PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122034
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Zwiastun http://www.youtube.com/watch?v=uGfl7hhcgv4&feature=player_embedded

Wciąż będący w Chicago Klaus wykorzystuje Glorię - czarownicę znaną mu dawno temu - aby pomogła mu wyśledzić brakującą informację, która wyjaśni czemu jego plan nie działa. Uroki Glorii wyjawiają intrygujące przebłyski prawdy. Szybko zdaje sobie ona jednak sprawę z tego, że do rozwiązania zagadki potrzebna jest jej wiedza Stefana. Gdy Stefan nagle znajduje się w niebezpieczeństwie z pomocą przychodzi mu zaskakujący sprzymierzeniec. W Mystic Falls frustrujący nowy wróg popycha Damona na krawędź [wytrzymałości] i ten wyładowuje [emocje] w sposób, który będzie mieć trwałe konsekwencje. Caroline zmaga się ze swoimi własnymi problemami natury emocjonalnej, jednocześnie starając się pomóc Elenie zmierzyć się z tym co czuje. Jeremy'emu udaje się osiągnąć krótki, lecz niepokojący sukces z jednym z odwiedzających go duchów w efekcie czego chłopak staje się jeszcze bardziej zdezorientowany. Ostatecznie dziwne spotkanie Bonnie z pewną osobą będzie mieć wpływ na wszystkich.

Zapraszam do dyskusji :)

ocenił(a) serial na 9
Rainn

A mam takąmałą uwagę... Nie za wcześnie na taki temat...? 7 dni w sumie do premiery, można dyskutować o wczorajszym na bieżąco... :)

anulka88

Moim zdaniem nie za szybko. Właśnie obejrzałam 3 odcinek i od razu mogę "zająć" się następnym, tzn. zobaczyć zwiastun i poczytać opis. Wcześniej tego nie robię, bo wolę wiedzieć wszystko co się wydarzyło ostatnio zanim sięgnę dalej.

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Jak tam uważacie, po prostu taka mała uwaga z mojej strony :)

użytkownik usunięty
anulka88

Zwiastun już się pojawił a co za tym idzie, powstałoby o tym 234774 tematów ;) Lepiej zrobić go teraz.
Choć na razie nie jestem w stanie nic sensownego napisać o czwartym odcinku:P

ocenił(a) serial na 6

A ja jestem ciekawa tej ostatniej sceny między Damonem a Eleną gdzie Damon powiedział, że nie jest Stefanem - coś mi się zdaje, że Elenie zdecydowanie to rozstanie z Stefanem w poprzednim odcinku dalej nie dało do myślenia. I od razu druga myśl przychodzi mi do głowy...żeby Elenie nie zachciało się zmieniać Damona w Stefana (jeśli chodzi o charakter i w ogóle).
No a poza tym te tortury (?) na Stefanie też wyglądają interesująco...pewnie w taki sposób Gloria będzie chciała się dowiedzieć gdzie podział się naszyjnik Rebecci.

ocenił(a) serial na 10
Sylwinka1991

W Zwiastunie Kath i Stefan ! Jej : D

Sylwinka1991

Tez jestem ciekawa co takiego zrobił Damon. No i wróciła Kath brakuje jeszcze tylko aby wrócił Elijah !!

ocenił(a) serial na 10
karolcia902401

No tak, ale myślę że prędko nie wróci. Dadzą go pewnie po zniknięciu Becki. Bo za dużo się teraz wydarzyło. Scenarzyści muszą odkładać, żeby nie wykorzystać najlepszego bo potem to nuda by była : D

ocenił(a) serial na 4
Rainn

Zaskakujący sprzymierzeniec? ;> Ciekawe, bardzo ciekawe.

ocenił(a) serial na 5
Rainn

O Damon kogoś nadgryzł a Elena jak zwykle na niego krzyczy, na Stefana tak nie krzyczy, wredna małpa.

biedroneczka_90_8

Bo taka właśnie jest Elena. Nieważne co Stefan strasznego zrobi, Elena zawsze ma go za świętego. A Damon tylko nie tak się odezwie i już zaraz na niego krzyczy.

ocenił(a) serial na 5
Kate123

A ten baran jej dalej pomaga. Ja bym jej powiedział, że ma się ogarnąć i przestać zachowywać jakby była pępkiem świata. Albo jest na moich warunkach, albo niech radzi sobie sama. O, taka jestem wredna.

użytkownik usunięty
biedroneczka_90_8

Dajcie spokój, to zachowanie Eleny jest żałosne...

użytkownik usunięty

No ręce opadają :P
Od 1 sezonu w ogóle się nie zmieniła pod tym względem.. a szkoda.

Już zaczynam wątpić w to, czy ona się kiedykolwiek zmieni.

ocenił(a) serial na 9
Rainn

Czy Elena wszędzie mnie musi denerwować? Od zwiastunów po sneak peeki do odcinków... Oczywiście Damon nie może sobie kogoś ugryźć, a Stefan jak najbardziej :) Eh - Bonnie wróci. Ale niech będzie, aż takiej wielkiej tragedii nie ma :D

BeautyAndStupid

Oj tam Elena to Elena..
Wkurza mnie często..ale lubię Ją nawet..
Co do Stefana...zawszę wolałem Jego..ale teraz wolę Damona..
Stefan sam nie wie czego chcę...tam na zwiastunie był on z tą całą rebeccą?
Czy to Tyler i Caroline na łóżku?
Bo nie wiem...

