Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Dzisiaj 3 odcinek...
Jak wasze wrażenia?
Czy ktoś słyszał o napisach [mogą być nawet angielskie]

filmyitylkoto

DUUUŻO lepszy od 2 ... >
musze ochłonąć

filmyitylkoto

aż taki zaskakujący ;D? byly jakieś zwroty akcji ;>, Katherina się pojawiła ;)?
ps niestety nigdzie nie wdzialam napisów

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Malwina_

do kasia_angel2007 tak, na chwilke tak...
Damon & Elena... poprostu Whoa! co za głupie zakończenie
mam ochote wywalić komputer za okno

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

Widze,ze nie tylko mnie Elena zirytowala. Ale w sumie dobrze jej Damon powiedzial,ze... SPOILER - ona i Katherine maja duzo wiecej wspolnego niz tylko wyglad..

Ollka89

Najlepszy był Alaric jak wrócił z uniwerka - krótko zwięźle i na temat. To się nazywa prawdziwy facet :)

Ollka89

zgadzam się!! Poszło "idealnej" Elenie w pięty!! :D Zgrywa dorosłe emo a tak na prawdę pogrywa z nimi! :)

filmyitylkoto

Ciekawe co będzie dalej z Tylerem. Czy on już może się przeistacza czy dopiero musi osiągnąć jakiś np. wiek ? Żal mi Caroline, tyle w niej teraz emocji buzuje. A teraz jeszcze może zostać przerobiona na sługusa.
Chciałabym móc spojrzeć w oczy mojego profesora - oczywiście chce być uczciwa, nie szalejmy z wygórowanymi ocenami ;) - da Pan 3 do indeksu ?

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

JA pierdziele!
Wiedzialam że Kat wciagnie Car na swoja str. bo ta drugy tez z natury bywa biaatch :P
Elena co za down! mogła już umrzeć albo zostać wampirem gdyby nie Damon -_- On biednyyyy ciągle go ktoś rani :/
I dobrze jej powiedział...

Fajnie jak sie Stefcio naśmiewał z Car xDDD

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

No no było akcji. Elena pewnie teraz ma wyrzuty sumienia za takie potraktowanie Damona... Ale iskrzy między nimi, trzeba to przyznać (chodź ja mam nadzieję, że razem nie będą) ;)

martakamyk13

a ja mam nadzieje dalej że będą mieli ten romans!!
można kurcze z nią szału dostać...
ja na jej miejscu napewno bym tak nie zrobiła

ulcia010

nie powiem, żeby odcinek był najlepszy, aczkolwiek trudno nie powiedzieć także że nie było tam "tego czegoś nowego" ;) czekam z niecierpliwością co dalej z Tylerem, Kat, Caroline i oczywiście Damonem ^^

ocenił(a) serial na 10
kasia_angel2007

ciekawe kiedy beda napisy ? :D dzisiaj cos ciezko z moim rokminianiem

ocenił(a) serial na 10
tajka6

o co chodzi z tym zablokowanym wpisem?
dlaczego tak czesto blokują?
czego nie mogą dotyczyć wpisy?

gorzatka_2

chyba linków reklamujących...

ja nie wiem też sie wkurzyłam bo nawet nie przeczytałam ...
połowa wpisów zablokowanych :@

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

filmyitylkoto .... ale Twoje wpisy też zablokowali... a chyba nie były to linki reklamujące...

ocenił(a) serial na 9
filmyitylkoto

odcinek calkiem przyjemny , jednak interesuje mnie jedna rzecz. Jak katherina dostala sie do domu caroline , wkoncu chyba jej nikt nie zaprosil ;]

bimbway

Też to zauważyłam, ogólnie sobie ostatnio pogrywaja z tymi zaproszeniami, Caroline weszła do swojego domu też bez zaproszenia.
Odcinek na pewno lepszy od ostatniego, duzo akcji, podziwiam Caroline za ostatnia scenę, wydaję mi sie, że specjalnie naskoczyła na ta laske, żeby Matt z nia zerwał.
Elena wreście jest twarda, a nie rozdarta między braćmi, przynajmniej miała odwagę powiedzieć Damonowi prosto w oczy, że nie chce mieć z nim, zamiast ni sie bawić.

PAULA2959

Zgadzam się.że miał więcej akcji niż poprzedni,Caroline według mnie jak na razie dobrze spełnia się jako wampir,tylko szkoda,że rozstali się z Mattem.:(
Ciekawe co Kath kombinuje...?

