moim zdaniem był... świetny
wszystko działo się szybko... poprostu wielkie WOW
Tak myślisz? Mi to wyglądało na całkowicie impulsywny i nieprzemyślany gest. Jak wg Ciebie Damon miałby w ten sposób zaskarbić sobie względy Eleny?
Masz rację, że jak dotąd chyba nie zdarzyło mu się tak postępować, ale z drugiej strony nigdy nie widzieliśmy go w takiej emocjonalnej rozsypce...
a jednak tak sądze...
to mądry chłopak...[haha]
teraz sobie tak myśle... może Elena powiedziała że go nienawidzi jakby powiedział Stefanowi prawde że Elena kłamie i naprawde coś do niego czuje... Damon umie rozpoznawać gdy ktoś kłamie [pisałam wcześniej jak ktoś przeglądał poprzednie strony] gdy w 19 odc Stefan mu powiedział że wszystko jest w porządku on odrazu powiedział "kłamiesz! " a potem Stefan przy lodówce wypełnioną ukradzioną ze szpitala krwią
Niewątpię, że to co Elena czuję do Damona to coś więcej niż zwykła sympatia, ale do miłości to tu jeszcze z pewnością daleka droga. Zwłaszcza po tym co zrobił w ostatnim odcinku... Chyba każda normalna kobieta znienawidziłaby go po takiej akcji.
Zresztą już wcześniej Elena nie miała zbyt wielu powodów, aby za nim szaleć - wykorzystywanie Caroline, przemiana Vickie i jej matki itp. itd.
hmm.. ja tam bym za nim szalała na jej miejscu.... chociaż gdyby zrobił to mojemu bratu...:/
tak i tak łatwiej by mi było to wybaczyć jeśli brat żyje niż jak by nie żył...
i pewnie Damon nie zabije tej Caroline jak zapowiadał w zwiastunie 2 odcinka...
bo wtedy Elena by mu już CHYBA nie wybaczyła...[znowu odbiegam od tematu ;)]
Biedny Damon,uslyszal takie przykre slowa:(
Ale jak mogl zrobic takie cos Jeremiemu i Elenie:(
Elena go nienawidze teraz ale ze zdjec z 3 odcinka na to nie wyglada:)
Też wierze, że mógłby mieć jakiś cel, albo nawet jak nie zaplanował go to go osiągnął...
Pokazał jak bardzo wrażliwy jest na takie słowa, totalnie wyłączył switcha dla Eleny, a potem natychmiast włączył go spowrotem - wtedy skrecil głowe J. W sumie jest szansa, że widział pierścień... i chciał w końcu żeby Elena poczuła ten ból co on, bo zawsze mu tylko współczuła.
tak myśle... :P
A ja mam nadzieję, że Jeremy po tym wszystkim co przeszedł [wcześniej i w tym odcinku] i po tym jak Elena stwierdziła, że będzie mu już o wszystkim mówić przestanie zachowywać jak idiota i strzelać fochy tylko zacznie jej pomagać, a jeśli nie pomagać to przynajmniej nie będzie przeszkadzać.
ajwika w pełni się z Tobą zgadzam
a odcinek był super, już nie mogę się doczekać następnego ;)
szkoda mi Damona, biedny jest ;(
pyt.z innej beczki -czy ktoś kiedyś korzystał ze strony serialowe pl??jest tam cały 2 sezon z lektorem niby...trudno mi w to uwierzyć..
świetny odcinek, bardzo dobry początek sezonu ;)
muzyka jak zwykle cudowna i dopasowana do sytuacji :)
Damon ma wyjątkowego pecha, chociaż ja też bym wolała Stefana haha ;) ale Katherine moim zdaniem żadnego z braci nie kochała, a powiedziała tak Damonowi, żeby ich poróżnić, bo na pewno knuje coś niedobrego ;) jej postać będzie mnie denerwowała przez cały sezon, mogę się założyć :D
Odp na mania604: chyba ktos sam to nakręcił, ciężko było by żeby był 2 sezon z lektorem skoro w satnach dopiero będą emitować 2 odcinek w tv. Se ktoś jaja robi z ludzi XD. Polecam iitv.pl :).
Tak szczeże co do Jeremiego, Damon mógł nie widzieć pierścionka ale czy przypadkiem krew Anny wciąż nie była w jego organiźmie? Niby uleczyła bo od naszprycowania sie pigółami no i miała być tylko przez 24 h, ale kto by tam sie trzymał scenariusza. Napewno Damon nie chciał go zabić, przecież miał by jeszcze mniejsze szanse u Eleny jak nie całkowity brak jakiej kolwiek szansy.
