Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Co będzie

ocenił(a) serial na 10

Zastanawiacie się co będzie dalej ? W najnowszej książce piszę na samym końcu że DAMON stanie się CZŁOWIEKIEM. Ale nie wiem czy tak będzie. To co teraz jest z Klausem, to pikuś , w książce to tak powiązane jest. Rose chyba umrze w 12 odc. Ale będzie super.!!

P.S Dobrze że choć Elena jest ze Stefano.

użytkownik usunięty
seph

a nie wpadłaś na to że np. w angielskich klawiaturach nie da się ustawić polskich znaków ?
dziecko, świata nie znasz, ciekawa jestem tylko ile masz lat.
i czy cały ten temat jest na serio, czy jest to tylko prowokacja z twojej strony.
mam jednak nadzieję że to drugie, i że tacy ludzie nie chodzą nacodzień po świecie.

Z jednej strony chciałoby się myśleć, że to tylko głupia prowokacja, bo głupota - udawana czy też nie - autorki tematu, przekracza wszelkie granice. Też zastanawia mnie, ile ma lat. Mówi, że nie mamy kultury, a sama nazywa innych "syfiarami", "szajbuskami" i "gówniarami" (to oczywiście tylko bardzo mała część wyzwisk, które rzuciła w naszą stronę). Twierdzi, że piszemy jak małe dzieci, niech więc najpierw popatrzy na swoje wypowiedzi, nim się odezwie. Chciałam też podkreślić, że to ona sama zaczęła tę całą kłótnię mówiąc, że jest jej żal mnie i blush, bo lubimy Damona. Żałosne.

Neff

No cóż, nie można odmówić Ci racji, Neff. Albo prowokacja, albo kabaret, albo autentyczna głupota ( i ta ostatnia możliwość przeraża mnie najbardziej), ja innych wyjść poza tymi trzema nie widzę. Jeśli ktoś wykazuje się choć minimalną dozą kultury, nie nazywa innych ludzi "syfiarami" czy "szajbuskami". I na litość Boską, ktoś, kto pisze błąd za błędem, nie powinien chyba uczyć jak się pisze ludzi, którzy używają poprawnej polszczyzny. A, a tak swoją drogą- zakładając temat na forum ogólnodostępnym, np. na jakiejś stronie tematycznej FW, to trzeba zdawać sobie sprawę, że nie wszyscy mogą podzielać Twoje zdanie. Forum jest stworzone po to, by na nim dyskutować, a dyskusja zazwyczaj polega na rozmowie pomiędzy ludźmi, często o bardzo odmiennych poglądach:)
PS. Nie pisze się "se", tylko "sobie". To tak swoją drogą.

Ava713

Ja też lubię Damona, ale nie obrażam z tego powodu fanek Stefana. Ale to może kwestia różnic w zachowaniu:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
maja_19

Z tego co wiem, to obie formy są poprawne i uprzejmie proszę o nie nazywanie mnie "debilką z wiochy":)

Ava713

To nie było do Ciebie Ava713, prędzej jest oświecająca jak zawsze wypowiedź seph ;)
Co do autorki tematu, dziękuję ślicznie za komplement w moim wieku parę lat mniej nigdy nie zaszkodzi ;)

butterfly24

Aha, to w takim razie przepraszam:) Myślałam, że do mnie:)

ocenił(a) serial na 10
maja_19

A no i przepraszam za nieporozuminie :)

maja_19

Nie ma sprawy:)

maja_19

Teraz już wiem i bardzo Cię przepraszam, maja_19;P Po prostu źle spojrzałam na te nieszczęsne łączniki i dlatego myślałam, że to do mnie;D;P

ocenił(a) serial na 10
Ava713

Nie no nie masz za co naprawde, moja wina troche mnie emocje poniosły ;)) Mimo wszystko...nie powinnam ;D

maja_19

Daj spokój, nic się nie stało, każdemu się zdarza:) A ja mogłam za to lepiej patrzeć, więc moja wina, że tego nie zrobiłam;P

ocenił(a) serial na 10
Ava713

Hehe no dobra to niech bedzie ze wina jest troche po obu stronach;)) Ważne że sie wyjaśniło, pozdrawiam :)

maja_19

Niech będzie:) Zgadzam się, że fajnie, że się wyjaśniło;D Również pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 10
Ava713