Lily_115

czuje ze bedzie zaje***cie ! xd mam nadzieje, ze kath i caroline polacza sily i bd taka podwojna damską wersja damona z poczatku sezonu 1.xd wtedy sie bedzie duuuuuuuuuuuuuuuuuuzo działo.;d

ocenił(a) serial na 10
bimbway

Dobre, też się nad tym zastanawiam.....

martakamyk13

dlaczego oni ciągle blokują komentarze!?

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

bo są "niezgodne z regulaminem" ;P

ps. btw, to ponoć jest temat O trzecim odcinku, a nie o tym gdzie go można pobrać............... ;)

evasive

napisy też uwzględniłam...
na górze...
jak chcesz zablokuj...

a co było w tamtych "niezgodnego z regulaminem" bo nawet nie zdążyłam ich przeczytać

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

Elena do szewskiej pasji mnie doprowadza, powoli nie moge na nią patrzeć i szkoda mi Damona, bo przez cały serial (życie) źle trafia. i to co jej powiedział jest rzeczywiście prawdą coraz bardziej zaczyna przypominać Katherine...

ocenił(a) serial na 8
alexis13

jak dla mnie odcinek genialny!
czułam, ze taki będzie.
jestem dumna z Damona, że tak przygadał Elenie, z drugiej strony trudno jej się dziwić, chociaż ja pod wpływem tych oczek Iana bym zmiękła:d
super było to, jak Damon zasłonił Elenę... ja mimo wszystko ciągle liczę na Delenę.
Caroline specjalnie zrobiła tą akcję w barze to jasne. i szczerze mówiąc, jak zobaczyłam zakończenie to się ucieszyłam. i pewnie Kath będzie teraz wykorzystywać Caroline.
wątek wilkołaków robi się ciekawy. i rzeczywiscie za bardzo nie wiem , jak Kath weszla do domu Caroline??
i kolejny tydzien niespokojnego czekania...

zilustrowana

Elenie przydałoby się ostre rżnięcie, bo lamentuje jak facet, który za szybko dojdzie.

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

nie jestem adminem więc nie ja je usuwam ;] tylko odp na twoje pytanie "dlaczego".
i tez mnie denerwuje to ze 1/4 komentarzy jest usuwanych.

ocenił(a) serial na 10
evasive

Wiem ze 'eseriale.pl' dodaje spam, dlatego usuwaja. A co do reszty to nie mam pojecia.

filmyitylkoto

Przyznaję, że mnie samej było trochę szkoda Damona, ale odrobinę przesadzacie z tym użalaniem się nad nim... To przecież totalny dupek! Jakieś ludzkie uczucia tlą się w jego wampirzym sercu, ale póki co to wciąż dupek, który zabił brata Eleny i na dodatek okłamał ją, że widział pierścień. Dobrze, że Elena posłała go w diabły. Facetowi należy się nauczka. Niech pocierpi trochę. A i tak z czasem się do siebie znów zbliżą i będziecie mieli co chcecie :) Prędzej czy później zobaczymy ich razem. Tylko ciekawe co wtedy ze Stefanem...
Myślę, że Lockwoodowie nie mają żadnych złych zamiarów wobec wampirów w Mystic Falls, zatem Salvatorowie niepotrzebnie się ich obawiają. Ale tak jak już wspominałam, dobrze byłoby się z nimi skumać i użyć jako broń na Kathrine.
Co do Caroline, lubię ją bardziej jako wampirzycę niż człowieka, więc mam nadzieję, że włos jej z głowy nie spadnie. Szkoda tylko, że Kat się do niej doczepiła, bo to nie wróży nic dobrego.

pkjm

Pewnie, Damon sobie zasłużył na takie traktowanie, to że jest słodki nie jest powodem aby mu wybaczyć wszystkie błędy jakie cały czas popełnia, ale mam nadzieję, że się nie spikną z Eleną :p Może i Lockwoodowie nie mają złych zamiarów, ale zdaje mi się, że po przemienieniu w wilka ta osoba nie panuje nad sobą i podąża za instynktem zabijania wampirów.

