PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122100
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

4x17 promo

ocenił(a) serial na 6

http://www.youtube.com/watch?v=-BDBXc3HePE

użytkownik usunięty
Rainn

Klaroline:DDD
Ciekawe kto się na to nabierze:P

Na pewno ja xDDDDDDDDDDDD
Znów pod fanów wątek Klaroline robią.

użytkownik usunięty
tequila_s

Fanserwis. To co dzisiaj widzieliśmy z Deleną, to był fanserwis. Teraz znowu Klaroline.
A Kath to mi tak działa na nerwy, że sobie nie wyobrażasz. Wiem, że jestem jedyna;p

http://25.media.tumblr.com/a5dc98dd4e02c46cf59127bcff2a3279/tumblr_mk1fra2KuM1qi k2bvo2_500.gif Tutaj fajnie widać różnicę w uczesaniu
Mnie denerwuje to, że jej wątek w tym sezonie taki głupi jest. Miała być z dala od Klausa, a tu ciągle szpiegowała MF i całe wydarzenia wokół cure. To była jedna z moich ulubionych postaci, ale niech już lepiej ją uśmiercą, niż tak bezsensownie prowadzą jej ''podróż''.

użytkownik usunięty
tequila_s

Mam nadzieję, że powód tego szpiegowania i porwania cure był sensowny, bo jak wyjadą z tym, że ona chciała się uwolnić od Klausa, to umrę ze śmiechu. Facet o niej zapomniał, teraz ma dopiero przesrane:DDD

Jaaaa:D

ocenił(a) serial na 7
Rainn

O Elajża <3 I znowu Klaus bez koszulki <3 bez kitu jestem zafascynowana jego tatuażem :D

użytkownik usunięty
nevergonnabe

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0SLSeVMFaMQ zajebisty zwiastun;P

ocenił(a) serial na 7

wyje.bany w kosmos :P mnie wystarczy powrót Elajży i Klaus bez koszulki do szczęścia ;D

użytkownik usunięty
Psia_Jucha

To była ironia;P

Rozszerzony jest super:D

użytkownik usunięty
nevergonnabe

Logika TVD:
Potężny Pierwotny nie może odnaleźć Katherine przez 500 lat.
Daj Elenie dobę i ci ją przyprowadzi.
Boże, jaki kretynizm:DDDD

http://media.tumblr.com/7a2b00f620e391601ade984953d9d062/tumblr_inline_mii3eavWe v1qz4rgp.gif

użytkownik usunięty
Rainn

Jaki uroczy:DDD

Elena wiedziała gdzie szukac dzięki Damonowi. Gdyby nie to, że zobaczył Willa i wiedział, że ona może byc w Nowym Jorku i gdyby nie wiedział gdzie jest ten klub, gdyby nie znalazł kartki to Elena zaczęłaby szukac od Paryża;P Sama nie jest taka sprytna.

użytkownik usunięty
alien_2

No ale sam fakt, że im się tak szybko udało do tego dojść mnie po prostu rozwala.

ocenił(a) serial na 7
nevergonnabe

Idę na fajkę i idę spać. Serio nie wiem co myśleć o tym odcinku. Może lepiej nie będę :D

użytkownik usunięty
nevergonnabe

Blokuję na tumblrze kelene, będzie masakra

użytkownik usunięty
nevergonnabe

"Im happy Klaus stood his ground but that BROKE MY HEART. I thought they were gonna hug. Caroline’s attraction to Klaus is growing and thats why she’s deflecting! Its gonna be beautiful when she finally cracks.

Oh and dont get me started on how Caroline and Klaus were flirting and teasing each other about geomatry…THANKS FOR COCKBLOCKING, STEFAN."

Przepraszam,ale:DDDD

nevergonnabe

Kurdę będę szczery nienawidzę filmów seriali o wampirach i innych wilkach,ale...z musu obejrzałem 4 sezon i kawałek pierwszego.Wnioski po dwóch odcinach 1 sezonu mialem ochotę wyskoczyć przez okno-taki crap natomiast 4 sezon jest moc trochę psują efekt te wszystkie miłostki i wrazliwości jednak takii powinien być wampir bezwzględny nie uczuciowy egoistyczny ech maskultura zniszczyla wampiry a szkoda bo następny odcinek to będzie moc

piekielny84

Zapraszamy do oglądania nowego odcinka :)
Jak na razie z angielskimi napisami

http://pamietnikiwampirow.pl/filmy,sezon_iv,13,1,pamietniki_wampirow_sezon_4_odc inek_17_because_the_night_vampire_diaries,89.html#.UUwi1so0M-c

ocenił(a) serial na 10
thevampirediaries_pl

oglądałam bez żadnych napisów, ktoś lepiej znający angielski może mi powiedzieć o to chodziło w scenie kiedy Damon zadzwonił do Eleny i była ona w aucie z Rebeccą? Czy to była Kathrine ? Czy przez cały odcinek to była Kathrine?

