Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122889
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

30 Days Challenge.

Pomyślałam, że przyda nam się coś, co pomoże nam przetrwać przerwę w emisji TVD. Każdego dnia odpowiadamy na jedno pytanie. Wszystkie pytania dotyczą Pamiętników Wampirów. Swój wybór staramy się uzasadniać :).

Dzień 1 - Twój ulubiony bohater płci męskiej.
Dzień 2 - Twój ulubiony bohater płci żeńskiej.
Dzień 3 - Twój ulubiony character ogólnie.
Dzień 4 - Najmniej lubiana przez Ciebie postać.
Dzień 5 - Twój ulubiony odcinek.
Dzień 6 - Najmniej lubiany przez Ciebie odcinek.
Dzień 7 - Twoja ulubiona scena.
Dzień 8 - Twój ulubiony cytat.
Dzień 9 - Scena, która Cię uszczęśliwia.
Dzień 10 - Scena, która Cię zasmuca.
Dzień 11 - Scena, która Cię rozśmiesza.
Dzień 12 - Scena, która Cię rozwściecza.
Dzień 13 - Najbardziej szokujące wydarzenie.
Dzień 14 - Twoja ulubiona przyjaźń.
Dzień 15 - Twoja ulubiona para.
Dzień 16 – Twoja ulubiona piosenka grana w Pamiętnikach Wampirów.
Dzień 17 - Twój ulubiony aktor.
Dzień 18 - Twoja ulubiona aktorka.
Dzień 19 - Książki czy serial?
Dzień 20 - Pomysł na przyszły odcinek PW.
Dzień 21 - Pomysł na nową postać w PW.
Dzień 22 - Postać, z którą najbardziej się utożsamiasz/która jest taka, jak Ty.
Dzień 23 - Coś, co kochasz w Pamiętnikach Wampirów.
Dzień 24 - Coś, czego nienawidzisz w Pamiętnikach Wampirów.
Dzień 25 - Odcinek, który w ogóle nie powinien zostać wyemitowany.
Dzień 26 - Coś, co chciałeś/aś, żeby się zdarzyło, ale nigdy się tak nie stało.
Dzień 27 - Coś, co się zdarzyło, mimo że nie chciałeś, aby kiedykolwiek do tego doszło.
Dzień 28 - Ulubiona przyjaźń pomiędzy aktorami PW.
Dzień 29 - Największa chemia między aktorami PW.
Dzień 30 - Premiera sezonu czy finał sezonu?

ocenił(a) serial na 10
Maureen1222

Ja zacznę.

DZIEŃ 1: TWÓJ ULUBIONY BOHATER PŁCI MĘSKIEJ.

DAMON SALVATORE.

Damon jest moją ulubioną postacią męską od samego początku (Alaric jest wszkaże na drugim miejscu, a Klaus plausuje się na trzecim). Uważam, że jest to jedna z najgłębszych postaci w TVD. Damon potrafi być złośliwy, sceptyczny i zabawny, ale głęboko w środku jest czułym, oddanym i lojalnym mężczyzną. Kiedy kocha, robi to całym sercem - zrobiłby wszystko dla ukochanej osoby. Podziwiam jego odwagę i lojalność. Jak opisać Damona jednym zdaniem? Pięknie uszkodzony.
Damon przez całe swoje życie wierzył, że nie jest zdolny do czynienia dobra. Poprzez złe uczynki utwierdzał się w przekonaniu, że ludzie go nienawidzą; że jest potworem. Jego podróż do odzyskania człowieczeństwa jest bardzo długa, ale gdy już dotrze do celu, upewni się, że było warto.

ocenił(a) serial na 7
Maureen1222

Chętnie odpowiem ale uzasadnia nie mam ju siły.

ocenił(a) serial na 10
Vikiii

Wystarczy jedno zdanie! Nie chcę, żeby było tutaj pusto, skoro i tak nie można wstawiać żadnych obrazków :C.

ocenił(a) serial na 7
Maureen1222

Jej przepraszam cie. ten komentarz nie miał tak wyglądać. Po prostu cała klawiatura mi się zacięła i znaki mi się poprzestawiały.
To miało być tak.
Chętnie odpowiem. A więc, wiem że teraz bardzo wszystkich zaskoczę ;D Moim ulubionym bohaterem płci męskim jest Damon ;D
Myślę że nie muszę tutaj na siłę tego uzasadniać. Jest boski i tyle ;D
jeszcze raz cię przepraszam ;)

ocenił(a) serial na 10
Vikiii

Nic się nie stało ;).

ocenił(a) serial na 9
Vikiii

TWÓJ ULUBIONY BOHATER PŁCI MĘSKIEJ.

