Zdecydowałam się założyć ten temat, mimo że stoi to w sprzeczności z moimi zasadami bytności na filmwebie, ale to jest chyba najlepszy sposób komunikacji na tym forum - czyli załóż nowy temat, bo jak tego nie zrobisz to pozostaniesz niezauważony. Co jest wierutną bzdurą, ale o tym później.
Wspólnie z innymi użytkownikami tzw. ,,Offtopu" uważamy, że najlepiej można działać i poruszać sie w dobrze uporządkowanym świecie, także tym wirtualnym. Życie jest wystarczająco skomplikowane, żeby jeszcze dokładać do niego chaosu. Dlatego każdy odcinek miał swój osobny temat (bo jednak chyba przyjemniej jest się wymienić wrażeniami z innymi niż po prostu rzucić słowa w eter), na filmiki fan made też jest temat, podobnie jak na wszystkie pytania dotyczące VD np. marki produktów, piosenki, ubrania, postacie - niezależnie w którym odcinku, którego sezonu (temat ten nazywa się przekornie ,,Pytania dotyczące serialu"). Nasze działania miały na celu aby forum stało się przejrzyste i łatwiejsze w ,,obsłudze" też przez osoby, które dużo czasu tu nie spędzają. Nawet na rozmowy na luźne tematy, zdecydowałyśmy sie zakładać kolejne tematy ,,Oftopu", bo zarzucano nam, ze piszemy nie na temat. I to była racja, stąd pomysł ,,Offtopu". Ale jednocześnie w tematach bardziej ogólnych ,,Soundtrack", ,,Pytania", ,,Spoilery", kolejne tematy o odcinkach starałyśmy się udzielać jak najszybciej informacji, bo nasza wiedza na temat VD jest, nieskromnie mówiąc, obszerna.
Niestety, najwyraźniej
a) jako nieliczne wiemy, że na pierwszej stronie filmwebu jest więcej niż 5 tematów
b) jako jeszcze bardziej niż nieliczne potrafimy szybciej znaleźć odpowiedź używając wyszukiwarki niż zakładając nowy temat i czekając aż ktoś się zlituje i nam odpowie
c) jesteśmy nienormalne, bo lubimy przejrzystość i porządek
Dlatego też chyba będzie najlepiej, jeśli po prostu zaprzestaniemy naszych wysiłków uporządkowania tego forum bo my wychodzimy na nawiedzone, niektórzy i tak dalej będą zakładać dziesiątki nowych tematów, a reszcie to zwisa i powiewa.
Jeśli jednak masz poczucie humoru, dystans do siebie a także uwielbiasz Pamiętniki (niekoniecznie samego Damona, na fanki Stefana też jest miejsce) wpadaj na Offtop. Nie gryziemy, a za to mamy mnóstwo gifków, informacji i zdjęć związanych z VD.
Pozdrawiam
Aivia
I widzisz chyba w tym tkwi problem. My mamy jakąś manię porządku, z tego wychodzi. One pewnie na forum filmwebu prawie wcale nie zaglądają, bo mają własne forum, względnie lubią tak jak jest.
Chyba trochę poszperam i faktycznie założymy swoje własne forum. Spokój będzie i będzie można gdzie wrzucić zdjęcia ze zlotu :p
Właśnie. Skoro już mówimy o porządku na filmwebie... To ja się teraz pytam naszych przeciwników, co do cholery robią na filmwebie gry i tematy muzyczne. Od kiedy to Linkin Park ma coś wspólnego z kinem? Jak nie mają co robić, to niech tym się zajmą. Filmweb powinien być o filmach, a nie o grach albo o muzyce.
Biedne my, znajomych nie mamy, na filharmonię nas nie stać, wyganiają nas z forum... :D
O kude. Ładny obraz się prezentuje w ich oczach. Powinnyśmy się bać? <sarkazm>
Aivio- tu jest nasze forum:D Zdjęcia każda prywatnie dostanie i po problemie. Niech się frustrują, offtopy zostają i koniec:D
Starałam się nie odpowiadać na te beznadziejne tematy, ale to naprawdę nic nie daje. Poza tym - gdyby nie było ograniczenia postów do 1000 nie zakładalibyśmy 123456 offtopów.
a mogłybyśmy się raz po prostu nie spierać? Dziewczyny po to założyły ten temat żeby właśnie tego uniknąć ( prawda? ). Dzięki nim jest porządek i każdy temat ma swoje miejsce. Wolę osobiście takie forum i mnóstwo offtopów niż takie forum GG na którym co chwila są jakieś plebiscyty. Wrzućmy wszyscy na luz, bo na świecie są większe problemy niż zaśmiecenie lub porządek na jakimś forum :P
Obserwuję to forum nie tak długo, jednak już zapoznałam się z panującymi tu zasadami i mam co do nich mieszane uczucia.
