PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121912
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Pytanie, skąd weźmiecie pamiętniki ?
Skąd je pobierzecie ?
Jak dla mnie to koniec, żałoba i to wtedy kiedy zaczęło być naciekawiej

alien_2

Przecież wyjaśniłem ci to właśnie, to proste. Ściągasz uTorrent i instalujesz, wchodzisz na isohunt.com <tam najwięcej seriali jest>, masz wyszukiwarkę. Znajdziesz co chcesz, klikasz "download" i zaznaczasz opcję "automatycznie otwieraj przez uTorrent". I pojawia się uTorrent <sam się włącza> i voila. Cały sekret.

Sawyer

Wiem jak działają (mniej więcej;P) ale nigdy nie ściągałam tam.
Znudziła mi się nauka, wróciłam do grania w karty:D

alien_2

Ale nie do ściągania torrentów, hmmm? xD

Sawyer

Nie;P

alien_2

To graj sobie w te karty, kurczę xD

ocenił(a) serial na 4
Sawyer

No właśnie też to zauważyłam. Szukam wszędzie informacji, czy Anglia coś robi w tej sprawie i na razie nic. Cisza.

ocenił(a) serial na 7
alien_2

Kuzwa, wlasnie przez Ciebie zaczelam sie zastanawiac na kogo głosowalam bo juz nie pamietam :)
czyli jak coś to będziemy wszystkie ściągać i spotkamy się w więzieniu?

ocenił(a) serial na 9
Psia_Jucha

No spotkamy się. Taki offtopowy zjazd:D

BeautyAndStupid

hahaa prędzej czy później będzie:D Jak będą łóżka piętrowe to nie śpię na górze:P

ocenił(a) serial na 7
BeautyAndStupid

Już to widze jak będziecie mi chciały fajki wymienić na plakat Damona :P

Psia_Jucha

Głosowałam na SLD:P Grzegorz-najszczerszy uśmiech na świecie- Napieralski:/

ocenił(a) serial na 7
alien_2

A ja bodajże na Palikota. I też się wkurzyłam bo myślałam, że kwiatka dostanę, bo niby pierwsze wybory czy coś. Jak głosowałam do europarlamentu to nie dostałam, w samorządowych i prezydenckich to samo, myślałam ze chociaż tu dostanę a tu lipa. To niechcący, oczywiście, ukradłam długopis :P

Psia_Jucha

I Palikot zalegalizuje kadzidełka o zapachu marihuany:D To będzie jego największy sukces. Ten cały sejm to jakiś kabaret.

ocenił(a) serial na 7
alien_2

Ja ogólnie mało co się interesuję polityką. tak mi babcia Stasia kiedyś powiedziała, że jeśli nie chce psuć sobie krwi i chce być w życiu szczęśliwa to jak najpóźniej mam się zacząć tym interesować. A poza tym na historii sztuki nam na pierwszym roku nam mówili, że taki historyk sztuki to raczej stoi poza tym wszystkim i zachowuje dystans do spraw politycznych, bo po co zajmować się pierdołami skoro sztuka jest wieczna :P tak właśnie, dzisiaj siedze i kuje polskie sredniowiecze i aż się podzielę focią rzeźby na którą patrzę od 20 minut i nie mogę przestać się śmiać, takie cudeńka powstawały w Polsce w XII: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f3/Wislica_Madonna_20060325_S.jp g :)

Psia_Jucha

hehe jakaś taka skrzywiona:D Ja się uczę z prawa pracy, nie wiedziałam że w jednym zdaniu można tyle razy uzyc słowa pracodawca albo pracownik;P

ocenił(a) serial na 7
alien_2

Madonna Łokietkowa, proszę Ciebie, ponoć uratowała życie Twojemu królowi. Zacytuję moją koleżankę: "Madonna Łokietkowa, łatwo zapamiętać, bo wygląda tak jakby jej ktoś przypierdzielił z łokcia" :P

Psia_Jucha

Mają miny jak z jakiegoś horroru, chyba widziałam kiedyś film gdzie ludzie tak wyglądali bo byli opętani czy coś w tym stylu:D No ale niech będzie, nieprzeciętne dzieło:D

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Ta "madonna" to po prostu jest szpetna.
Ale to dziecko...z tym swoim uśmiechem...i z tą rączką....
Cóż nie potrzebuje już kawy by wytrzymać do egzaminu bez snu.

ocenił(a) serial na 7
Twoflower

A w romańskiej wszystkie tak wyglądały, a najgorsze jest to że wszystko znajduje się na jakiś zadupiach jak Prandocin, Koprzywnica czy moje ulubione Kałowice :)

ocenił(a) serial na 6
Psia_Jucha

Ja studiuje prawo i właśnie zakuwam historie doktryn POLITYCZNYCH i prawnych, więc niejako z musu muszę sie trochę polityką interesować, czy tego chcę czy nie chcę;p.

