Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122883
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

moim zdaniem był... świetny
wszystko działo się szybko... poprostu wielkie WOW

filmyitylkoto

Odcinek niesamowity... A koncówka... aż szczęka na klawiature mi opadła...
Musze powiedzieć, że byłam trochę przerażona powrotem Kathrine,że Nina nie da rady, ale jak na razie idzie jej świetnie!

ocenił(a) serial na 8
PAULA2959

wlasnie skonczylam ogladac , mam tylko jedno do powiedzenia : Czemu to sie juz skonczylo !!!!??? ;( ja chce nastepny odcinek xD

ocenił(a) serial na 6
filmyitylkoto

odcinek byl swietny, duzo sie dzialo, warto bylo czekac
ostatnia scena byla niesamowita, ale mi najbardziej sie podobala scenka w sypialni Eleny z pijanym Damonem:DDD

ocenił(a) serial na 8
gemma_92

juz widzialam zapowiedz 2 odcinka , chyba po tym jak sie ten skonczył mozemy sie spodziewac niezlej jady :D
w ogole stefan nam sie rozkrecil wide juz w pierwszym odcinku ;DD żadnego zamulania haha za to damon ehh chyba go wkurzylo podwójne odrzucenie xD ogladajac cala pierwsza serie myslalam ze nie lubie eleny bo nie lubie tej aktorki teraz wiem e poprostu elena jest beznadziejna ... bo katherine uwielbiam haha mam przeczucie ze ona może miec wiekszy wplyw na stefana niz mu sie wydaje

damee

możesz dać namiar na zapowiedź 2 odc ?

ocenił(a) serial na 10
jagnapl

http://vampirediaries.pl/forum/viewtopic.php?f=45&t=2986

ocenił(a) serial na 8
filmyitylkoto

No świetny odcinek, już nie mogę się doczekać następnego.
Tylko Damona tak bardzo żal...:(

filmyitylkoto

Cudowny. Też szkoda mi Damona, te odrzucenie ze strony Katherine i Eleny... Och, już myślałam, że Jeremy umrze! A tego zdecydowanie bym nie chciała, bo jest jednym z moich ulubionych bohaterów. Cóż, za Caroline nie przepadałam, a jednak trochę to smutne. Czuję, że Katherine jeszcze dużo namiesza. Bardzo dużo. Poza tym Nina spisała się według mnie całkiem dobrze, wcielając się w jej rolę.
Już nie mogę się doczekać kolejnego odcinka! Następny tydzień...

ocenił(a) serial na 10
Neff

No mi przeokrutnie żal Damona jak po tylu latach dowiaduje się od Katherine że to zawsze chodziło o Stefana a nie o niego.. i jeszcze powiedziała to z taką bezwzględnością ... A może ona tylko tak mówi żeby ich skłócić ?? Wiadomo Damon będzie wściekły na brata że on ma i Elenę i może mieć Katherine a on żadną...i dojdzie do ich konfrontacji ...
Ja coś czuje że Katherina dużo namiesza ale najwięcej to w głowie Stefana i jestem pewna więcej niż na 99% że podczas 2 sezonu trochę się role poodwracają : napewno będą jakieś większe sensacje między S i K a Elena wtedy sie przekona/zbliży do Damona (chociaż uważam ze ta troska o niego ze strony E. to też nie jest taka typowo czysta) .. bo wiadomo że serial byłby nudny jakby cały czas była pokazywana taka True Love pomiedzy Stefanem i Eleną.
Co do Caroline to może będzie tak ze miała jeszcze w krwiobiegu krew Damona i stanie sie wampirem?

ocenił(a) serial na 10
agatniczka

Na bank Kat umyślnie skrzywdziła Damona, mówiąc że zawsze to był Stefan, bo wiedziała, że wtedy taki Damon coś zrobi głupiego- i zrobił, poszedł do Eleny i chciał ja znowu całować :P I wtedy na serio został odrzucony.... Bieeeedny :(
I nadal nie moge uwierzyć w to, że Caroline jest %@$^#% !!! Matt sie załamie, wszystkich stracił...

