Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122889
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

30 Days Challenge.

Pomyślałam, że przyda nam się coś, co pomoże nam przetrwać przerwę w emisji TVD. Każdego dnia odpowiadamy na jedno pytanie. Wszystkie pytania dotyczą Pamiętników Wampirów. Swój wybór staramy się uzasadniać :).

Dzień 1 - Twój ulubiony bohater płci męskiej.
Dzień 2 - Twój ulubiony bohater płci żeńskiej.
Dzień 3 - Twój ulubiony character ogólnie.
Dzień 4 - Najmniej lubiana przez Ciebie postać.
Dzień 5 - Twój ulubiony odcinek.
Dzień 6 - Najmniej lubiany przez Ciebie odcinek.
Dzień 7 - Twoja ulubiona scena.
Dzień 8 - Twój ulubiony cytat.
Dzień 9 - Scena, która Cię uszczęśliwia.
Dzień 10 - Scena, która Cię zasmuca.
Dzień 11 - Scena, która Cię rozśmiesza.
Dzień 12 - Scena, która Cię rozwściecza.
Dzień 13 - Najbardziej szokujące wydarzenie.
Dzień 14 - Twoja ulubiona przyjaźń.
Dzień 15 - Twoja ulubiona para.
Dzień 16 – Twoja ulubiona piosenka grana w Pamiętnikach Wampirów.
Dzień 17 - Twój ulubiony aktor.
Dzień 18 - Twoja ulubiona aktorka.
Dzień 19 - Książki czy serial?
Dzień 20 - Pomysł na przyszły odcinek PW.
Dzień 21 - Pomysł na nową postać w PW.
Dzień 22 - Postać, z którą najbardziej się utożsamiasz/która jest taka, jak Ty.
Dzień 23 - Coś, co kochasz w Pamiętnikach Wampirów.
Dzień 24 - Coś, czego nienawidzisz w Pamiętnikach Wampirów.
Dzień 25 - Odcinek, który w ogóle nie powinien zostać wyemitowany.
Dzień 26 - Coś, co chciałeś/aś, żeby się zdarzyło, ale nigdy się tak nie stało.
Dzień 27 - Coś, co się zdarzyło, mimo że nie chciałeś, aby kiedykolwiek do tego doszło.
Dzień 28 - Ulubiona przyjaźń pomiędzy aktorami PW.
Dzień 29 - Największa chemia między aktorami PW.
Dzień 30 - Premiera sezonu czy finał sezonu?

ocenił(a) serial na 9
Madeleine_filmweb

DZIEŃ 22 - POSTAĆ Z KTÓRĄ NAJBARDZIEJ SIĘ UTOŻSAMIASZ/KTÓRA JEST TAKA JAK TY

Nie mam pojęcia. Mam sobie coś z Damona i może trochę z Eleny, ale także z Caroline. Z żadną postacią nie utożsamiam się w 100 %, ale postacie, które wymieniłam mają parę moich cech ;)

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

Tak jak BeautyAndStupid z żadną nie utożsamiam się w 100%.
Tak więc na pewno mam coś z Damona ( Cynizm i sarkazm na pierwszym miejscu , skrywanie uczuć itd), coś z Eleny ( skromność, wrażliwość, dbanie o innych) oraz coś z Elijah - ten spokój i opanowanie :)

ocenił(a) serial na 8
natalia_2

Kurczę, nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Raczej nie ma takiej postaci, o której mogłabym powiedzieć, że jest w 100% do mnie podobna. Myślę, że z każdego po troszku ;)
Tak jak Damon często maskuję swoje prawdziwe uczucia i przez swoje niekontrolowane zachowanie ranię bliskie mi osoby. Ta jak Elena jestem osobą wrażliwą. Odpowiada mi poczucie humoru Alarica (fajnie mieć takiego kumpla, jak on ;) ). A z Klausa wzięłabym nieprzewidywalność, chociaż daleko mi do niego i Bogu dzięki ;)

BeautyAndStupid

myslę że nie ma tak w 100% takiej postaci. myślę, że jestem połączeniem Damona i Jenny, może trochę Klausa . :)

ocenił(a) serial na 10
Eryniae

Elena - może nie w 100 procentach, ale też nie jestem taką słodką idiotką jak Caroline,i ta stałość w uczuciach - to bardzo podobne do mnie.

