PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122068
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Zwiastun http://www.youtube.com/watch?v=uGfl7hhcgv4&feature=player_embedded

Wciąż będący w Chicago Klaus wykorzystuje Glorię - czarownicę znaną mu dawno temu - aby pomogła mu wyśledzić brakującą informację, która wyjaśni czemu jego plan nie działa. Uroki Glorii wyjawiają intrygujące przebłyski prawdy. Szybko zdaje sobie ona jednak sprawę z tego, że do rozwiązania zagadki potrzebna jest jej wiedza Stefana. Gdy Stefan nagle znajduje się w niebezpieczeństwie z pomocą przychodzi mu zaskakujący sprzymierzeniec. W Mystic Falls frustrujący nowy wróg popycha Damona na krawędź [wytrzymałości] i ten wyładowuje [emocje] w sposób, który będzie mieć trwałe konsekwencje. Caroline zmaga się ze swoimi własnymi problemami natury emocjonalnej, jednocześnie starając się pomóc Elenie zmierzyć się z tym co czuje. Jeremy'emu udaje się osiągnąć krótki, lecz niepokojący sukces z jednym z odwiedzających go duchów w efekcie czego chłopak staje się jeszcze bardziej zdezorientowany. Ostatecznie dziwne spotkanie Bonnie z pewną osobą będzie mieć wpływ na wszystkich.

Zapraszam do dyskusji :)

Marko81

Nie matka, ani nie babka. Pra pra pra pra itd. babka jeśli już.

Mauretania

A ja jestem ciekaw wątku z Rebeccą, moim zdaniem jest znacznie ciekawszą postacią niż Elena . Ciekawe tylko jaka będzie jej rola po odzyskaniu życia.

Zuo22

chyba każda laska poza Bonnie w tym serialu jest ciekawsza postacią od Eleny!Odechciewa sie ogladac.

Kate123

a mnie się właśnie odcinek wydawał taki "pusty" i nic nie wnosił :

vera232

Bo wątek Klefana staje się nudny... może jak w przyszłym odcinku Klaus dowie się prawdy to będzie ciekawiej.

Rainn

To będzie dobry odcinek bo pierwszy po dramatycznym rozstaniu Eleny i Stefana:D Ciekawe jakie wnioski wyciągnie:D

Rainn

up

Rainn

Mam pytanie- nigdzie nie widzę długiego promo, jest już?

alien_2

http://www.youtube.com/watch?v=rtpSBo7IA24&feature=related

EDIT: Sory to nie to. Nie ma jeszcze :P

Rainn

http://www.youtube.com/watch?v=rmNVJZFVTq4&feature=feedu NOWA SCENA. TYROLINE :) (tym razem brak irytującej Eleny)

BeautyAndStupid

"He's still my dad"
Taa, tylko jakim:/

BeautyAndStupid

http://www.youtube.com/watch?v=Y7PNpc026xk&feature=related To jest jakieś dłuższe promo, znowu jakiś rytualik będzie:D
A co do Tyroline, zaczynają mnie nudzic;P

alien_2

Ktoś pod tym promo napisał: Delena is coming! <3
What?? Przecież ich relacje znowu się zepsują:/

Chyba, że zaczną się nagle godzic:D Takie emocjonujące sceny kończą się przeważnie pocałunkiem. Chociaż nawet gdyby była scena jak Damon i Elena piją razem kawę w barze i w ogóle nie rozmawiają byłyby podpisy że Delena i takie tam sprawy.
Ja już nie czekam na Delenę tylko co będzie dalej ze Stefanem, ciekawie to wymyślili:D

alien_2

Damon ukatrupi dadtka Caroline:)

nj1987

Nie wpadłam na to ale mógłby:D

alien_2

jestem tego prawie pewna :) Damon obczai, że ten pan bawi się w uzdrowiciela wampirów, dodając do tego frustrację i porywczość Damona= gość już jest trupem ;p

nj1987

No i bardzo dobrze bo niby miał byc drugi John a jednak facet mnie wybitnie wkurza. Nie wygląda na Rickiego Martina a tak sobie go wyobrażałam:D

alien_2

hahaha ja też miałam taką małą wizualizację:) a tu psikus- przekonamy się w piątek :)