Damon Salvatore - jest najlepszy i tyle. Ulubiony bohater nie tylko z Pamiętników Wampirów, ale ulubiony bohater ze wszystkich seriali.

ocenił(a) serial na 8
BeautyAndStupid

hmmm, zgadnijmy:d oczywiscie Damon Salvatore, bo jest całkowcie gorący i pełen... wigoru;p

ocenił(a) serial na 10
zilustrowana

Prosiłabym, abyście najpierw pisali:

DZIEŃ 1 (...), bo później wszystko się nam pomiesza :).

Maureen1222

DAMON SALVATORE, rzecz jasna.
Dlaczego Damon? Bo jest złożoną postacią i to w mój ulubiony sposób: niby zachowuje się jak drań, potrafi być brutalny i bezwzględny, ale w głębi serca to wrażliwiec i wiele w życiu wycierpiał. Do tego ma najlepsze teksty w serialu - tak śmieszne, jak poważne. No i ma ciało Iana Somerhaldera - czegóż chcieć więcej? ;)

Maureen1222

To DAMON SALVATORE
Jestem przewidywalna , wiem:D

Napiszę krótko i na temat:
Lubię patrzeć na postać Damona, jego ewaluację, przeżywane rozterki, chwile obłędu i ... jego powierzchowność ;)
Najbardziej jest miły memu oku razem z Eleną, względnie z Kateriną.

ocenił(a) serial na 10
Maureen1222

DAMON SALVATORE .
Kiedy Damon pojawia się na ekranie, widz skupia na nim swoją całą uwagę. Ja osobiście zawsze próbuję wyłapać jego minikę twarzy, uśmiechy, powiedzenia. Pojawia się - i na chwilkę Vampire Diaries się dla mnie nie liczy (: Po prostu hipnotyzuje.
Jeśli mówić bardziej szczegółowo, uwielbiam go za to, że pod maską twardego faceta kryję się naprawdę czuły Damon, kochający całym sobą .

Maureen1222

Damon Salvatore:D
Nikt inny nie mógłby tutaj się pojawic. Jest seksowny, przystojny, czarujący, uroczy, dowcipny, ironiczny i ma fajny styl:D Do tego wszystkie najlepsze sceny odbywały się z jego udziałem. Jest postacią najbardziej złożoną i nieprzewidywalną, najbardziej się zmienił od pierwszego sezonu. Nie musiałam tego pisac, bo samo stwierdzenie, że jest Damonem wystarczyłoby:D

A tak w ogóle, to bardzo fajny pomysł, lepsze niż kolejny konkursik gdzie wiadomo, że i tak wygra Damon, bo tutaj nie wszystko będzie skupione na nim. Chociaż patrząc po pytaniach to pojawi się u mnie w wielu odpowiedziach:D

Maureen1222

Damon, oczywiście:)
bad boy ze złamanym sercem. uwielbiam go. i te jego oczy... xD

Rainn

Wszyscy dali Damona na pierwsze miejsce? A co z resztą?! xP

ocenił(a) serial na 10
yvonneD

Wszyscy dali Damona na pierwsze miejsce jako ulubioną postać płci męskiej :). Jutro wybierzemy faworytkę płci pięknej.

ocenił(a) serial na 8
Maureen1222

Dzień 1 - Twój ulubiony bohater płci męskiej.

Chyba nie zaskoczę nikogo, jak napiszę, że jest nim Damon. Lubię go za to, jak radzi sobie ze wszystkimi swoimi problemami. W pierwszym sezonie jako bad boy niezwykle mi się podobał, ale już wtedy doszukiwałam się u niego "ludzkich" odruchów. Oprócz tego podobają mi się jego cięte riposty i teksty (zwłaszcza te w pierwszym sezonie) oraz mimika twarzy.