Twoflower

Lubiłam historię doktryn, jedyny przedmiot z zeszłego roku ktory chociaż trochę mnie interesował;)

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Gdzie studiujesz?
Ja może i bym polubił ten przedmiot... gdyby nie wymagania egzaminatora. Po prostu nie jestem w stanie się nauczyć odpowiedzi na 134 pytania (czyli mniej więcej poglądów około 100 osób)....

Twoflower

W Toruniu na UMK. Nie miałam podanych pytań tylko książkę do nauczenia się i już. Dobrze to się czytało. Poczekaj aż zobaczysz podręczniki do wszystkich postępowań, zwłaszcza karnego;p Wspomnisz doktryny z łezką w oku.

ocenił(a) serial na 6
alien_2

U nas nie ma ksiązki, tylko LEKSYKON myślicieli politycznych i prawnych napisany przez naszych prowadzących.
W leksykonie znajdują się biografie około 300 ideologów prawa i nie jest za wielką frajdą uczenie się z tego...
Na razie jedyne postępowanie jakie miałem było zawarte w Prawie o wykroczeniach, ale to raczej nic w porównaniu z postępowaniem karnym czy adminisracyjnym, ale na to będę narzekał dopiero za rok;p

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Zapomniałem dopisać.
Jak coś ja studiuje we Wrocku na UWr.

ocenił(a) serial na 6
alien_2

By pokazać poziom jakiego życzą sobie od nas wykładowcy zacytuje dwa (chyba najfajniesze pytania):
82. Polska myśl polityczna w II połowe XIX wieku - Popławski, Świętochowski, Bobrzyński, Dmowski, Kalinka, Szujski.
62. Utylitaryzm Benthama a etyka praktyczna Petera Singera. (to drugie po prostu tak fajnie brzmi;p).

ocenił(a) serial na 7
Twoflower

o popatrz ja też na Uwrze <3

ocenił(a) serial na 6
Psia_Jucha

Hehe
2 osoby oprócz mnie na forum
1. studiuje ten sam kierunek co ja
2. studiuje na tym samym uniwerku co ja
to sie nazywa traf;p

ocenił(a) serial na 7
Twoflower

no popatrz, popatrz, a jak wydziały mamy blisko siebie :) świat jest mały :) znaczy oczywiście abstrahując od tego, że studiuje u nas pod 30 tysięcy studentów :P

ocenił(a) serial na 6
Psia_Jucha

Niezbyt ona pikno;)

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Ja na PIS.
Na lewice w zyciu nie zagłosuję, gdyż preferuje zdecydowanie liberalną gospodarkę od socjalistycznej.
Tusk według mnie jest zbyt giętki (a własciwie nijaki) na arenie miedzynarodowej.
A Palikot.... o ile może wbrew pozorom jego program polityczny nie jest aż taki głupi... to jednak nie chce mieć tak zachowującego się człowieka jako reprezentanta mojego państwa.

Twoflower

Jego program to zdejmowanie krzyża i legalizacja marihuany;p Nie ma nikogo normalnego kto nie narobiłby wstydu.

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Palikot ma chyba najbardziej postępową partię (co ma swoje plusy jak i minusy).
Uważam, że pewnych rzeczy nie da się uniknąć (jak legalizacji par homoseksualnych) i że dużo lepiej wyjdziemy na tym, że pójdziemy z nurtem niż, że będziemy tkwić w religijnym konserwatyźmie.
Tak naprawdę to co mi w PIS-ie najbardziej przeszkadza to jednak szerzona przez wielu jego popleczników nietolerancja - która w obecnych czasach jest już wszędzie zwalczana.

użytkownik usunięty
alien_2

Haha na plastusia głosowałaś? ;>
Bo on mi właśnie z tym uśmiechem plastusia przypomina.
Dobrze,że postkomuna przegrała z hukiem.

