PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40074}

Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51384
7,3 9 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

Wasza...

ocenił(a) serial na 9

Jaka jest wasz ulubiona postać z ER ?? :)

uwielbiam ten serial..jedyny serial i jedyna godzian spędzona pzred telewizorem w ciągu dnia...wie ktoś skąd sciagnac odcinki, ale od 1 serii od poczatku...albo chętnie sie wymienie...zaparszam na gg jakby ktoś chciał pogadac...ulubiona postać...benton...szczegołnie jak widze jak sie opiekuje swoim syneczkiem..pozdrawiam...gg 1690137

ocenił(a) serial na 10
wincan

Ze mną jak można się skontaktować? :P Po ludzkiemu ;)
GG: 8286836 ;]

ocenił(a) serial na 10
wincan

LUBIĘ KAŻDEGO:)
jEDNAK TO JUŻ NIE TEN SAM FILM, KIEDY ODESZŁY PODSTAWY ER CZYLI
DOUG, CAROL,MARK, BENTON............

użytkownik usunięty
wincan

tak malluci jest swietny;D mniam mniam;D
ale co ja gadam wszyscy sa the best!!
i ja juz płacze na smierc romano ja nie chce!!

użytkownik usunięty
Olaa

Najbardziej lubie Douga, b kibicowałam jemu i Carol. A teraz czekam na odcinek w czwartek, kiedy ona do niego pojedzie!!!! Wreszcie!! Idealne zakończenie! Aha, i jeszcze NIE ZNOSZĘ Luki. Może to ma jakis związek:-)))))

ocenił(a) serial na 10

Na pierwszym miejscu zdecydowanie Elizabeth. Potem Lucy i Kerry. A na kocu Romano , Abby i Carol.

mroofkaa

Nie mogę się zdecydować :| Chyba postawię na Romano bo jest wkurzająco-irytujący :) Serce mi się roztopiło kiedy za prośbą Lucy (śp. chlip, chlip) operował tą dziewczynę z chorym sercem...

użytkownik usunięty
Olaa

jak to kto Ross i Carter wymiatają potem Cordey i Greene

użytkownik usunięty
Olaa

Lucy Knight jest, była i bendzie najlepsza :-)
W ogóle to bym sobie pooglondała filmy z Kellie Martin skoro tak dopsze gra ;p

Olaa

1. Kerry Weaver
2. Elizabeth Corday
3. Doug Ross (nie ukrywam, że za wygląd ;)
4. Lucy Knight
5. Luka Kovac (tak, jak w punkcie 3 ;)
Moje GG: 3417646

Yennefer

I jeszcze pytanko: czy są sznase, że TVN wykupi dalsze serie, czy seria 8 na pewno jest ostatnią, jaką zobaczymy?

użytkownik usunięty
Yennefer

podobno ostatni sezon jaki bedzie emitowany w TVN to sezon 11.

ocenił(a) serial na 9

A Enn-Bee-Cee rozważa zakończenie produkcji serialu po sezonie dwunastym, więc więcej niż dwanaście to pewnie w Polsce nie będzie. Chociaz kto wie;p ...Natomiast jedenasty leci obecnie w Stanach, więc mniemam, że jeszcze trochę nań tu poczekamy...

użytkownik usunięty
Machinatorculus

eNBiCi chce zakończyć serial po 12 serii zapewne dlatego, że jush teraz [w serii 11] odszedł Carter i Chen... No i wiadomo, że nie ma jush Corday... Poza tym ER w tym roku nawet nie dostał nominacji w People's Choice Awards w kategorii Best Drama TV Series, ani żaden z aktorów nie dostał nominacji w kategorii Best Actor/Actress TV Drama Series [czy jakoś tak...] ;p;p

No w każdym razie eNBiCi inwestuje teraz w nowsze seriale ;p
Popularnościom cieszy sie of kors Law&Order, Six Feet Under itp...

Po 12 seriach ER jush nikt o tym nie pamienta praktycznie ;p;p
Niestety... [pewnie dlatego, że Lucy nie ma ;p;p]

Alien.

ocenił(a) serial na 9

Carter jeszcze nie odszedł. Wyle ciągle się zastanawia. Visnjic zresztą też. Ale ą szanse, że Goran zostanie. Za to podobnoproducenci chcą się pozbyć Laury Innes. Bo jest za droga. A młodzi aktorzy nie są. To, że ich postacie nie trzymają się kupy, to już inna sprawa.
(A Law And Order jest starsze o pięć lat od od Ee-Ar. A Six Feet Under jest produkcją Aitch-Bee-Ow.)

użytkownik usunięty
Machinatorculus

Wydaje mi sie, że chyba gdzies czytałam, że Carter odejdzie teraz w 11 serii [ma niby jechać do Afryki do jakiejś swojej ukochanej (chyba tej Elejn co miała operacje i jej pierś usuneli ;p)]...

