Outer Banks: Sezon 4 Outer Banks sezon 4, odcinek 10
odcinek Outer Banks (2020)

Outer Banks | Błękitna korona

The Blue Crown 1h 25m
7,2 93  oceny
7,2 10 1 93
Outer Banks
powrót do forum s4e10

przyznaję że nie odpaliłam ani jednego odcinka 4 sezonu, niemniej na social mediach czytałam co nieco żeby wiedzieć jak bardzo naciągają to show i teraz czytając że w finale sezonu JJ ginie , szczęka dosłownie mi opadła. początkowo myślałam że coś źle zrozumiałam, że to fanfic or shit bo sama idea aby uśmiercać taką postać jak JJ jest absurdalnie niedorzeczna, tym bardziej mając tą świadomość że przedłużono serial o piąty finałowy sezon.

uśmiercanie postaci która bezsprzecznie fan favourite to strzał w stopę szczególnie że JJ ze wszystkich bohaterów zasługuje jak nikt inny na happy end. całe życie był gnojony, z niskim poczuciem wartości... i jest tym który tragicznie umiera w młodym wieku. WTF??

strzał w stopę jest o tyle większy że  dosłownie od samego początku - od pierwszego odc pierwszego sezonu - tak wielu ludzi wylewało ból dupy z pretensjami że JJ i Kiara nie są ze sobą i naciskali na to aby to się ziściło do takiego stopnia że stało się to toksyczne. wyobraź sobie że przez 2 sezony jęczysz że JJ i Kie nie są parą, w sezonie 3 otrzymujesz upragniony pocałunek pary której kibicujesz tylko po to aby w kolejnym sezonie – pierwszym gdzie jak mniemam są oficjalnie parą – uśmiercić JJa . mogę z łatwością wyobrazić sobie jak na scenie jego śierci fanów zalewa fala niedowierzenia, szoku i wściekłości.

JJ i Kiara jako para to powód dla którego nie chciałam oglądać tego sezonu niemniej to jest niesmaczne aby wywinąć coś takiego gdy był to ten aspekt serialu na który tak wielu czekało. takie świństwo. 

iście idealny przepis na zrujnowanie serialu. tak wkurzyć i rozczarować fanów... powodzenia z zachęcenim ludzi do obejrzenia finałowego sezonu.

ciężko mi uwierzyć że to jest to samo show które tak mnie wciągnęło i zachwyciło w pierwszym sezonie. niech Netflix zacznie normalizować zamykanie seriali w dwóch sezonach. reguła zawsze jest taka że jeżeli nie został anulowany po 1szym sezonie to zostaje przeciągnięty na siłę i zrujnowany (patrz: The Umbrella Academy).