:))

seph

Nie uwielbiam się kłócić i nie przeszkadza mi to, że jesteś zwolenniczką Stefana- to jest Twój gust i masz do tego pełne prawo, ja to szanuję. Po prostu byłoby nam miło, gdybyś Ty szanowała nasz gust i tyle:) Nie jestem kserokopiarką ani nie mam, jak to ujęłaś, "swojego dnia"- raczej swoje zdanie. I nie rozumiem, czemu nas wyzywasz, skoro można załatwić sprawę spokojnie, bez nerwów:) A fakt, że ktoś źle cię traktuje, nie znaczy przecież od razu, że Ty też musisz go tak traktować.

użytkownik usunięty
seph

No dokładnie, poszłam po rozum do głowy i olałam ten durny temat:)
Ale aktualnie potrzebowałam coś na poprawę humoru i przypomniałam sobie o tym temacie. Dzięki, ubawiłaś mnie swoimi wypowiedziami do łez.

ocenił(a) serial na 10

Ty przynajmniej zmądrzałaś, i wiedziałaś że nie będziesz się kłócić z mądrzejszym

użytkownik usunięty
seph

A skąd wiesz jakie miałam motywy? Dla mnie jesteś albo głupia, albo się zgrywasz. Napewno nie mądra i masz nierówno w główce jeśli myślisz, że jest inaczej.

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 10

Ponieważ nie pozwolę by niszczyły mi temat

seph

Temat to już dawno legł w gruzach, gdyż wg autorki odpowiedź może być tylko jedna...

ocenił(a) serial na 6

Też mnie to ciekawi?! Pisze tam gdzie mi się podoba tworzysz temat na FORUM ogólnodostępnej strony. Nikt ci nie zabrania tworzyć tematów (chociaż patrząc na ten chyba ktoś powinien!) więc z jakiej racji ja nie mogę sobie pisac gdzie chcę! Jesteś żałosna a z Twoich wyzwisk (włącznie z pojazdem po czyjejś matce) wnioskuję że też ostro zakompleksiona ;]
PS. Prawda w oczy kole... Pozdro dla ludzi bez kompleksów ;)

ocenił(a) serial na 10

Mój też zablokowała tylko dlatego ze stwierdzilam fakt xD ja również osobiście zgłosilam nadużycie gdyż nie bedzie jakis prostak mojej osoby inwektywami obrzucał ;D

maja_19

Najlepiej niech wszystkie te komentarze zablokuje... A swoje z wyzwiskami na nas zostawi :| Jak można być tak upierdliwym dzieckiem, seph? Dajże już spokój, dziewczyno! Poza tym... co to za temat? Takie luźne refleksje (jeśli w ogóle można to tak nazwać) to Ty sobie możesz rzucać gdzie indziej, po co od razu zakładać nowy wątek? Piszesz, że cieszysz się, że Elena jest ze Stefanem, a gdy tylko ktoś napisze, że woli ją z Damonem, zjeżdżasz go.
,,W najnowszej książce piszę na samym końcu że DAMON stanie się CZŁOWIEKIEM. Ale nie wiem czy tak będzie." - co to ma niby być? Żałosne to mało powiedziane... Skoro nie mamy niszczyć Ci tematu, to czego od nas oczekujesz? Że odpowiemy "tak suuuuuuper, że Rose umarła"?

Neff

Żeby nie było znów nieporozumienia: wypowiedź powyżej skierowana do seph, nie do maji_19 :D

użytkownik usunięty
Neff

Tak w ogóle to nie "piszę", ale jest napisane 'droga' Seph;)

Zresztą, to jeden z licznych błędów, które popełnia w każdym poście :) Tak więc wielki z niej znawca poprawnej polszczyzny, a ciągle nam mówi, że to my piszemy niepoprawnie...

seph

Tak, my też się śmiejemy z Twojej głupoty, seph :) Twoje wypowiedzi dostarczają nam świetnej rozrywki.
Ach, więc nie przeczytałaś, co napisałam, bo "nie czytasz tych naszych głupich wypowiedzi", ale każesz mi iść po słownik? Bardzo mądre. Doprawdy, jestem najlepszym przykładem na "wtykanie gęby w czyjąć sprawę"? Uwierz mi, Ciebie nikt nie przebije.

ocenił(a) serial na 10
Neff

tak Ci pocisnęłam że musiałaś zgłosić?
Jesteś słaba i głupia szczerze mówiąc .

seph

Słuchajcie, kto już przeczytał "Shadow Souls" ?? byłabym wdzięczna za jakiś spoiler :)
Co, kto, kiedy i gdzie :)
Dzięki.