A ja jak patrze na tom 11 serie i te nowe twarze aktorów to tak jakos dziwnie mam...
Coś mi sie na pierwszy rzut oka nie podobajom - strawić ich nie moge ;p

W każdym razie chentnie sie doczekam na TeFałEnie tej 11 serii...
Bo tu sie Polsat nie popisał... ;p

Poza tym TeFałEn jest jush prawie jak taka polska wersja eNBiCi: kÓpa seriali ;p;p;p

Alien.

użytkownik usunięty

NAJFAJNIEJSZA POSTAC TO LUCY !
I WŁAŚCIWIE LUBIE TYLKO JA

użytkownik usunięty

Uwielbiam Kerry Weaver. Jest po prostu rewelacyjna!

użytkownik usunięty

czy ktoś może mi powiedzieć w jaki sposob odeszla dr Maggie Doyle ?

użytkownik usunięty

bo akurat tych odcinkow nigdy nie udalo mi sie obejrzec

ocenił(a) serial na 9

Po prostu przestała się pojawiać. I już jej nie ma:(

ocenił(a) serial na 9

Jak do Afryki to do Makemby 'Kem" bo z nią był w 10 sezonie :) Poznali się jak był w Kisangani. Już lepiej ze wyjedzie niz mieli by go uśmiercić.. Tak to mozeby wrócił jakby kręcili następne serie ;D

użytkownik usunięty
Olaa

Zdecydowanie Kovac i Carol. Szkoda, że im nie wyszło. Potem Carter, Malluci i Elizabeth. Lubiłam też Lucy :(. Zawsze jak mnei nie ma nagrywam sobie odcinki ;). I wten sposób obejrzałam chyba z 20 "So sweet sorrow" czy jakoś tak. I mam pytanie nie wiecie może jaka piosenka leci na początku??? Albo piosenka która leci pod koniec w odcinku kiedy Mark jest z ojcem na statku. Ona chyba była w "Przerwanej lekcji muzyki"....

Na początku "Such sweet sorrow" leci zespół Bush z piosenką "Letting the cables sleep", a w odcinku z Markiem i ojcem na statku ("Under control") słychać Simona i Garfunkela "Bookends" ... mam nadzieję, że to pomoże.

Koziol

:) pomyłka ... odcinek gdzie Mark i ojciec są na statku to "the fastest year" ...

użytkownik usunięty
Koziol

Ogromne dzieki ;]. A znacie jakąś fajna strone o ER??

Ja proponuje: http://www.erheadquarters.com/index2.htm [www.erheadquarters.com/ ...]

użytkownik usunięty
Koziol

Taaak, strona, którom podał Kozioł jest zdecydowanie najlepsza z tych, które znam ;]
No i jest tam spis piosenek, które czasem lecom w ER podczas różnych zdarzeń... *_*

Alien.

ocenił(a) serial na 9

Nasze Polskie stronki sa całkiem niezłe :) Powinny byc w linkach :) a jeżeli nie ma to polecam Ci szczególnie ostydyzur.blog.onet.pl :) PZDR :)

użytkownik usunięty
Olaa

LOL! Tego bloga tesh odwiedzam :-)
Jest tam fajne głoswanie obecnie, które zakładam, że wygra Lucy ;p;p

Alien.

ocenił(a) serial na 10

Lucy wygrała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

użytkownik usunięty
mroofkaa

Ha! Nigdy w niom nie wontpiłam ;-)

Taaaaaaa, to teraz zajmijmy sie petycjom do stacji NBC żeby Kellie Martin obsadzili w jakimś dobrym serialu, a potem KAŻMY [my rządamy! ;p] TVN'owi wykupić ten serial ;p;p

Alien.

ocenił(a) serial na 10
Olaa

1 miejsce - benton carol i doug
2 miejsce - carter
3- susan levis
4 - mark
z reszta..wszyscy sa the best!!!!!!! swietna ekipa!!!do pozazdroszczenia!!!

Olaa

Ja najbardziej lubię Cartera (za całokształt :P), Malucciego (ma niezły temperament ;)) i Lukę (szkoda mi go trochę...). Nie znoszę za to Corday (wkurza mnie swoją głupotą i pychą na maksa), Finch też mnie wkurza, Greene jest za bardzo "przepisowy", Weaver da się przeżyć, Benton w pierwszych seriach był chamski, ale teraz znormalniał... Niestety nie mam opinii o Lucy, bo obejrzałam 2 pierwsze serie, teraz oglądam 3 i 6, a reszty nie ;(

Alklossien

Luka Luka Luka Luka Luka Luka Luka Luka Luka Luka Luka Luka Luka :)

ocenił(a) serial na 10
dragonlfy

cytat:

~~Nie znoszę za to Corday (wkurza mnie swoją głupotą i pychą na maksa)~~

Jetem w szoku! Corady jest boska!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ER news: (from: www.forum.ostrydyzur.prv.pl )

Michael Crichton, John Wells i Lydia Woodward - producenci serialu "Ostry Dyżur" nieukrywają, że planują produkować kolejne serie tego niezwykle popularnego serialu.
Chociaż do końca zdjęć emitowanej obecnie w Stanach 11 serii jeszcze trochę czasu, to na jednym z wystąpień Wells i Crichton oznajmili, że powstanie 12 serii jest więcej niż pewne.