Chadka

Nie, cały odcinek to była Elena.

Chadka

A to rozmowa:

E: Dobry, Damon.
D: Gdzie jesteś?
E: Lepszym pytaniem byłoby dokąd się udajemy?
R: Przepraszam Damon, chyba zepsułam Ci radio.
D: Jesteście w moim samochodzie?!
E: Heh. Raczej nie weźmiemy autobusu. Chciałabym żeby to potoczyło się inaczej. Naprawdę chciałabym, ale pozdrowimy od ciebie Katherine.

Aleo

Zapraszamy do oglądania najnowszego odcinka z polskimi napisami:

http://pamietnikiwampirow.pl/filmy,sezon_iv,13,1,pamietniki_wampirow_sezon_4_odc inek_17_because_the_night_vampire_diaries,89.html#.UUxM68o0M-c

ocenił(a) serial na 10
thevampirediaries_pl

dziękuje bardzo za odp ;).............................................................................. .....

ocenił(a) serial na 10
Chadka

Ten odcinek przynudzał niesamowicie.. min Sztefa nie mogłam znieść, Caroline mnie wkurza coraz bardziej dobrze, że Klaus jej dogadał, a Elena i Bekah? dobry team :D nie mogę się doczekać ich starcia z Katherine. Pierwszy raz chyba ktoś ma większą władzę jak Klaus, chciałabym zobaczyć prawdziwą twarz tego Silasa ;) no i wgl wtf z tą Bonnie? nie ogarniała co się działo przez te pare dni? bo we wcześniejszych odcinkach wydawało mi się, że kontaktuje ze światem xd ale się ciesze, że Caro zabiła tą czarownicę i doprowadziła do 3 masakr bo pomyślcie, że jednak w końcu będzie coraz bardziej ciekawie zobaczymy co Silas wymyśli! a z tym jak sb zdała, że zabiła 12 osób już myślałam, że zacznie reagować jak Elka w 4x06 jak zabiła tego łowcę Connora. Nudny odcinek tyle na podsumowanie dobrze, że Elijah wraca :D

ocenił(a) serial na 8
martiza3

Mnie też ciekawi prawdziwa postać Silasa. Odcinek był przeciętny, ale rozwalily mnie dwie sceny:
1. Jak jakiś chłopak dotyka Rebekah włosy a ona go za mordę i bum - buahaha lałam z tego
2. Rozmowa Damona i Stefa przez telefon:
D: Elena ukradła moje tropy do Katherine. Jeśli szukasz słów by wyrazić jak bardzo nawaliłem, to nie wysilaj się.
S: Nie powstrzymałem masakry.
Heh, czyli Silas kontra drużyna światła 2:0.
Mam nadzieje, że Kath nie da się tak podejść jak Damon. Najlepiej jakby współdziałała z Elijah. Elenie zdecydowanie ktoś powinien utrzeć nosa.

ocenił(a) serial na 8
nevergonnabe

Zaskakujący odcinek. W negatywnym niestety sensie. Po kolei:

Damon - a to świniak paskudny. Nie dość, że zabił Lexi to jeszcze do tego niecnie ją wykorzystał seksualnie a nawet emocjonalnie. Padalec nikczemny. Jeśli już über mroczny plan Silas'a się powiedzie, to mam nadzieję, że pokrzywdzona kobieta powróci i słusznej zemsty dokona poprzez urwanie parszywego damonowego łba.

Elena - niestrudzenie improwizuje szczwane uśmieszki i odgrywa badass'a. Do tego stara się jak może zataić własną niemoc intelektualną. Od czegoś trzeba zacząć. Babcia Katherine byłaby dumna. Tym niemniej bardziej preferowałbym ujrzeć ją zakołkowaną, i to w przeciwieństwie do Pierwotnych, bez możliwości reaktywacji.