zgadnij_kto

"Skruszony Damon, razem z Eleną oraz jej dwiema przyjaciółkami- Bonnie i Meredith, wstępują w ciemny wymiar z zamiarem uwolnienia Stefano. W tym złowrogim świecie udaje im się zawrzeć nowe znajomości, narobić niezłego zamieszania a Damonowi...jeszcze bardziej zbliżyć do Eleny." - to chyba najlepiej w skrócie opisuje tę książkę :) Dużo ciekawych scen pomiędzy Deleną, nowy bohater-wampir, którego bardzo polubiłam (znajomy Damona XD) i takie tam. Nie wiem, czy chcesz wiedzieć, jak się wszystko mniej więcej zakończy (jeśli nie chcesz, nie czytaj dalej, bo to już duże spoilery ;p). Damon, Elena, Meredith i Bonnie ostatecznie uratują Stefano z tego więzienia i wrócą do Fell's Church, gdzie czekać na nich będzie pani Flowers i Matt. Ostatecznie Damon stanie się człowiekiem w wyniku powąchania kwiatka, który zrobił specjalnie dla Stefano zaprzyjaźniony z nim lisołak z więzienia XD Stefano będzie wściekły na swojego starszego brata i dojdzie między nimi do bójki, ale takiej "nieprawdziwej" :D No i stracą przez to silnego sprzymierzeńca, bo Damon jako człowiek już się aż tak bardzo nie przyda :)

seph

Nie mam zamiaru już tutaj pisać, bo śmieszą mnie Twoje wypowiedzi. Nie wiem, czy nie zdajesz sobie sprawy ze swojej głupoty, zgrywasz się - cokolwiek. Nie interesuje mnie to. Kto tutaj jest "słaby i głupi"? Porządnie się nad sobą zastanów, dziewczynko. Ja nic nie zgłaszałam, to tak na marginesie :|

użytkownik usunięty
Neff

Dajmy spokój, dziecko się nudzi. Internetowego trolla nie wolno karmić.

Tak, lepiej dajmy spokój. Takie dzieci po prostu nie rozumieją, co się do nich mówi.

Neff

I uważają za 'słabość' zgłaszanie wypowiedzi, podczas gdy same tak robią z połową tematu;P Święta racja, dziewczyny:)

ocenił(a) serial na 10

Internetowy troll, Blush, zawsze mnie rozśmieszasz !!
Kto tu każdy dzień zagląda na forum ??? no ty!
Ciekawi Cię co napiszę ?
Prędzej ty jesteś internetowym trollem, niż ja - blush.

Neff

hehe, wesoło tutaj macie :o)

Neff - dzięki za opis, ale znam go już. Myślałam o czymś więcej... Czytałam gdzieś na forum, że jakiś nowy wampir się pojawia... znajomy Damona...??

zgadnij_kto

Tak, znajomy Damona - wampir Sage. Niestety, autorka nie wyjawia, w jaki sposób i gdzie się poznali, a szkoda :( Właściwie już dochodzi do momentu, że prawie się dowiadujemy, ale jednak nie :( Sage pomagał Damonowi, Elenie, Bonnie i Meredith w tym innym wymiarze i ratowaniu Stefano, ale na końcu odszedł (już nie pamiętam, kiedy dokładnie, ale chyba zanim "przeteleportowali" się do Fell's Church). Mam nadzieję, że powróci w ostatniej części, bo bardzo go polubiłam :)

ocenił(a) serial na 10
Neff

Po za tym proszę Cię abyś nie wypowiadała się na moim nowym temacie.
Tam mają pisać inteligentni ludzie.
Nie zaśmiecaj, kolejnego stołu, jeśli nie chcesz się kłócić.

seph

Co z tego, że to Twój temat? Mam takie same prawo odpisywania, jak wszyscy. Zgadnij_kto wyraźnie napisała tę wiadomość do mnie, więc jaki masz znów problem? Pod tematem napisanym przez nieinteligentną osobę mają pisać tylko inteligentni, tak? Ależ proszę bardzo, nie wtrącam się. Rzeczywiście, nie warto zniżać się do Twojego poziomu. To tyle z mojej strony.

użytkownik usunięty
Neff

Neff daj spokój, jak ją zignorujemy to przestanie tu pisać. Jej wypowiedzi są tak żałosne, że nie warto na nie odpisywać.

Neff

a wie ktoś co stanie się z Katherine?xd