Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122893
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Czy żałujecie któregoś z bohaterów z tych którzy zginęli ,tzn czy sądzicie,że niesłusznie zginął albo po prostu się przyzwyczailiście do niego ? Podajcie przykłady,nie musicie uzasadniać,ale jeśli chcecie to możecie

ocenił(a) serial na 10
Lily_115

Lexi. Fajna babka z niej była, taka wystrzałowa... ;)

urszulankaa

Zgadzam się. ;) I wspierała związek Elena-Stefan. ;)

Żałuję Anny. Vicky nawet nie, ale Anna... pasowała do Jeremy'iego. ;) A tak... xP

ocenił(a) serial na 10
Rilla

no Anna była też spoko... i powiedziała Damonowi, że wampiry z krypty chcą zabić rodziny założycieli. ;)

urszulankaa

No... ;)

Trochę żal mi też burmistrza Lockwooda, bo teraz zastąpi go ta zd***a (sorry za epitety) zn. jego żona xP nie lubię baby! XP
Koleżanki ze szkoły Isobel.
Tego przystojniaka co był z Anną na początku dwucyfrowych odcinków. :)
Pearl...
Harpera...

Kurde, coś dużo ich... :)

ocenił(a) serial na 10
Rilla

i babci Bonnie...

urszulankaa

Właśnie! Fajna babka! ;)

Nie wiem, czy wymieni ktoś wujka Johna, bo to bardzo kontrowersyjna postać. Z jednej strony cieszę się, że Kath w ostatnim odc. próbowała go zabić (jak jej wyszło zobaczymy w 1 odc. 2 sezonu bo tam jeszcze ma być wujek John), a z drugiej strony chciałabym, żeby się zmienił. :)

ocenił(a) serial na 10
Rilla

no ja tak myślę, że się zmieni, o ile przeżyje... przez to, że wie, że Elena wie, że on jest jej ojcem to będzie juz może milszy. ;) chyba że go Katherine zaczaruje. ;)

urszulankaa

Też mam taką nadzieję. Może Isobel też wróci? :) Byłoby fajnie gdyby oni naprawdę się zeszli, a Alarick był z Jenną... :)

A propos Jenny. Trochę mi szkoda Logana bo w końcu się przekonał że kocha Jennę jak się przemienił. A później Rick go zabił :(

ocenił(a) serial na 8
urszulankaa

Lexi - wielka szkoda że tylko jeden odcinek był z jej udziałem.
Pearl - liczyłam że zobaczymy ją też w 2 sezonie:(

Obie piękne i ciekawe:)

ocenił(a) serial na 10
holly_bell

A mi Logana 'Drania' Fella ;) nie szkoda.. fakt, przed przemianą był jeszcze ok, miły, fajny, ale po przemianie go nienawidzę...

urszulankaa

Mi jest najbardziej żal:
Anny- ona przecież tak pasowała do Jeremy'ego i w ogóle była fajna.
Pearl- na początku mnie wkurzała ale potem była spoko
babci Bonnie- szkoda mi jej szczególnie że jej śmierć przyniosła straszne skutki w charakterze Bonnie
Lexi- była taka fajna, wesoła i w ogóle ją lubiłam

Ananana

Zgadzam się, że śmierć babci zmieniła Bonnie. Teraz jest taka... głupia po prostu. Nie podoba mi się też to, że zacieśniła relacje z Caroline, a rozluźniła z Eleną. Car jest zbyt płytka. Może przy Mattim się zmieni, ale wątpię, skoro on kocha ją taką jaka jest. :P

ocenił(a) serial na 10
Rilla

no, Bonnie kiedyś była dużo fajniejsza..
ale Caroline może sie zmieni przy Macie, bo przecież robiła dla niego te 'przemówienia' ;D

urszulankaa

Ale wiesz co? Trochę się o nią martwię (zn. o Caroline). Przecież coś się jej stało w ostatnim odc. Mam nadzieję, że wyzdrowieje - mimo wszystko ;D

ocenił(a) serial na 10
Rilla

no, ja myślę, że wyzdrowieje, tylko w jakiś sposób będzie zależna od Tylera, bo to że jej coś się stało to chyba miało jakieś powiązanie z nim.. bo jak on się ocknął, to Caroline zemdlała...

urszulankaa

Wow, nie pomyślałam o tym! Brawa dla ULI! ;) ta to ma łeb! :D

Jednak mam nadzieję, że tak nie będzie. Koniec końców wolałabym żeby była z Mattem. :P

urszulankaa

no możliwe że ma to jakiś związek. jakby tak było to było ciekawie.