Co do Stefana, irytuje mnie. Jak na niego patrze to tylko jedna myśl mi sie nasuwa, kiedy w końcu pocałuje Kat? Takie teatralne gesty odpychające jakoś do mnie nie przemiawiają Jeśli od miłości do nie nawiści dzieli krok to i w drugą strone też da rade.
na serialowe.pl czy coś tam... może być tylko 1 sezon z lektorem... wogóle co za bzdury!!
nawet jeszcze nie ma połowy 2 sezonu...
No ewidentnie ktoś sobie jaja robi z tych co nie wiedzą że nie ma czegoś takiego jak cały 2 sezon VD XD
Odcinek rewelacyjny!
VD rozkręciło się na dobre i mam nadzieję, że utrzymają to tempo ;)
I duży plus za Wonderful Life by HURTS ;) chociaż mam wrażenie, że ta piosenka niedługo się wszystkim osłucha, bo wciskają ją teraz wszędzie, gdzie się da ;)
Odcinek super. Ja się tylko zastanawiam czy Damon widział ten pierścień na palcu Jeremiego. Kiedy go przyciskał do ściany Jeremy złapał go tą ręką z pierścieniem więc Damon mógł go widzieć i wiedzieć, że nic mu nie zrobi... może chciał żeby go Elena znienawidziła skoro nie chciała go kochać. W sumie nawet jeżeli nie zwrócił uwagi na pierścień to i tak nie miał zamiaru go zabić na amen tylko przemienić w wampira... więc tak strasznie podły nie był... w końcu Jeremy sam chciał.
Ciekawa hipoteza. W sumie tez tak myślę. Ale ze strony Eleny i Kaśki to straszne było tak odrzucić go. Znów stanie się podły, a to tylko dlatego, że chciał kogoś kochać...
on kochał Kat ... tyle lat!
a w Elenie jest zakochany od niedawna...
on chciał i kochał....
lecz sądze że nawet to go do końca nie sprowadzi na złą ścieżke...
będzie troche mniej uczuciowy ale nie taki jak na początku
Ehhh... dawno mnie nie było na forum... aż wstyd. Czas nadrobić zaległości...
Więc, po obejrzeniu 1go odcinka drugiego sezonu, muszę dać upust swoim wrażeniom.
A więc: odcinek rewelacyjny... śmiało mogę stwierdzić, że jeden z lepszych do tej pory. Dzieje się naprawdę sporo, do tego muzyka - genialna!!! Jak usłyszałam One Republic, to mnie już całkiem rozwaliło. Trzeba przyznać że 2gi sezon ruszył pełną parą i to od razu na wysokim standardzie. Mam tylko nadzieję, że kolejne odcinki będą jeszcze lepsze, a przynajmniej równie dobre.
Postać Kat oceniam pozytywnie... chociaż oczywiście będzie mnie nieźle wku... przez cały sezon, to muszę przyznać że w serialu potrzebny był negatywny bohater, skoro Damon... powiedzmy że... jest mniej wredny niż był na początku :D hehe
Swoją drogą ciekawe co Kat kombinuje, bo na razie oczywiste jest tylko to, że za wszelką cenę chce namącić miedzy braćmi... co jak widać się jej świetnie udaje.
A Damon mnie rozłożył na łopatki... nosz kuźwa... biedny chłopak, nie ma szczęścia w miłości, obie (Elena i Kat) go odrzuciły. Nie dziwne, że wpadł w szał i ze złości "ukatrupił" Jeremiego. Jak zwykle Ian świetnie sobie poradził z rolą... jego smutne oczka i nieszczęśliwe miny prawie mnie doprowadziły do łez. :) Stefan nudny... chociaż podobało mi się jak cholera, kiedy totalnie olewał Kat.
Czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek... :)
<script type="text/javascript" src="http://i0.poll.fm/survey.js" charset="UTF-8"></script>
<noscript><a href="http://polldaddy.com/s/6651FFA6A5755872">Take Our Survey!</a></noscript>
<script type="text/javascript">
polldaddy.add( {
type: 'button',
title: 'Take Our Survey!',
style: 'inline',
text_color: '000000',
id: '6651FFA6A5755872'
} );
</script>
S: I wont fight you, Damon
D: Whyyyyyyy?!?! ;( I'd fight me :D
Jego mimika i tony głosu powalają w tej scenie :3
A mina Damona, kiedy Elena rozmawia w szpitalu z Jenną, a on się zorientował, że Kat udawała Elenę... genialne!
