Przyznam że po Zmierzchu mam uczulenie na słowo "wampir". Rzygać mi się chce od miłości międzygatunkowej i dobroci krwiopijców. Serialu też nie zamierzałam oglądać... Nudna, nudna, nuda... Włączyłam się gdzie koło 14 odcinka. Fabuła nie powala, chwilami jest wręcz nudno... Ale serial zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Elena jest silną kobietą, która potrafi walczyć o swoje(nie jak niezdecydowana łamaga- Bella Swan), Stefano zaimponował mi kiedy się złamał(tak, tak... Drapieżnicy rządzą) a Damon podbił moje serce tekstem "Przebiłem ci płuco, popatrzę jak umierasz...".
Serial może nie jest jakimś arcydziełem ale można się wciągnąć.
P.S. Jestem baaaardzo do tyłu. Czy Elena wreszcie zdecyduje się na Damona? Tak do siebie pasują...
No po czym bym stwierdziła że są beznadziejne najpierw chyba musze zobaczyć a potem stwierdzić? co z tobą ? :P
"Nie o to chodzi że nie mam argumentów lecz o to że ci nie da sie przemówić..." itd.
A dałaś jakieś argumenty...? Wprawdzie Waszą dyskusję czytałam wczoraj, ale jakoś nie przypominam sobie żadnego solidnego argumentu w Twoich wypowiedziach...
I naprawdę, wierz mi, nam nie chodzi o to, żeby pokazywać, że Damon jest lepszy. Chodzi o to, żeby pokazać niektórym osobom, że rozgrzeszają Stefka, jednocześnie potępiając Damona, bez względu na to, który co zrobił - jakby jedynym słusznym spojrzeniem na braci Salvatore'ów było to, że Stefan jest dobry, a Damon z gruntu zły. A przecież oczywistym jest, że to nieprawda.
Odpowiem jeszcze na to..
Nie wiem odbieram to inaczej. Jak toś napisze że woli Stefana to od razu podajecie argumęty że Damon jest lepszy co mnie bardzo dziwnie nie każdy musi woleć Damona..
"Chodzi o to, żeby pokazać niektórym osobom, że rozgrzeszają Stefka, jednocześnie potępiając Damona" tak samo działa to w drugą strone.
...
Nigdy, przenigdy nie rozgrzeszałam Damona! Ani nie robiłam ze Stefka tego złego. Każdy z nich ma dobre i złe cechy, tylko że fani Stefana nie widzą wad swojego pupila, ale za to nie widzą nic poza wadami u Damona.
w kółko to samo, dobrze widzicie wady u damona swietnie, bardzo mnie to cieszy. Ja widze w obydwóch postaciach wady i nie należę do żadnych team Stefan czy czego tam wy należycie i jak zawsze bd pisać że Damon jest lepszy i już ! wiec darujmy sobie to już. ;/
No to fajnie, że podczas naszej dyskusji nie wymieniłaś ani jednej wady Stefana, a wmawiałaś mi, że to ja jestem zapatrzona w Damona. Tymczasem ja próbowałam tłumaczyć, że widzę wady w obydwóch, jak widać traciłam tylko czas.
dziewczyno nie podaje żadnych wad Stefana by go jeszcze bardziej nieoczernić bo robicie to cały czas. Jak dla mnie to bez różnicy czy tracisz czasu tu czy na offtopach bo i tak cały czas siedzisz na kompie.
Tak, tak, jasne. W dyskusji używa się czegoś takiego jak argumentów. Twoim jedynym "argumentem" do tej pory było tylko stwierdzenie, że ciągle uważam Damona za lepszego. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Cały czas? Fajnie, że wiesz co robię lepiej niż ja sama.
To nie był argument ale dobra...
No ale sama powiedz nie jest tak? nie wiem czego wciąż sie wypierasz..
I nie wiem też do czego ma sie to czytanie ze zrozumieniem?
Nie obchodzi mnie co ty tam sobie robisz nic mnie to nie obchodzi że tak to powiem grzeczniej.
Dziewczyno, Ty naprawdę mało co rozumiesz... niby dlaczego napisałam argument w cudzysłowie?
Ja zakończę tą rozmowę, bo widać musisz mieć ostatnie słowo. I tak nic sensownego w następnym komentarzu nie napiszesz ^^
Pozdrawiam.
Przestało mi sie chcieć pisać sensownie bo i tak to do ciebie nie dociera wiec darowałam sobie. Również pozdrawiam i życzę miłych nic nieznaczących komentarzy na offtopie :)
Znowu odwracasz kota ogonem :D
Tak jak napisała Malaga, skoro widzisz, że siedzimy tu codziennie to znaczy, że Ty też to robisz xD
Damon nawet wtedy gdy ma okazję zbliżyć się do Eleny, musi zaspokajać swoje potrzeby seksualne z Andy... a zresztą wcześniej miał multum panienek, Stefan nie jest taki niewyżyty.
Skąd wiesz, co Stefan robił? ;]
Kurczę przecież Damon póki co nie ma szans na Elenę, dziwne by czekał tylko na nią. Jeśli o to chodzi.
Poza tym został wiecznym młodzieńcem, dziwne, że by tego nie robił :D
Ale robi to przy Elenie i chce z nią byc?!!! to nie jest wytłumaczalne, było moze wtedy kiedy jeszcze był Stefan, bo wtedy no rzeczywiscie nie miał szans, ale teraz ma! jest taki dziecinny. Sam przekreśla szanse na bycie z nią, erotoman kurde!
Myślisz, że Damon wierzy w to, że ma szanse być z Eleną? Wątpie. Kocha ją i chce dla niej szczęścia, mimo, że ona zamierza to szczęście dzielić z kim innym.
Sypiając z innymi kobietami nie robi nic złego ;] Jest wolny, więc o co chodzi?
Ile masz lat? Pytam bez złośliwości.
W pierwszym i drugim sezonie... nie :) Będzie taka dziwacznie niezdecydowana... z czasem jednak bardziej zbliży się do Damona... Mam wrażenie, że udaje tylko taką nieprzystępną... czas pokaże czy sama z Damonem w 3 sezonie pokaże pazur Stefanowi - pocałuje Damona, ale tak namiętnie z wyczuciem miejsca i czasu xDDD
Serial nie jest zły, ale niektóre momenty załamują....Z pewnością jest lepszy od zmierzchu (wszystko jest lepsze od zmierzchu) ogólnie filmy o wampirach nie są złe, ale jest jeden warunek musi byś krwawo ;d
Jak ja kocham tematy, w których po raz chyba setny, porównuje się ten serial do Zmierzchu <sarkazm>. Wtedy dopiero naprawdę zbiera się aż na wymioty, gdy się czyta, że to "drugi Zmierzch". Litości :/