Na równi z Damonem lubię również Alarica. Scena, gdzie przedrzeźniał Bonnie, jest po prosu bezbłędna xD Ogólnie lubię oglądać ten duecik razem na ekranie, ale dalej już nie będę pisać, bo odpowiem tym samym na połowę pytań xD

ocenił(a) serial na 10
Maureen1222

Ja tam będę orginalna ;) Moim ulubionym bohaterem jest... Damon ;).

Ale lubię też Alarica- szczególnie po tej scenie: http://www.youtube.com/watch?v=W_3LKUlz6G4 Uwielbiam ją ;). Sprawiła, że uśmiechnęłam się po odcinku smutku i płakania...

dagusia_bojar

Nikt nie głosuje na Matta? dziwne;p to taka głęboka postać:D

ocenił(a) serial na 7
dagusia_bojar

Tak...to było piękne ;D

użytkownik usunięty
Maureen1222

DAMON SALVATORE. Surprise ? :D Właściwie to uwielbiam również Elijaha, no ale skoro tylko jedną postać można wybrać...
Uzasadnień było tyle, że już mi się nie chce rozpisywać ;) Cenię w nim to, że jest sobą, nie udaje tylko po to żeby się innym przypodobać. Mówi szczerze co ma na myśli. Nie myśli wyłącznie o swoim tyłku, jest gotów do wielkich poświęceń.

ocenił(a) serial na 10

Damon Salvatore - dlaczego? Można by o nim książkę napisać :)
Szczęka mi się śmieje gdy pojawia się na moim monitorku. Jest przystojny, seksowny, mroczny, szczery, tajemniczy, opiekuńczy, troskliwy, uroczy, słodki, niegrzeczny. To taki czarny charakter o dobrym serduszczku. Tak naprawdę to tylko raz mnie tak porządnie wkurzył, gdy zabił Lexi lecz poza tym to NAJLEPSZY wampir z wszystkich wampirów. Jego spojrzenie, głos.... coś cudownego. No i jak napisała blush nie myśli tylko o sobie ale stara się pomagać innym jak tylko może - nawet zabijając.

ocenił(a) serial na 6

W sezonie pierwszym Damon- nieprzewidywalny, dynamiczny, diaboliczny.
W sezonie drugim Tayler- przystojny, zagubiony, ale wreszcie stający po właściwej stronie.

ocenił(a) serial na 6
Maureen1222

Widać, kto tu rządzi;)
Ja oczywiście płynę pod prąd...