Beksa - biedna kobieta. Nie ma oparcia w rodzinie a jej jedyna przyjaciółka April zapewne zajęta jest kolejnym prywatnym śledztwem. Wobec tego Pierwotna nie ma wyboru jak tylko niczym podrzędna przybłęda przyssać się do Deleny i czekać na jakiekolwiek ochłapki życzliwości. Zamiast bezproduktywnie poszukiwać serum śmierci, mogłaby zrobić coś produktywnego, bo ja wiem, może np. skręcić łeb szmacie odpowiedzialnej za śmierć jej braci.

Stefan - jego rola w serialu zdaje się maleć proporcjonalnie do poszerzających się gabarytów. Czekamy na zapoczątkowanie tendencji odwrotnej.

Klaus - zaczyna przypominać siostrę. Już zapomniał o obietnicy zakatrupienia Eleny. Wszystkie jego plany i zapatrywania egzystencjalne zostały skoncentrowane wokół akurat tej jednej jedynej blondynki. Wciąż czekam na ujawnienie nieodpartego "tego czegoś". Nie stanowi już lokalnej najwyższej instancji. Upadł tak nisko, że przyłącza się do drużyny poszukiwaczy prawdy i rozwiązuje zawiłości pokrętnych planów autorstwa swego jak się zdaje następcy.

Bonnie - skoro każdy ma swoje 5 minut mroczności to i ona chciała ukroić kawałek tortu przekładanego naprzemiennie głupotą, hipokryzją i egoizmem. A tu kicha, ha! Caroline ją ubiegła i odhaczyła punkt "ewolucja postaci" na liście zadań. Mroczna Bonnie będzie musiała poszukać innej furtki do krainy zła i degradacji moralnej. Trzymam kciuki.

ocenił(a) serial na 8
HomeBird

Tego sie po Elence nie spodziewalam.Fajna tworza pare z Beka ale Damon to jednak Damon:)
Jak mi sie podobalo to co powiedzial Klaus do Caroline!!!!

ocenił(a) serial na 7
HomeBird

"Zamiast bezproduktywnie poszukiwać serum śmierci, mogłaby zrobić coś produktywnego, bo ja wiem, może np. skręcić łeb szmacie odpowiedzialnej za śmierć jej braci."
:D

HomeBird

Witaj HomeBird
To moze i ja przekleję swoją recenzję odcinka ;D

No to recenzja odcinka: był ciekwaszy niz ostatnie kilka bo fabuła ruszyła do przodu, z drugiej strony był bardzo irytujący, ze az się zagotowalem.

Po kolei:

Damon: ten odcinek był mu chyba dedykowany, byl niemalze w 80% scen w tym epizodzie. "Damon teraźniejszy" mnie nie denerwował. Natomiast flashbacki wzbudziły u mnie odruch wymiotny. Damon i Lexi? Serio? Co to za chory pomysł zrobiony na kolanie? Z kazdą kolejną retrospekcją niszczą coraz bardziej jej postac, pojawiają się ogromne luki, błędy i niekonsekwencje w scenariuszu. Ale tak to jest jak ktos chce manipulowac historią i ją przekręcac bo 'wpadło mu się na genialny pomysł'. Damon zamienia się w męską wersję Mary Sue. Kazdy jego czyn probuje się wytłumaczyc coraz to bardziej załosnymi uzasadnieniami. Mielismy juz "Be bad with purpose", a teraz niby mam uwierzyc, ze Damon zabił Lexie z poczucia winy? LOL Co to jest za parodia? Zabił ja bo jej nie lubił, bo chciał się wkupic w łaski rady miasta i zdobyc zaufanie. To byl powod. Co za manipulacja widzem. Najnizszego sortu. Do tego mogli bardziej się postarac ze stylizacją na wczesne lata 70-te. Nie czulem klimatu. Mogli chociaz nałozyc te filtry podczas kręcenia, które by nieco rozmazały ekran i zniekształciły kolory jak to charakterystyczne dla filmów tamtego okresu. Lexie słaba i naiwna - gdzie ta super laska z 1x08?