użytkownik usunięty
TheTusiax

Dzień 22 - postać, z którą najbardziej się utożsamiasz/ która jest taka jak ty

chyba najblizsza ...z nich wszystkich mojej osobowosci jest Caroline ale ta z drugiego sezonu....

użytkownik usunięty
Maureen1222

DZIEŃ 23 - COŚ, CO KOCHASZ W PAMIĘTNIKACH WAMPIRÓW

- muzyka
- Delena
- Elijah
:P

ocenił(a) serial na 9

Parę Damon&Elena, kaloryfer Damona, oczy Damona, całego Damona, Katherine, słodką Caroline wampirzycę, Caroline&Tylera, retrospekcje, finały sezonów, muzykę i to, że serial wywołuje u mnie tyle emocji.

Kocham fakt, że ten serial powstał;p To, że mnie rozśmiesza i wzrusza. Kocham Damona i Delenę. I cudowny soundtrack:)

Rainn

Postaci. Przede wszystkim postaci. Bez dobrych postaci można spaprać świetną fabułę, świetne wątki. W TVD jest to wszystko :)

ocenił(a) serial na 10
Rainn

Nie coś a ktoś :) Damon oczywiście
Z lekką domieszką : Eleny, Kath, Alaricka i Elijah :D
No i w sumie cały soundtrack serialu jest genialny :)

użytkownik usunięty

Nie odmieniłam -_-
- muzykę
- Delenę
- Elijaha

pewnego wampira:P

ocenił(a) serial na 7
Madeleine_filmweb

Delenę, całego Damona, muzykę, Caroline&Tyler, Elenę trochę ; D

ocenił(a) serial na 8
Madeleine_filmweb

Przede wszystkim postać Damona. A poza tym ciekawą fabułę, muzykę i niezwykle trafnie dobrane piosenki.

Maladict

Oczywiście Demona, a wyjaśniać chyba nie muszę .; )

laurus007

To że taki serial jak VD odrywa mnie od rzeczywistości,za ciekawe postacie(i nie chodzi mi tutaj o Damona ani Stefana ani Klausa)

ocenił(a) serial na 8
Damx123

To, że jest tam dużo zwrotów akcji a scenarzyści często korzystają z zaskakujących i nieprzewidywalnych pomysłów. Ponadto aktorzy pasują do swoich ról (nawet taki Matt czy Szeryfowa xD), piosenki trafnie dobrane do scen. A sam serial to taka przyjemna odskocznia od rzeczywistości ;)

Madeleine_filmweb

W zasadzie nietuzinkowosc, coś świeżego, nowego. nieprzewidywalne z przewidywalnym, łączenie skrajności, dużo bohaterów o ciekawych osobowościach, nie jest tak do końca że jeden czy nasza 3 bohaterów dominuje wszystkich innych.

ocenił(a) serial na 6
Madeleine_filmweb

Jak to co??
Pierwotnych! XD - co podkreślałam już milion razy przy każdej możliwej okazji, hihi.
Nadali TVD odpowiedniej prawda, dynamiki;)

Maureen1222

Dzień 24 - Coś, czego nienawidzisz w Pamiętnikach Wampirów.

za malo miłości i okazywania sobie uczuc oraz elena :P nie znoszę jej charakteru:P

użytkownik usunięty
Eryniae

A ja jestem wdzięczna twórcom serialu, że Elena ma taki charakter. Tego książkowego bym nie zniosła.
Jedyne co mnie wkurza w Elenie to to, że wybacza wszystko Stefciowi.

ocenił(a) serial na 9
Maureen1222

DZIEŃ 24 - COŚ, CZEGO NIENAWIDZISZ W PAMIĘTNIKACH WAMPIRÓW

Tego, że Stefan zawsze zgarnia pochwały i mizianie się z Eleną za Damona. I że rzadko pokazują ciało Damona.

BeautyAndStupid

Sceny DEleny zawsze (mentalnie czy fizycznie) zakłóca Stefan ...:(

BeautyAndStupid

To samo, co Beauty. Nie mogę znieść wiecznego głaskania Stefka po główce i tego, że Damon ciągle obrywa za wszystko.