Ściśle mówiąc nie na niego tylko na posłów z Torunia, wszedł ten którego chciałam;P

ocenił(a) serial na 6
Psia_Jucha

Nie przesadzajcie z tym wiezieniem.
Do totalitaryzmu jeszcze nam daleko.
Do wiezienia mozesz trafić najwyzej jeśli będziesz udostępniać pliki lub będziesz czerpała z nich zysk.
ACTA za to niesamowicie wzmocni pozycję korporacji z prawami autorskim, wiec bedziesz narażona na pozwy cywilne albo po prostu sobie nie sciagniesz.... bo nie bedziesz miala skąd.

ocenił(a) serial na 6
_Anusia_

Policia nie wtargnie ci do domu... bez przesady, mają ważniejsze rzeczy do roboty...
Po prostu, dostawca odetnie ci internet a firma posiadająca prawa autorskie prześle ci propozycję ugody....
Zapłacisz z 800 euro by nie ryzykować rozprawy i po krzyku...
Gorzej jak takich pozwów przyjdzie z 5, albo i z 10....

ocenił(a) serial na 4
Twoflower

Zawsze może być jeszcze gorzej. Jak miał na przykład ten student w Anglii.
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Student-pierwsza-ofiara-miedzynarodowych-por ozumien-antypirackich,wid,14199686,wiadomosc.html

ocenił(a) serial na 6
xena_4

Ale on prowadził działalność umożliwiającą szerszej grupie ludzi dostęp do plików objętych prawami autorskimi, to co innego niż ściagnięcie pliku na własne potrzeby.

ocenił(a) serial na 4
Twoflower

http://czat.onet.pl/1,265,8,95317071,235879919,11820237,0,forum.html
Komentarze odnośnie ACTA. Warto poczytać.

ocenił(a) serial na 8
xena_4

Czyli że TVD możemy oglądać online, tylko gorzej z tymi, którzy wrzucają, czy ja dobrze rozumiem?

l578

Zawsze było gorzej z tymi, co udostępniają. Jednak i to dało się obejść. Przykładowo nasze guru chomiczek :) Ten serwis działa jako przechowywalnia danych w sieci :) Zacytuję
"(...) Oznacza to, że ściągając od kogoś pliki, np. w celu podjęcia decyzji o późniejszym zakupie płyty, nie narusza się prawa. Ale należy pamiętać, że zakres dozwolonego użytku obejmuje wyłącznie korzystanie z pojedynczych utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego. Udostępnianie utworów szerszej niż powyższa grupie osób naraża nas na odpowiedzialność karną i finansową.
Uwaga: instytucja dozwolonego użytku nie ma zastosowania do programów komputerowych i elektronicznych baz danych."

ocenił(a) serial na 8
Madame_7

Ostatnio na chomiku odkryłam fascynującą właściwość w postaci "przelew internetowy" i wtedy wychodzi taniej niż sms-em. Ale troszkę boję się, że rodzice prześledzą mi transakcje. Aczkolwiek chomikuj będzie moją jedyną deską ratunku jeśli przyjdzie mi kiedyś ściągać filmu zamiast oglądać online

l578

Przelewy zawsze były tańsze. Nie tylko Twoją deską ratunku będzie ;) Pozamykali, bo się boją. Jeden z naszych serwisów ma się całkiem dobrze. Uzupełnia seriale na bieżąco.

Madame_7

na chomkiu jest wszystko jak zawsze

ocenił(a) serial na 6
Twoflower

Pamiętajcie, Polska to kraj absurdów niestety...
Nie zdziwię się, jak zaraz się zaczną jakieś jazdy, których byśmy się nie spodziewali.
Widzieliście tą przeróbkę reklamy Plusa? XD
http://www.youtube.com/watch?v=Vrmgzd21iKE

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Hehehe :P

kasiunia_nr1

http://referendumacta.pl/ działajmy

użytkownik usunięty
kasiunia_nr1

Wiecie jaki filmik usunęli z youtube? Słodka dwuletnia dziewczynka jechała autem z rodzicami, w radiu leciało "Skyscraper" Demi Lovato, a ona śpiewała :P Został usunięty z powodu naruszenia praw autorskich:D Mówię wam, niedługo nas zamkną za śpiewanie pod prysznicem :P

...