uwielbiam ten serial..jedyny serial i jedyna godzian spędzona pzred telewizorem w ciągu dnia...wie ktoś skąd sciagnac odcinki, ale od 1 serii od poczatku...albo chętnie sie wymienie...zaparszam na gg jakby ktoś chciał pogadac...ulubiona postać...benton...szczegołnie jak widze jak sie opiekuje swoim syneczkiem..pozdrawiam...gg 1690137
LUBIĘ KAŻDEGO:)
jEDNAK TO JUŻ NIE TEN SAM FILM, KIEDY ODESZŁY PODSTAWY ER CZYLI
DOUG, CAROL,MARK, BENTON............
tak malluci jest swietny;D mniam mniam;D
ale co ja gadam wszyscy sa the best!!
i ja juz płacze na smierc romano ja nie chce!!
Najbardziej lubie Douga, b kibicowałam jemu i Carol. A teraz czekam na odcinek w czwartek, kiedy ona do niego pojedzie!!!! Wreszcie!! Idealne zakończenie! Aha, i jeszcze NIE ZNOSZĘ Luki. Może to ma jakis związek:-)))))
Na pierwszym miejscu zdecydowanie Elizabeth. Potem Lucy i Kerry. A na kocu Romano , Abby i Carol.
Nie mogę się zdecydować :| Chyba postawię na Romano bo jest wkurzająco-irytujący :) Serce mi się roztopiło kiedy za prośbą Lucy (śp. chlip, chlip) operował tą dziewczynę z chorym sercem...
Lucy Knight jest, była i bendzie najlepsza :-)
W ogóle to bym sobie pooglondała filmy z Kellie Martin skoro tak dopsze gra ;p
1. Kerry Weaver
2. Elizabeth Corday
3. Doug Ross (nie ukrywam, że za wygląd ;)
4. Lucy Knight
5. Luka Kovac (tak, jak w punkcie 3 ;)
Moje GG: 3417646
I jeszcze pytanko: czy są sznase, że TVN wykupi dalsze serie, czy seria 8 na pewno jest ostatnią, jaką zobaczymy?
A Enn-Bee-Cee rozważa zakończenie produkcji serialu po sezonie dwunastym, więc więcej niż dwanaście to pewnie w Polsce nie będzie. Chociaz kto wie;p ...Natomiast jedenasty leci obecnie w Stanach, więc mniemam, że jeszcze trochę nań tu poczekamy...
eNBiCi chce zakończyć serial po 12 serii zapewne dlatego, że jush teraz [w serii 11] odszedł Carter i Chen... No i wiadomo, że nie ma jush Corday... Poza tym ER w tym roku nawet nie dostał nominacji w People's Choice Awards w kategorii Best Drama TV Series, ani żaden z aktorów nie dostał nominacji w kategorii Best Actor/Actress TV Drama Series [czy jakoś tak...] ;p;p
No w każdym razie eNBiCi inwestuje teraz w nowsze seriale ;p
Popularnościom cieszy sie of kors Law&Order, Six Feet Under itp...
Po 12 seriach ER jush nikt o tym nie pamienta praktycznie ;p;p
Niestety... [pewnie dlatego, że Lucy nie ma ;p;p]
Alien.
Carter jeszcze nie odszedł. Wyle ciągle się zastanawia. Visnjic zresztą też. Ale ą szanse, że Goran zostanie. Za to podobnoproducenci chcą się pozbyć Laury Innes. Bo jest za droga. A młodzi aktorzy nie są. To, że ich postacie nie trzymają się kupy, to już inna sprawa.
(A Law And Order jest starsze o pięć lat od od Ee-Ar. A Six Feet Under jest produkcją Aitch-Bee-Ow.)
Wydaje mi sie, że chyba gdzies czytałam, że Carter odejdzie teraz w 11 serii [ma niby jechać do Afryki do jakiejś swojej ukochanej (chyba tej Elejn co miała operacje i jej pierś usuneli ;p)]...
A ja jak patrze na tom 11 serie i te nowe twarze aktorów to tak jakos dziwnie mam...
Coś mi sie na pierwszy rzut oka nie podobajom - strawić ich nie moge ;p
W każdym razie chentnie sie doczekam na TeFałEnie tej 11 serii...