Evarini

Zgadzam się z poprzedniczkami. Nieważne co zrobi albo czego nie zrobi Stefan, zawsze to on jest bohaterem a Damon tym złym.

Rainn

Tego, że co chwilę ktoś umiera. Wprowadzą nową postac, mamy wrażenie, że będzie miec znaczenie, a oni po 3 zdaniach zabijają ją (najczęściej rękami Damona:D). Byłam zła kiedy zabili Masona, Bree, Lexi, Annę, Pearl, a ostatnio Jennę. Już nie wspomnę, że ostatnio ulubionym zajęciem scenarzystów jest zabijanie Elijaha.
A przy okazji wkurzają mnie sceny gdzie Damon powinien byc w centrum zainteresowania, a zawsze wychodzi na to, że on jest zły a Stefan wspaniałomyślny i odważny- jak w odcinku 8, scena na schodach. Jak ona mogła poleciec do Stefana? Takie sceny mnie strasznie wkurzają;P

użytkownik usunięty
alien_2

Pozwolę się wtrącić;)
Śmierć Masona była do przewidzenia, serio myślałaś, że po tym co wyprawiał, Damon go oszczędzi?:P
Tak samo jak reszta. Niektóre osoby od razu wydają się "epizodyczne".
Przecież twórcy sami przyznają, że z bólem serca muszą kogoś uśmiercić. Ale skoro nie mają już co z tą postacią zrobić to niech ich zabiją, trudno.
Poza tym w serialu o wampirach trudno o to, żeby każdy żył od początku do końca ;)
Choć nadal nie mogę przeboleć śmierci Jenny i Johna:(
Co do drugiej części się zgadzam i już milknę :P

Mason mógł spokojnie siedziec sobie w Mystic falls i pod kur wiac Damona. Zabijają co chwilę kogoś. Nie płakałam nad Loganem, burmistrzem czy Vicky. Ale lubiłam Annę, Lexi, polubiłabym Bree. Nie zdążą powiedziec 5 słów i już nie żyją. Niedługo w tym serialu zostaną 3 główni bohaterowie.
Nienawidzę czegoś jeszcze- taka była konspiracja z tymi wampirami a teraz w serialu nie ma ani jednej postaci, która by o nich nie wiedziała:D

użytkownik usunięty
Maureen1222

Powtórzę się.
Nienawidzę tego, że Stefan ciągle zbiera laury, nawet jeśli nic nie robi. I może notorycznie kłamać i oszukiwać , ale i tak zostanie mu wybaczone:/
Nie znoszę tego, że Damon zawsze jest tym gorszym bratem, nawet jeśli mocno stara się być lepszym.

użytkownik usunięty
Maureen1222

nienawidze tego, że stefana kreuje się na głównego bohatera jako osobe najcudowniejsza i najbardziej oryginalną
za to Damon jest traktowany na doczepkę, chociaz to dzieki niemu ten serial jest "witty" i to jego osobowosc sprawia, ze cała historia staje się ciekawsza
po za tym nienawidze że wszyscy na około znęcają się po prostu nad postacią Damona a on ciagle cierpi w samotnosci
Dlatego nie znosze ze zrobili z Damona bohatera romantycznego i nie dosc ze nikt tego nie widzi to jeszcze kazdy go za cos obwinia

ocenił(a) serial na 7
Maureen1222

nienawidzę tego, że Elena zamiast być z Damonem jest ze Stefanem. ; PP i, że Elena wszystko wybacza Stefkowi. Stefan zawsze jest tym dobrym, a Damon tym złym - to jest wkur wiające. ; /

ocenił(a) serial na 8
Maureen1222

To, co inne użytkowniczki. Damon bee, Stefcio cacy. W każdej sytuacji. W ogóle denerwuje mnie cała osoba Stefana, choćby nie wiem co zrobił czy powiedział. Już nawet Matt tak mnie nie wkurza :P Poza tym jest jeszcze wyniosłość Bonnie i tej teksty w stylu" "I know, who I am now".

ocenił(a) serial na 6
black_eye

Ja nienawidzę usuwania tych postaci z TVD, które mogły jeszcze wiele wnieść do fabuły.
Moje przykłady:
Lexi
matka Matta - miliard razy ciekawsza od syneczka;)
Pearl
Anna
John - mimo wszystko, fajny to był i perspektywiczny gnojek - cholera nie wiedziałam że kiedykolwiek to napiszę - ale brak mi będzie skubańca;)
Isobel - to samo;)
ELIJAH - APEL DO CIEBIE, WRACAJ!!!xd