filmyitylkoto

Biedny Damon.. Bardzo mi go szkoda, aż miałam ochotę go przytulić :( Dużo bardziej go lubię niż Stefana.
Gdzieś czytałam odnośnie SPOILERÓW wypowiedzi aktorów i podobno Elena ma bardziej zbliżyć się do Damona (choć po dzisiejszym odcinku wydaje się to niemożliwe), a Stefan będzie czuł coś więcej do Katherine..

ocenił(a) serial na 10
NinaDark

Hmm no tez tak o tym pomyślałam ze Elena mu nie wybaczy ale wczesniej tez krzywdził jej bliskich a ona po pewnym czasie zaczela sie o niego troszczyc i pokazała to nie raz . Miejmy nadzieje ze teraz też tak będzie ... A Stefana to Katherine owinie sobie wokół paluszka ... narazie udaje takiego twardego a później zmięknie .
P.S.Nina w mistrzowski sposób gra Katherine, w końcu pokazała na co ją stać.

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

Brak słów normalnie, chyba z radości obejrze jeszcze raz xD
Zauważyliście jedną drobną iskiereczke miedzy bonnie a damonem na stypie? :p
.

ocenił(a) serial na 10
evasive

No Damon został odrzucony i boję się ze teraz znowu przejdzie na złą stronę mocy :/ Nie pasuje mi wampir= Caroline no ale cóż ... co do Bonnie i D. to fakt ja też "coś" zauważyłam ale i tak wolałabym zobaczyć to jak to własnie Elena otwiera się przed Damonem ..

agatniczka

naprawdę Damon dostał porządnego kopa...;[
elena definitywnie mi podpadła...;@
a katherine porządnie namieszała...;]
stefek sie rokręcił..
a John!?wampirem!!!??

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

No ja od dzisiaj przestałam lubić Elenę bo mogła to załatwić jakos delikatniej :/

agatniczka

ja to się nie dziwię Elenie i Kat. jak bym miała Stefana i Damona to tez bym wybrała Stefka. chociaż pewnie fakt, Kat tak specjalnie powiedziała Damonowi, żeby skłócić braci. szkoda mi Tylera. no i Caroline, ciekawa jestem czy naprawdę będzie wampirem. nie chciałabym tego. odcinek super, tylko za szybko się skończył.

ocenił(a) serial na 8
Dodo140

Ten odcinek zdecydowanie za szybko się zakończył;D
Nina świetnie sprawdza się w roli Katherine i myślę, że ta sobie owinie wokól palca Stefana szybciej niż się wydaje;D

ocenił(a) serial na 10
dombo

Odcinek ŚWIETNY, dużo wrażeń, warto było czekać! Czekam na więcej, no i Caroline?! WOW

ocenił(a) serial na 8
filmyitylkoto

Odcienek świetny. Szybka akcja, zaskakujące momenty i zwroty akcji, dla mnie bomba.

SPOJLERY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Katherina - a to wredna sucz..... mści się za Stefka(?).....czy poprostu bawi?
Biedny Damon - szkoda mi go, jak mógł zabić Jeremego... ma teraz u Eleny przegibane....... nie ma co, a Katherina ciekawe czy powiedziała prawdę, czy chodzi jej tylko o zabawę,może powiedziała co powiedziała tylko po to, aby skłócić braci. Sfecio może (?) mieć teraz obydwie....no ładnie ładnie.........a Damon, biedny sam.....
No i końcówka!!!, Słodka Caroline będzie wampirem? No nie bez jaj.........