Bo tu sie Polsat nie popisał... ;p
Poza tym TeFałEn jest jush prawie jak taka polska wersja eNBiCi: kÓpa seriali ;p;p;p
Alien.
Jak do Afryki to do Makemby 'Kem" bo z nią był w 10 sezonie :) Poznali się jak był w Kisangani. Już lepiej ze wyjedzie niz mieli by go uśmiercić.. Tak to mozeby wrócił jakby kręcili następne serie ;D
Zdecydowanie Kovac i Carol. Szkoda, że im nie wyszło. Potem Carter, Malluci i Elizabeth. Lubiłam też Lucy :(. Zawsze jak mnei nie ma nagrywam sobie odcinki ;). I wten sposób obejrzałam chyba z 20 "So sweet sorrow" czy jakoś tak. I mam pytanie nie wiecie może jaka piosenka leci na początku??? Albo piosenka która leci pod koniec w odcinku kiedy Mark jest z ojcem na statku. Ona chyba była w "Przerwanej lekcji muzyki"....
Na początku "Such sweet sorrow" leci zespół Bush z piosenką "Letting the cables sleep", a w odcinku z Markiem i ojcem na statku ("Under control") słychać Simona i Garfunkela "Bookends" ... mam nadzieję, że to pomoże.
Taaak, strona, którom podał Kozioł jest zdecydowanie najlepsza z tych, które znam ;]
No i jest tam spis piosenek, które czasem lecom w ER podczas różnych zdarzeń... *_*
Alien.
Nasze Polskie stronki sa całkiem niezłe :) Powinny byc w linkach :) a jeżeli nie ma to polecam Ci szczególnie ostydyzur.blog.onet.pl :) PZDR :)
LOL! Tego bloga tesh odwiedzam :-)
Jest tam fajne głoswanie obecnie, które zakładam, że wygra Lucy ;p;p
Alien.
Ha! Nigdy w niom nie wontpiłam ;-)
Taaaaaaa, to teraz zajmijmy sie petycjom do stacji NBC żeby Kellie Martin obsadzili w jakimś dobrym serialu, a potem KAŻMY [my rządamy! ;p] TVN'owi wykupić ten serial ;p;p
Alien.
1 miejsce - benton carol i doug
2 miejsce - carter
3- susan levis
4 - mark
z reszta..wszyscy sa the best!!!!!!! swietna ekipa!!!do pozazdroszczenia!!!
Ja najbardziej lubię Cartera (za całokształt :P), Malucciego (ma niezły temperament ;)) i Lukę (szkoda mi go trochę...). Nie znoszę za to Corday (wkurza mnie swoją głupotą i pychą na maksa), Finch też mnie wkurza, Greene jest za bardzo "przepisowy", Weaver da się przeżyć, Benton w pierwszych seriach był chamski, ale teraz znormalniał... Niestety nie mam opinii o Lucy, bo obejrzałam 2 pierwsze serie, teraz oglądam 3 i 6, a reszty nie ;(
cytat:
~~Nie znoszę za to Corday (wkurza mnie swoją głupotą i pychą na maksa)~~
Jetem w szoku! Corady jest boska!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ER news: (from: www.forum.ostrydyzur.prv.pl )
Michael Crichton, John Wells i Lydia Woodward - producenci serialu "Ostry Dyżur" nieukrywają, że planują produkować kolejne serie tego niezwykle popularnego serialu.
Chociaż do końca zdjęć emitowanej obecnie w Stanach 11 serii jeszcze trochę czasu, to na jednym z wystąpień Wells i Crichton oznajmili, że powstanie 12 serii jest więcej niż pewne.
Wiele hałasu wzbudził fakt, że w kolejnych seriach nie zobaczymy już Johna Carteram, co dla niektórych fanów oznacza koniec prac nad "ER"
- Nigdy nie podawaliśmy do informacji, że odejście z naszej ekipy Noah Wyle'a jest rówoznaczne z zakończeniem zdjęć. Co to, to nie. Przez pewien czas Noah był integralną częścią naszej serialowej rodziny, jednak nie zamierzamy wraz z jego odejściem zawiesić prac - powiedziała Lydia Woodward
- Noah to nie jedyna osoba, która opuści nas po 11 serii. W 12 sezonie nie zobaczymy także dwójki innych lekarzy. Ale nie powiem o kogo chodzi - powiedział John Wells
Nieoficjalnie mówi się, że 12 sezon ma się rozpocząć odejściem dr Neele Rasgotry(Parminder Negra) i dr Abby Lockhart (Maura Tierney).