Na 1 miejscu - mój kochany Klaus Bardzo Zły Pierwotny. Eliaszko wybacz – tyś zaraz jest drugiXD
Dlaczego Klausio?
- Bo jest w VD najsilniejszą istotą na Ziemi.
- Bo robi co chce i może bezkarnie do woli ustawiać wszystkich po kątach, nie warto Klausowi podskakiwać.
- Bo lubi fajne sztuczki z opętaniami, podpiepsaniem ciałek i takie tam kozackie numery;)
- Bo mimo że stary z niego zgred – istnieje możliwość iż to on huśtał się na nosie Sfinksa i mu go urwał, (a nie jak mówi plota ten słodki grubasek ObelixXD ) – to jest śliczny( ach, te policzki;), ma w sobie mnóstwo mrocznego uroku, charyzmy i pociągającą tajemnicę w sobie.
- bo akt urodzenia ma pewnie wypisany jeszcze w piśmie obrazkowymXD ewentualnie na kamiennych tabliczkach, hm.
- bo to trza być niezłym jajcarzem, by sfałszować historię i pośrednio„namówić” pokolenia naiwnych wilkołaków i wampirów do szukania tego, czego Klaus potrzebuje – za niego;)
- za te właśnie super rysuneczki „Azteków” i bajeczną opowieść o Klątwie Słońca i Księżyca, muahahaha
- jest podły, perfidny i bawi go rola władcy marionetek.
- to jedyny w swoim rodzaju okaz zwany dalej hybrydą, zajebiaszcze połączenie wilka z wampirem – full pakiet;) Kurde, on powinien by pod specjalną ochroną, a nie – wszyscy tylko chcieli by go zabić…ech;) Toż to swojego rodzaju „zabytek”…Ciekawe co na to UNICEF, hi.
- bo przy Klausie wymiatający zwykle wyrywacz serduszek Eliaszek zmienia się w wielkanocnego króliczka…
- broni honoru czystego zła w świecie VD
- bo wyskakuje jak diabełek z pudełka – tfu! – miało być z szafy...;)
- bo wszyscy trzęsą gatkami na sam dźwięk jego imienia. Ktoś powie: „Klaus!” – a wszyscy już się kryją pod pierzynami albo pod łóżkiem, ewentualnie jakby zrobił Mattek - chowają się w koszu na pranieXD
Normalnie legalnie Lord Voldemort ksero;)
- bo nawet upaćkany krwią wygląd niewinnie i cieszy się jak dziecko z bateryjekXD
- bo tysiąc, czy też może tysiące lat lata po świecie i mu się jeszcze kce;)
- bo Klausio zawsze polewa szczerze – „Idziemy na jednego, Stefek”XD
- bo dzięki niemu nikt nie będzie już wołał za Stefkiem "Pierdzimączek".;) i jest jakaś szansa na Delenę...
- bo ma chyba nierówno pod sufitem;)
- na emeryturze marzy mu się stara, dobra władza nad światem – deseń to znajomy, a ja kocham tych co Ciemną Stroną lubią kroczyć i nie wahają się przed niczym by wszechwładzę zdobyć XD
- jest Bad boyem co się zowie, właściwie ostatnim sukinkotem w VD, chlip – jak smutno.
Wszyscy się nawrócili - został sam Klausik jak palecXD To straszne…
- bo cała reszta to przy Klausiu, z całym szacunkiem - leszczykiXD
I to grzeczne;)

ocenił(a) serial na 6
Maureen1222

Chyba mogę??;)
Dzień 2 - TWÓJ ULUBIONY BOHATER PŁCI ŻEŃSKIEJ.

Katherine - proste. Bo jest żeńską wersją KlausaXD
Na drugie miejsce dałabym Caroline - bo z dość pustej i jak sama o sobie mawiała płytkiej jak brodzik;) laluni przeistoczyła się w świadomą swej kobiecej siły ( mam tu na myśli zwłaszcza wewnętrzną, obok tej nabytej supersiły wampirzej;) istotę z głową na karku...

ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

DZIEŃ 2: TWÓJ ULUBIONY BOHATER PŁCI ŻEŃSKIEJ.

Katherine Pierce - wahałam się pomiędzy nią a Caroline, ale doszłam do wniosku, że Katherine jest lepszą postacią, bo ją uwielbiałam już w pierwszym sezonie, a Caroline dopiero w drugim. Katherine w pierwszym sezonie widzieliśmy właściwie tylko w retrospekcjach, ale to wystarczyło, żeby ją polubić. Potem drugi sezon należał po części do niej. Poza tym jest wredna :D

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

CAROLINE FORBES.
Piękna, niepewna dziewczyna, która lubi mieć wszystko pod kontrolą; opiekuńcza, silna, odważna, lojalna przyjaciółka. Caroline lubiłam zarówno w sezonie pierwszym, jak i drugim; początkowo sprawiała wrażenie plytkiej postaci, ale wystarczy po prostu zagłębić się w jej przeszłość i problemy, aby zrozumieć, że to tylko maska. Jej ojciec zostawił ją i Liz dla innego mężczyzny, jej matka - chociaż bardzo ją kocha - nie poświęcała jej wystarczająco dużo czasu, a niemal każdy chłopak zawsze wybierał Elenę, mimo że Gilbertówna wcale się o to nie starała. Nic dziwnego, że Caroline próbowała być duszą towarzystwa za wszelką cenę, a poprzez przygodne związki chciała się dowartościować. W sezonie pierwszym, Caroline nie była płytką, jednowymiarową postacią i właśnie dlatego tak bardzo ją lubiłam - nie pałam sympatią do wyidealizowanych, perfekcyjnych bohaterów. Przemiana w wampira - kolejny cios; Caroline nigdy nie będzie mogła mieć dzieci ani nigdy się nie zestarzeje, nawet jeśli na razie o tym nie myśli - wbrew pozorom bardzo pomogła jej dojrzeć. Caroline przestała się krytykować; zaakceptowała siebie taką, jaką jest. Caroline, którą widzieliśmy w drugim sezonie, to jej prawdziwe "ja", które tak długo chowało się za grubą warstwą niepewności. Jedyną moją obawą jest to, że twórcy zbyt bardzo się zapędzą i również ją wyidealizują, dlatego mam nadzieję, że w sezonie trzecim jej wady zostaną nam pokazane odrobinę bardziej. Wolałabym też, żeby twórcy nie pchali jej na siłę do trójkątów miłosnych, bo Caroline jest wspaniała jako singielka. Ta dziewczyna to BAMF!.