ocenił(a) serial na 10
film_lubie

tak sobie mysle po co Katie przemienila Caroline .. co jej to dało ? Chce zrobic braciom na złosc czy do czegos ich sprowokowac :/

ocenił(a) serial na 10
agatniczka

Mysle ze chciała zrobic na zlosc i bonnie i elenie, ale nie wiedziala przeciez ze Damon wczesniej dal jej krew (chyba ?)... i tez pewnie nie wie, że Caroline wrócą wspomnienia z początku 1ego sezonu... i podejrzewam ze bedzie przeciwko Damonowi :(
Może Kat 'zawładnie' nad Caroline :P

ocenił(a) serial na 6
evasive

-wydaje mi sie ze Katherina wiedziala o tej krwi D w Caroline, to miala byc "wiadomość" dla braci Salvatore i dla Eleny, wsciekla sie i zaczela te swoja gre z nimi
-biedny Damon, dwa razy zostal rzucony i na dodatek obie wola jego braciszka, co do K to ona specjalnie mu tak powiedziala, wiedzala ze w ten sposob najmocniej go zrani i spowoduje klotnie miedzy bracmi, z ich dwoch to Damon jest bardziej podatny na jej sztuczki
-Nina swietnie sobie poradzila z "nowa" rola, nawet Stefan przy niej jest bardziej charakterny:DDD

gemma_92

Wujek Tylera - niezły ;). Ach niech już pokażą Alarica, Ewcia za Nim tęskni ;)
Odcinek boski, wystrzałowe otwarcie sezonu. Też zauważyłam iskierką na linii Damon - Bonnie. Mam nadzieję, że Damon będzie w końcu szczęśliwy.

ocenił(a) serial na 8
evasive

Słowa Kat to chyba nie była prawda, w końcu miała Stefana, ale poszła przecież do Damona. Gdyby tylko Stefan sie liczył to Damonem by się nie zainteresowała.
Ale Damon uwierzył:(

ocenił(a) serial na 8
evasive

Kat musiała wiedziec o krwi i że Caroline zamieni sie w wampira - kazała jej przeciez przekazać wiadomość. Martwa by tego nie zrobiła;)

ocenił(a) serial na 8
rumba

Wiedziała, przecież na przyjęciu u Locwod-ów Bonie powiedziała do niej coś na temat biorąc ją za Elenę (gdy była zła na Damona). Także to było zaplanowane działanie...........

ocenił(a) serial na 3
rumba

A nie pamiętasz, co Damon powiedział Isobel? Zabicie posłańca to też wiadomość:)

filmyitylkoto

CZEKALIŚMY całe wakacje na ten odcinek... tydzień to pikuś...
wytrzymasz...
ja tez nie wiem co one w nim widzą ,,, co prawda to prawda juz tak nie zamula .. no ale stefcio przy megasexydamonie ...
biedny damon! oj!
ja bym napewno nie miała dylematu kogo wybrać...<3

filmyitylkoto

Ja przed chwilą dopiero obejrzałam. Świetny odcinek !!!! :D:D:D Tydzień jakoś zleci ;)
Jestem w ogóle zaskoczona tym wszystkim.Najbardziej to chyba Kath. zgadzam się z przedmówcami,że Nina sobie świetnie poradziła.
Biedny Damon :(
No i Caroline....

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

super xD

kkdag

caroline... nie pasuje mi do wampira....OJ NIE!

ocenił(a) serial na 8
filmyitylkoto

obejrzałam. i tak: SPOILER
-jakie one są głupie jakbym ja miała takiego Damona to po prostu... się prawie popłakałam, jak robił takie smutne miny i ta końcówka...
-Nina świetnie zagrała Katherine! teraz widzę, że to świetna aktorka, do tego wyglądała mega seksownie, jako Katherine, czyli tak jak powinno być.
-Caroline bdz chyba wampirem, hmmm nie mam zdania na ten temat.
-i to ostatnie zdanie Kath "Gra się rozpoczęła", czy coś takiego, bo oglądałam bez napisów, nadało dreszczyk.
OGÓLNIE ODCINEK SUPER, i mam wielką nadzieję, że nie będzie nic po między Damonem, a Bonnie. wiem, że w książce coś iskrzyło, ale to byłoby straszne w serialu... i myślę, że na razie Stefcio niby nienawidzi Kath, ale coś się na bank zmieni i wtedy hop siup i Elena pokocha Damona. oczywiście to tylko moje pobożne życzenie. i ktoś napisał, ze zroibło się ckliwie, myślę, że po prostu to taki początek, potem się rozwinie z Tylerem i teraz z Caroline plus jeszcze dużo innych nie wyjaśnionych wątków. tyle. czekamy dalej :)

