carter :P Taki czarny typek, z tym swoim sceptycznym poczuciem humor. Masakra. I nawet jak Lucy leżała na łożu śmierci, to miał siłę żartować (' Proszę się nie martwić, panno Knight. Zbyt wiele zainwestowaliśmy w pani naukę, by teraz panią stracić...') Poza tym Robert fajnego ma psa :]
A Cartera lubię coraz mniej... No, ale jak można nie lubić takiego przystojniaczka? Poza tym czytałam, że będzie w którymś sezonie kręcił z inną studentką... A Lucy i tak była najfajniejsza ;/

ocenił(a) serial na 10
Olaa

Nagrałam sobie na kasetę All in the family... Wiedziałam, że ten odcinek będzie jakiś "inny". Teraz codziennie go oglądam i za każdym razem wybucham płaczem... czy z Greenem też tak będzie?
Po tym odcinku zmieniłam nieco swoje zdanie o Romano... Nie przypuszczałm, że facet taki jak on może mieć psa. I to takiego ślicznego

ocenił(a) serial na 10
Olaa

Przepraszam was, nie to miałam na myśli. Przed All in the family zachowywał się tak, że trudno było zrozumieć, że ma psa. Ale jedanak pod jego skórą znajduje się trochę uczuć...

użytkownik usunięty
mycha_10

Elizabeth Corday
Luka Kovac
Dave Malluci
Cleo Finch
no i Doug Ross, którego juz niestety nie ma:(

ocenił(a) serial na 10

Romano ma te swoje 'uczucia', jak każdy inny człowiek. Poza tym, przepraszam, ale muszę wam to powiedzieć, że on też umrze...

użytkownik usunięty
Olaa

ooł. Nie podoba mi się to. Romano wnosił coś do serialu, "tak, jestem twardym facetem", ale racja, ma te uczucia, ma świetnego pieska; "tylko ona w domu na mnie czeka".

nie no, jak już go dali, to niech zostanie, no.
bÓ.

ocenił(a) serial na 10

Romano jest w porządku... Wydaje się taki 'twardy', a w środku? Miękki jak gąbka :] To mi się w nim podoba :)

ocenił(a) serial na 9
Scully15

Romano jest twardy i w środku. W każdym razie w porównaniu z Carterm, płaczącym po każdej kobiecie, z którą nie umiał się ułożyć. A Romano z zimną krwią kazał Elizabeth, w której się kocha od dziewięćdziesiątego ósmego, wracać do Marka, od którego przed chwilą odeszła. Albo gdy, w dziewiątym sezonie, będzie chirurgiem bez jednej reki - Romano zniesie to wyjątkowo twardo.

ocenił(a) serial na 10
Machinatorculus

Ale przecież my, tak naprawdę nie wiemy co on czuje! Każdy ma choć odrobinę uczuć w sobie...

użytkownik usunięty
Scully15

Ludziki, napiszcie w skrócie jak umrze dr Mark ?? błagam !!

użytkownik usunięty
Machinatorculus

Ale helikopter twardszy ;)

Spojler
ktoś chcial wiedzieć otoż w okolicach 200 odcinka na Romanie laduje helikopter i dach :)

użytkownik usunięty
Olaa

scully, jak można się z Tobą skontaktować? :)