Elena- jej przyjaźn z Rebeką mi się nie podoba bo jest absurdem. Laska zabiła dwoje braci Bex, a teraz najlepsze przyjaciólki? Proszę. Żenada. Elena pokazuje swoje prawdziwe kolory, przyznała się ze manipuluje bracmi - jest gorsza od Kath. A ta akcja na dachu, gdzie myslała ze Damon nie zauwazy ze maca go po du.pie w poszukiwaniu dokumentów była załosna. Myslała ze jest takim zapatrzonym w nią kretynem ze nie dostrzeze tego? Bitch please. Co do jej nowej fryzury - myslalem ze spodoba mi się zmiana - jednak się myliłem. Co to miało byc? Udaje Farrah Fawcett z Aniołków Charliego?
http://25.media.tumblr.com/tumblr_lknemi5tBu1qjggjao1_400.jp...
http://trialandheirs.com/blog/wp-content/uploads/farrah_fawc...
Narzekalem na jej fryzurę bo ciągle wyglądała tak samo. Tylko dlatego. Miała piękne, długie, gęste i cięzkie włosy, ktore wspaniale wyglądają jak są klasycznie ulokowane (Katherine). Teraz są takie cienkie, poszarpane, pocieniowane ...i jeszcze ta grzywka... Mam nadzieję ze nie odbije się to na wypracowanym wizerunku Katherine i przy charakteryzacji Niny włosy jej dogęszczą, przedłuzą i ukryją tę grzywkę...jakos.

Klaroline - czuję w kosciach ze jeszcze w tym sezonie Klaus wydyma blondynę. UGH. Robią te sztuczne napięcie, gnięwną relację, tylko po to by wsadzic ich razem do łózka. Caroline juz pęka jak sople lodu w słońcu. Zabrali Caro w tym odcinku jej moralne podłoze, by zbilansowanc ich relację. Nie wiem po co wciskali tam Stefana - widac ze robił jako 5 koło u wozu, którego jedynym celem było zaproszenie Klausa do wspólpracy by mógł miec sceny z Caro.

Mówiąc o Stefanie....Co mogę powiedziec. Nic. Bylo go bardzo mało. A te sceny co miał nie zostały mi w pamięci. Chyba jego najgorszy odcinek w tym sezonie. Odgrywał nawet nie trzecioplanową rolę. Ten sezon to dla fanów Stefana wielkie rozczarowanie. (chociaz tak mozna powiedziec o kazdym wątku w tym sezonie). Myslałem ze rozstanie z Eleną go zmotywuje, zmieni - da interesujący scenariusz. Tyle mozliwosci. Taki potencjał. Z miejsca mogę wymyslic z 5 ciekawych idei, no ale Plec wie lepiej. Jezeli nie moze miec scen z Eleną i robic za jej niewolnika, to lepiej zeby scen nie miał wcale. No chyba, ze ma sceny bez Eleny w ktorych i tak mysli, mówi, oddycha Eleną. IRYTUJĄCE.

Bonnie zachowywała się jak kretynka przez większosc odcinka. Dobrze ze to przez wpływ Silasa i tak naprawdę miala jakies zacmienie umysłu, bo zacząłem wątpic czy ma jeszcze jakies zwoje mózgowe w łepetynie.

Silas się rozkręca - mam nadzieję, ze go z nikim nie sparują, ma byc czystym chodzącym zlem. Nie chcę zadnych smutnych historyjek, jak to tatus go nie kocha i jak bardzo czeka na słodką dziewczynę ktora zmieni jego lodowate serce. Bleee.

Stylisci w tym sezonie ssą jajca.
Tak Caroline wygladała w 1 sezonie:
http://24.media.tumblr.com/tumblr_llcmfbXTXn1qivndso1_500.jp...
http://25.media.tumblr.com/tumblr_lyacysUbog1qfo63mo1_500.jp...
A tak Caroline wygląda teraz:
http://www.youtube.com/watch?v=zPCTGNdjvBo
http://25.media.tumblr.com/7522f0b707e95f954ef249b5ae419a01/...

Zenada. Powinni zwolnic tych stylistów.
I przy okazji niech uzyją jakiegos filtra koloryzującego, bo wszystkie kolory sa takie wyprane, smutne, szaro-bure. Nawet rzeczywstosc jest barwniejsza :D W 1 i 2 sezonie tak nie bylo.

robb264

Zle wkleiłem linki :
http://25.media.tumblr.com/tumblr_lknemi5tBu1qjggjao1_400.jpg
http://trialandheirs.com/blog/wp-content/uploads/farrah_fawcett_011.jpg

Co do Caroline:
http://24.media.tumblr.com/tumblr_llcmfbXTXn1qivndso1_500.jpg
http://25.media.tumblr.com/tumblr_lyacysUbog1qfo63mo1_500.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=zPCTGNdjvBo
http://25.media.tumblr.com/7522f0b707e95f954ef249b5ae419a01/tumblr_mjov1tPtdU1rp 4duqo1_250.gif

ocenił(a) serial na 8
robb264

Robb, czytałem wczoraj twoją recenzję odcinka ale nie miałem już czasu skomentować. W sumie nie za bardzo jest co dodawać. Zgadzam się z każdym zdaniem. No może z jednym małym wyjątkiem. Mimo wszystko cieszy mnie, że Stefan wciąż troszczy się o Elenę. Tym niemniej jest to nieco żałosne nieugięcie wydzwaniać do brata kiedy ten zapewne raz po raz bzyka się z jego byłą dziewczyną. Coraz bliżej zbliżamy się do granicy, za którą Stelenę widzę już tylko bez Eleny.