zilustrowana

ja powiem krotko: niesamowite rozpoczecie sezonu :)

a moglby mi ktos wyjasnic dlaczego Jeremy nie stal sie wampirem bo nie zrozumialam
dzieki :)

OurWorldIsMagic

miał pierścień na palcu gdy damon go zabił

OurWorldIsMagic

Jeremy wziął za mało tabletek, by się zabić. Zatruł się, ale "tylko" tyle. Krew Anny, którą miał w organizmie po prostu go wyleczyła z tego zatrucia ;)

ocenił(a) serial na 6
filmyitylkoto

- zabawny moment jak w szpitalu do Damona dotarło, że całował kat a nie Elena. Mina mistrzowska!!
- Potem biedny Damon, Kat go odrzuciła. Potem leci do Eleny i tu znowu odrzucenie - biedny Damon :( a potem zabił Jeremiego - Co za kretyn tak kocha Elene, a tak ją krzywdzi!! Nie ładnie Damon :p
- Stefan: Owacje, że się skapnął, że to kat już myślałam, że się pocałują,
kolejne owacje za " you are still lying, selfish, manipulative bitch!" i ładne przebicie ogrodzeniem :)
- Kat... Ogarnijcie jaką ona robi minkę jak rozmawia w parku ze stefciem. Takie wesoło dziecko. Bardzo słodkie.
- john to się cieszę, że odchodzi, bo nigdy gościa nie lubiłam
- Mason Lockwood... Wygląda trochę jak timberlake - nie mój typ szczerze mówiąc.
- Nowe wampiry: a) Caroline?? Przeżyje? Nieprzeżyje? zostanie wampirem? Nie zostanie? will see
b) ta blondyna z następnego promo to jakaś inna więc kto to wogóle jest jestem ciekawa
c) Jeremy... Wiem brzmi to nieprawdopodobnie, ale stefcio spojrzał mu w oczy i spuścił tak głowę jakby był smutny.
Ogólnie odcinek zarąbisty, chwała ninie że gra obie dziewczyny. Kat zdecydowanie namiesza (czekam na konfrontację elena vs. kat pojedynek o stefana) A damon będzie musiał się napracować by odzyskać zaufanie eleny. Czekam na drugi!!

Relia

Drugi, dłuższy i dokładniejszy zwiastun 2 odcinka;P
http://www.youtube.com/watch?v=mU4Rd8LvHaY&feature=player_embedded

Ava713

taa głupie są i to jak.. no ale coż ;) ja bym się nawet nie zastanawiała tylko rzuciła Damonowi na szyje ;D
no mi też strasznie smutno było jak Damon robił te miny.. i na końcu ;( biedaczek.. idiotki! jaak one mogły ??
A Nina bardzo dobrze sprawiła się w roli Kat- jak już ktoś powiedział mega seksownie, choć szczerze mówiąc myślałam że nie podoła tej roli a tu takie miłe zdziwienie ;)
I ta słodka mina Damona w szpitalu jak się dowiedział że całował Kat- on jest boski ;*

ocenił(a) serial na 10
Ava713

oooo dzika, łapczywa krwi Caroline! :p
i wilkołaki sie rozkrecą... yea!
nie moge sie doczekać; p