- Akcja skupi się na studentach medycyny praktykujących w County General i na ich relacjach ze starą gwardią, taką jak Weaver, Susan czy Kovacem oraz innyni z ktorymi mogliśmy się juz dobrze zapoznać - dodaje Wells
Czy to prawda? Poczekamy do oficjalnego ogłoszenia wydanego przez producentów, które powinno się pojawić w okolicach czerwca.
A dópa ;p
Mogliby to zakończyć jush na tej 11-tej serii, a na koniec [ku uciesze wszystkich] zrobic specjalny odcinek pożegnalny z udziałem tych, który jush odeszli [ba, nawet tych co umarli] ;p;p
Alien.
SWIETNY POMYSŁ!!!!!!!!NAWET 12,13 CZY JESZCZE DALSZE SERIE NIE ZASTAPIĄ PRAWDZIWEGO er!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!RZECZYW ISCIE MOGLIBY ZROBIC ODCINEK Z UDZIALEM WSZYSTKICH!!!ALE BEZ TYCH NOWYCH:/ BO SKNOCILI CALY SENS ER!!! SERIE Z LAT 90 -TYCH SA ZDECYDOWANIE NAJLEPSZE...
A TAK WOGOLE TO GDZIE TO MOZNA NAPISAC ZEBY ZROBILI TAKI SPECJALNY ODCINEK ZE WSZYSTKIMI?? MOZE JAKA PETYCJA???
No ja cały czas mówie, a ty sero posłuchu ;p;p
Takom petycje to trzeba by było po angielsku napaćkać [noł problemoł]
i wysłac do stacji NCB, albo najlepiej na jakiś specjalny adres reżyserów serialu ;p
No, i na cholere seria 12-ta i 13-sta z tymi obecnymi aktorami ;/
Kazać im zrobić odcinek specjalny z kadrom od 1-szej serii do 6-tej [z Abby włoncznie] ;]
Alien.
JESTEM ZA PETYCJĄ!!!!! ŻEBY WSZYSCY STARZY WRÓCILI TAK TAK TAK TAK!!!!! GENIALNY POMYSL TAKI WZRUSZAJACY OSTATNI ODCINEK Z PODZIEKOWANIAMI ITP. TAK TAK TAK TAK TAK TAK I NP. MOGLIBY WYMYSLIC ZE DOUG I CAROL JUZ MAJA STARSZE DZIECI ITP. ALE BY BYLO COOL!!!!! TAAAAAAAAK! ODJAZDOWY POMYSAL!!!
Taaaa, ale i tak najwienkszy problem to byłby z Lucy ;p
No bo co by o niej pokazali skoro nie żyje ?
Carter przypadkowo nadźgnoł pacjenta na nóż, ktory niósł.
Przypomniało mu to o Lucy, która została zadźgana przez Paula Sobriki.
W napadzie szału poleciał na cmentarz i wykopał Lucy.
Ciało podłonczył do jakiś przyrzondów [jak Frankensteina].
Lucy ożywa ;];];];];];]
Ot, cała filozofia, nie ? ;p
Alien.
Wiesz, nie powiedziała bym ze sknocili... To juz scenarzystom kończą sie pomysły! Poza tym dużo serial stracił kiedy 'trzon' ER zaczął odchodzić :(
fakt z Lucy bylby problem, ale mogliby zrobic taki koncowy odcinek np: w waletynki i jakims tam momencie zaczynaja wspominac Lucy a ona objawia im sie jako zjawa , duch czy cos takiego i wtedy bylaby tam razem z nimi:)
moja ulubiona postać to Kerry Weaver, jest po prostu fantastyczna i ta dzisiejsza scena jak żdzieliła bejsbolistę swoją kulą byąa bezbłędna :P