Ananana

miało być: "to by było ciekawie" sorry za pomyłkę.

ocenił(a) serial na 6
Ananana

Mi szkoda Anny i ewentualnie Lexi. Fajna z niej była zabawowa dziewuszka, i nawet Stefcio się przy niej rozruszał. I te gołe tańce na Statule Wolności - zajebioza;)

ocenił(a) serial na 10
Lily_115

no tak, szkoda, że tych tańców nie było pokazane... ;D haha
a dla mnie to z Caroline i Tylerem jakos tak samo przyszło, dla mnie to zdawało się być oczywiste. ;D

Lily_115

Ja się wręcz wkurzyłam jak zginęła Pearl i Anna! Fajne były ;]

ocenił(a) serial na 10
Queen_J

Lexi , Vicky , Pearl, Anna. uwielbiałam je i wszystkie umarły o.o

ocenił(a) serial na 9
Wiki69

Lexi bardzo fajna była, Anna na początku nie bardzo ,ale potem już spoko :) I babcia Bonnie... szkoda, bo po tym Bonnie się zmieniła...

Queen_J

No to mi szkoda :
Lexi - była strasznie towarzyska i szalona,ogólnie miała u mnie plus za te rozmowę z Eleną
babci Bonnie-po jej śmierci Bonnie się zmieniła na gorsze,odtrącając przy tym Elenę .
Anny - dziewczyna straciła matkę i czekała tyle lat aby ją odzyskać.Kiedy jej się to udało miała tylko kilka dni aby się nią nacieszyć ,bo John zabił jej matkę Pearl,a potem ona sama też zginęła z jego rąk. ;/ Myślałam,że będą sobie wiodły z matką spokojne życie,a tu lipa.Poza tym nawet pasowali do siebie z Jeremym.

Lily_115

Wiodłyby spokojne życie, gdyby usunęły się w cień i nie knuły spisku, a również nie chciały zostać w mieście. A tak to...

ocenił(a) serial na 8
Lily_115

Mi najbardziej szkoda:
- Anny - tak świetnie pasowala do Jeremy'ego,
- Lexi - fajna, pozytywna wampirzyca,
- Harpera - sympatyczny, spokojny, taki grzeczny chlopak ;] caly czas mialam nadzieję, że polączą go z Bonnie - pasowaliby do siebie idealnie :)

ocenił(a) serial na 8
Bittersweet88

Harper - zapomniałam o nim:) tak bardzo pozytywna postać, lubiłam go, taki trochę zagubiony w nowym świecie, zupełnie nie pasował na wampira:)

Bittersweet88

Ja też zapomniałam o Harperze :-) Ale, żeby od razu z Bonnie?! Nie to jakoś by nie wypaliło xD Ja miałam nadzieję, że on się spiknie z Pearl ; ]

Queen_J

no Harper był fajny ale ja bym go tam z nikim nie łączyła. na mój gust najlepiej mu jest samemu.

Lily_115

Wiecie co? Po ponownym obejrzeniu pierwszych 10 odc. stwierdzam, że nie żal mi Logana. Jednak jego przydomek by Jenna pasuje do niego ;)

ocenił(a) serial na 9
Rilla

a mi żal
Vicky - kurcze, zaczęłam ją całkiem lubić, chociaż wiem, że nie wiem co można by z nią dalej zrobić gdyby przeżyła
Anna - ucieszyłam się jak jej matka umarła, bo ją ograniczała, a teraz już mogło być tak dobrze...

chyba nikogo innego mi tak nie żal, a jak babcia umarła to się też cieszyłam, bo przynajmniej panna Przymuł - mam ciągłe fochy - Bonnie na trochę zniknęła z serialu...