HONOROWA WZMIANKA:
Katherine Pierce i Elena Gilbert, gdyż je uwielbiam.

Maureen1222

Caroline Forbes, ale również wspomnę tu o Kat i Elenie, bo znajdują się w moim rankingu niedaleko za Car.
Dlaczego kocham Car? Bo jest jedną z postaci, które przeszły największą przemianę. Zawsze widziałam w niej to, co na dobre zaczęło być widać dopiero po jej przemianie. Jest głęboką, wielowymiarową postacią, a do tego wszystkiego jest urocza jak mało kto :)

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

Rose - mimo że grała tylko w kilku odcinkach to strasznie ją polubiłam. Świetna postać, odważna, szczera, sympatyczna no i oczywiście bardzo ładna wampirzyca :). Ulega urokowi Damona co niestety kończy sie dla niej tragicznie ;(

Drugie miejsce należy się Elenie oraz Jennie :)

Maureen1222

DZIEŃ 2- ULUBIONY BOHATER PŁCI ŻEŃSKIEJ
Chciałam napisac, że Elena, ale właściwie nie wiedziałabym dlaczego. Bo fajnie wygląda z Damonem? To trochę mało. Więc wybieram:

KATHERINE- Zimna i wyrachowana su ka, która zawsze osiąga swój cel. Kochały się w niej wszystkie możliwe stworzenia nadprzyrodzone- zaczynając od Eliaszka a kończąc na Masonie. Babka tak działała na facetów, że biedny Damon podporządkował jej całe swoje wampirze życie, aby na końcu dowiedziec się, że nigdy go nie kochała. Katherine też czasem okazuje ludzkie uczucia, rzadko ale jednak czasem się zdarza. Popłakała się oglądając książkę o rodzinie i co najważniejsze- w ostatnim odcinku pomogła Damonowi. Jest lepszą stroną Niny Dobrev- jest urocza i niebezpieczna, skomplikowana i nieprzewidywalna, do tego cwaniara i kombinatorka, która zawsze wyjdzie na swoje. Do tego ma świetny styl ubierania.

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Caroline Forbes- jest dobrą i wartościową osobą, która często przekłada dobro innych nad swoje... niewielu jest takich ludzi, a jako wampirzyca wymiata.

użytkownik usunięty
mary1234

Miałam napisać Elena, bo lubię tą postać. I nie dlatego, że jestem za Deleną. Jednak mam wrażenie, że twórcy nie dają jej pola do popisu, wciąż tkwi u boku Stefana jak jakaś sierotka. Dlatego wybieram KATHERINE PIERCE.
Wprawdzie nie jest to kobieta, którą chciałabym spotkać w prawdziwym życiu aczkolwiek w serialu jest świetną postacią. Nieprzewidywalna, zawsze z głową pełną pomysłów. Z jednej strony niebezpieczna, z drugiej - troskliwa i wrażliwa osoba. Dlatego nie zgodzę się, że Katherine to tylko zła suka. Tak naprawdę pozostało coś w niej z czasów przed przemianą, jednak rzadko to okazuje. Pomimo tego ile krzywdy wyrządziła Elenie i jej rodzinie a także braciom, współczuję jej za to co stało się w przeszłości.