nj1987

Mam nadzieję, że się nie mylisz i Damon rozwali gościa. Elena porobi mu trochę wyrzutów, on na nią pokrzyczy i padną sobie w ramiona, jak w filmie PS Kocham cię:D

alien_2

Wierzysz w to?:D Bo ja nie:P

Oczywiście że nie jeśli miałoby to nastąpic z inicjatywy Eleny:P

alien_2

niech oni już wylądują w tym łóżku bo zaczynają mnie nużyć te powłóczyste spojrzenia...;p

nj1987

Mnie też, Damon mógłby byc trochę bardziej stanowczy a nie zachowuje się jak zakochany nastolatek;P

alien_2

no mam nadzieję, że jakoś weźmie się w garść i pójdzie po to, czego pragnie :) go go go !!! bo szczerze to nie wyobrażam sobie powrotu Stefana do Eleny - jeśli do niego dojdzie będzie to duuuuża niekonsekwencja ze strony twórców

nj1987

Teraz kolej żeby rozwinął się wątek z Damonem. Pod koniec 3 sezonu ona stwierdzi, że kocha obu i nie może się zdecydowac w związku z tym nie będzie z żadnym. Albo- bardziej ekstremalna wersja- Stefan nie będzie chciał już Eleny bo przypomniał sobie że kochał Rebeccę, wtedy Elena z rozpaczy padnie w ramiona Damona. Albo mylę się i wymyślą coś takiego, że opadną nam kopary:D

alien_2

też myślę, że przeżyjemy spory szok - ale wersja z pozostaniem przy Rebecce wydaje mi się całkiem prawdopodobna. A może gdy już Stefcio wróci jako chłopak marnotrawny, Elena niby go przyjmie , ale w uszach dźwięczeć będą jej Damonowe slowa, odnośnie jej uczuć do starszego Salvatora w czasie wagarów Ciapka Stefana?:)

nj1987

Myślę że jak Stefek wróci to jednak czegoś mu będzie brakowało. Będzie oszukiwał Elenę i po cichu mordował bo nie wierzę że z Charlesa Mansona zmieni się nagle znowu w emo wampirka.
Czekam na retrospekcje z Damonem:D Chcę jego zobaczyc jak był hipisem albo żołnierzem podczas II wojny światowej:D

alien_2

ja jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego momentu ;)
takie to wszystko pogmatwane :)

bliss6

brakowało mi tych spekulacji :) jednak za dlugo mnie nie było;p
spadam, miłej nocy :)

nj1987

Ja się właśnie dowiedziałam, że mam jednak na 9 a nie na 12 więc chyba też pójdę spac:D Dobranoc

nj1987

bardzo długo cię nie było i mam nadzieje że teraz wróciłaś na dobre ;)
Słodkich snów :* i czekamy na ciebie ;)

bliss6

po ost odc mam dosć Eleny i niekonsekwencji scenarzystów....ostatnio niby sie troszczyła o Damona i kazała zwiewac z lasu bo pełnia, a teraz bez mrugnięcia okiem posyła Damona żeby powkurzał Klausa co jak wiadomo grozi prawie 100%-ą śmiercią, bo ona musi pogadac ze Stefanem i wcale się nie śpieszy ani nawet nie pomysli o niebezpieczenstwie jakie mu grozi ehhhhhhhhhh żenada, już serio wole Kat.

Rainn

Jak co tydzień Julie opowiada o nowym odcinku;)
http://www.youtube.com/watch?v=iWIovyx6ppg&feature=feedu
Czyżby odcinek należał do Deleny..?

Lubię Caroline, ona zawsze mówi to co myśli a nie jakieś półsłówka i domysły. Nie będzie się szczypała z Eleną, może dzięki temu Elka w końcu zastanowi się trochę co ona robi. Szkoda, że Bonnie wraca:/
Idę spac.

alien_2

Bonnie to w ogóle nie komentujmy:P

Ujrzałam Krwawiącą i ze strachem nacisnęłam "stop".