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

Nienawidzę tego, że jak juz jakąś postać polubię, to scenarzyści muszą ją uśmiercić np. Anna, Lexi, Mason, John czy Rose. No i Jenna oczywiście. Nie cierpię szefyr Forbes - irytuje mnie kobieta od samego początku. Te jej grymasy, mimika i ruchy doprowadzają mnie do szału! No i ile razy można uśmercać Elijaha ? Też trochę wkurzające.

użytkownik usunięty
Maureen1222

DZIEŃ 25 - ODCINEK, KTÓRY W OGÓLE NIE POWINIEN ZOSTAĆ WYEMITOWANY

2x15 - The Dinner Party.
Stefan kłamał - no i co z tego? xD

ocenił(a) serial na 9

Nie odpowiem, bo nie wiem :P Każdy był chyba w jakiś sposób potrzebny w serialu ;)

BeautyAndStupid

Nie ma takiego. Nawet najgorszy ma sceny, które go ratują. Ale pozmieniałabym wiele rzeczy w Pilocie.

Rainn

Wszystkie powinny były zostać wyemitowane, bo w każdym znajdzie się coś fajnego albo istotnego dla fabuły.

Dzień 25 - Odcinek, który w ogóle nie powinien zostać wyemitowany.

Chyba takiego nie ma:D w każdym jest coś fajnego i indywidualnego:)

ocenił(a) serial na 7
Eryniae

Nie mam zdania, każdy był na swój sposób fajny. ; ))

ocenił(a) serial na 6
BlueberryMe

Moim zdaniem 1 - pilot jest słaby, w dodatku trąci "Twilight", przez co wielu się zniechęciło już na samym początku. A szkoda.

WhiteDemon

Chyba muszę się z Tobą zgodzic WhiteDemon. Ten odcinek naprawdę by mnie zniechęcił, ale zaczęłam chyba od 5:P Tam jest już zupełnie inny serial. Do tego w pierwszym odcinku Damon miał gównianą fryzurę:P

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Dokładnie.
Fryzka na grzybka nie dla Damonka, nie służy ona jego urodzieXD

użytkownik usunięty
WhiteDemon

No ale jak, serial bez pilota? :P
W sumie to teraz nie wiem jak odbierać ten "dzień". Zagłosowałam na The Dinner Party bo Stelenkowe sceny przynudzają, a z tamtych z resztą obsady zrobiłabym inny ;p

2x14

ocenił(a) serial na 8
Maureen1222

A ja znowu z poślizgiem ...

Bonnie używającej swoich mocy przeciwko Damonowi. Tego, że Damon ma takiego pecha w miłości.

DZIEŃ 25 - ODCINEK, KTÓRY W OGÓLE NIE POWINIEN ZOSTAĆ WYEMITOWANY.

Nie ma takiego. Każdy był mniej lub bardziej ważny.

ocenił(a) serial na 8
Maladict

Każdy ma w sobie "to coś", coś, co jest konieczne (nawet jeśli nudne), ale pcha fabułę do przodu. Moim zdaniem dzień ten powinien być zatytułowany: "Scena, która w ogóle nie powinna być wyemitowana". Tutaj wybór byłby prosty. Osobiście wyciachałabym wszystkie "słitaśne" sceny wspólne Steleny, a już zwłaszcza tą, co po zabiciu Elijaha Elena biegnie prosto w ramiona Stefana i zostawia samego Damona.

Maladict

Nie ma w sumie odcinka, który rzeczywiście był tak beznadziejny, chociaż mi się nie podobał zdecydowanie pilot. Był do kity. Oglądam VP tylko, dlatego ze widziałam kilka odcinków 2 sezonu zanim w ogóle przeszłam do początku.
Ale wszystkie odcinki są zdecdowanie miodzio :> akcja i wątki to maistersztyk

ocenił(a) serial na 10
AlixD

Nie ma takiego odcinka, wszystkie są cudowne.
A co było najlepsze w pilocie: Hello Brother- -Damona, więc odcinek jest na swój sposób fajny :)