Ja jednak wybieram Elenę, swoje słabe momenty rekompensuje mi w pełni w postaci scen Deleny.
Darzę ją także sympatią za to, że mimo wszysko poradziła sobie w trudnej sytuacji w jakiej się znalazła w drugim sezonie.
Lecz już w pierwszym sezonie musiała zmierzyć z nową, nie znaną jej dotąd rzeczywistością i przetrwać w niej;)
Elena jest ponadto ucieleśnieniem wszystkich cnot, co czasem może być deprymujące, ale znamy jej przeszłość i wydarzenia, które w taki sposób wpłyneły na nią....

Madeleine_filmweb

Katherine Pierce a.k.a Katerina Petrova:D
jak to powiedział Stefan - "lying, selfish, manipulative bitch ". Sporo namieszała w życiu mieszkańców Mystic Falls.
Owija wokół palca każdego kto jest jej do czegoś potrzebny, jest zepsuta, podła, pewna siebie i swoich wdzięków, intrygująca, nieprzewidywalna. Jednocześnie pokazała swoją dobrą, ludzką stronę. Nie potrafię tylko zrozumieć dlaczego woli Stefka od Damona...

ocenił(a) serial na 8
Rainn

Mimo, iż Katherine i Elena są również moimi ulubionymi bohaterkami, wybiorę chyba Annę. Ta postać spodobała mi się od samego początku. Jej motywy nie były jasne, a przez to stanowiła zagadkę. Jej intencje co do Jera również co rusz ulegały zmianie i chociaż tego całkowicie nie planowała, zakochała się. Co rusz mnie zaskakiwała (np. z w/w powodów oraz wtedy, jak okazało się, że zna Damona - a zresztą, kto go nie zna xD) i byłam bardzo niezadowolona z powodu jej śmierci (co ciekawe raczej nie żałowałam Lexi). Mam nadzieję, że w trzecim sezonie trochę mi to zrekompensują xD

black_eye

Na pierwszym miejscu Caroline: jest postacią z krwi i kości, ma zwykłe ludzkie wady i słabości, a przy tym nie brakuje jej mądrości i zrozumienia dla innych, lubię ją od pierwszego odc. Gwoli prawdy tuż tuż za nią jest Katherine, gdyby była ciut mniej egoistyczna zajęłaby pierwsze miejsce, lubię takie niebezpieczne bicze:)

ocenił(a) serial na 10
euniceczar

Hmmm... postać Niny Dobrev? Ogólnie lubię wszystkich, bo uwielbiam ten serial, ale to sceny z jej osobą i Damonem doprowadzają mnie do największego dreszczyku.

ocenił(a) serial na 7
euniceczar

Katherine. Mam bardzo podobne zdanie do WhiteDemon . ;D
Kat jest żeńską wersją Klausa, który jest u mnie na 2 miejscu zaraz po Damonie ;D

ocenił(a) serial na 6
Vikiii

Jak miło;)
DZIEŃ 3 - TWÓJ ULUBIONY CHARAKTER OGÓLNIE.
Bardzo proste pytanko, heh.
Klaus - a dlaczego? To można se przeczytać jak ma ktoś ochotę, w moim pościku z DNIA 1 - bo jestem leniuszek śmierdzący i nie kce mi się pisać dwa razy tego samego, tylko innymi słowamiXD
Drugi ofkors Eliaszek - bo to Pierwotny z klasą wampajer co się zowie, a jego OMFG jest najlepsze na świecie;)

użytkownik usunięty
WhiteDemon

No i znowu... nie, nie dam rady wybrać jednego. DAMON I ELIJAH. O Damonie już pisałam, a o Elajży powiem tyle: jest to zupełne przeciwieństwo Damona, gdyż Elajża cechuje się stoickim spokojem co jest bardzo mylne, gdyż myślisz sobie, że gość przyszedł do Ciebie pokojowo a za chwilę nie masz serduszka ;) Jest nieprzewidywalny, nigdy nie wiadomo co kombinuje. Do tego jest czarujący i choć czasem z niego brutal to na kobiety potrafi patrzyć tak, że miękną kolana ;) I tu tak jak w przypadku Katherine, gdzieś w środku tkwi wrażliwy facet.
Niektórzy źle go ocenili po odcinku 21, moim zdaniem niesłusznie. Wprawdzie uważam, że zachował się naiwnie, ale tak naprawdę podejrzewam, że gdybyśmy stanęli w identycznej sytuacji, zrobilibyśmy tak samo. W końcu chodziło o rodzinę.

