Zapraszam wszystkich do dyskusji na wszelkie tematy dotyczące serialu, obsady.
Na początek kilka spoilerów: http://www.ndobrev.pl/?p=9125#more-9125
Bardzo proszę o moderatora, który z pewnością skasuje ten temat, o jakieś konstruktywne uzasadnienie jego decyzji.
Całe forum jest do dyskusji na wszelkie tematy dotyczące serialu więc niepotrzebny oddzielny temat do tego ;] Po co tworzyć forum w forum? Ciesze się, że w końcu ktoś zaczął robić tu porządek ;]
Poza tym każdy wie, że nie o to wam chodzi w tworzeniu tych tematów ;]
Forum jest miejscem do dyskusji na konkretny temat, a nie do paplania głupot.
Ciekawy sposób myślenia: robię bałagan robiąc jeden temat na wszelkie rozmowy o serialu - 200 tematów dotyczących obsady, rankingów, głosowań, nowych informacji na temat odcinków jest porządkiem.
Zgłaszałaś te tematy skoro tak Cię to oburza? Przeglądałaś chociaż to co pisałyśmy w poprzednich serialowych rozmowach? Z pewnością nie.
Tak, taki mam sposób myślenia i w taki sposób działają fora na świecie ;] Jest milion tematów, które są usuwane po jakimś terminie lub nie. Jest jedna główna zasada - Nowe tematy mają odpowiadać kategorii w jakiej zostały zamieszczone ;]
To co wy robicie jest jak czat ;]
Nie zgłaszałam tematów, a przeglądałam tylko na początku na początku, później olewałam jak zobaczyłam na czym to polega.
A od jakiego czasu jesteś na forum? Wiesz dlaczego powstał pierwszy offtop? Bo w każdym temacie dotyczącym serialu robił się śmietnik - jak już opadły emocje, wszyscy napisali co chcieli sensownego, to pojawiały się gifki, rozmowy o tym jaki Damon jest przystojny, gadanie o innych serialach i tak niczego sensownego w nich nie można było znaleźć. Offtop się wykończy i spada na dół a najważniejsze tematy jak soundtrack, pytania itp. są podnoszone do góry i nie bynajmniej przez nowe offtopy tylko przez 200 takich samych tematów (bo offtop przesłonił też wyszukiwarkę, nie?).
Jak nie wiesz to się nie odzywaj. Przychodzisz ni stąd ni zowąd i prawisz morały. Może jakąś konstruktywną krytykę przedstawisz? Bo na razie to sama robisz czat i syf w temacie dotyczącym serialu.
O! Świetnie powiedziane! To jedyne forum jakie znam na filmwebie, które w 90% jest pozbawione sensownych wypowiedzi.
Piszę odnośnie "wszyscy napisali co chcieli sensownego, to pojawiały się gifki, rozmowy o tym jaki Damon jest przystojny..." itd. bo to powinno być na forum Iana lub innych seriali, a piszecie tutaj tylko ze względu na relacje między wami, która w ostatnich miesiącach (a może latach? oglądam TVD i obserwuję to forum od roku więc nie wiem) tutaj powstała. Lub z nudy. Usuwanie uważam za słuszne, ponieważ chociaż olewałam offtopy i jakoś strasznie mi nie przeszkadzały to preferuję fora gdzie są konkretne tematy z konkretnymi odpowiedziami. Z takimi forami zawsze miałam styczność. Nie ma tutaj podkategorii więc się ich nie używa, a wy próbujecie na siłę je stworzyć w tematach typu (pytania odnośnie serialu, soundtrack itd.) i każecie innym się do tego stosować bo na forach poza filmwebem trzeba przejść przez liczne pod-fora. Można mieć pretensje do osób mających większy wpływ na stronę niż moderatorzy robiący to co do nich należy.
A "syf" robię odnośnie ostatniego wersu tematu. Wytłumaczyłam to czego nie rozumiesz i wyręczyłam moderatora ;]
Miłego wieczoru życzę, przedstawiłam swoje zdanie, nie mam nic więcej do powiedzenia.
Moderatorzy niech robią co chcą ;]
Nowy offtop już powstał, więc tam idź i wylewaj swoje żale. Robisz śmietnik w tym temacie, mam już dość.
A niby dlaczego na forum Iana? To jak chcę się wypowiedzieć na temat obsady to mam to robić na 20 profilach tychże aktorów? Może Ty masz na to czas, ale ja nie. Dlatego, że nie ma tutaj podkategorii, zrobiliśmy je sami żeby forum było bardziej przejrzyste. W to wliczał się również offtop, bo gdyby go nie było, to syf byłby robiony w 20 tematach i też byś miała pretensje - wtedy słuszne. Co jest złego w pytaniach zbiorczych czy soundtracku? Wszystko jest w jednym miejscu. Lepiej by było gdyby powstawało 100000 wątków o treści: jaka piosenka leciała podczas sceny mycia zębów przez Elenę?
Dlaczego na nas się wyżywasz, zamiast na trolli, które odkopują tematy sprzed 2 lat po to tylko żeby odpowiedzieć "nie wiem", albo zakładają pierdylion razy wątki o treści: co lepsze, Zmierzch czy Pamiętniki?