BeautyAndStupid

Zgadzam się w zupełności. To jest jakaś tragedia, co scenarzyści robią z postacią Eleny, zaczyna mnie to doprowadzać do szału! Czemu ona Stefanowi nie powie: What's wrong with you? Tylko Damonowi obrywa się, jak zawsze. Przykro mi to mówić, ale zachowanie Eleny zajeżdża niesamowitą hipokryzją i trochę odechciewa mi się oglądać następny odcinek. Staje się to po prostu nudne: Stefek zawsze święty obojętne ile dziewczyn by zabił, a Damon zawsze zły: nawet jak się stara i pomaga jej jak może. Uff..Musiałam dać upust swojemu rozżaleniu po obejrzeniu tego zwiastuna ;)

celia27

Całkowicie się z Tobą zgadzam :) Elena zawsze znajdzie jakieś usprawiedliwienie dla zachowania Stefana, a na Damona potrafi się tylko wydzierać, bo na nią krzywo spojrzał...

ocenił(a) serial na 4
celia27

Podobno najważniejsze jest pierwsze wrażenie, a wszyscy wiemy jakie On zrobił na Elenie. :)

Rainn

http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/2211-zdjcia-promocyjne-z-3x04-disturbing -behavior

Madame_7

No i znowu zapowiadają się wrzaski na Damona...

Kate123

Cóż.... ;]

Madame_7

To się już chyba nigdy nie zmieni ;P

Kate123

Liczę, że Damonowi przejdzie...

Madame_7

No nie wiem, nie wiem :P Ale z drugiej strony cierpliwość Damona kiedyś się skończy :D

Kate123

Facet ma pecha, a mógłby mieć dużo kobiet :P
Może jakiś urok został na niego rzucony? :D

Madame_7

Teraz niestety wszystkie na Stefka lecą xD
Może tak, bo to jest przecież niemożliwe, żeby mieć takiego pecha :P

użytkownik usunięty
Kate123

ja tam nie wiem co one w nim widzą :P

Stefan to albo meczydupa, albo buczny facet. Nawet jako człowiek.

No ja właśnie też :P Chociaż w ostatnim odcinku Stefek był naprawdę super :D

użytkownik usunięty
Kate123

W ostatnim odcinku naprawdę mi się spodobał (nie mówię tu o jego wyglądzie), co nie zmienia faktu, że nadal mnie nudzi :)

Nie da się ukryć: Stefek nigdy nie będzie taki jak Damon :P

użytkownik usunięty
Kate123

A Damon nigdy nie będzie "Sztefanem", co mnie baaaaaaaaaardzo cieszy. :]

Jeszcze gdyby tylko Elena się ogarnęła, to by było cudownie :P Ale w następnym odcinku raczej się na to nie zanosi.

użytkownik usunięty
Rainn

Jestem prawie pewna, że zaskakujący sprzymierzeniec Stefana to Katherine. Nie mam jednak pomysłów co do tego, kim jest nowy wróg Damona.

Może nowy łowca, bo miał się pojawić ;)

użytkownik usunięty
Kate123

Łowca albo ojciec Caroline... w każdym razie zapowiada się ciekawie :)

Bardzo ciekawie :) Ten dzisiejszy odcinek był po prostu rewelacyjny i mam nadzieję, że następne będą jeszcze lepsze :)

Kate123

Będą, bo to w stylu TVD ;)
Chyba zaraz sobie jeszcze raz obejrzę :D

Madame_7

Ja już dzisiaj 3 razy oglądałam :P 2 razy sama i jeszcze raz z siostrą :D

Kate123

Ej mam pytanie..
Czy prawdziwa...pierwsza Petrova żyję?
Bo nie wiem ...może coś zapomniałem..
Bo fajnie jakby była :D

ocenił(a) serial na 10
Damx123

Wiesz, jest to możliwe xD
Zobacz sobie tutaj na plakat i podpis:
vampirediaries.pl/artykuly/newsy/2209-petrova-powraca-nowy-plakat-promujcy-trzec i-sezon

ocenił(a) serial na 6
atlantis_3

Słyszałam, że ten plakat był robiony przez fana ; )

Damx123

Jaka pierwsza petrova?

ocenił(a) serial na 6
Marko81

Charlotte.

użytkownik usunięty
Mauretania

I co myślicie nad tą nową teorią, że Klaus zauroczył Stefana żeby się zakochał w Elenie?:PP
A tak w ogóle to obrywa się Damonowi to racja, ale to również świadczy o tym że Elena się o niego martwi ;)

Mauretania

Kto to jest ta Charlotte ? mozna większe info ?

ocenił(a) serial na 6
Marko81

Jeszcze nie pojawiła się w serialu. Z tego, co wiem, będzie to pierwsza Petrova, pierwotna Petrova, że tak powiem. Ponoć przeszkodziła Klausowi w pierwszej próbie przełamania klątwy.

Mauretania

Ale co jakaś matka/babka katriny?