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

Po pierwsze, cos malo waznego ale irytujacego Caroline ma za duzo tapety na twarzy. Jednak podoba mi sie jako wampir i mam nadzieje ze nie przejdzie na strone Kat, bo nie chcialabym jej zobaczyc z kolkiem w sercu, bo wiadomo ze jezeli to zrobi to skaczy w ten sposob. Ogolnie o paru scenach mozna powiedziec Ja pie***** .
Wkurza mnie ze wilkolaki wygladaja jak wilki tak jak w Zmierzchu.
W pewnym sensie zgadzam sie z 'pkjm', Damon sobie zasluzyl, ale i tak go lubie. Jednak mam watpliwosci co do Eleny, lubie ja, ale wkurza mnie kiedy zachowuje sie jak taka 'dorosla' i faktycznie zachowuje sie [czasami] jak Kat. Dobrze jej Damon dogadal.
I jeszcze jedno, tak jak kiedys nie lubilam Stefana, bo wydawal mi sie taki zbyt powazny to teraz stwierdzam ze jego postac jest owiele bardziej wyrazista.

ocenił(a) serial na 5
Sequine

A mi się odcinek 2 bardziej podobał, niż 3... Caroline mnie zawiedzie, jak przejdzie na stronę Kat. Skończy marnie, a tego nie chcę, bo naprawdę ją lubię. Ciekawe co będzie dalej z Mattem i Caroline :D Oby się zeszli. Elena mnie zirytowała, jakoś ostatnio za nią nie przepadam... A Stefcio mnie już nie irytuje xD
A wątek z wilkołakami... w sumie fajny, ale nie przepadam za Tylerem xD

ocenił(a) serial na 10
li90

Mi trudno powiedziec. Chyba wszystkie tak samo, bo na kazdy dlugo czekam i kazdy przyprawia mnie o zawal serca. Tak czy siak, najlepszym odcinkiem z obu sezonow byl odcinek nr 22 a szczegolnie scena Damona z 'Elena' .. myslalam ze to ona. Bylam wrecz przekonana o tym ;D

ocenił(a) serial na 10
Sequine

według mnie odcinek super. ;D duużo lepszy od drugiego. ;)
świetny był pocałunek Stefana i Eleny przed samochodem, koło Damona. ;D o pocałunek Alarica i Jenny. ;) fajnie że się zeszli. ;)
a co do Caroline boję sie że może się zakolegować z Katherine bo może być wściekła, że Matt z nią zerwał.. i będzie się chciala zemścić na tej Amy czy jak jej tam .;) ale jeżeli to zrobi to Bonnie już jej nie odpuści...
A co do wątku Eleny i Damona to sama nie wiem, niby Elena ma racje, on zabił Jeremy'ego, nie wiedział o pierścieniu, ale to jak go po prostu wykorzystała było chamskie i w pewnym sensie Damon miał racje, rzeczywiście robi się podobna do Kath. mam nadzieję że się zmieni znów w normalną Elenę

ocenił(a) serial na 10
urszulankaa

chyba coś przegapiłam - jak Elena wykorzystała Damona?

urszulankaa

Caroline sama chciała aby Matt z nią zerwał, specjalnie spowodowała tą kłótnię. Woli aby z nią zerwał i jej nienawidził. Bardzo go kocha i boi się go skrzywdzić, więc w taki sposób chce go ochronić przed sobą. To jest piękne poświęcenie, efekt prawdziwej miłości.

Sequine

O ile pamiętam wilkołaki w 'Zmierzchu' były komputerowe (całkowicie), natomiast w 'True 'Blood były to po prostu wilki/psy.

Odcinek dobry, 2 sezon nieźle się rozkręca. Podobały mi się właściwie wszystkie rzeczy/sceny wspomniane wcześniej plus bardzo fajnie wyglądała scena gdy Elena i Damon rozmawiali przed domem Eleny, takie trochę deja vu z ostatniego odcinka 1 serii tylko, że to na prawdę była Elena.

Oglądam na bieżąco wiele seriali, ale jak na razie tylko premiera 2 sezonu TVD mnie nie zawiodła, ale to chyba ma związek też z tym, że to właśnie dopiero 2 sezon, a inne seriale to 7, 10 itd.

filmyitylkoto

odcinek suupeer!!! Biedny Damon, szkoda mi go. Ale Elena po części ma racje, on jej bez zastanowienia zabił brata! To co jej Damon powiedział musiało boleć. Jak zobaczyłam Jenne i Alaricka pod koniec odcinka:(!) NO NARESZCIE (!). szkoda mi Caroline. jak ją jeszcze Katherine zwerbuje na swoją stronę to już będzie kompletna masakra. w ogóle jak on mógł z nią zerwać!?! Mam nadzieje że się zejdą... a co do Katherine to kto by pomyślał że jest Czeszką!?! ( przynajmniej mi tak brzmi to jej nazwisko)
będzie sieczka...
jak zwykle z niecierpliwością czekam na następny odcinek ;)
pozdrawiam wszystkich fanów ;)

Ananana

sorry za to że moja wypowiedź jest taka chaotyczna. ja już tak niestety mam ;)