Premiera 14 odcinka jest przewidziana na 9 lutego. Tytuł brzmi: " Dangerous Liaisons ", czyli " Niebezpieczne związki ". Za reżyserię odpowiada: Chris Grismer. Oto oficjalny opis odcinka dzięki serwisowi www.Vampire-Diaries.net
PEWIEN ZACZAROWANY WIECZÓR - Elena jest zaskoczona zaproszeniem na formalny bal, a kiedy Damon i Stefan dowiadują się, że impreza odbędzie się w niedawno odnowionej rezydencji Klausa, oboje nalegają by towarzyszyć jej podczas wydarzenia. Caroline i Matt także otrzymują zaproszenia na bal od nieoczekiwanych adoratorów. Na eleganckim przyjęciu, Elena dowiaduje się o szokującym planie, który może doprowadzić do wielu zgonów. Musi ona zdecydować, komu może zaufać względem nowych informacji. Caroline odkrywa tą stronę Klausa, o której nikt nie miał pojęcia. Wreszcie, po wieczorze pełnym przemocy i umarłych nadziei, Damon znajduje nowy sposób radzenia sobie.
Promo: http://www.youtube.com/watch?v=7RWjsEhXtFA
Zapraszam do dyskusji ;)
scena z następnego odcinka: http://www.youtube.com/watch?v=R_LJBL_ueJI&feature=player_embedded
Ja pójdę...i koniec kropka! xD nie no Damon po prostu wymiata z tymi swoimi tekstami :)
Ja jestem ciekawa tego balu :) jak czytałam opis to od razu skojarzyła mi się ta impreza w rezydencji Lockwoodów i tekst Tylera "To nie jest impreza. To stypa." xD
Damon znowu spierze Stefka, a ma ktoś pomysł kogo Damon wyrzuca przez balkon?
Heh możliwe, możliwe :) pewnie znowu pobiją się o Elenkę xD te zwiastuny są tak szybkie że naprawdę trzeba się dobrze przyjrzeć żeby coś wywnioskować.
Bo Stefan znowu nie wiadomo po co tam pójdzie, przecież Damon powiedział, że to on pójdzie z Eleną.
tak, na pewno Stefan, bo Damon powiedział, że Stef nie może iść na bal, bo za bardzo wkurzył pierwotnych. Ale on oczywiście nie przepuściłby takiej okazji.
mam nadzieję, że " Pana Obrażalskiego ". mam przeczucie, że ten odcinek będzie świetny ;)
Tutaj jeszcze jest kanadyjskie promo http://www.youtube.com/watch?v=v2952_J6QaA Elena pod rączkę z Stefkiem i Damonem xD haha tak samo jak na tej pierwszej szkolnej imprezie xD
ja to w ogóle jestem fanką imprez w Mystic Falls, zawsze dużo się na nich dzieje! A co myślicie o Caroline i Klausie? Coś zaiskrzy na balu?
bardzo intryguje mnie to co dzieje się między tą dwójką. nigdy nie przypuszczałabym, że między nimi coś będzie, ale po wspólnej scenie w pokoju Caroline i prezencie od Klausa potrafię sobie wyobrazić tę dwójkę razem i coraz bardziej mi się to podoba ;)
ja zawsze uważałam Klausa za tego złego i nie przypuszczałam, że byłby zdolny do miłości, ale jak tylko zobaczyłam scenę w pokoju Caroline wiedziałam,że się myliłam! I ta jego mina jak zobaczył swoją matkę! W ogóle ja byłam zaskoczona ,tego to się akurat nie spodziewałam,a wy? Pierwotni rządzą! :D
sceny, w których Klaus pokazuje swoje drugie oblicze są według mnie wzruszające ;) cieszę się, że rodzinka w komplecie
Od początku jestem fanką Klausa, a po scenie w pokoju Caroline jestem po prostu zaszokowana, bo nigdy bym sie po nim nie spodziewała, że jest zdolny do głebszych uczuć typu miłość.... :)
w ostatnich odcinkach zdecydowanie brakowało mi Deleny! Ale wiecie co? Zaczyna mnie kręcić mroczny Stefan!!