Wiele hałasu wzbudził fakt, że w kolejnych seriach nie zobaczymy już Johna Carteram, co dla niektórych fanów oznacza koniec prac nad "ER"

- Nigdy nie podawaliśmy do informacji, że odejście z naszej ekipy Noah Wyle'a jest rówoznaczne z zakończeniem zdjęć. Co to, to nie. Przez pewien czas Noah był integralną częścią naszej serialowej rodziny, jednak nie zamierzamy wraz z jego odejściem zawiesić prac - powiedziała Lydia Woodward

- Noah to nie jedyna osoba, która opuści nas po 11 serii. W 12 sezonie nie zobaczymy także dwójki innych lekarzy. Ale nie powiem o kogo chodzi - powiedział John Wells

Nieoficjalnie mówi się, że 12 sezon ma się rozpocząć odejściem dr Neele Rasgotry(Parminder Negra) i dr Abby Lockhart (Maura Tierney).

- Akcja skupi się na studentach medycyny praktykujących w County General i na ich relacjach ze starą gwardią, taką jak Weaver, Susan czy Kovacem oraz innyni z ktorymi mogliśmy się juz dobrze zapoznać - dodaje Wells

Czy to prawda? Poczekamy do oficjalnego ogłoszenia wydanego przez producentów, które powinno się pojawić w okolicach czerwca.

użytkownik usunięty
pani_racja

A dópa ;p
Mogliby to zakończyć jush na tej 11-tej serii, a na koniec [ku uciesze wszystkich] zrobic specjalny odcinek pożegnalny z udziałem tych, który jush odeszli [ba, nawet tych co umarli] ;p;p

Alien.

użytkownik usunięty

to by bylo nawet lepsze niz dwunasta seria

ocenił(a) serial na 10

SWIETNY POMYSŁ!!!!!!!!NAWET 12,13 CZY JESZCZE DALSZE SERIE NIE ZASTAPIĄ PRAWDZIWEGO er!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!RZECZYW ISCIE MOGLIBY ZROBIC ODCINEK Z UDZIALEM WSZYSTKICH!!!ALE BEZ TYCH NOWYCH:/ BO SKNOCILI CALY SENS ER!!! SERIE Z LAT 90 -TYCH SA ZDECYDOWANIE NAJLEPSZE...
A TAK WOGOLE TO GDZIE TO MOZNA NAPISAC ZEBY ZROBILI TAKI SPECJALNY ODCINEK ZE WSZYSTKIMI?? MOZE JAKA PETYCJA???

użytkownik usunięty
malgonia

No ja cały czas mówie, a ty sero posłuchu ;p;p
Takom petycje to trzeba by było po angielsku napaćkać [noł problemoł]
i wysłac do stacji NCB, albo najlepiej na jakiś specjalny adres reżyserów serialu ;p

No, i na cholere seria 12-ta i 13-sta z tymi obecnymi aktorami ;/

Kazać im zrobić odcinek specjalny z kadrom od 1-szej serii do 6-tej [z Abby włoncznie] ;]

Alien.

użytkownik usunięty

JESTEM ZA PETYCJĄ!!!!! ŻEBY WSZYSCY STARZY WRÓCILI TAK TAK TAK TAK!!!!! GENIALNY POMYSL TAKI WZRUSZAJACY OSTATNI ODCINEK Z PODZIEKOWANIAMI ITP. TAK TAK TAK TAK TAK TAK I NP. MOGLIBY WYMYSLIC ZE DOUG I CAROL JUZ MAJA STARSZE DZIECI ITP. ALE BY BYLO COOL!!!!! TAAAAAAAAK! ODJAZDOWY POMYSAL!!!

użytkownik usunięty

Taaaa, ale i tak najwienkszy problem to byłby z Lucy ;p
No bo co by o niej pokazali skoro nie żyje ?

Carter przypadkowo nadźgnoł pacjenta na nóż, ktory niósł.
Przypomniało mu to o Lucy, która została zadźgana przez Paula Sobriki.
W napadzie szału poleciał na cmentarz i wykopał Lucy.
Ciało podłonczył do jakiś przyrzondów [jak Frankensteina].
Lucy ożywa ;];];];];];]

Ot, cała filozofia, nie ? ;p

Alien.

ocenił(a) serial na 9
malgonia

Wiesz, nie powiedziała bym ze sknocili... To juz scenarzystom kończą sie pomysły! Poza tym dużo serial stracił kiedy 'trzon' ER zaczął odchodzić :(

użytkownik usunięty
Olaa

fakt z Lucy bylby problem, ale mogliby zrobic taki koncowy odcinek np: w waletynki i jakims tam momencie zaczynaja wspominac Lucy a ona objawia im sie jako zjawa , duch czy cos takiego i wtedy bylaby tam razem z nimi:)

użytkownik usunięty

moja ulubiona postać to Kerry Weaver, jest po prostu fantastyczna i ta dzisiejsza scena jak żdzieliła bejsbolistę swoją kulą byąa bezbłędna :P

użytkownik usunięty

moja ulubiona postać to Kerry Weaver, jest po prostu fantastyczna i ta dzisiejsza scena jak żdzieliła bejsbolistę swoją kulą była bezbłędna :P