Zdecydowałam się założyć ten temat, mimo że stoi to w sprzeczności z moimi zasadami bytności na filmwebie, ale to jest chyba najlepszy sposób komunikacji na tym forum - czyli załóż nowy temat, bo jak tego nie zrobisz to pozostaniesz niezauważony. Co jest wierutną bzdurą, ale o tym później.
Wspólnie z innymi użytkownikami tzw. ,,Offtopu" uważamy, że najlepiej można działać i poruszać sie w dobrze uporządkowanym świecie, także tym wirtualnym. Życie jest wystarczająco skomplikowane, żeby jeszcze dokładać do niego chaosu. Dlatego każdy odcinek miał swój osobny temat (bo jednak chyba przyjemniej jest się wymienić wrażeniami z innymi niż po prostu rzucić słowa w eter), na filmiki fan made też jest temat, podobnie jak na wszystkie pytania dotyczące VD np. marki produktów, piosenki, ubrania, postacie - niezależnie w którym odcinku, którego sezonu (temat ten nazywa się przekornie ,,Pytania dotyczące serialu"). Nasze działania miały na celu aby forum stało się przejrzyste i łatwiejsze w ,,obsłudze" też przez osoby, które dużo czasu tu nie spędzają. Nawet na rozmowy na luźne tematy, zdecydowałyśmy sie zakładać kolejne tematy ,,Oftopu", bo zarzucano nam, ze piszemy nie na temat. I to była racja, stąd pomysł ,,Offtopu". Ale jednocześnie w tematach bardziej ogólnych ,,Soundtrack", ,,Pytania", ,,Spoilery", kolejne tematy o odcinkach starałyśmy się udzielać jak najszybciej informacji, bo nasza wiedza na temat VD jest, nieskromnie mówiąc, obszerna.
Niestety, najwyraźniej
a) jako nieliczne wiemy, że na pierwszej stronie filmwebu jest więcej niż 5 tematów
b) jako jeszcze bardziej niż nieliczne potrafimy szybciej znaleźć odpowiedź używając wyszukiwarki niż zakładając nowy temat i czekając aż ktoś się zlituje i nam odpowie
c) jesteśmy nienormalne, bo lubimy przejrzystość i porządek
Dlatego też chyba będzie najlepiej, jeśli po prostu zaprzestaniemy naszych wysiłków uporządkowania tego forum bo my wychodzimy na nawiedzone, niektórzy i tak dalej będą zakładać dziesiątki nowych tematów, a reszcie to zwisa i powiewa.
Jeśli jednak masz poczucie humoru, dystans do siebie a także uwielbiasz Pamiętniki (niekoniecznie samego Damona, na fanki Stefana też jest miejsce) wpadaj na Offtop. Nie gryziemy, a za to mamy mnóstwo gifków, informacji i zdjęć związanych z VD.
Pozdrawiam
Aivia
Brawo:)
Może jeśli zostanie to przeczytane, to choć trochę zostaniemy (a przynajmniej ja) zrozumiane.
ja tutaj zadnego porządku nie widzę, chociazby stworzenie mnóstwa off topów i numerowanie ich.
Nie gryziecie? hm akurat tego bym nie powiedizała, na kontrargumenty niektóre tutaj reagują nerwowo i sarkastycznie. Nie lepiej wyjsc w weekend, zabawic się isc na imprezę niż siedziec tutaj, pisac jakieś naprawdę czasami nic nie wnoszące posty i się cieszyc z zycia niz myslec o tym jak komus ewentualnie innemu dosrac? naprawdę bycie wrednym kazdemu przychodzi bardzo łatwo, a to potwierdza polaczkowosc, więc moze czas z tego trochę wyrosnąc i okazac trochę szacunku osobie, z którą prowadzi się polemikę(zapewne teraz zostanę zwymyslana, albo zalana falą krytyki , albo zalana falą sarkastycznych wypowiedzi, bo raczej niczego innego się nie spodziewam)
drogie panie macie trochę klapki na oczach na temat tego jak was potrzegają inni :)
Obserwuję to forum od 1 sezonu, a to że się na nim udzielam 'od święta' nie znaczy że nie wiem jak tu jest:).
Proszę mi wierzyc - SĄ NAPRAWDĘ INNE RZECZY i problemy i zajęcia niż przejmowanie się tym , że TUTAJ forum jest nieuporządkowane . naprawdę :) nie jest to profesjonalne forum, więc nie ma co się dziwic.