Skoro to forum nie odpowiada Twoim preferencjom to droga wolna. Jest mnóstwo innych, na pewno znajdziesz coś dla siebie.
Kim Ty jesteś że wyręczasz moderatora? ;] Nie prosiłam o Twoje zdanie, tylko jego.
20 usuniętych tematów to porządek?:P a nie widzisz, że powstają nowe? Rzeczywiście, lepiej narąbac 20 usuniętych niż olac jeden offtop. To w sumie dosyc logiczne:P
To Ty paplasz głupoty w tym momencie. Żal Ci tyłek ściska, że był temat o serialu? Najwidoczniej tak. Lepiej, jak jest jeden ogólny temat, w którym można napisać o wszystkim, niż robić 74687 tematów, typu "jakie Damon miał majtki?"
Jesteś żałosna.
O serialu robicie teraz, trochę wcześniej były o różnych serialach (nie pasuje do przeznaczenia forum TVD), a zaczęłyście je tworzyć jak ktoś pousuwał offtopy (czyli jak wiele razy podkreślałyście temat do gadania o TVD i o wszystkim innym co nie jest przeznaczeniem forum TVD)
No i? a teraz jest usuwany temat o tematyce serialowej i co? W życiu tam nie było żadnego offtopu. Nie pisz bzdur jak nie jesteś w temacie.
Ludzie! W czym Ci przeszkadza jeden temat? Chyba lepiej pisać w jednym wątku, niż zakładać do podobnych pytań 15 tematów?
Nie wiem- takie jest moje zdanie... A, co do pisania o innych serialach- jeśli piszą o tym w jednym wątku nie zaśmiecając forum- w czym Ci to przeszkadza?
Może odbiegnę nieco od tej kłótni i zada interesujące mnie pytanie odnośnie forum.
Dawno tu nie zaglądałam, a dzisiaj spoglądam a tu co 2 temat usunięty za niezgodność z regulaminem- co tu się dzieję? ;)
Komuś się nudzi i zgłasza wszystkie tematy, które zakładamy. Moderatorzy za to idealnie spełniają powierzoną im funkcję - kasują wszystko co leci i nie patrzą co w nich jest.
Jak widać, 11 odcinek będzie bardzo znaczący dla naszego trójkąta.
Dlaczego brak jakichkolwiek newsów o Elijah? :/
I kto będzie w śmiertelnym niebezpieczeństwie, hmm..
Ja jakieś 2 tygodnie się dowiemy, ja się nie mogę doczekać :D
______
KTOŚ najwyraźniej lubi być w centrum zainteresowania i musi zgłaszać wszystkie tematy, jak leci. Naprawdę, gratulacje. Nie szkoda na to czasu? Nie, no jasne, one przeszkadzają o wiele bardziej niż podnoszone tematy z zeszłego roku, w których przecież trzeba odpowiedzieć "aha" lub "aaaaaa, yyy" :)
Łudzę się, że nie ma żadnych informacji o Eliaszku bo chcą zrobić element zaskoczenia. Tzn. wszyscy myślą, że nigdy już nie wróci, a tu surprise ;)
No i powrót Rebeki - skopanie tyłka Elenie:D
Jak każdy z jego rodzinki :D
Tylko zauważ, że kogo nie pokażą z Pierwotnych to zaraz ich usuwają :/ Klaus jest główny, więc wątpie by i nowi bracia pozostali na dłużej.
No masz rację.. Jedno szczęście, że nie ma wielu sposobów, żeby zabić Pierwotnego. "Uśpią" ich, a potem obudzą, albo znajdzie się jakiś inny kołeczek do dziurawienia tych wampirów.
Odbiegając od tematu Pierwotnych.. mam nadzieję, że pojawi się jeszcze Katherine. Na dłużej oczywiście. :)
Zobacz, Mikaela już nie będzie :/
Kath musi być, ona zawsze coś namiesza. Niech wróci też Rebekka. I oryginalna Petrova niech się pokaże ;)
Może ta dodatkowa trumna, to właśnie ona :)
ooo, takiej opcji nawet nie rozpatrywałam. Jestem bardzo ciekawa, czy w ogóle się pojawi Petrova. W retrospekcjach pewnie tak, ale może już przecież nie żyć xD
Rebekka wróci, z czego się baaaaardzo cieszę. A co do Mikaela, to się zawiodłam. Dali nam go na 3 odcinki, z czego 2 leżał w trumnie, a ja już się przywiązywałam...
Wiesz, muszą pokazać historię z tym sobowtórem przecież :) Jestem tego bardzo ciekawa, oj bardzo.
Mikael, ja myślałam, że on trochę kłopotu sprawi Klausowi i co? :/ Okazało się, że i Pierwotnego można zabić.
No i ciekawe, czy Nina zdoła zagrać 3 role, które zapewne będą (już 2 są) baaaaardzo różne. Tzn.. pewnie i zdoła, ale czy nie będzie to przegięcie?
http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/2507-zdjcie-daniela-gilliesa-z-tajwanu o matko matko, mmm :D