Elisa123

no tak zniknęła ale potem wrócił 3 razy gorsza :/

ocenił(a) serial na 7
Ananana

Anna przede wszystkim, Lexi, Pearl, Harper, no i trochę byłoby mi nawet szkoda Johna Gilberta gdyby nie to, że zabił Anne. W ogóle wiele śmierci było bezsensownych, a najgorsze, że wiele z tych zabójstw było sprawką Damona;/

Lily_115

Wiecie co? troszeczkę szkoda mi było ojca Stefana i Damona :) O nim wszyscy zapomnieli ;)

ocenił(a) serial na 9
Rilla

bo jego śmierć nic nie zmienia, to prawda, była smutna, jednak nawet gdyby przeżył... umarłby ze starości, a w ten sposób ubarwiali serial :)

Rilla

No trochę może i tak.Nie zapominajmy jednak,że to on strzelił do Stefana i Damona,a gdyby oni mięli w sobie wampirzej krwi to zabiłby własne dzieci...Znaczy..i tak zabił,ale w innym znaczeniu trochę,bo w ten sposób zbliżył ich do zacnego grona wampirów.

A co myślicie o Zachu ?

Lily_115

trochę było mi żal Zacha ale szczerze on mnie ani ziębił ani grzał, był mi obojętny. szkoda mi go tylko ze względu na Stefana.

Ananana

mnie trochę szkoda. ale fatalnie grał, fakt

Rilla

Mason. Był jaki był,szkoda,że przeszedł na tą złą stronę.

Lily_115

Anna i jej matka zapomniałam jak miała na imię

ocenił(a) serial na 8
madzia07_2

Z wszystkich bohaterów którzy zostali usunięci, raczej najbardziej brakuje mi Pearl. Moim zdaniem była to bardzo ciekawa, mroczna jednakże głęboka postać, mogli bardziej rozwinąć jej wątek. Żal mi trochę też Anny, jej związek z Jeremym był ciekawy, bez Anny dla mnie Jesremy stał się irytujący. Reszta boharetów którzy nie żyją jest mi raczej obojętna

emileczka0110

Lexi - trochę zakręcona, ciekawa i miła osoba, chciała pomóc a zginęła...
Anna - pasowała do Jeremiego,a ten *** wujek John musiał ją zabić
i
Mason - ale tylko i wyłącznie za wygląd ; d

Reszty jaoś nie żałuję. I nie miałabym nic przeciwko gdyby do listy poległych dołączył wujek John.

ocenił(a) serial na 6
_Hayley_Williams_

Tak, żałuję!!!!
Cholernie szkoda mi Masona, i ja im tego never ever nie wybaczę;(
;)

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

Mason i Anna. Lexi fajna była ale trudno powiedzieć co by było dalej. Była tylko w jednym odcinku. Ale była w pożadku.No Mason to ze wzgledu na to że było z nigo ciacho, powinien zostać. No a Anna, była taka fajna. No i była z Jeremim ;p. Reszty nie pamiętam i mam ich gdzieś. NO może prusz babci Bonie.

ocenił(a) serial na 8
Bloody_Anna

Ameryki nie odkryję... Anna, Pearl, Lexie, babcia Bonnie a teraz Mason... mam chwilowego focha na ten serial:(
Uśmiercają (albo gdzieś wysyłają) po kolei wszystkich, których polubiłam.

użytkownik usunięty
Lily_115

No pewnie że tak .
Pearl i Lexi . Obie pozytywne i silne postacie . Mogły by coś zaradzic na Katherine , a tak to nikt nie ma z nią szans . Zwłaszcza żal mi Lexi , zawsze gotowa żeby komuś pomóc , na pewno wystartowała by do Katherinki , strasznie mnie ciekawi jaki byłby wynik starcia . Na pewno byłoby co oglądac . No i Pearl , to wbicie kciuków w oczy Damona , to była niezapomniana scena , mistrzostwo . Usadziła gościa jednym ruchem .

ocenił(a) serial na 9

a ja wciąż żałuję, że Anne uśmiercili, właściwie kompletnie nie rozumiem ich decyzji!

ocenił(a) serial na 9
Elisa123

Hmmm ... Myśle, że babci Bonnie, Anny i tej laski która zabił Damon chyba w 14 odcinku ... co jej wyrwał serce ...

ocenił(a) serial na 10
ciacho_77

żałuję Vicky i Lexi chcialabym zobaczyc przynajmniej retrospekcje z nimi bo fajne były : D

Lily_115

Mnie najbardziej szkoda jest Lexi, była w jednym odcinku a nadal ją pamiętam, fajna była i tyle. ;D
Vicky też mi szkoda, taki biedy był Jeremy po tym wszystkim. :(
Anny też mogliby nie uśmiercać, w końcu to druga dziewczyna Jeremiego która została zabita, póki co to nie ma on szczęścia w związkach xD
Pearl też mogli sobie darować, ale tu nie mam jakiegos określonego powodu. ;)