Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122893
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Przyznam że po Zmierzchu mam uczulenie na słowo "wampir". Rzygać mi się chce od miłości międzygatunkowej i dobroci krwiopijców. Serialu też nie zamierzałam oglądać... Nudna, nudna, nuda... Włączyłam się gdzie koło 14 odcinka. Fabuła nie powala, chwilami jest wręcz nudno... Ale serial zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Elena jest silną kobietą, która potrafi walczyć o swoje(nie jak niezdecydowana łamaga- Bella Swan), Stefano zaimponował mi kiedy się złamał(tak, tak... Drapieżnicy rządzą) a Damon podbił moje serce tekstem "Przebiłem ci płuco, popatrzę jak umierasz...".
Serial może nie jest jakimś arcydziełem ale można się wciągnąć.
P.S. Jestem baaaardzo do tyłu. Czy Elena wreszcie zdecyduje się na Damona? Tak do siebie pasują...

ocenił(a) serial na 10

No po czym bym stwierdziła że są beznadziejne najpierw chyba musze zobaczyć a potem stwierdzić? co z tobą ? :P

Wiki69

"Nie o to chodzi że nie mam argumentów lecz o to że ci nie da sie przemówić..." itd.
A dałaś jakieś argumenty...? Wprawdzie Waszą dyskusję czytałam wczoraj, ale jakoś nie przypominam sobie żadnego solidnego argumentu w Twoich wypowiedziach...
I naprawdę, wierz mi, nam nie chodzi o to, żeby pokazywać, że Damon jest lepszy. Chodzi o to, żeby pokazać niektórym osobom, że rozgrzeszają Stefka, jednocześnie potępiając Damona, bez względu na to, który co zrobił - jakby jedynym słusznym spojrzeniem na braci Salvatore'ów było to, że Stefan jest dobry, a Damon z gruntu zły. A przecież oczywistym jest, że to nieprawda.

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Odpowiem jeszcze na to..
Nie wiem odbieram to inaczej. Jak toś napisze że woli Stefana to od razu podajecie argumęty że Damon jest lepszy co mnie bardzo dziwnie nie każdy musi woleć Damona..
"Chodzi o to, żeby pokazać niektórym osobom, że rozgrzeszają Stefka, jednocześnie potępiając Damona" tak samo działa to w drugą strone.

...

ocenił(a) serial na 10
Wiki69

dziwi*

Wiki69

Nigdy, przenigdy nie rozgrzeszałam Damona! Ani nie robiłam ze Stefka tego złego. Każdy z nich ma dobre i złe cechy, tylko że fani Stefana nie widzą wad swojego pupila, ale za to nie widzą nic poza wadami u Damona.

ocenił(a) serial na 10
Evarini

w kółko to samo, dobrze widzicie wady u damona swietnie, bardzo mnie to cieszy. Ja widze w obydwóch postaciach wady i nie należę do żadnych team Stefan czy czego tam wy należycie i jak zawsze bd pisać że Damon jest lepszy i już ! wiec darujmy sobie to już. ;/

Wiki69

To po co w ogóle ta dyskusja była? xD

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Nie wiem.. tak żeby sobie popisać ;)

Wiki69

No, chyba tak, bo żadnego sensu w tym nie widzę :P

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Nie widzisz ? :O
O kurcze.. Nie wiem co to będzie teraz..

użytkownik usunięty
Wiki69

A ja wiem: zakończysz ją wreszcie, tak jak obiecałaś, dwa razy ;)

ocenił(a) serial na 10

No świetnie że widzisz :) bardzo mnie to cieszy.

użytkownik usunięty
Wiki69

No to super:)

użytkownik usunięty
Wiki69

No to fajnie, że podczas naszej dyskusji nie wymieniłaś ani jednej wady Stefana, a wmawiałaś mi, że to ja jestem zapatrzona w Damona. Tymczasem ja próbowałam tłumaczyć, że widzę wady w obydwóch, jak widać traciłam tylko czas.

ocenił(a) serial na 10

dziewczyno nie podaje żadnych wad Stefana by go jeszcze bardziej nieoczernić bo robicie to cały czas. Jak dla mnie to bez różnicy czy tracisz czasu tu czy na offtopach bo i tak cały czas siedzisz na kompie.

użytkownik usunięty
Wiki69

Tak, tak, jasne. W dyskusji używa się czegoś takiego jak argumentów. Twoim jedynym "argumentem" do tej pory było tylko stwierdzenie, że ciągle uważam Damona za lepszego. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Cały czas? Fajnie, że wiesz co robię lepiej niż ja sama.