Co do Lexi z Damonem ... ugh, brak mi słów. To już przegięcie tak dalekie, że chyba przyłącze się do obozu malkontentów zniesmaczonych spadającym poziomem scenariusza. Zniszczyli wizerunek przyjaznej blondynki w moich oczach zaś Damon w "chwale" powrócił na piedestał dla najbardziej znienawidzonej postaci. Od teraz o to miejsce będzie musiał zażarcie walczyć z Eleną.

W sumie to też zastanawiam się czy opinie o odcinku zostawiać w temacie ogólnym czy w stefanowym. Może będę wsatwiał do obydwu.

ocenił(a) serial na 9
HomeBird

"Zniszczyli wizerunek przyjaznej blondynki w moich oczach zaś Damon w "chwale" powrócił na piedestał dla najbardziej znienawidzonej postaci. Od teraz o to miejsce będzie musiał zażarcie walczyć z Eleną." - dokładnie... wrrr...

ocenił(a) serial na 9
robb264

Zgadzam się z każdym zdaniem, każdym :D oprócz fryzury Eleny, która mi się podoba, ale mam nadzieję, że nie zostanie na stałe, taka chwilowa odskocznia, jednak Elena to ta sirota z długimi kudłami... :D

nevergonnabe

Elenie urosła pupa?
Jak Alaric ją trenował to miała tą pupcie taką malusią a teraz taka szafa.
Elena człowiek I I Elena wampir ( ) O.o

nevergonnabe

nooo wreszcie jakis porzadny odcinek !! nawet Elena byla w nim super. Jest MOC :)

nevergonnabe

Myślę że ten odcinek w pełni należał da Damona. Jego fanki nie będą mogły narzekać że jego retrospekcje przyćmił Stefan bo go w ogóle nie było. Lexi wyglądała dziwnie, jakbym nie wiedziała ze to ona to nigdy bym tego nie powiedziała. Nie mam nic do Damona że się z nią przespał ( w ogóle Damon z retrospekcji był ok) ale Lexi była bardzo naiwna. I jak obudziła się na dachu, to wyglądało że już wcześniej świeciło na nią światło dzienne, ale dopiero po jakimś czasie zaczęło ją palić, albo coś źle zauważyłam, ale takie odniosłam wrażenie. A to jak Damon ją tam zostawił było świetne, nie żebym nie lubiła Lexi - lubię ją ale ze Stefanem, a poza tym tęskniłam za tym dawnym Damonem :P
Za to teraźniejszy Damon mnie wkurza tym uganianiem się za lekarstwem, skoro wie że można przywrócić sobie emocje nadal będąc wampirem to po co jej lek? Raz powiedziała że go chce, ale wtedy działała pod sire bond więc mógłby sobie dać z tym spokój. Narzekał na Stefana że chce naprawić Eleną a sam nie jest lepszy.

Elena - czy tylko ja nie lubię jej nowej fryzury? Jak widziałam Kath w promo to jeszcze jakoś wyglądała (może przez mocniejsze loki i przez to że chyba jakoś "dokładają" jej te włosy żeby były dłuższe) ale Elena to porażka. I to nie przez to ze nie lubię Eleny, zawsze uważałam że Nina to piękna kobieta (choć może nie mnie oceniać) ale ta fryzura jej nie pasuje.

Klaus i Car całkiem fajne sceny, to jak Klaus jej pojechał na końcu było mistrzowskie. No i znów, lubię Car i to bardzo ale po prostu lubię jak Klaus jest taki brutalny, no i nie jest typem który może długo znosić obrazę i brak szacunku.
Przestraszyłam się jak Silas/Shane wbił kołek w Klausa, normalnie zaniemówiłam, bałam się że na prawdę go zabije. Nie pomyślałam że przecież na być spin off, po prostu jak zobaczyłam ten kołek w Klausie, to myślałam sobie" Wtf???? Nie zabijajcie Klausa!!!!"
Car i zabicie czarownic - dobrze jej to zrobi, ostatnio można było zapomnieć że Car jest wampirem, może to ją trochę zmieni.