Ja też lubię mrocznego Stefana :) i chciałabym żeby taki pozostał żeby Damon i Elena mogli być razem
tylko Stefan powiedział Damonowi w ostatnim odc, że kocha Elenę... teraz nie wiadomo czy będą o nią starać się obaj, czy znów (oby nie!) Damon usunie się w cień albo (oby wielkie nie!) Stefan przeprosi Elenę i będzie znów wielkie love story..
Reakcja Damona na słowa Klausa pokazała kto tak naprawdę kocha Elenę. Boję się, że z miłości do niej usunie się w cień. Natomiast gdyby Elena wybaczyła wszystkie krzywdy Stefanowi to stracę do niej całkowity szacunek.
My wszyscy widzimy kto kogo naprawdę kocha, ale nie ukrywajmy, że Elena zawsze była, jest i będzie ślepo zapatrzona w Stefana i do końca sezonu na sto procent znów będą pewnie parą.. Jeśli tak się faktycznie stanie to będę się zastanawiać czy nie przestać oglądać, bo jednak mimo wszystko tego typu sytuacje ze Stefanem rażą w oczy i to bardzo..
Dziwi mnie tylko to, że scenarzyści widzą przecież jak wielu na świecie jest fanów Deleny, a dopiero w połowie trzeciego sezonu dali im nadzieję na to, że może będą razem, a treaz tak szybko chcą im ją odebrać.
Podobno nawet autorka książek była za Deleną i chciała tak zakończyć jedną z nich, jednak dostała odgórny zakaz owego zakończenia, a jeśli by się nie zgodziła to wydawnictwo nie zgodziłoby się wydać książek.
Nie wiem dlaczego tak jest, ale powinni scenarzyści dać nam chociaż wybór, którą parę wolelibyśmy oglądać na ekranie.
jestem tego samego zdania co Ty :) ale dalej wierzę, że będziemy jeszcze świadkami wielu pięknych scen Delenowych
Ja też, ale pamiętajmy 'nadzieja matką głupich' ale lepiej mieć nadzieję, niż nic nie mieć. ;)
Jeśli już koniecznie chcą Elenę z kimś zeswatać to nie ze Stefanem, please.
Podobno nawet Elijah będzie nią zafascynowany.
Szczerze to ja z każdym spoilerem dotyczącym następnych odcinków już czuję, że namieszają i to sporo.
spoilery są okropne. np. jakiś czas temu Ian powiedział, że kręcił scenę łóżkową z wampirzycą, ja się wkurzyłam, a po jakimś czasie Julie pisze, że to spotkanie nie będzie należeć do miłych i żebyśmy nie wysuwali nigdy pochopnych wniosków z kilku pierwszych wyrazów.
Tak, ale znając życie będą ciągnąć te dylematy Eleny względem dwóch braci tak długo, że nie wiem kiedy zobaczymy kolejną Delenową scenę. Elena zawsze patrzy jakimś takim dziwnym wzrokiem na Damona jakby zaraz miała się zadławić i flegmę na niego wypluć na końcu. Nie to co Katherine...
a ja jestem inna i kibicuje Stefanowi. To znaczy. Bardzo mi się podoba nowe wcielenie Stefana, żeby nie wrócił do poprzedniego.. Ale nowy Damon jest straszliwie nudny. W ogóle mi się już nie podoba jego rola. Wcześniej był ciekawy, a teraz.
podzielam ale niestety Stefek juz mieknie i nawet sie przyznal ze kocha Elene wiec kiszka pewnie Damon nie nacieszy sie bliskoscia Elenki:(
Elena i Stefan są tacy nudni razem, jak dla mnie najlepsza kombinacja to Elena i Damon oraz Stefan i Katherine :)
taak brakuje mi Katherine! a co do Deleny to myślę,że nie mas szans, żeby Elena wróciła do Stefana i zapomniała o Damonie, za dużo się wydarzyło między nimi i sama Elena zdaje sobie sprawę z uczuć jakie żywi do Damona.
a może na tym balu będzie też Katherine. Julie kiedyś powiedziała z tego co dobrze pamiętam, że jej powrót będzie zaskoczeniem.
A ja oglądać zdjęcia z 14 odc zauważyłam, że Elena będzie w dwóch kreacjach ;> czyli może znów powróci Kath.