A jestem przekonana, że tym tajemniczym osobnikiem, który ściga Klausa jest Pierwotna Petrova. Nie powiem, ale jest to bardzo interesujący wątek i z niecierpliwością czekam co z tego wyniknie. Jak przez prawie cały 2 sezon co odcinek krążyły tajemnicze plotki o pierwotnym Klausie tak teraz nadszedł czas na Petrovą. Mam nadzieję, że Nina Dobrev wypadnie w tej roli w miarę dobrze bo akurat w przypadku Katherine razi sobie nieźle. Jeśli chodzi o Elenę to tylko i wyłącznie wina scenarzystów. Ale to jest po prostu moim zdaniem taki prosty romantyczny schemat, który musi się pojawić w tego typu serialu dla nastolatków.
Stefan za to przy Klausie stał się dużo bardziej barwną postacią, szczególnie spodobał mi się kiedy dał wzdychającej jak zawsze Elenie do zrozumienia, że ma się odwalić od niego w końcu. Powinien być z Rebeccą bo pasują do siebie. Myślę tylko co będzie z Damonem. Fajnie by było gdyby był z Katherine, ale ona jest za bardzo wyrachowaną biczą z kolei, żeby przypaść jemu do gustu, bo w gruncie rzeczy nie jest on taki zły jak go malują=)- masło maślane... W każdym razie, szkoda, że Elena jest jaka jest, to wiele komplikuje. Ciuchy też by jej mogli w końcu zmienić bo już mnie mdli na widok trampek, dżinsów-ewentualnie w wersji spódniczki mini i zazwyczaj purpurowych sweterków w serek. Oby tylko tego nie zepsuli...

Rainn

up

syllwunia14

Odcinek chyba najlepszy jak do tej pory z 3 serii . Dużo akcji nawet wątek z duchami nabrał tempa . W sumie cały odc na plus oprócz Bonnie która jak zwykle nudna a jej gra aktorska dno.
Caroline i scena jak 'skopue tyłek Damonowi' moja ulubiona
Forwood <3

czworoscian

* miało być skopuje tyłek Damonowi sorry tak literówka z pośpiechu ;)

czworoscian

wow odcinek po prostu wow.

bastet21

Super odcinek, duzo sie dzialo. Ale chcialabym obejzec jeszcze go z napisami. Wie moze ktos kiedy beda? W tamtym tygodniu byly bardzo szybo.

vampirek23

Jak na razie są tylko napisy eng http://www.addic7ed.com/serie/The_Vampire_Diaries/3/4/Disturbing_Behavior

bastet21

Kurcze... Czekałam cały tydzień na ten odcinek, by wreszcie dostać....taki sobie :/ Jedynie, co mi się podobało, to walka Caroline i Damona, oraz spotkania Jeremy'ego i Ann (scena w w jadalni jest po prostu przepiękna. Pod względem wizualnym i przede wszystkim, bardzo dobrze zagrana). Reszta... Po prostu nuda. Nawet mój ukochany Klaus tym razem wypadł jakoś marnie. Liczę na to, że następny odcinek będzie lepszy.

bastet21

Odcinek niezły...... Biedny Damon, ale sobie narobił kłopotów. Koniecznie chce chyba, żeby wszyscy się od niego odwrócili. Ciekawe jak będzie dalej wyglądała jego przyjaźń z Rickiem, mam nadzieję, że Alaric mu wybaczy. No cóż, mieliśmy chwilowy powrót dawnego Damona, ale wydaje mi się, że to tylko poza - dawny Damon nie sprawdziłby czy Alaric ma pierścień.

Fajnie, że Kath wróciła. Interesująco rozprawiła się z Glorią, chociaż, nie wiem, czy biedna Gloria zasłużyła. Ciekawe, co przygotowała dla Damona. Może będzie udawała przed Klausem, że to ona miała wisiorek, albo razem z Damonem użyją go do małego szantażu?:)

Tata Caroline - ciekawe, czy wyjechał na stałe....

Ciekawy zwrot akcji z powrotem do Mystic Falls Stefcia i Klausia.

reesee

a moze tata caroline będzie znał tego łowcę przed którym klaus i rebeca uciekają?

bastet21

no i czekam na promo jakieś następnego odcinka.

bastet21

albo to właśnie on jest tym łowcą, chociaż byłoby to dziwne bo musiałby być bardzo stary ale w tym filmie wszystko możliwe