Dziewczyny, zacznijcie się uśmiechac i okazywac innym życzliwosc, bo to że starsi, na stolkach i inni plują na siebie jadem, to nie znaczy że na kązdym kroku musimy potwierdzac że polak polakowi wilkiem. naprawdę szkoda czasu na takie pierdoły jak to czy forum jest zasmiecone czy nie. Ja rozumiem że to może byc dla niektórych problem na wagę zlota, bo nie ma innych zmartwień/problemów w swoim życiu, ale np w mojej perspektywie, w perspektywie otaczającego mnie życia i problemów to to wszystko jest śmieszne. naprawdę. odejdźcie od komputerów i poczytajcie książki, porysujcie, pospotykajcie się ze znajomymi, zróbcie coś dla siebie, posłuchajcie muzyki, idźcie do teatru, filharmonii, kina, na billard, na kręgle , popływac, a w tedy zrozumiecie że bycie złośliwymi i to że forum jest nieuporządkowane NIE MA ZADNEGO ZNACZENIA. jeśli ktoś jednak myśli przeciwnie, to ma naprawdę w swoim życiu małe problemy i bardzo mu/jej zazdroszczę!!
Dlaczego piszesz do nas jak do ludzi niedorozwiniętych?
Źle, że chcemy by to forum było przejrzyste?
Co Tobie nie pasuje w offtopach????
Co jak co... ale muszę przyznać, że pomysł Offtopów był bardzo dobry... moje wyrazy uznania :P
Na każdym forum zresztą są offtopy :D
Nawet filmweb je ma. Tylko inaczej zatytuował "INNE" (wiesz, co niektórzy mogą tego nie wiedzieć) :D
To co, na każdy temat rozmowy miałyśmy zakładać osobny temat? Same na początku nie wiedziałyśmy, że tyle będzie tych offtopów, że będzie nam się tak przyjemnie rozmawiało, śmiało i dzieliło serialami i doświadczeniem.
Tak, jesteśmy ironiczne, ale nie sarkastyczne i NIGDY, ale to NIGDY nie zareagowałyśmy ostro nie sprowokowane. Nasze opinie zawsze zawierały racjonalne, starannie przemyślane argumenty. Wyjątkiem są reakcje na niepotrzebne lub po prostu idiotyczne posty. Bo cechą wszystkich offtopowiczek jest absolutny brak tolerancji na głupotę. I wbrew temu co myślisz nie jesteśmy tu tylko po to, żeby komuś ,,dosrac", bo to jest najmniejsza część naszej działalności. Szacunek zaś okazujemy tym, którzy i nam go okazują.
I my wbrew temu co myślisz, naprawdę mamy też życie poza komputerem. Też spotykamy się ze znajomymi, chodzimy na imprezy,kontaktujemy ze sobą nawzajem nie tylko za pomocą filmwebu. Nie rób z nas geeków schowanych za szklanym ekranem. A mamy w sobie więcej uśmiechu niż niejeden komik.
Więc w sumie masz rację, uporządkowane forum nie jest nam do niczego potrzebne bo mamy siebie nawzajem.
"Nie lepiej wyjsc w weekend, zabawic się isc na imprezę niż siedziec tutaj"
To dlaczego nie ma Cię na imprezie tylko tu siedzisz?;]
Pierwszy offtop powstał po tym jak sobie uświadomiłyśmy, że zaśmiecamy temat, bo często dyskusje na temat serialu zamieniały się w żarty, linki do gifków i tym podobne. Potem stworzyłyśmy wątki, które przydadzą się każdemu kto tu wejdzie i będzie chciał się czegoś dowiedzieć. Anulka zebrała cały soundtrack, ja otworzyłam temat w którym chciałam udzielać pomocy w różnych serialowych sprawach, ktoś inny założył temat z spoilerami. I uwierz, kto to docenił, ten uzyskiwał życzliwą odpowiedź.
A wiesz, że właśnie zaprzeczasz sama sobie? Bo, skoro tak się wkur... z powodu offtopów, to odpowiedz mi proszę na pytania:
1) Co tu robisz, skoro uważasz, że są lepsze rzeczy do roboty? I w tym momencie, twoje wywody brzmią bardzo niewiarygodnie, bo jednak marnujesz dla nas swój CENNY czas.
2) Jeśli denerwuje Ciebie sam fakt zakładania takich tematów, to dlaczego nie zabronisz tego na innych forach? Dlaczego uwzięłaś się tylko na nas?
No to teraz czekam na odpowiedzi.
zgadzam się z Eryniae... Sama (szczególnie w wakacje) zastanawiałam się czy osoby siedzące na tym forum mają jakieś swoje życie poza internetem bo czasami nawet częściej niż raz dziennie na e-mail przychodziła mi wiadomość o nowym offtopie... myślałam, że w roku szkolnym to się zmieni, ale niewiele się zmieniło ;p po prostu takie robicie wrażenie na osobach, które mają to forum w obserwowanych...
a ja wam powiem, że najlepszym porządkiem byłoby gdybyście utworzyły (bo po założycielce tematu wnioskuje, że to same dziewczyny) swoje własne forum gdzieś w necie, a tutaj pojawiały się tylko w kwestiach związanych z serialem... albo przeniosły się na jakąś stronę fanów serialu bo tam też ciągle piszą nie na temat
i miałybyście w końcu swój własny porządek i raj!! moim zdaniem to najmądrzejsze...