ocenił(a) serial na 10

Katherine - jest zepsuta do szpiku kości. Potrafi byc zabawną ale także wredną, sprytną, przybiegłą, nieobliczlną i żądną zemsty suką. Zrobi wszystko dla swojej wygody, nie dba o innych ( wyjątkiem jest chyba Stefan), myśli tylko o sobie. Ma wybuchowy charakter, jest nieprzewidywalna, wyrachowana, potrafi zabić bez mrugnięcia okiem. W swoim jakże długim życiu bardzo dużo przeszła i wiele wycierpiała a mimo tego nie poddała się i nadal walczy o swoje.

ocenił(a) serial na 9
natalia_2

Damon Salvatore - bo jest najlepszy. No i za jego piękną miłość do Eleny.

ocenił(a) serial na 6
BeautyAndStupid

Klaus- wie czego chce i nie cofnie się przed niczym, żeby to zdobyć.

Maureen1222

DZIEŃ 3- ULUBIONY CHARAKTER
Oczywiście Damon, uzasadnienie jak z dnia pierwszego. W skrócie- Damon jest boski, przystojny, uroczy, wrażliwy:D I do tego ładnie komponuje się z Elenką;)

alien_2

Dzień 3 - Ulubiony charakter ogólnie
Będzie nim - i tu pewnie zaskoczenie - Elijah. Ma klasę, dotrzymuje słowa, ale nad wszystko przedkłada rodzinę. Nosi w sobie wiele sprzeczności, nie wiadomo czy jest dobry, czy zły, czy jeszcze są w nim jakieś ludzkie uczucia. Potrafi zażartować, jest szarmancki w takim starym stylu, a jednocześnie bardzo poważny.

ocenił(a) serial na 10
aivia

DZIEŃ 3 - ULUBIONY CHARAKTER OGÓLNIE .
Damon, Elijah i Katherine. Zaszalałam no ale inaczej nie mogę! Damon - Pisałam wcześniej. Damona nie da się nie kochać, jest bardzo rozbudowaną postacią i chociaż na początku pierwszego sezonu zdaje się, że to on będzie tym 'złym', już wkrótce przekonujemy się, że jednak jest jedną z najlepszych postaci. Elijah - Tu zgadzam się w 100% z aivią i blush. Nie muszę nic dodawać. Co do Katherine - Niesamowita postać. Tajemnicza, Trudna do zrozumienia postać. Aż do końca 2 sezonu nie wiemy po co wróciła? Co ją skusiło? Żąda zemsty czy może rzeczywiście wróciła dla Stefana? Gdy pojawia się na ekranie nigdy nie jest nudno.

Cleveland

DZIEŃ 3 - ULUBIONY CHARAKTER OGÓLNIE .
Damon. Dlaczego, pisać nie będę, bo bym się powtarzała.
Następne miejsca zajmują u mnie Caroline, Katherine, Alaric i Elena :)

Cleveland

DZIEŃ 3 - TWÓJ ULUBIONY CHARAKTER OGÓLNIE
Damon - mogłabym oglądać sceny z nim na okrągło. Na drugie miejsce dałabym Klausa

Rainn

Damon , w mojej odp. pierwszej jest uzasadnienie mojego wyboru;)

ocenił(a) serial na 8
Madeleine_filmweb

Hmm. Na pierwszym miejscu jest Damon, a dlaczego, to już wcześniej pisałam (z resztą, w wielu postach przewijają się uzasadnienia dot. tej postaci). Drugie miejsce Alaric, trzecie Klaus :D

ocenił(a) serial na 10
black_eye

DAMON SALVATORE.

Dlaczego? Uzasadnienie w wypowiedzi dotyczącej dnia pierwszego :).

Drugie miejsce zajmują razem: Caroline, Katherine, Elena, Klaus, Alaric i Jeremy.