Po pierwsze off topy. Jak najbardziej nie mam nic przeciwko. Tzn. Nie przeszkadzają mi, bo nie zaśmiecają forum w żadnym wypadku. Założony, "zużyty", spadnięty. Dzieje się to bardzo szybko i nie powoduje komplikacji z odnalezieniem się. Sama wchodzę na niego bardzo bardzo bardzo rzadko. Jest po to, by załatwiać sprawy związane z serialem, sprawy różnego rodzaju, dlatego jeśli takową mam, pytam. Co więcej, mam pewność, że dostanę ekstremalnie szybką odpowiedź.
Drugą poruszaną tu sprawą są "niepotrzebne tematy", zakładane jak widzę dosyć często. Co do tego... Są ludzie, którzy nie łapią się tu za dobrze (filmweb), sama kiedyś taka byłam. Każdy myśli, że jest tu jednym z pierwszych, że na pewno tylko on wpadł na pomysł założenia takiego tematu. To tłumaczy nie używanie przez nich wyszukiwarki(poza lenistwem oczywiście). Jednak Wasze odpowiedzi na posty takich osób często są po prostu chamskie. Jak wcześniej wspomniano: wejść, przesłać link ze starszym podobnym tematem, wyjść i więcej nie odpowiadać. Tak można zatroszczyć się o forum najlepiej. Bez nerwów i oburzeń. Jeżeli ktoś jest tu pierwszy raz to nie wie, że są osoby, które pilnują tu porządku i robią to mimo wszystko. Gdyby wiedzieli, na pewno użyliby wyszukiwarki. Po prostu pozwólcie by temat spadł. Tyle. Przyznaję się, ze dwa razy odpowiedziałam w takim temacie wcale nie na temat, ale to tylko dlatego, iż był on tak głupi, że aż śmieszny. Tak to staram się pomóc ludziom.
Jeszcze jedno. Ja jeśli już odzywam się na tym forum, robię to kulturalnie i już na pewno nie mam na celu obrażenia kogoś. Jednak odczuwam, że u Was dziewczyny, które jesteście tu już długo odbieracie każde słowo bardzo dokładnie i denerwujecie się za każde nie miłe słowo. Wiem to po własnym doświadczeniu. Wyluzujcie.
No to tyle. Nie jestem pewna czy ktoś to przeczyta, ale jeśli tak, to bez obrazy, proszę. :)
w sumie masz rację, jeśli ktoś jest długo na forum to zaczynają go denerwować osoby, które nie przestrzegają podstawowych zasad. A czasami po prostu ich nie znają. Nauka zawsze idzie lepiej w kulturalny sposób. Dlatego mówię to wszystkich - weźcie na wstrzymanie! Dobra atmosfera na forum to podstawa, szczególnie jeśli ktoś spędza tu więcej niż godzinę dziennie :)
Właśnie o to chodzi... Nikogo nie nazwałam chamskim. Napisałam tylko o czasem chamskich odzywkach z Waszej strony. Nie wdaję się w dalszą dyskusje bo nic to nie zmieni a tylko okaże się, że wszystko moja wina. Widzisz, napisałam to, co widzę...
Z pewnością, większość z nas zdaje sobie sprawę, że nie do końca jesteśmy dla innych miłe. Ale to ma swoje uzasadnienie. Zauważ ,że często pojawiają się u nas naprawdę chamscy prowokatorzy, którzy specjalnie zakładają nowe, powtarzające sie tematy. Tylko po to, by nas wkurzyć. To się zdarza tak często, że mamy prawo nie ufać nowym osobom i reagować na ich tak, a nie inaczej. Prawda jest niestety smutna :(