A ja jedynie napiszę: A NIE MÓWIŁAM?
Ci, którzy pamiętają moje posty z czerwca/lipca wiedzą o co chodzi - normalnie jestem wróżką :p :)
Wszystko! Że Jeremy będzie żył, że Elena wejdzie do kuchni i zobaczy leżącego Johna, ale Kat już nie... że zawoła/pobiegnie po Jeremy'ego... etc...etc...
nooo i jeszcze minka i ton Kat. tu:
S: What game are you playing?
K: Why? :D Do You wanna play with me? :3
Dopiero teraz obejrzałam i stwierdzam, że to lepszy odcinek niż ostatnio 1 sezonu XD Ten serial naprawdę się rozkręcił. Już dużo napisaliście o tym odcinku, dołożę tylko tyle: Nina jest dobrą aktorką. Naprawdę dobrze gra te wie postacie, ona najlepiej zagrała ze wszystkich aktorów w tym odcinku. Mam nadzieję, że będzie jeszcze duuużo Kat. ]:->
A DZISIAJ o 21:00 [USA] NOWY odcinek...
Brave New World :
wampir Caroline
i Bonnie mszcząca się na Damonie...;D
No ten 1 odcinek 2 sezonu to był dla mnie mocny start :) Katherine ładnie namieszała wszystkim w głowie xD śmiać mi się chciało jak ktoś się o coś pytał Eleny a ona nie wiedziała o co chodzi bo najpierw wszyscy tak na prawdę rozmawiali z Katherine xD i ten tekst Damona w szpitalu " To dopiero jaja!" jak Jenna mówiła Elenie, że wieczorem w Dniu Założycieli poszła pisać jakiś raport a Elenie jej mówiła że Jenna jej tego nie mówiła i się zaczął domyślał że to musiała być Kat :)
Bardzo fajna też była scena jak Damon mówił Stefanowi i Elenie, że "tak jakby całował się z Katherine". Stefan zapytał się jak a Damon mu pokazał jak. A Stefa się wściekł bo myślał, że Damon całował Elenę :) xD Jeszcze a propos Stefana...wow jaki on był groźny w stosunku do Johna :) wcale się nie dziwię Stefanowi że tak Johna potraktował jak usłyszał, że nie chce widzieć kogoś takiego koło jego córki. No a Katherine też ładnie Stefana urządziła jak mu coś wbiła w brzuch...Stefan też się ładnie zaopiekował Jeremy`m :)
No a Damon jak zwykle wzbudził we mnie 2 rodzaje emocji. Pierwsze było mi go szkoda jak się dowiedział od Katherine że ona nigdy go nie kochała, że zawsze chodziło jej o Stefana. Potem jak Elena mu powiedziała, że jej na nim zależy ale kocha Stefana...no i zaraz byłam na niego wściekła jak "prawie" zabił Jeremy`ego :( dobrze że Jeremy miał ten pierścień ;)
No i biedna Caroline :( A no i muszę dodać, ze ten Mason Lockwood jest całkiem fajny^^
Na TVN7 2 sezon pewnie za rok puszczą...ja sobie z neta odcinek ściągnęłam :) na TVN7 odcinki 1 sezonu już się skończyły to teraz do sezonu 2 mnie ciągnie :)
Co do 1 sezonu to ja go zaczęłam oglądać 21.12.2010...tak całkiem przypadkiem zobaczyłam w programie tv pozycję "Pamiętniki wampirów" :) nigdy przedtem nie słyszałam o tym serialu i tak stwierdziłam, że z ciekawości oglądnę ten 1 odcinek (mimo że był o 23:30) :) no i mi się spodobało i potem co tydzień oglądałam w tv :)
Jeszcze mi się 1 scena podobała jak podczas stypy u Lockwoodów Katherine próbowała udusić Bonnie,tak ją przyparła do ściany, ujawniła swoje wampirze oblicze a Bonnie "otworzyła" drzwi xD mina Katherine bezcenna ;)
Mmmm...scenę pomiędzy Eleną i Damonem w 22 odcinku oglądałam ..oj kto wie ile ;P