ocenił(a) serial na 10

To nie był argument ale dobra...
No ale sama powiedz nie jest tak? nie wiem czego wciąż sie wypierasz..
I nie wiem też do czego ma sie to czytanie ze zrozumieniem?
Nie obchodzi mnie co ty tam sobie robisz nic mnie to nie obchodzi że tak to powiem grzeczniej.

użytkownik usunięty
Wiki69

Dziewczyno, Ty naprawdę mało co rozumiesz... niby dlaczego napisałam argument w cudzysłowie?
Ja zakończę tą rozmowę, bo widać musisz mieć ostatnie słowo. I tak nic sensownego w następnym komentarzu nie napiszesz ^^
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10

Przestało mi sie chcieć pisać sensownie bo i tak to do ciebie nie dociera wiec darowałam sobie. Również pozdrawiam i życzę miłych nic nieznaczących komentarzy na offtopie :)

użytkownik usunięty
Wiki69

Znowu odwracasz kota ogonem :D
Tak jak napisała Malaga, skoro widzisz, że siedzimy tu codziennie to znaczy, że Ty też to robisz xD

Co tu się kuźwa dzieje, co to za eseje? :D

użytkownik usunięty
Madame_7

Jak zwykle walka z wiatrakami;P Stefek jest the best, the end xD

ocenił(a) serial na 10

to teraz ja jestem wariatką a ty psycholką świetnie. ; d

użytkownik usunięty
Wiki69

Przeczytaj jeszcze raz.

ocenił(a) serial na 10

Sorry, zwracam honor.

E tam, myślałam, że coś ciekawszego :P

TheTusiax

Puszczalski? :D
Rozwiń proszę ;]

ocenił(a) serial na 10
Madame_7

Damon nawet wtedy gdy ma okazję zbliżyć się do Eleny, musi zaspokajać swoje potrzeby seksualne z Andy... a zresztą wcześniej miał multum panienek, Stefan nie jest taki niewyżyty.

TheTusiax

Skąd wiesz, co Stefan robił? ;]
Kurczę przecież Damon póki co nie ma szans na Elenę, dziwne by czekał tylko na nią. Jeśli o to chodzi.
Poza tym został wiecznym młodzieńcem, dziwne, że by tego nie robił :D

ocenił(a) serial na 10
Madame_7

Ale robi to przy Elenie i chce z nią byc?!!! to nie jest wytłumaczalne, było moze wtedy kiedy jeszcze był Stefan, bo wtedy no rzeczywiscie nie miał szans, ale teraz ma! jest taki dziecinny. Sam przekreśla szanse na bycie z nią, erotoman kurde!

TheTusiax

Myślisz, że Damon wierzy w to, że ma szanse być z Eleną? Wątpie. Kocha ją i chce dla niej szczęścia, mimo, że ona zamierza to szczęście dzielić z kim innym.
Sypiając z innymi kobietami nie robi nic złego ;] Jest wolny, więc o co chodzi?
Ile masz lat? Pytam bez złośliwości.

użytkownik usunięty
TheTusiax

Erotoman? Trzymajcie mnie :D

ocenił(a) serial na 9
alien_2

Ja się nie ukrywam :PP

ocenił(a) serial na 9
czarna_maggie

Oj tak ! Każda ma swoje preferencje :P Ja też...

MF13

Ano, kolega MF darzy miłoscią Elijah'ę xD

ocenił(a) serial na 9
Sawyer

Miłością fana do idola. I tyle :P

czarna_maggie

NA IITV

ocenił(a) serial na 9
TheTusiax

Oby jak najdłużej :D

ocenił(a) serial na 9
czarna_maggie

W pierwszym i drugim sezonie... nie :) Będzie taka dziwacznie niezdecydowana... z czasem jednak bardziej zbliży się do Damona... Mam wrażenie, że udaje tylko taką nieprzystępną... czas pokaże czy sama z Damonem w 3 sezonie pokaże pazur Stefanowi - pocałuje Damona, ale tak namiętnie z wyczuciem miejsca i czasu xDDD

czarna_maggie

Serial nie jest zły, ale niektóre momenty załamują....Z pewnością jest lepszy od zmierzchu (wszystko jest lepsze od zmierzchu) ogólnie filmy o wampirach nie są złe, ale jest jeden warunek musi byś krwawo ;d

ocenił(a) serial na 4
czarna_maggie

Jak ja kocham tematy, w których po raz chyba setny, porównuje się ten serial do Zmierzchu <sarkazm>. Wtedy dopiero naprawdę zbiera się aż na wymioty, gdy się czyta, że to "drugi Zmierzch". Litości :/

ocenił(a) serial na 4
xena_4

Jakbyś zauważyła, uważam że te filmy zasadniczo się różnią!