Rebecah. Po jaką chol.erę ona współpracuje z Eleną? Ta ich nagła "przyjaźń" znów pokazała jaka Reb potrafi być naiwna. Powinna była zakołkować tą małpę za to co zrobiła jej i jej rodzinie.
Scena z Reb jak przywaliła temu gościowi przy barze mnie rozwaliła xDDDDDDDDD

Stefana za dużo nie było w tym odcinku, także ani mnie nie wkurzał ani niczym nie zachwycił.

immortal13

Przeczytaj mojego posta wyzej - nienawidzę jej nowej fryzury :D

robb264

Jeśli ktoś woli, to dodaliśmy wersję z polskimi napisami od grupy hatak

http://pamietnikiwampirow.pl/filmy,sezon_iv,13,1,pamietniki_wampirow_sezon_4_odc inek_17_because_the_night_vampire_diaries,89.html#.UU4AAso0M-c

robb264

Z większością się zgadzam, poza tym że ja wolałam w tym odcinku Damona z retrospekcji a nie z teraźniejszości (poza eyelinerem :P)
Fryzura Eleny, znalazłeś idealne podobieństwo z tą laską xDDDD właśnie tak ją teraz widzę.
A co do Car, to może chcieli pokazać że kiedyś to była taka lalka, której jedyny problem to fryzura i wybór szminki, a teraz spoważnała i nie przywiązuje takiej uwagi do wyglądu, są rzeczy ważne i ważniejsze.

ocenił(a) serial na 8
immortal13

Trochę nudny był ten odcinek... Przynajmniej mi bardziej podobał się poprzedni. Ta cała szopka z Bonnie i wyłażącymi białkami jakoś mnie zniesmaczyła, czułam się jakbym oglądała jakiś dziwny horror. Ja rozumiem, że ma być mrok no ale... Potencjał Bonnie nadal niewykorzystany. Albo jest w serialu po to żeby wszystkich ratować albo żeby dawać sobie mieszać w głowie i się bujać z kolesiem starym jak świat, wtf. Lexi, jak to powiedziano, miała syndrom matki Teresy i nie wyszło jej to na dobre, szkoda mi jej było. Dziwna akcja z teamem Elena + Rebekah. Rebekah już na serio chyba nie ma co ze sobą zrobić. Szkoda, że nie było więcej Stefana. A na koniec Klaroline: widać, że dziewczyna coś ma do naszego czarnego charakteru ale jest jej z tego powodu tak wstyd, że woli go obrażać i wytykać mu wszystkie winy. Wygląda to jakby chciała sama się do niego zniechęcić ile się da XD

aczkolwieczka

Jak zobaczyłam oczy Bonnie to chciało mi się śmiać xDDDD rzeczywiście robią z niej popychadło bez własnego rozumu. Kiedyś była zupełnie inna, miała swoje zdanie na każdy temat, nie dała sobą manipuować.

A wiadomo coś czy zobaczymy kiedyś prawdziwego Silasa? czy też jest taki paskudny że woli chować się w czyjejś skórze?

immortal13

Julie Plec powiedziała ze zrobia casting na Silasa.

robb264

To pewnie jeszcze trochę potrwa :/

ocenił(a) serial na 7
immortal13

Mam jedno pytanie: od kiedy wampiry są odporne na kołki i skręcenie karku, z tego co pamiętam z pierwszego sezonu to można je było tak zabić, czasami wystarczył mały kołek i już wampira nie było, a teraz to notorycznie Damonowi albo Stefanowi ktoś skręca kark, wbija w nich kołki, a oni nic...
To niekonsekwencja w scenariuszu, czy po prostu ja coś pomyliłam, bo nie powiem, już od dłuższego czasu strasznie mnie to denerwuje.

elizunia27

Od skręcenia karku wampiry nigdy nie ginęły, tylko na chwilę traciły przytomność. A jeśli chodzi o kołek to musi być prosto w serce, jak ktoś ma zeza to ma pecha :P

A jeśli chodzi o Pierwotnych to w ogóle są poza ogólnymi zasadami :)

immortal13

zwiastuuun:(

ocenił(a) serial na 8
elizunia27

Skręcenie karku tylko na jakiś czas unieszkodliwia wampira, dopóki mu się ten kark nie zregeneruje. Kołek musi trafić w serce, jeżeli drewno wbije się w jakąś inną część ciała powoduje tylko niesamowity ból u wampira.