Żebym ja nie powiedziała jakie wrażenie po avatarze robisz ;]
Nikt tu nie siedzi 24 godziny na dobę. Ktoś przychodzi, ktoś wychodzi. Ja osobiście przez wakacje bardzo rzadko tu wchodziłam bo miałam problemy z laptopem.
Nie będziemy się nigdzie przenosić.
Czyli niepoważne, dzięki Tobie wiem, że spełnia swoją rolę, thx ;]
A w ogóle już nie raz powtarzałam, że nie przeszkadzają mi ani offtopy, ani miliony tematów które się powtarzają... Forum ma wielu użytkowników i nie da się do nich wszystkich dotrzeć, ani zmusić do przestrzegania swoich zasad... Lepiej odpuścić bo i tak pewnie niewiele osób (nawet z tych, którzy obserwują forum) przeczyta ten wątek... Z lenistwa lub po prostu ich to nie interesuje... Albo tak jak ktoś już zauważył, będą pisać więcej, aby zrobić na złość... W takim powtarzającym się wątku wystarczy podać link do starszego albo zignorować całkiem temat... Niektóre rzeczy na świecie można jedynie zaakceptować lub zignorować... Bo przecież złość piękności szkodzi ;p
"Słuchaj" Ty no teraz reszta również. Naprawdę zaczynam was wszystkich brać za pseudointelektualistów. Chcecie nam udowodnić, że jesteśmy zfrustrowanymi dziewczynkami nie mającymi swojego życia ;]
Nie będę tego komentować, sami się kompromitujecie takimi komentarzami.
Spróbujcie moi drodzy założyć tu http://www.filmweb.pl/forum/PORTAL+FILMWEB.PL temat: JAK ZROBIĆ PIEROGI Z JAGODAMI?
Wiecie, co by wam odpisali. Albo i nie ;]
Odpowiedzi byłyby jednoznaczne, że to nie jest odpowiedni dział itp.
Co w tym złego, że my chcemy zrobić podobny porządek????
Naprawdę jest tu temat "Pytania dotyczące serialu", "Soundtrack", "3 sezon - spoilery i dyskusje". Wszystko zostało założone po to, by nie zaśmiecać i żeby było elegancko w jednym miejscu.
Dobrze ktoś napisał, że czasu nie macie by tych tematów wyszukiwać, a już na gorące dyskusje owszem xD
Nie bądźcie hipokrytami.
Podam wam na przykład samą siebie.
Weszłam tu, założyłam nowy temat, który już tu był - poinformowano mnie, że taki temat już był, następnie przeprosiłam za zaśmiecenie forum, podziękowałam za link do wysłanego mi tematu i teraz żyje, z tymi osobnikami, którzy mi uwagę zwrócili, w zgodzie i miłości. Trudno? Mnie się udało. Najwyraźniej jestem wszechmocna i mogę zmienić orbity planet.
Już mi minęło... Wtedy byliśmy jak w transie xDDD Nie wracajmy do tego, twórzmy przyjemną teraźniejszość i obiecującą przyszłość :) Widzę, że asze eksintelektualistki ucichły :P
Niee, ten temat był beznadziejny :D Ale ok, znajdź. To będzie dowód, że nie plujemy jadem.
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Kogo+wed%C5%82ug+was+nies%C5%82usznie+u%C5%9Bmiercili+SPOJLERY,1664801 masz:D
Haha, w końcu nie mam co robić w życiu, prawda? :D
Po prostu umiem korzystać z wyszukiwarki :D
Dziewczyny, cóż za ulga. Nie jesteśmy same. Oni też nie mają życia xD
http://www.filmweb.pl/forum/PORTAL+FILMWEB.PL/Uzale%C5%BCnienie,1657847
Ja się z Wami zgadzam, dziewczyny. Dobrze, że na forum robicie porządek, bo łatwo jest się pogubić, a za to, że się staracie, by wszystko było ładne i przejrzyste, powinny należeć się Wam podziękowania, a nie kolejne baty. Ja nie rozumiem, dlaczego niektórzy uważają Was za dzieci.
No i nie, żebym chciała kogoś obrażać, bo nie po to tutaj jestem, ale skoro uważacie, że one nie mają własnych problemów, to Wy nie macie swoich, że wtrącacie się w to, co robią i obchodzi Was na jak rzekomo dziecinne wychodzą ?