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

odcinek jak najbardziej REWELACYJNY, czekam na kolejny

ocenił(a) serial na 10
pipool

jednym słowem SUPER ;D
koniec oczywiście najlpeszy... najpierw 'Zawsze liczył się tylko Stefan' a potem 'Zawsze będzie tylko Stefan' to musiało zaboleć... ale po tym co zrobił Jeremiemu Elena go na prawdę nienawidzi..
No i nie mogę się doczekać następnego odcinka. ;)

ocenił(a) serial na 10
urszulankaa

mysle ze Elena wybaczy Damonowi i to predko gdyz czytalam ze w 3 odcinku ma sie wyberac z Damonem i tym Alaric mu chyba na imie na uniwreytet w sprawie Isabell . A tak w ogole wydaje mi sie ze Katherin sklamala i nie kocha Damona i to zapewne kolejna jej gra !

ocenił(a) serial na 1
urszulankaa

Jedno wielkie WOW! Aż się popłakałam jak K. powiedziała że nigdy nie kochała D.

ocenił(a) serial na 10
urszulankaa

Świetny odc chociaż początku spodziewałam się lepszego za to zakończenie genialne:D I według mnie Katherine jest zdecydowanie lepsza od Eleny:P wprowadza trochę zamętu i jest co oglądać:)

urszulankaa

O masakra!!! Wczoraj obejrzałam pierwszy odcinek Pamiętników Wampirów i był po prostu boski!! Stefan całkowicie mnie zaskoczył swoim charakterem,szczerze powiedziawszy bardzo mi się ten nowy charakter podoba.Nie jest już taki wiecznie nieszczęśliwy i przymulony. Katherin była super. Kiedy oglądam TVD i widze Kat i Elene to mam wrażenie jakby to dwie zupełnie inne aktorki grały, Nina bosko gra Katherin i Elene. Obie te postacie bardzo się różnią charakterami .Dlatego fajne jest to że jedna aktorka potrafi zagrać tak dwie różne postacie w jednym filmie.;). A co do Damona, to jest mi go strasznie szkoda, on jest taki samotny;( nikt go nie kocha;(. Ostatnia scena kiedy był u Eleny w pokoju była taka smutna.:(.Ale wkurzyłam się kiedy zabił Jeremiego, dobrze że miał ten pierściń. A co z Caroline, z Tylerem, Z Bonnie, z Matem??? Ja już chcę następne odcinki. Słyszałam o jakiejś pikantnej scenie z udziałem Eleny i Damona ^^:D. Ciekawe. :)

ocenił(a) serial na 10
urszulankaa

Zdecydowanie. Damonowi (chociaż przez te 145 lat był nieco złośliwy) nie należało się tyle złego w tym odcinku. Strasznie mu współczułam. Wkurzyły mnie te 2 ignorantki.
I sądzę też, że Damon wiedział, że Jer ma ten pierścień bo by go nie zabił. Musiał jakoś wyładować swoją złość, a wiedział, że mu się nic nie stanie.
Mam też nadzieję, że Kaśka odbije Elenie tego Stefana i wreszcie się nawróci szukając pocieszenia u Damona. Wspaniale. Doczekać się nie mogę :D

urszulankaa

wiecie gdzie znajde ten odcinek nowy?

ocenił(a) serial na 3
filmyitylkoto

Hurra!!! Stary, dobry Damon powraca. Wystarczyło tylko zrozumieć, że na nic poza czystą nienawiścią, nie ma miejsca w jego egzystencji. I ten jego obłęd, kiedy dopadł Jeremy'ego i tak wyzuta z jakichkolwiek emocji twarz, gdy potem patrzy na płaczącą Elenę. Rewelacja. Dla tego jednego warto było obejrzeć cały odcinek, bo już się wkurzałem, czemu on taki żałosny się zrobił.

Sharpeace

Biedny Damon. Ja bym Stefana nie wybrała .. Już nie mogę się doczekać drugiego odcinka!! I niech Stefan trochę zostanie bez dziewczyny , bo to niesprawiedliwe!! ;) TEAM DAMON