Nie utrudniajmy sobie życia, moi drodzy. Ktoś chce porządku - niech go robi. To jego sprawa ile życia na to zmarnuje i czy to komuś pomoże, czy nie. A moim zdaniem, co do tego '"gryzienia", każdy czasem musi pokazać pazurki. Tym bardziej, kiedy wymaga tego sytuacja i ktoś próbuje go obrażać, czy zaraz pisze o ilorazie jego inteligencji. :)
Aivia jak coś powie to już nie trzeba nic dodawac.
A co do odpowiedzi- na offtopie jest z 20 osób, zawsze ktoś coś napisze, nie siedzi w kółko 20 osób:D Studiujemy, pracujemy, dzieci wychowujemy, matury zdajemy i przy okazji mamy czas na forum. Doceńcie jak jesteśmy zorganizowane, że znajdziemy czas na wszystko:D I to zorganizowanie chciałyśmy przenieśc na forum. Dziewczyny bardzo się starały żeby było ładnie i przejrzyście, jak już Blush pisała spójrzcie chociaż na temat z piosenkami z serialu, dziewczyny znalazły wszystkie i umieściły je na forum a nadal co pojawi się nowy odcinek pojawiają się pytania A jaka to piosenka, a jaka to melodia. Gdyby nie było 15 niepotrzebnych tematów ten byłby na wierzchu i każdy mógłby go zobaczyc. A do offtopu zapraszamy wszystkich którzy sobie chcą porozmawiac o pierdołach, o serialu tym czy innym, nie wymagamy codziennej obecności. Z większości rzeczy sobie żartujemy, głownie z siebie, więc nie róbcie z nas 12-letnich wariatek.
A innego forum nie znajdziemy bo tutaj mamy swoje forum:P Mamy prawie 100 offtopów i póki ktoś chce w nich pisac tutaj zostajemy. Dziękuję za uwagę.
Słuchajcie, skoro wam przeszkadza, że ktoś zakłada nowy temat to może po prostu w nim nie odpowiadajcie i sam 'spadnie'? A jeżeli odpowiadają inne osoby to po prostu cieszcie się, że ktoś był na tyle życzliwy i to zrobił, przecież nikt nie każe wam mieć kontroli nad całym forum. Sposób w jaki odpowiadacie niestety prowokuje większość osób do tego, żeby robiły wam na złość i tak to później wygląda..
A co do off-topu, na forum GG też swój posiadamy, ale z większością spraw przeniosłyśmy się na osobno założone forum specjalnie w tym celu ;) Mam nadzieję, że nie odbierzecie tego jak jakiegoś ataku.
Nie no skąd, tyle że my się nie wyniesiemy z tego forum:)
Dziewczyny odpowiadają z nadzieją, że ktoś wyciągnie wnioski i będzie korzystał z informacji, które już są.
Zabawne, że nikt wcześniej się nie odważył tego powiedzieć, ale jak jedna osoba to zrobiła, to nagle wszyscy poszli za jej głosem:D
Hm. co do tego to pewnie dlatego, ze was jest dużo i raczej żaden jeden samobójca nie stanie przeciwko wam, a tak wyczuli okazję ;)
No skoro tak to odbierasz to Twoja sprawa. Ja nie widzę w mojej wypowiedzi nic co miałoby was urazić.
Ja nie włączam komputera specjalnie po to, żeby kogoś 'pourażać'' czy się pokłócić, bo spokój to moje drugie imię także easy ;)
Myślę, ze nie tyle chodzi o wynoszenie się, a o zaprzestanie kontrolowania go? brakuje mi lepszego słowa ;p Teoretycznie każdy tutaj ma takie same prawa uczestnictwa i cokolwiek byście nie zrobiły nie jesteście od pilnowania porządku.
Podoba ci się jak na forum GG jest na wierzchu 5 tematów pt Jaka piosenka, jaka aktorka, jaka sukienka, jaka melodia itd? Nie mamy zamiaru nikogo kontrolowac, spokojnie.
Podobać to mi się nie podoba, bo nie mam takich upodobań :D (masło maślane) ale nie przeszkadza mi to zupełnie, bo to w sumie nie mój biznes kto co tam sobie zakłada ;p Czasami zwracamy uwagę, żeby się pośmiać, ale zwykle nie ma z tym problemów.
Dziewczyny zwracają uwagę bo większośc rzeczy jest na forum i ciężko zadac pytanie na które już nie byłoby odpowiedzi. Skoro to wszystko jest to po co pisac to samo 100 razy?:D Śmiejemy się z większości takich tematów.
Musicie być bardzo wrażliwe estetycznie chyba, skoro tak was to razi, a myślałam że sama jestem pedantką ;) No nic, chciałam wam tylko doradzić ewentualnie z innym forum, nie ma więc co dyskutować ;) pa ;)